Liverpool - Swansea

5-0)

17.02.2013 /Premier League /Anfield / Tilskuere: 44 832 / Dommer: Howard Webb

Kampfakta

Mål H
Sturridge (STR)(71)
Suarez(57)
Enrique(50)
Coutinho(46)
Gerrard (STR)(34)
Mål B
Lagoppstilling H
ReinaKeeper()
JohnsonHøyreback()
CarragherMidtstopper()
AggerMidtstopper()
EnriqueVenstreback()
LeivaDefensiv midtbane(73)
GerrardSentral midtbane 1()
CoutinhoSentral midtbane 2(60)
DowningHøyre kant()
SuarezVenstre kant(78)
SturridgeSpiss()
Lagoppstilling B
Vorm()
Tiendalli()
Monk()
Bartley()
Davies()
Britton()
Agustien()
De Guzman()
Hernandez(77)
Lamah(65)
Shechter(83)
Innbyttere H
Skrtel() ()
Gulacsi() ()
Shelvey() ()
Sterling() ()
Henderson(60) ()
Borini(78) ()
Allen(73) ()
Innbyttere B
Williams() ()
Dyer(77) ()
Routledge(65) ()
Moore() ()
Rangel(83) ()
Tremmel() ()
Michu() ()
Gult kort H
Gult kort B
Hernandez(77)
Routledge(71)
Rødt kort H
Rødt kort B

Kampreferat

Skrevet av Håvard Sæle

Liverpool utklasset og ydmyket Swansea på Anfield i ettermiddag. Det stod riktignok bare 1-0 til pause, etter at Steven Gerrard scoret fra straffemerket. Men det både kunne og burde ha vært mer ved halvtid, og Swansea var heldige som fortsatt var inne i kampen ved pause.

I andre omgang var det ingen tvil om hvem som var best, og Liverpool avkledde Swansea og scoret tre mål på omgangens tolv første minutter. Først fikk Philippe Coutinho markere startdebuten med en scoring, før José Enrique la på til 3-0 etter et PlayStation-angrep.

Luis Suárez fikset 4-0, mens Daniel Sturridge fikk æren av å sette inn 5-0 fra straffemerket. Om Liverpool hadde vært giftigere foran mål, kunne dette faktisk ha blitt tosifret. Swansea-keeper Michel Vorm spilte en solid kamp for bortelaget, og Liverpool misbrukte også flere store målsjanser.

Andre omgang

Icon
90:Kampen er slutt.

Icon
90:Tre minutter er lagt til.

Icon
89:Hjemmelaget kontrollerer dette inn nå.

Icon
87:Liverpool fullfører dermed kampen med ti mann.

Hendelses bilde
Icon
85:Fabio Borini skriker ut i smerte etter å ha falt forkjært på skuldra. Det kan tyde på at den er ute av ledd, og italieneren må gå i garderoben.

Icon
84: Routledge kommer seg inn i Liverpool-boksen og skyter fra skrått hold. Avslutningen er god, men Reina er med på notene og slår ballen i sikkerhet. God redning – den ballen hadde retning hjørnet.

Icon
83:Itay Shechter bytter med Ángel Rangel for bortelaget.

Icon
82:Borini legger fint til rette for Glen Johnson, som skyter like utenfor lengste stolpe fra omtrent 16 meter.

Icon
79:Borini er nære ved å komme alene med Vorm, men touchet svikter italieneren i det avgjørende øyeblikket.

Icon
78:Luis Suarez bytter med Fabio Borini.

Icon
77:Pablo Hernandez bytter med Nathan Dyer for Swansea.

Icon
77:Pablo Hernandez får gult kort for å felle Agger.

Icon
76:Liverpool leder skuddstatistikken 34-3.

Icon
73:Daniel Sturridge er nære ved å legge på til 6-0. Engelskmannen prøver å curle ballen i motsatt kryss fra hjørnet av 16-meteren, og kula kysser tverrliggeren idet den flyr over målet til Vorm.

Icon
73:Lucas Leiva bytter med Joe Allen.

