Liverpool - Stoke

0-0)

07.10.2012 /Premier League /Anfield / Tilskuere: 44531 / Dommer: Lee Mason

Kampfakta

Mål H
Mål B
Lagoppstilling H
ReinaKeeper()
WisdomHøyreback()
SkrtelMidtstopper 1()
AggerMidtstopper 2()
JohnsonVenstreback()
AllenHøyre midtbane()
SahinSentral midtbane 1(79)
GerrardSentral midtbane 2()
SterlingVenstre midtbane()
SuarezSpiss 1()
Fernandez (Suso)Spiss 2(67)
Lagoppstilling B
BegovicKeeper()
CameronHøyreback()
HuthMidtstopper 1()
ShawcrossMidtstopper 2()
WilsonVenstreback()
WaltersHøyre midtbane()
WhelanSentral midtbane 1(22)
N'ZonziSentral midtbane 2()
KightlyVenstre midtbane(63)
AdamSpiss 1(81)
CrouchSpiss 2()
Innbyttere H
Carragher() ()
Jones() ()
Henderson() ()
Coates() ()
Cole(67) ()
Borini() ()
Assaidi(79) ()
Innbyttere B
Jones() ()
Whitehead(22) ()
Etherington(63) ()
Sørensen() ()
Upson() ()
Jerome() ()
Edu(81) ()
Gult kort H
Gult kort B
Whitehead(89)
Walters(77)
Adam(73)
Shawcross(70)
Huth(33)
Kightly(25)
Rødt kort H
Rødt kort B

Kampreferat

Skrevet av Håvard Sæle

Liverpool spilte og spilte, men Brendan Rodgers' gutter maktet ikke å bryte ned Stoke på Anfield i ettermiddag. Tony Pulis og hans menn kom til Merseyside for å forsvare seg, og det gjorde pottemakerne med glans.

Stoke lot heller ikke muligheten til å bruke ulovlige midler for å stoppe Liverpool-spillerne gå fra seg, og både Steven N'Zonzi, Jon Walters, Robert Huth og Ryan Shawcross kunne fort vært utvist på en annen dag.

Et frustrert Liverpool-lag beleiret banehalvdelen til Stoke i andre omgang, men rødtrøyene kom ikke nærmere enn tre stolpetreff. Dermed står Anfield-klubben fortsatt uten hjemmeseier i Premier League denne sesongen.

Andre omgang

Hendelses bilde
Icon
90:Det er slutt på Anfield.

Icon
90:Skrtel slår langt. Over dødlinja.

Icon
90:Edu header unna. Cole skyter høyt over på volley fra distanse.

Icon
90:Liverpool vinner et hjørnespark.

Icon
90:Johnson slår inn. Over alle.

Icon
90:Stoke får corner. Liverpool klarerer. Fire minutter tillegg.

Icon
90:Gedigen mulighet for Liverpool. Cole løfter ballen inn mot Skrtel på bakre stolpe. Slovaken vinner duellen med Wilson og forsøker å sette ballen i det lengste hjørnet, men kula slår i stolpen og går utenfor. Så nære 1-0!

Icon
89:Dean Whitehead høvler ned Raheem Sterling. Soleklart gult kort.

Icon
88:Suárez setter fart inn i 16-meteren til Stoke, men Whitehead får en fot på ballen og klarerer. Liverpool trykker på.

Icon
87:Gerrard forsøker å tråkle seg igjennom, men stoppes av Cameron.

Icon
85:Liverpool angriper mot en mur av Stoke-forsvarere.

Icon
83:Suárez gjør som han vil inne i 16-meteren til Stoke. Kommer seg fri og avslutter fra spiss vinkel, men uruguayaneren smeller ballen i krysstverrliggeren.

Icon
82:Enormt trykk mot Stoke-målet nå - uten at vertene skaper noe særlig.

Icon
81:Charlie Adam bytter med Maurice Edu.

Icon
79:Nuri Sahin bytter med Oussama Assaidi.

Icon
78:Sahin prøver å curle ballen i krysset bak Begovic, men ballen sniker seg en snau halvmeter til side for mål. Vertene banker stadig hardere på døra.

Icon
77:Jon Walters blir avvinket for offside, før han sender inn nok en søknad om å få gult kort når han kælker vekk ballen. Denne gangen blir søknaden innvilget av dommer Mason.

