Liverpool - Southampton

1-0)

01.12.2012 /Premier League /Anfield / Tilskuere: 44 525 / Dommer: Michael Oliver

Skrevet av Marius Rabben

Det ble tre sårt nødvendige – men absolutt fortjente – poeng hjemme mot Southampton. Liverpool var definitivt best totalt sett, spesielt etter en av de spillemessig beste omgangene denne sesongen – før pause.

Etter Daniel Aggers vakre hodestøt i det 43. minutt og 15 minutters pauseprat, skjerpet Southampton det defensive betraktelig. Gjestene kom nemlig bedre med i kampen, og hadde en god periode midtveis i andre omgang, men Liverpool lot ingenting slippe til bakover.

Luis Suárez var delaktig i nær sagt samtlige angrep, men Premier Leagues toppscorer hadde en av de dagene ting ikke stemte foran mål. Mot slutten av kampen burde kanskje vertene scoret både én og to ganger til, men tross knappe 1-0, vant de røde særdeles fortjent.

Lucas Leiva fikk også nesten 90 minutter i comebacket, og gjorde en flott figur i sin første opptreden siden Manchester City-kampen i august.

90:Slutt.

90:Raheem Sterling får en flott pasning av Luis Suarez, og er én mot én på 16 meter. Han går mot høyre og prøver å slå bakover til Steven Gerrard, men pasningen blir alt for svak - og Steven Davis snapper ballen.

90:Jamie Carragher får gult kort.

90:Det legges til tre minutter.

90:Luis Suarez får ballen av Raheem Sterling, og er blank på 16-meteren, men avslutningen med venstrefoten går utenfor.

88:Lucas Leiva får 88 minutter i comebacket, og byttes ut til fordel for Jamie Carragher.

86:Hjemmelaget starter på høyre, vrir spillet som et håndballag, og Jose Enrique får ballen på 25 meter. Han klinker til, og selv om Paulo Gazzaniga redder, slår han returen rett frem, men en forsvarsspiller kommer tidsnok og klarerer - like foran Luis Suarez.

84:Southampton slår langt, og etter litt klabb og babb dunker Rickie Lambert til. Daniel Agger innser faren, stuper ned og blokkerer.

80:Reprisene viser at Luis Suarez bruker hånda idet han prøver å score, og får derfor et korrekt gult kort - det femte for sesongen, og han må dermed stå over neste kamp.

80:Liverpool ruller på opp høyrekante, Steven Gerrard spiller til Luis Suarez som setter ballen over mål fra kort hold.

78:Jason Puncheon bytter med Jay Rodriguez.

77:Jose Enrique klinker til på halvvolley fra skrått hold, men ballen går rett på keeper.

76:Liverpool kontrer, og Jordan Henderson overtar ballen fra Raheem Sterling. Duoen forsøker så en ny vegg på vei inn i boksen, men misforstår hverandre, og det hele ender i femmeter.

73:Martin Skrtel er frempå på en Liverpool-corner, men José Fonte hindrer slovaken nok til at headingen går over og utenfor.

71:Det skapes svært få sjanser for øyeblikket. Liverpool har ballen, men stresser ikke med å angripe. Southampton ligger kompakt - og er mye bedre enn i første omgang.

70:Jack Cork bytter med S. Davis.

69:Joe Allen bytter med Jordan Henderson.

68:Den påfølgende corneren blir svakt slått inn, og Southampton får starte på nytt.

68:Jose Enrique får ballen på vei igjennom, men avslutningen går via en Southampton-spiller og utenfor.

67:Luis Suarez gjør som han vil inne i feltet, slår tunneler og herjer, men treffer ikke på den siste pasningen. Gastón Ramirez er tilbake på banen.

66:Gastón Ramirez får behandling etter en duell med Jonjo Shelvey. Uruguayaneren fikk seg en smell i hodet.

60:Raheem Sterling får til en veik avslutning fra 16-meteren, noe som tas godt imot av Southampton-keeperen.

