Liverpool - QPR

1-0)

19.05.2013 /Premier League /Anfield / Tilskuere: 44792 / Dommer: Martin Atkinson

Kampfakta

Mål H
Coutinho(23)
Mål B
Lagoppstilling H
ReinaKeeper()
JohnsonHøyreback()
CarragherMidtstopper 1(84)
SkrtelMidtstopper 2()
EnriqueVenstreback()
LeivaHøyre midtbane()
HendersonSentral midtbane 1()
IbeSentral midtbane 2(64)
CoutinhoVenstre midtbane(75)
DowningSpiss 1()
SturridgeSpiss 2()
Lagoppstilling B
GreenKeeper()
OnuohaHøyreback()
HarrimanMidtstopper 1()
HillMidtstopper 2()
TraoreVenstreback()
TownsendHøyre midtbane()
DerrySentral midtbane 1()
MbiaSentral midtbane 2(46)
ParkVenstre midtbane(80)
ZamoraSpiss 1(73)
RemySpiss 2()
Innbyttere H
Jones() ()
Wisdom() ()
Coady() ()
Coates(84) ()
Fernandez (Suso)(75) ()
Borini(64) ()
Assaidi() ()
Innbyttere B
Bothroyd() ()
Mackie(73) ()
Murphy() ()
Fabio() ()
Granero(46) ()
Hoilett(80) ()
Ehmer() ()
Gult kort H
Henderson(8)
Gult kort B
Townsend(72)
Derry(67)
Hill(32)
Rødt kort H
Rødt kort B

Kampreferat

Skrevet av Håvard Sæle

Jamie Carragher stempler ut med stil, i en kamp Liverpool hadde full kontroll på fra start til slutt. Philippe Coutinho ble matchvinner med et flott distanseskudd etter forarbeid av debutant Jordon Ibe, men kampen vil selvsagt huskes på grunn av Carragher. Klubblegenden forlot banen fem minutter før slutt og fikk sin velfortjente hyllest av både spillere og fans på stadion.

Selve kampen var kanskje ingen stor forestilling, men Liverpool halte iland tre fullt fortjente poeng for knapt halv maskin. De helrøde skapte flere muligheter til å score, og kun marginer og godt keeperspill hindret en større hjemmeseier denne historiske maidagen.

Andre omgang

Hendelses bilde
Icon
90:Det er slutt på Anfield.

Icon
90:Så får faktisk QPR og innbytter Mackie en enorm sjanse til å utligne helt på tampen! Hoilett gjør forarbeidet og serverer Mackie, som fra hjørnet av femmeteren sender ballen høyt opp på tribunen. Ufattelig svak avslutning!

Icon
90:QPR på en visitt, men Johnson klarerer. Ett minutt igjen.

Icon
90:Liverpool har full kontroll på dette.

Icon
90:Tre minutter er lagt til.

Icon
89:Borini drar seg inn i banen og skyter. Blokkert.

Icon
88:Sturridge med et brukbart forsøk, men ballen går til side for mål.

Icon
84:Jamie Carragher forlater banen for siste gang som fotballspiller. Klubblegenden får selvfølgelig sin velfortjente hyllest. Sebastian Coates inn.

Icon
82:Borini setter opp José Enrique på 16-meterstreken. Venstrebacken brenner til på direkten, men Green redder strålende. Nå nærmer Liverpool seg 2-0 her.

Icon
81:Suso vender vekk sin mann inne i boksen, før han prøver seg fra skrått hold. Green henter frem en flott redning og slår ballen unna, men returen havner i beina til Downing. Kun en heroisk blokkering av Traoré hindrer 2-0.

Icon
80:Ji-Sung Park bytter med Junior Hoilett.

Icon
78:Suso avslutter et langt Liverpool-angrep på halvspretten fra distanse. Skuddet er godt, men Green kommer raskt ned til sin venstre og holder ballen.

Icon
78:Liverpool har ballen nesten hele tiden nå.

Icon
75:Philippe Coutinho forlater banen. Inn kommer Jesus Fernandez (Suso).

Icon
73:Coutinho skyter rett i QPR-blokka fra 18 meter.

Icon
73:Bobby Zamora bytter med Jamie Mackie for gjestene.

Icon
72:Andros Townsend får gult kort for munnbruk.

Icon
70:Downing drar av tre mann, men skuddet blir blokkert.

Icon
69:Liverpool triller ball. QPR er ufarlige.

Icon
67:Shaun Derry stempler Borini og får gult kort.

Icon
64:Jordon Ibe har levert en flott debut, som han har kronet med en målgivende pasning. Nå gjør han plass for Fabio Borini.

Icon
63:Daniel Sturridge får to store muligheter. Først kommer han fri til venstre inne i 16-meteren, men skuddet fra skrått hold reddes på streken. Henderson får ikke klem på avslutningen når han følger opp på returen, men Liverpool beholder ballen. Kort tid etter spiller Coutinho fri Sturridge til høyre i 16-meteren, men avslutningen fra spiss vinkel reddes av Green.