Icon
75:Suárez danser rundt med Stoke-forsvaret inne i 16-meteren, før han blir kakket på hælen av Wilson. Uruguayaneren går i bakken, men Lee Mason vinker spillet videre. Like etter skyter innbytter Cole fra 17-18 meter, men Begovic kommer seg raskt ned og redder.

Icon
74:Liverpool bombarderer Stoke. Suárez flikker Johnson fri inne i 16-meteren. Skuddet blir blokkert, men ballen havner hos Skrtel på 16-meterstreken. Også han får skuddet sitt blokkert, men kula spretter til Gerrard. Han forsøker å løfte inn mot Sahin, men Begovic kommer ut og fanger ballen.

Icon
73:Charlie Adam feier vekk beina under Allen. Gult kort.

Icon
72:Agger tar med seg ballen inn i 16-meteren til Stoke, før han slår ballen på tvers. Der kommer Sterling stormende inn, men avslutningen fra unggutten suser rett i treverket. Der burde 17-åringen ha gitt Liverpool føringen.

Icon
70:Ryan Shawcross får gult kort for å sparke ned Suárez.

Icon
69:Liverpool har lagt trykk på Stoke igjen nå.

Icon
67:Jesus Fernandez (Suso) bytter med Joe Cole.

Icon
67:Sahin løfter et frispark inn i Stoke-boksen, men gjestene klarerer.

Icon
65:Whitehead harver ned Suárez, men uruguayaneren får utrolig nok ikke frispark. Stoke kontrer, og N'Zonzi skyter høyt over og utenfor fra kanten av 16-meteren. Lee Mason har økt lista for å få frispark etter hvilen.

Icon
63:Michael Kightly bytter med Matthew Etherington.

Icon
61:Wisdom vinner en corner for hjemmelaget. Suso svinger den inn, men Stoke-forsvaret stanger unna.

Icon
60:Stoke får hjørnespark, men Liverpool klarerer.

Icon
59:Suárez setter fart fra midtbanen. Han forserer forbi hele bortelagets midtbane, passerer Huth og finter Shawcross ned på stumpen - men avslutningen fra tolv-tretten meter fyker like til side for krysset til Begovic. Det hadde vært en kandidat til årets mål!

Icon
58:Det er Walters som blir liggende nede etter den tøffe duellen. Han får medisinsk tilsyn, men er i stand til å spille videre.

Icon
57:Walters kaster seg inn i en duell med Wisdom og tar med seg Skrtel i samme slengen. Mason vinker spillet videre, og plutselig er Kightly fri inne i 16-meteren til Liverpool. Han prøver å finne en medspiller inne i boksen, men Agger bryter og spiller ballen til innkast.

Icon
56:Stoke er mer med nå.

Icon
53:Ny, smart pasning fra Gerrard. Denne gangen i retning Suárez, som ikke rekker frem i tide. Begovic har lest hva som er i ferd med å skje, og Stoke-keeperen sklir ballen unna. Bare Liverpool nå.

Icon
52:Gerrard slår en strøken pasning mot Johnson, som stormer fremover i lange klyv. Høyrebacken tar med seg ballen inn i boksen, men avslutter over på volley fra ti-tolv meter. Stor mulighet for Liverpool.

Icon
51:Johnson lader høyrelabben fra drøyt 20 meter. Begovic er fint nede og redder. Power play på Anfield nå - hjemmelaget har erobret området rundt Stokes 16-meter, og bortelaget får knapt røre kula innledningsvis.

Icon
50:Stoke klarerer hjørnesparket.

Icon
49:Suso finner Gerrard inne i 16-meteren med en genial pasning. Kapteinen prøver å legge ballen til rette for Suárez, men Stoke rydder unna til corner.

Icon
46:Johnson slår et flott innlegg fra venstre. Agger har blitt med hele veien inn i boksen, men dansken får akkurat ikke luggen på ballen. Wilson klinker unna.

Icon
46:Liverpool tar avspark. Andre omgang er i gang.

Pausereferat

Det begynte tregt, men etter at Stoke hadde fått løpt fra seg de første 20 minuttene, har alt handlet om Liverpool. Gjestene kom seg til en god mulighet etter en svak pasning fra Reina, men spanjolen ryddet opp i sin egen feil.

Liverpool har som ventet hatt ballen mest, men de store sjansene har uteblitt. Nærmest kom rødtrøyene da Suso på poetisk vis spilte igjennom Daniel Agger, men dansken styrte ballen like utenfor fra kort hold. Steven Gerrard har også hatt en god avslutning fra langt hold.