59:De røde har kommet inn i et bedre spor nå, og har full kontroll.

56:José Enrique slår mot Joe Allen, men waliseren står med ryggen til, og Southampton snapper ballen. Gastón Ramirez får etter hvert ballen på 30 meter. Han brenner til, men skuddet går over mål.

53:Jose Enrique tar innkast, spiller raske én-to-pasninger med to lagkamerater, men blir litt for optimistisk i avslutningsøyeblikket - og ballen triller sakte inn til Paulo Gazzaniga.

50:Bortelaget kjemper seg inn i kampen, står høyere på banen og presser hjemmelaget nå. Spillet bølger frem og tilbake.

49:Det påfølgende hjørnesparket er ufarlig.

49:Jason Puncheon avslutter via en Liverpool-forsvarer og ut til hjørnespark.

47:Omgangen åpner ganske likt som den første, der Liverpool har ballen. Southampton bruker imidlertid litt lenger tid på å bygge opp spillet sitt bakfra nå - med håp om mer ballkontakt.

46:Morgan Schneiderlin og Gastón Ramírez tar avspark.

Liverpool leder ekstremt fortjent til pause mot gjestene fra sørkysten, etter å ha dominert fullstendig og stanget mot Paulo Gazzaniga i Southampton-målet i hele første omgang.

Daniel Agger utnyttet et perfekt Glen Johnson-innlegg med bare to minutter igjen av omgangen, og scoret det svært etterlengtede målet med hodet mot Anfield Road End.

I forkant hadde både Luis Suarez og Jonjo Shelvey hvert sitt stolpetreff, og Liverpool burde definitivt ledet med mer enn ett mål halvveis. Bortelaget har knapt fått låne ballen, og virker ikke å kunne utgjøre noen spesiell trussel mot Merseyside-klubben, men det står allikevel kun 1-0 til pause – og alt kan skje med 45 minutter igjen.

45:Pause.

45:Rickie Lambert prøver seg med et helfrekt forsøk fra nærmere 40 meter, men José Reina sover ikke – og redder de røde fra en real kalddusj.

45:Jonjo Shelvey finner Raheem Sterling i boksen, og 17-åringen prøver seg med hodet. Ballen går like utenfor.

45:Det legges til ett minutt i første omgang.

43:Daniel Agger scorer etter et strålende innlegg fra Glen Johnson. Like etter frisparkforsøket fra Luis Suarez, får Johnson ballen på høyrekanten. Han vender og legger inn med venstre, og Agger bruker pannebrasken til å stange Liverpool i en meget fortjent ledelse!

42:Luis Suarez tar frisparket selv, og ballen går i tverrliggeren!

42:Gastón Ramírez meier ned landsmann Luis Suarez like utenfor boksen. Liverpool får frispark.

40:Steven Gerrard mener Southampton-keeper Paulo Gazzaniga drøyer og bruker alt for lang tid på femmetere, og tar seg en alvorsprat med dommer Michael Oliver. Flere begynner å bli frustrerte i en kamp Liverpool burde ledelse til pause, etter antall målsjanser å regne.

36:Steven Gerrard triller til Jonjo Shelvey i boksen, og engelskmannen dasker ballen knallhardt i stolpen. Ufattelig at det ikke er blitt scoret mål på Anfield i ettermiddag.

35:Maya Yoshida tar frisparket, og skyter noe overraskende. Ballen går like utenfor, men det ser ut til at José Reina har rimelig god kontroll.

35:Gjestene vinner et frispark på omkring 30 meters hold.

33:Det er roligere på Merseyside for øyeblikket. Vertene har fortsatt ballen i laget, nesten uten stopp.

29:Fantastisk utspill fra José Reina, og Luis Suarez får ballen mot Paulo Gazzaniga i tillegg til to Southampton-forsvarere. Suarez passerer keeper, men stopperne får hindret Suarez i å avslutte. Hjemmelaget er mye bedre enn gjestene fra sør, og det er nesten et under at Liverpool ennå ikke har scoret.

