Liverpool - Norwich

5-0)

19.01.2013 /Premier League /Anfield / Tilskuere: 44 901 / Dommer: Michael Oliver

Kampfakta

Mål H
R. Bennett (SM)(74)
Gerrard(66)
Sturridge(59)
Suarez(36)
Henderson(26)
Mål B
Lagoppstilling H
JonesKeeper()
WisdomHøyreback()
CarragherMidtstopper()
AggerMidtstopper()
JohnsonVenstreback()
LeivaDefensiv midtbane(69)
HendersonSentral midtbane 1(77)
GerrardSentral midtbane 2()
DowningHøyre kant()
SuarezVenstre kant()
SturridgeSpiss(69)
Lagoppstilling B
Bunn()
R. Martin()
R. Bennett()
Turner()
Garrido()
E. Bennett(65)
Johnson()
Tettey()
Snodgrass(86)
Howson()
Holt()
Innbyttere H
Skrtel() ()
Gulacsi() ()
Shelvey() ()
Robinson() ()
Sterling(69) ()
Borini(69) ()
Allen(77) ()
Innbyttere B
Barnett() ()
Tierney() ()
Pilkington(86) ()
Hoolahan(65) ()
Rudd() ()
Jackson() ()
Kane() ()
Gult kort H
Johnson(42)
Gult kort B
Snodgrass(80)
Rødt kort H
Rødt kort B

Kampreferat

Skrevet av Håvard Sæle

Stakkars Norwich fikk unngjelde av et Liverpool-lag i lekehumør. Jordan Henderson åpnet ballet med en nydelig volleyscoring, før Luis Suárez doblet ledelsen etter et genialt overhopp av Daniel Sturridge. Lagene gikk til pause med 2-0, men det kunne også ha vært mer.

Mer ble det i andre omgang. Først ut var Daniel Sturridge, som avsluttet et praktfullt angrep med å spasere inn 3-0 fra kloss hold. Det var spissens tredje Liverpool-scoring i hans tredje kamp for klubben. Da Steven Gerrard hamret inn 4-0 fra distanse, før uheldige Ryan Bennett skled 5-0-målet inn i eget nett.

Liverpool vant fullt fortjent, og rødtrøyene var også effektive i andre omgang. Norwich hadde ingenting å komme med, og kanarifuglene skapte knapt en eneste halvsjanse etter sidebyttet.

Andre omgang

Icon
90:Kampen er slutt.

Icon
90:To minutter er lagt til.

Icon
88:Fabio Borini varter opp med en herlig luke. Ypperlig stemning blant hjemmefansen nå.

Icon
86: Snodgrass bytter med Pilkington for Norwich.

Icon
82:Hjemmefansen gir tydelig uttrykk for hvor fornøyde de er med ettermiddagens prestasjon.

Icon
80: Snodgrass får gult kort for å klippe ned Sterling.

Icon
77:Jordan Henderson bytter med Joe Allen. Henderson får stående applaus.

Hendelses bilde
Hendelses bilde
Icon
74:LIVERPOOL - NORWICH 5-0, R. BENNETT (Selvmål): Nå gjør Liverpool akkurat som de vil. Herlig angrep av rødtrøyene, som til slutt ender med at Glen Johnson finner Raheem Sterling ute til venstre. Innbytteren kommer seg forbi sin oppasser, før han forsøker å finne Fabio Borini på åpent mål. Ryan Bennett kaster seg inn og hindrer at italieneren får trille inn 5-0, men Norwich-forsvareren makter ikke å styre ballen utenfor stolpen. Selvmål og 5-0.

Icon
74:Lite som skjer på Anfield i øyeblikket.

Icon
71:Bradley Johnson skyter høyt over og langt utenfor fra kanten av 16-meteren. Jones i Liverpool-buret har full kontroll.

Icon
69:Daniel Sturridge bytter med Fabio Borini.

Icon
69:Lucas Leiva bytter med Raheem Sterling.