Icon
62:Jamie Carragher kroner nesten ettermiddagen med et kremmerhus av dimensjoner! Scouseren klistrer ballen i krysstverrliggeren fra 30 meter - for et treff! Den hadde fortjent å gå inn, Carra!

Icon
61:Stewart Downing er nære ved å doble ledelsen. Flankespilleren setter fart og dundrer forbi halve QPR-laget. Plutselig er han syv-åtte meter unna mål, men fra skrått hold banker han ballen på utsiden av stolpen.

Icon
60:Granero slår en ypperlig stikker mot Rémy, men Reina har lest hva landsmannen tenker. Keeperen kommer ut og fanger ballen foran QPR-spissen.

Icon
58:Lite å melde om for øyeblikket. Liverpool har ballen mye.

Icon
54:Alt handler om Liverpool i dag. Downing legger ballen vakkert ned til Sturridge, som prøver seg på halvspretten fra 20 meter. Spissen treffer godt, men en QPR-spiller får blokkert. Gjestene henger ikke med.

Icon
51:Downing setter opp Johnson inne i boksen. Høyrebacken klinker til, men Green er med på notene og slår til corner. Den blir resultatløs.

Icon
49:Ibe utfordrer tre QPR-spillere på hjørnet av 16-meteren. Unggutten kommer seg forbi, før han rapper til. Skuddet er godt, men det sniker seg like utenfor Greens lengste hjørne. Meget frekt og godt forsøk av debutanten!

Icon
48:José Enrique prøver seg fra 20 meter. Venstrebacken treffer godt, og Green må gi en farlig retur, men Hill får klarert foran nesa på Sturridge.

Icon
46:Stéphane Mbia blir igjen i garderoben etter pause. Harry Redknapp erstatter ham med Esteban Granero.

Icon
46:Andre omgang er i gang.

Pausereferat

Liverpool gjør som de vil i sesongens siste kamp. Selv om tempoet er heller labert, har rødtrøyene full kontroll på oppgjøret i Jamie Carraghers avskjed med Anfield. Philippe Coutinho er kampens eneste målscorer, etter at brasilianeren fikk kanontreff med et herlig langskudd. Unge Jordon Ibe var for øvrig nest sist på scoringen.

Ellers har Queens Park Rangers lite å stille opp med, og alt gjestene har bidratt med, er noen håpløse avslutninger fra nærmere 40 meter. Liverpool har vært nære 2-0, men den største sjansen kom allerede etter to minutter. Coutinho stanget ballen over streken etter et hjørnespark fra Stewart Downing, men dommerteamet fikk ikke med seg at kula krysset linja.

Første omgang

Hendelses bilde
Icon
45:Det er pause på Anfield.

Icon
45:Coutinho vinner ballen, forserer forbi en mann og bestemmer seg for å prøve seg. Brasilianeren sklir idet han skal avslutte, og Green i QPR-målet får en enkel jobb med å holde forsøket fra distanse.

Icon
43:Jose Enrique går på et kjemperaid. Spanjolen dribler seg helt inn i 16-meteren til QPR, og han bestemmer seg for å teste høyrefoten. Ballen sklir imidlertid av venstrebackens høyrelabb, og skuddet går langt utenfor.

Icon
41:Downing og Sturridge kontrer etter at Reina har plukket et QPR-innlegg. Førstnevnte forsøker å chippe igjennom Sturridge, men ballen blir et par meter for lang. Femmeter til Green og QPR.

Icon
39:Townsend skyter håpløst utenfor fra over 30 meter.

Icon
38:QPR kommer på en farlig visitt. Traoré har tatt turen opp, men innlegget fra venstre passerer alle i boksen.

Icon
37:Ibe legger til rette for Henderson, som banker til på direkten fra 20 meter. Får kjempetreff, men en QPR-forsvarer blokkerer skuddet.

Icon
34:Downing finner Carragher inne i boksen. Dagens mann fyrer på direkten, men skuddet fra 12-13 meter treffer Derry. Liverpool roper på hands, men Atkinson lar spillet gå videre. Det er også helt greit.

Icon
34:Townsend meier ned Johnson på siden av 16-meteren.

Icon
33:Henderson banker det påfølgende frisparket rett i muren fra 20 meter.

Icon
32:Clint Hill obstruerer Sturridge og får et klart gult kort.

Icon
31:QPR henger ikke med når hjemmelaget skrur opp tempoet.

Icon
27:Coutinho finner Carragher med et presist innlegg. Carra prøver å bokse ballen i mål i duell med Robert Green, men dommer Atkinson er ikke begeistret for påfunnet. Likevel bestemmer han seg for å la Carragher unnslippe kort.