Ellers har kampbildet som forventet: Liverpool triller ball, mens Stoke gjør sitt beste for å nekte dem å gjøre det. Bortelagets spillere har vært for sent og tøft inne i en rekke dueller, men dommer Lee Mason har lagt lista høyt. Dermed står Staffordshire-gjestene kun med to gule kort så langt.

Første omgang

Icon
45:Det er pause på Anfield.

Icon
45:Suárez prøver å tråkle seg igjennom Stoke-forsvaret, men Huth får ryddet unna. Alt handler om hjemmelaget nå.

Icon
45:Suárez forfølger en gjennombruddspasning fra Suso, men Begovic er ute og avskjærer. To minutter er lagt til.

Icon
43:Liverpool ruller opp et fint angrep. Allen, Johnson og Suárez spiller hovedrollene frem til sistnevnte løfter ballen mot Suso på bakre stolpe. Han forsøker å legge ballen til rette for Sahin, som kommer på et av sine karakteristiske løp fra dypet, men Adam rensker unna for Stoke.

Icon
41:Gerrard har sett seg lei av dømmingen til Mason. Kapteinen er borte hos dommeren og etterlyser en lavere terskel for utdeling av kort.

Icon
40:Sterling holder dribleshow ute på venstrekanten. Blir til slutt sparket ned, men også denne gangen holder Mason kortene i brystlomma.

Icon
39:Walters dundrer inn i en duell med Johnson. Stoke-spilleren kommer minst et halvsekund for sent, men dommer Mason nøyer seg med tilsnakk. Spørs om ikke kamplederen burde viftet med høstfargene der.

Icon
37:Adam prøver seg fra distanse. Innkast til hjemmelaget.

Icon
35:Sterling vinner ballen høyt i banen. Han sender den videre til Suárez, som serverer kaptein Gerrard på skuddhold. Denne gangen har scouseren ladet med vått krutt, og avslutningen fra drøyt 20 meter går ufarlig til side for mål.

Icon
34:Gerrard slår det påfølgende frisparket inn mot bakre stolpe. Agger og Skrtel stuper frem, men ingen av Liverpool-stopperne får labben på kula og styrt den mot mål. Ballen går til femmeter for Begovic.

Icon
33:Robert Huth pløyer ned Suárez. Soleklart gult kort.

Icon
32:Suárez og Suso kombinerer på små flater, men Suso sklir i det han skal dempe den avgjørende pasningen fra Suárez. Liverpool snuser på en scoring nå.

Hendelses bilde
Icon
29:Nå nærmer Liverpool seg. Suso bruker Iniesta-overblikket og chipper fri Agger gjennom en skog av Stoke-forsvarere. Dansken må strekke seg for å få tåa på ballen, men får likevel til en brukbar avslutning som stryker stolpen.

Icon
28:Kort corner, men Suárez blir klippet ned og får frispark.

Icon
27:Gerrard tvinger Stoke-keeper Begovic ut i full strekk etter å ha ladet muskedunderen fra 25 meter. Bosnieren i buret må bokse til hjørnespark.

Icon
25:Michael Kightly er altfor sent inne mot Allen og får gult kort.

Icon
22:Glenn Whelan bytter med Dean Whitehead.

Icon
21:Den første corneren fra Adam klareres til et nytt hjørnespark, som Reina upresset plukker i feltet. Liverpool sliter med å få spillet til å sitte.

Icon
20:Reina spiller ballen rett i beina til N'Zonzi, som triller den videre til Walters. Han forsøker å flukte ballen over Reina, men Liverpool-keeperen kommer seg raskt tilbake og får slått ballen over. Kampens første store mulighet.

Icon
18:Huth header unna det påfølgende hjørnesparket fra Gerrard.

Icon
17:N'Zonzi forærer ballen til Suárez på midtstreken. Liverpool-spissen avanserer og skyter, men avslutningen fra snaut 16 meter går via Shawcross og til corner.

Icon
14:Whelan slår et lurt frispark fra høyre. Ballen sniker seg mellom Reina og Liverpool-forsvaret, men Skrtel er våken på bakre stolpe og forlenger til hjørnespark. Viktig inngripen av slovaken.

Icon
12:Gerrard løfter et frispark mot Skrtel på bakre stolpe, men ballen går helt inn til keeper Begovic. Reprisene viser at Stoke-stopper Shawcross fikk et godt grep om trøya til Skrtel i den situasjonen.