29:Kontringsforsøk fra gjestene gir Rickie Lambert muligheten til å spille fri Adam Lallana, men José Reina er årvåken og klarerer.

27:Liverpool dominerer banespillet fullstendig.

26:Luis Suarez spiller vegg med Joe Allen, og skyter rett på keeper fra femten meter. Reprisene viser at Suarez blir kraftig holdt, og dommeren kunne fint blåst straffespark, noe Suarez også gjorde assistendommeren obs på – uten hell.

24:Hurtig spill fra Luis Suarez til Steven Gerrard, og sistnevnte finner Jonjo Shelvey i bakrom. Farten er dessverre ikke ungguttens sterkeste side, og han blir nesten løpt opp før avslutningen sendes i vei på keeper.

23:Glen Johnson kjører noen overstegsfinter mot Luke Shaw, drar seg innover fra høyre og skyter med venstre, men Paulo Gazzaniga redder relativt enkelt.

22:Luis Suarez får kula på vei fremover, spiller på tvers til Steven Gerrard som skyter fra 20 meter. Ballen går imidlertid et godt stykke utenfor.

20:Smart cornertrekk fra hjemmelaget, der Steven Gerrard får en trilleball på tolv meters hold, men skuddet treffer en klynge foran mål.

19:Steven Gerrard åpner opp Southampton, finner Glen Johnson på vei mot dødlinja, men landslagsbacken treffer ingen av de fem lagkameratene i boksen.

19:Raheem Sterling spilles inn i boksen av Liverpool-kapteinen, men løpes opp av Adam Lallana.

17:Steven Gerrard finner Luis Suarez, som først slår en tunnel, passerer noen menn, men blokkeres i avslutningsøyeblikket.

15:Southampton får nesten ikke låne ballen, men de røde klarer allikevel ikke å skape noe offensivt.

13:Luis Suarez småhalter i noen minutter etter en duell med Nathaniel Clyne. Sistnevnte taklet rent på ballen, men fullførte igjennom – og påførte ankelen til Suarez en vridning. Uruguayaneren spiller uansett videre.

12:Raheem Sterling utfordrer Nathaniel Clyne på Liverpools venstrekant, og 17-åringen passerer backen før han legger inn. I boksen venter en rekke Saints-forsvarere på ballen, som slås langt vekk.

10:Glen Johnson går på raid, spiller en slags vegg med Luis Suarez, og prøver å styre ballen på mål, men kula sklir av foten.

9:José Fonte klarerer dårlig på et fremspill, og Jonjo Shelvey får en sprettende ball på 16-meteren, men skuddet sleives inn til keeper.

7:Luis Suarez presenterer seg for første gang når han prøver å tre seg igjennom midtforsvaret til Southampton, men 25-åringen stoppes av José Fonte like før avslutningen.

6:Raheem Sterling får rom på høyrekanten, men innlegget mot Jonjo Shelvey og Luis Suarez i boksen når ikke frem.

4:Forholdsvis rolig åpning på kampen, der spillet foregår på midtbanen.

3:Steven Gerrard triller til Jonjo Shelvey i boksen, og engelskmannen dasker ballen knallhardt i stolpen. Ufattelig at det ikke er blitt scoret mål.

3:Rickie Lambert dunker til fra 25 meter, men skuddet går like utenfor.

1:Lucas ligger som ventet dypest på midtbanen, mens Joe Allen og Steven Gerrard tar plass høyere på banen. Jonjo Shelvey ligger på venstrekanten til å starte med.

1:Liverpool tar avspark.

Avstanden mellom Liverpool og Southampton er bare fire poeng foran denne kampen. Liverpool ligger på 12.plass, mens Southampton ligger under streken på 18.plass.

Det vil bli avholdt ett minutts applaus til minne om Stephen Packer før kampstart på Anfield i dag. U9-spilleren tapte som kjent kampen mot kreften og døde sist søndag.