Icon
26:Liverpool gjør som de selv vil for øyeblikket.

Hendelses bilde
Icon
23:LIVERPOOL - QPR 1-0, COUTINHO: Philippe Coutinho sender hjemmelaget i føringen! Jordon Ibe dribler seg fint innover i banen, før han serverer Coutinho. Brasilianeren legger ballen til rette for seg selv og klistrer kula ned i Robert Greens høyre hjørne fra 25 meter.

Icon
21:Johnson herjer med Traoré på høyrekanten. Slår luka på QPR-backen før han svinger inn et praktinnlegg mot bakre stolpe, men Ibe henger ikke helt med på lagkameratens herjinger. Dermed kan QPR-spillerne puste lettet ut.

Icon
19:Vertene får hjørnespark etter at Coutinho har dratt seg inn i banen og skutt via en borteforsvarer. Corneren fra Downing klareres av gjestene fra hovedstaden.

Icon
18:Mbia skyter langt utenfor fra drøyt 30 meter.

Icon
15:Liverpool etablerer et visst trykk. Vinner to cornere, men Green og forsvaret hans tar seg av begge. Det er hjemmelaget som vil mest i dag.

Icon
14:Ibe med en smart ball til José Enrique, men QPR-forsvaret får ryddet opp.

Icon
12:Townsend fyrer fra nærmere 40 meter. Null problemer for Reina i Liverpool-målet. Det er litt sommerferietempo i kampen nå, etter at vertene startet friskt.

Icon
8:Jordan Henderson klipper ned Park og får gult kort.

Icon
7:Rémy går overende i Liverpool-boksen. Franskmannen snubler i foten til Lucas, men det er liten tvil om at QPR-spissen søker foten til brasilianeren i den situasjonen. Kampens dommer vinker spillet videre.

Icon
4:Liverpool har startet friskt på eget gress.

Icon
2:Philippe Coutinho og Liverpool snytes for scoring! Først må QPR-forsvarer Onuoha blokkere et skuddforsøk fra brasilianeren til corner, og på den påfølgende corneren får Coutinho stå umarkert og heade fra seks-syv meter. To QPR-spillere beiner ballen unna, men ballen har krysset streken før de får klarert.

Hendelses bilde
Icon
1:Vi er i gang på Anfield.

Prematch

Dette vil uten tvil bli husket som kampen da Jamie Carragher tok farvel som spiller. En kan imidlertid også undre seg om det er andre som vil spille sin siste kamp med en liverbird på brystet. 17-årige Jordon Ibe debuterer for Liverpool.

Bekreftet lag: Reina;Johnson,Carragher,Skrtel,Enrique,Lucas,
Henderson;Ibe,Coutinho,Downing;Sturridge.
Res: Jones,Wisdom,Coates,Coady,Suso,Assaidi,Borini. 

Spillerbørs

Vurdert av Torbjørn Flatin

Reina 7Hadde en svært rolig dag på jobben, men var våken de gangene han måtte i aksjon og startet et par angrep med gode utkast.
Johnson 7Strålende før pause, litt mindre heldig i 2.omgang, i en kamp hvor han stortrivdes uten særlig mange defensive oppgaver.
Carragher 8Hadde bare det langskuddet i krysset gått inn...! Var like fokusert som forventet og dette ble en perfekt avslutning på alle måter for Carra.
Skrtel 6Hadde det rolig i sola, men virket rusten de få gangene han ble presset i de bakre rekker.
Enrique 7Holdt det gående på venstrekanten gjennom hele kampen. Meget varierende kvalitet på innleggene, men kunne ha scoret med et susende skudd.
Leiva 7Bunnsolid sentralt på midtbanen, hvor han aldri slapp til gjestenes offensive midtbanespillere.
Henderson 7Aktiv og energisk, og også med et og annet lekkert fremspill. Avslutter sesongen i form.
Ibe 717-åringen spilte klokt, var trygg med ballen og bemerket seg også med et herlig returløp. Kan være stolt av sin debut.
Coutinho Liverpools beste8Carra vil få overskriftene og sikkert også man of the match mange steder, men den lekne brasilianeren var banens beste. Scoret en gang, skulle hatt et til, og stod bak det meste av Liverpools gode angepspill.
Downing 7Kom fram i mange gode posisjoner og hadde en del bra innlegg og dødballer. Aktiv, men mangler fortsatt effektivitet.
Sturridge 7Bevegelig og går godt sammen med Coutinho, men kom aldri helt i de riktige posisjonene foran mål i dag.
Fernandez (Suso) 0Bra innhopp hvor han tok over tråden fra Coutinho som playmaker og også hadde et par bra avslutninger.
Coates 0Spilte de siste minuttene slik at Carragher kunne få tre av tronen i stil.
Borini 0Var uvenn med ballen de minuttene han fikk på kanten og var på ingen måte noen forbedring i forhold til Jordon Ibe.