Icon
11:Rotete innledning på matchen. Stoke har fått dette inn i sitt spor.

Icon
8:Suárez rundlurer Cameron nede ved cornerflagget, før han legger ballen 45 grader ut. Sahin er først på ballen, men avslutningen går rett i en Stoke-forsvarer.

Icon
7:Wilson fyrer ufarlig over fra 25 meter. Stoke har åpnet best på Anfield.

Icon
5:Suárez viser dommer Lee Mason knottemerkene han har på magen etter å ha blitt tråkket på av Stoke-forsvarer Huth. Stygg stempling av tyskeren, det der.

Icon
4:Walters slår et smart innlegg fra venstre, men ingen Stoke-spillere kommer på ballen inne i boksen. Kula spretter ut til femmeter for Reina i Liverpool-målet.

Icon
1:Stoke tar avspark på Anfield.

Prematch

Liverpool stiller med samme startellever som mot Norwich sist helg. Det betyr tre tenåringer mot robuste gjester fra Stoke. Ellers merker en seg at Joe Cole er tilbake på benken, mens Stewart Downing som har svart på kritikken fra Brendan Rodgers ikke er blant de 18 som er på banen eller innbytterbenken.

Stoke stiller også uforandret fra siste kamp, mens Michael Owen visstnok er uaktuell med skade.

De røde håper at man endelig kan sikre seg sesongens første hjemmeseier i ligaen, før det nå igjen blir internasjonal pause.

Spillerbørs

Vurdert av Tor Sandø

Reina 5Rettet opp egen feil med en kjemperedning litt ut i første omgang. Hadde flere svake igangsettinger og trekkes for det. Ble imidlertid ikke satt på de store prøvene.
Wisdom 6Startet sin første Premier League-kamp på Anfield og bidro bra både offensivt og defensivt. God til å bryte foran. Spiller med stadig mer selvtillit.
Skrtel 7Rydder greit unna det som kommer i midten. Bidro som sin midtstopperkollega også godt offensivt og kunne blitt matchvinner rett før kampslutt.
Agger 8Var veldig nær ved å score i første omgang. Spilte outstanding både forover og bakover. Tok seg greit av tidligere lagkamerat Crouch. Lever opp til skryten fra Rodgers som en av verdens beste midtstoppere.
Johnson 6Hadde en kjempesjanse tidlig i andre omgang. Gjør mye bra offensivt i denne kampen, men litt mer smårusk defensivt. Ofte litt for nonchalant.
Allen 7Er i lange perioder ikke så synlig, men gjør mye av grovjobben. Ny meget god kamp av waliseren, som spiller med stor ro og som har stor treffsikkerhet med pasningene. Har dog et par feilpasninger som trekker ned.
Sahin 6Er god i trengte situasjoner. Spiller også han med stor ro. Slår gode pasninger og dødballer. Begynte kampen bra, men forsvant litt etterhvert. Byttet med Assaidi tolv minutter før slutt.
Gerrard 6Var veldig nær sitt første mål mot Stoke i første omgang. Gjør en del gode kombinasjoner med Suarez. I perioder blir feilprosenten uvant høy for kapteinen.
Sterling Liverpools beste8Dette kunne umulig bli Raheems kamp, tenkte mange, mot et fysisk lag som Stoke. Men hvilken kamp det ble. Har en herlig stayervilje og jobbet iherdig opp og ned på banen. Fantastisk vilje til å vinne tilbake ballen når han taper den. Liverpools beste.
Suarez 7Hadde vanskelige arbeidsforhold mot fysiske midtstoppere, Shawcross og Huth. God kamp av Luis, som bør ha lært at han ikke får noe gratis av de engelske dommerne. Han kan med fordel stå på beina der han i dag legger seg. Får imidlertid urettferdig dårlig betalt også av Mason i dag.
Fernandez (Suso) 6Var arbeidssom og villig til å sette opp medspillerne offensivt i denne kampen. Minus for noen feilpasninger, men alt i alt en grei kamp av spanjolen. Byttet ut 24 minutter før slutt med Cole.
Cole 0Fikk 24 minutter til å vise Liverpool-supporterne at han har en framtid i helrødt. Virket bedre fysisk enn sist han var inne og gjorde sine saker bra etter at han kom inn.
Assaidi 0Fikk tolv minutter for Sahin. Var ikke spesielt synlig.