Icon
66:LIVERPOOL - NORWICH 4-0, GERRARD: Glen Johnson forserer forbi flere Norwich-spillere på venstrekanten, før han slipper ballen til Steven Gerrard. Kapteinen titter opp, bestemmer seg for å avslutte – og prikker ballen ned i hjørnet fra 25 meter. Nok en utsøkt Liverpool-scoring!

Icon
65:Elliott Bennett går ut og Wes Hoolahan kommer inn for Norwich.

Icon
65:Norwich får frispark på kanten av Liverpools 16-meter, men Agger header unna.

Icon
63:Liverpool koser seg utpå Anfield-gresset nå.

Hendelses bilde
Hendelses bilde
Icon
59:LIVERPOOL - NORWICH 3-0, STURRIDGE: For noen scoringer Liverpool varter opp med i dag! Jordan Henderson begynner moroa med en elegant og følsom vipp over Norwich-forsvaret og til Stewart Downing på bakerste stolpe. Kantspilleren dunker kula på tvers av mål på volley, og Daniel Sturridge får en enkel jobb med å spasere ballen i mål fra kloss hold! Sturridge har dermed scoret i sine tre første kamper i helrødt.

Icon
56:Downing skjærer inn og lader slegga. Skuddet er både godt og hardt, men ballen sniker seg en snau halvmeter til side for det venstre krysset til Bunn.

Icon
55:Suárez holder dribleshow inne i 16-meteren til Norwich. Verken Snodgrass eller Martin henger med i svingene, og Suárez får slått hardt inn foran mål. Sturridge er ikke langt unna å få tåa på ballen, men Garrido får til slutt beinet kula til corner. Den blir resultatløs.

Icon
53:Praktball fra Gerrard til Wisdom, som drar seg lekkert inn i banen. Men unggutten mister balansen idet han skal avslutte, og skuddet går langt utenfor mål.

Icon
53:Gerrard svinger inn en corner, men Norwich-forsvaret rydder unna.

Icon
51:Nære på for Liverpool. Sturridge finner Johnson ute til venstre, og backen går til linja, før han klinker kula inn foran kassa. Selv den minste berøring er nok til å styre ballen i mål, men Norwich slipper med skrekken.

Icon
50:Tettey prøver seg på volley fra 20 meter. Skuddet er heller dårlig, men avslutningen er nære ved å bli en genial pasning til Holt. Norwich-spissen reagerer ikke raskt nok, så ballen ruller ut til femmeter for Jones.

Icon
48:Norwich får kjenne litt på ballen innledningsvis.

Icon
46:Liverpool tar avspark i andre omgang.

Pausereferat

Liverpool kjører over Norwich hjemme på Anfield og leder fortjent 2-0 ved halvtid. Jordan Henderson sendte hjemmelaget i føringen med en fantastisk volleyavslutning fra snaut 20 meter, før Luis Suárez økte ledelsen etter at Daniel Sturridge hadde lurt hele Norwich-forsvaret med et genialt overhopp.

De røde har dominert fullstendig, og bortelaget har knapt fått låne ballen. Anført av en frisk angrepsrekke, har også Brendan Rodgers' gutter skapt en rekke gode muligheter. Norwich har vært farlig frempå på et par dødballer, men ellers har ikke kanarifuglene hatt noe å by på.

Første omgang

Icon
45:Pause på Anfield.

Icon
45:Suárez stikker igjennom Sturridge med en vakker pasning, men vinkelen blir litt for spiss for engelskmannen. Bunn er kjapt nede og redder det gode avslutningsforsøket.

Icon
45:Ett minutt er lagt til av første omgang.

Icon
42:Glen Johnson får gult kort etter å ha felt Snodgrass.

Icon
41:Johnson skjærer inn og sikter mot nærmeste hjørne fra 20 meter – skuddet går utenfor.

Icon
40:Grant Holt forsøker å svare for Norwich. Først header han et frispark fra dypet på tvers av mål, men Lucas og Jones klarerer i samarbeid. Ballen havner ute hos Holt igjen, og denne gangen banker spissen til på volley fra skrått hold. Wisdom står i veien og blokkerer.