Lucas er noe overraskende tilbake i startoppstillingen allerede i dag, og spiller dermed sin første offisielle Liverpool-kamp siden august. Jonjo Shelvey får også starte kampen, som en del av angrepstrioen sammen med Luis Suarez og Raheem Sterling.

Vurdert av Einar Kvande

Reina 6Våkent ute og header unna en Southampton-kontring i første omgang. Også våken ved et par anledninger der gjestene prøver seg på overraskende langskudd. Får trekk for svak opptreden i feltet på overtid, der han bommer fullstendig på en utboksning.
Johnson 8Ny god kamp av høyrebacken. Er meget villig til å være med fremover før pause, og skaper flere av Liverpools gode angrep på den måten. Flott innlegg på scoringen. Ikke like sprudlende de siste 45 minuttene, men det var noe han hadde til felles med hele laget.
Skrtel 7Sløser bort en enorm sjanse i førsteomgang, når han blir spilt fri inne i feltet av Gerrard. Har en brukbar heading på en corner et drøyt kvarter før slutt. Meget solid defensivt.
Agger 7Har en viktig og akrobatisk inngripen i eget felt etter et kvarters spill. Scoret med en vakker heading. God defensiv kontroll.
Enrique 8Er i kjempeform, og bidrar med gode offensive raid fra sin venstrebackposisjon. Sender avgårde flere susende skudd som gir Southampton-keeperen problemer. Burde ha avgjort kampen mot slutten av andre omgang, når han blir frispilt av Suarez.
Leiva 7Får spille hele 88 minutter i sitt comeback, og gjør en meget solid kamp. Oser defensiv trygghet, og rydder opp i stor stil. Får trekk for noen svake pasninger fremover i banen.
Allen 6Kjemper og står på helt til han blir byttet ut til fordel for Jordan Henderson drøye 20 minutter før slutt. Usedvanlig upresis i pasningsspillet i dag.
Gerrard 6 Brukbar førsteomgang, svak andreomgang. Setter opp et par gode muligheter for sine medspillere før pause. Får en god mulighet til gjennombrudd midtveis i annen omgang, men slakker på farten og blir løpt opp. Slår et par horrible tversoverpasninger som blir snappet opp og skaper dermed farlige overganger for gjestene.
Shelvey 6Starter friskt, men blir mer og mer borte utover i kampen. Har en svak avslutning fra god posisjon tidlig i kampen. Har et susende skudd i stolpen før pause, som er nær ved å suse inn i krysset. Dette forsøket hadde absolutt fortjent en bedre skjebne. Svært variabel i pasningsspillet.
Sterling 5Involvert i noen brukbare angrep i første omgang, men innleggene finner sjelden medspiller. Også svært upresis i pasningsspillet ute på banen. Virker sliten utover i annen omgang, og slurver i den defensive jobbingen. Vi satt og ventet på at han skulle bli byttet ut utover i andreomgangen, men så skjedde ikke.
Suarez Liverpools beste8I dag fikk vi se Luis Suarez på både godt og vondt. Men mest godt. Er nesten en hel angrepsrekke alene, og var både uheldig og udyktig som ikke kom på scoringslisten i dag. Har et susende frispark i tverrliggeren før pause, og burde ha avgjort kampen når han får en stor mulighet på overtid. Serverer flere lekkerbiskener for sine medspillere, og kombinerer flere ganger meget bra med Enrique. Det negative er at han pådro seg et unødig gult kort for å ha prøvd å handse et Gerrard-innlegg i mål, og må dermed stå over neste kamp, borte mot West Ham. Likevel utroper vi ham til Liverpools bestemann.
Carragher 0Erstatter en sliten Lucas et par minutter før slutt, og rekker å pådra seg et gult kort når han stopper en farlig Southampton-overgang på ureglementert vis.
Henderson 0Kommer inn for Allen drøye 20 minutter før slutt. Gjør en grei innsats, men burde ha utnyttet en kontring sammen med Sterling langt bedre.