Hendelses bilde
Icon
36:LIVERPOOL - NORWICH 2-0, SUÁREZ: Om den første scoringen var en lekkerbisken, er ikke denne mye dårligere. Lucas slår en ypperlig pasning til Sturridge, som lurer hele Norwich-forsvaret med et genialt overhopp. Luis Suárez er den eneste som har skjønt hva angrepskollegaen pønsker på, og uruguayaneren kommer alene med keeper Bunn. Da er han iskald og triller kula ned i hjørnet med venstrefoten. Ny flott Liverpool-scoring!

Icon
35:Anfield-publikumet ber Henderson om å fyre på volley fra nesten 30 meter. Unggutten er ikke vond å be, og skuddet tvinger faktisk Mark Bunn til å gjøre en kvalifisert redning.

Icon
34:Vertene vinner et hjørnespark, som Howson rensker unna til ny corner. Den klareres av Bennett.

Hendelses bilde
Icon
31:Bare Liverpool nå. Suárez prøver på en frekk tunnel, men må nøye seg med hjørnespark. Gerrard slår inn, men Wisdom header over under sterkt press fra to gulkledde.

Icon
28:Downing svinger inn et godt hjørnespark fra høyre. Norwich får ikke klarert, og ballen havner hos Suárez på bakre stolpe. Spissen forsøker å løfte den over Bunn, men avslutningen blir for løs. Norwich-keeperen plukker enkelt.

Hendelses bilde
Icon
26:LIVERPOOL - NORWICH 1-0, HENDERSON: Dette er fort en kandidat til årets mål! Suárez prøver å tråkle seg fri utenfor Norwich' 16-meter, men en borteforsvarer får inn en takling. Ballen detter ned hos Jordan Henderson, som på volley dunker ballen opp i krysset bak keeper Bunn fra snaut 20 meter!

Icon
24:Downing setter opp Wisdom i innleggsposisjon med et lekent hælspark. Backen klinker kula inn i rommet mellom midtstopperne og keeper Bunn, men verken Suárez eller Sturridge har luktet lunta. Norwich slipper med skrekken.

Icon
24:Bortelaget ligger dypt og forsvarer seg. Liverpool triller ball.

Icon
21:Tettey pløyer ned Henderson når Liverpool er i ferd med å kontre, men dommer Oliver nøyer seg med tilsnakk. Der er nordmannen heldig som slipper unna det gule kortet.

Icon
21:Norwich får sin første corner, men Gerrard rydder unna.

Icon
20:Johnson runder Martin på venstrekanten og slår inn, men innlegget er keepermat for Bunn i bortelagets mål.

Icon
19:Gerrard lader kanonen fra distanse, men skuddet går et stykke utenfor.

Icon
18:Javier Garrido må klarere til kampens første corner i duell med Downing, som selv tar hjørnesparket. Kort variant, som ender med at Gerrard nesten kommer seg fri inne i Norwich-boksen. Kanarifuglene får klarert til slutt.

Icon
17:Liverpool dominerer kampen fullstendig.

Icon
14:Suárez rundlurer stakkars Michael Turner med en praktfull Cruyff-vending nesten nede ved cornerflagget, før han spiller ballen ut til Henderson. Han sender ballen tilbake til uruguayaneren, som dundrer kula rett på Bunn fra spiss vinkel.

Icon
12:Strålende kombinasjoner mellom Suárez og Sturridge. Angriperne spiller vegg like utenfor 16-meterstreken, og Suárez setter opp en brukbar skuddmulighet for Sturridge. Engelskmannen prøver seg, men avslutningen havner rett i fanget på Norwich-keeper Bunn.

Icon
12:Tempoet har falt litt etter noen hektiske åpningsminutter.

Icon
8:Downing har åpnet friskt – setter fart, forserer forbi en Norwich-spiller og fyrer fra drøyt 20 meter. Skuddet går en halvmeter til side for målet til Mark Bunn.

Icon
8:Norwich får en stor sjanse på sin første visitt. Et frispark løftes inn fra dypet, og Ryan Bennett får stå umarkert og heade fra omtrent fem meter. Midtstopperen stanger ballen rett på Jones i Liverpool-buret.

Icon
7:Gerrard spiller igjennom Downing med en utsøkt stikker, men kantspilleren blir tvunget til å vende hjem av Norwich-forsvaret. Muligheten renner ut i sanden. Godt forsvarsspill av gjestene.

Icon
5:Johnson trekker inn i banen og flukter ballen mot bakre stolpe fra dypet. Downing er på farten, men innlegget er litt for langt og går utover linja.

Icon
3:Johnson kombinerer fint med Suárez ute på venstrekanten. Uruguayaneren slår inn mot bakre stolpe, men Downing header en drøy meter utenfor. Brukbar mulighet for Liverpool.

Icon
1:Norwich tar avspark på Anfield.

Hendelses bilde

Prematch

Det skiller 5 poeng mellom åttendeplasserte Liverpool og Norwich på 12.plass før lagenes møte på Anfield.

Liverpool er ubeseiret på de seneste syv kampene mot Norwich, og har vunnet alle  bortsett fra en. "The Canaries" har kun vunnet en av sine seneste åtte kamper på Anfield, og det var den siste kampen foran et stående The Kop i april 1994.

Norwich har vunnet en bortekamp i ligaen denne sesongen - 4-3 mot Swansea etter å la ledet 4-0 ved pause. Norwich vant ingen av sine syv første ligakamper denne sesongen, men gikk deretter ubeseiret i 10 kamoer på rad. Seks av disse endte med seier.

Etter fire strake ettmålstap i ligaen fikk Norwich ett poeng med seg fra hjemmemøtet med Newcastle forrige helg.

Flere endringer på lagoppstillingen. Daniel Sturridge starter for første gang en ligakamp for Liverpool. Spissen utgjør en angrepsrekke med Luis Suarez og Stewart Downing. Brad Jones og Jamie Carragher kommer også inn på laget, for henholdsvis Pepe Reina og Martin Skrtel. Slovaken er henvist til benken. Jordan Henderson er foretrukket fremfor Joe Allen..

Pepe Reina mister kampen grunent skader. Keeperen er neseoperert, men har også en lårskade.

Jamie Carragher starter en ligakamp for første gang siden november, da Chelsea var motsatnder.

Spillerbørs

Vurdert av Frank H. Larsen

Jones 6Holder nullen på en meget rolig dag. Enkelte svake avleveringer og igangsettinger.
Wisdom 6Har grei kontroll defensivt. Ikke alltid like heldig med pasningene. Noe involvert fremover.
Carragher 6Blir ikke satt på de store prøvene. Viser rutine med sin ro og leser spillet bra. Noen dårlige involveringer.
Agger 7Får det relativt lett mot tamme gjester. Tar seg greit av det som kommer. Har et par flotte offensive raid.
Johnson 8Spiller som en vingback i dag. Kommer til flere innlegg. Skaper mange problemer for Norwich. Direkte involvert i to av scoringene.
Leiva 7Gjør en bra ryddejobb på midtbane. Vinner flere baller. Pådrar seg noen frispark. Flott målgivende pasning til Suarez’ scoring.
Henderson 7Herlig scoring av midtbanespilleren. Litt stasjonær før pause, men hever spillet sitt ytterligere i 2.omgang og tar flere initiativ.
Gerrard Liverpools beste9Meget god kamp av kapteinen. Nydelig scoring fra distanse. Gode taklinger, fine løp og gode avleveringer.
Downing 7Begynner meget friskt og er involvert i det offensive. Blir noe anonym etter hvert, men strålende målgivende til Sturridge.
Suarez 8Er et stort uromoment mot Norwich nok engang. Iskald i avslutningsfasen ved scoringen. Jobber utrettelig og flere gode avleveringer. Ikke like toneangivende i 2.omgang.
Sturridge 8Scorer i sin tredje kamp på rad etter overgangen fra Chelsea. Nydelig overhopp i forkant av Suarez’ scoring. Har også to brukbare avslutninger.
Borini 0Inn 69.minutt. Jobber bra. Virker spillesugen etter langt skadeopphold.
Allen 0Kommer inn og stabiliserer midtbanen da Liverpool leder 5-0.
Sterling 0Inn 69. minutt. Flott forsering da han legger ballen inn til 5-0-målet.