Icon
71:Wayne Routledge fikk det gule kortet for handsen.

Icon
71:LIVERPOOL – SWANSEA 5-0, DANIEL STURRIDGE: Sturridge får sjansen til å ta straffe – og den benytter han ved å dunke ballen i nota bak Vorm. Swansea-keeperen er etter ballen, men makter ikke å holde den ute.

Icon
70:Wayne Routledge handser inne i boksen på José Enriques cross mot Luis Suarez. Klar hands, og ingen protester fra gjestene. Ny straffe til Liverpool!

Icon
68:Jordan Henderson har nettopp kommet inn, men han har rukket å servere to krempasninger allerede. Igjen er det Daniel Sturridge som blir frispilt av Liverpool-innbytteren, men spissen feiler alene med Vorm, som redder med en flott beinparade.

Icon
67:Routledge spiller nesten fri de Guzman, men José Enrique og Carragher kommer inn i situasjonen og skjermer ballen ut i samarbeid. Strålende forsvarsspill av Liverpool-duoen.

Icon
66:Sturridge serverer Suárez, som forsøker å tråkle seg fri inne i boksen. Swansea får til slutt overmannet uruguayaneren og klarert.

Icon
65:Roland Lamah bytter med Wayne Routledge for gjestene.

Icon
64:Jordan Henderson spiller igjennom Daniel Sturridge med en fantastisk pasning. Engelskmannen får med seg ballen, men Vorm redder godt. Returen havner hos Suárez, som dundrer kula rett i kroppen på Bartley. Stor dobbeltsjanse.

Icon
60:Philippe Coutinho bytter med Jordan Henderson. Stående applaus for Coutinho, som har levert en meget imponerende kamp for rødtrøyene.

Hendelses bilde
Icon
57:LIVERPOOL – SWANSEA 4-0, LUIS SUAREZ: Nå får Swansea-forsvaret virkelig kjørt seg. Stewart Downing trer igjennom Luis Suárez på ypperlig vis, og uruguayaneren svarer med å legge ballen kontrollert i hjørnet fra 18 meter. Ny, flott Liverpool-scoring.

Icon
56:Liverpool har full kontroll på kampen. Sturridge forsøker en sylfrekk variant inne i Swansea-boksen, men Monk får ryddet unna foran Suárez.

Icon
52:Swansea har blitt truffet av en virvelvind innledningsvis i andre omgang. Waliserne kommer på en liten visitt, men Liverpool får ballen unna.

Hendelses bilde
Icon
50:LIVERPOOL – SWANSEA 3-0, JOSE ENRIQUE: Han skryter ofte av hvor god han er på PlayStation, den godeste José Enrique. Han er ikke så verst i ordentlig fotball heller – for dette er en perlescoring! Spanjolen kombinerer nydelig med Daniel Sturridge, som lirker ballen tilbake til ham inne i boksen. José Enrique svarer med å løfte kula på utsøkt vis over Michel Vorm og i nettaket. Særlig vakrere blir det ikke!

Icon
48:Lille Coutinho er i fyr og flamme nå. Suárez rundlurer Davies ute på høyrekanten, kommer til linja og dundrer ballen inn foran kassa. Der kommer Coutinho stormende – og selv om han får ballen litt bak seg, prøver han å hælflikke den i det lengste hjørnet. Kula sniker seg like utenfor!

Icon
46:LIVERPOOL – SWANSEA 2-0, PHILIPPE COUTINHO: Så presenterer han seg for hjemmefansen! Luis Suarez stikker igjennom Coutinho, som kommer alene med en Swansea-forsvarer og Michel Vorm. Brasilianeren skaffer seg plass til å fyre, og skuddet går knallhardt via hansken til Vorm og i nota bak Swansea-keeperen.

Icon
46:Swansea sparker i gang de siste 45 minuttene.

Pausereferat

Liverpool kjører over Swansea etter alle kunstens regler, og det er nærmest et mirakel at det bare står 1-0 ved pause. Daniel Sturridge, Luis Suárez og Philippe Coutinho har hatt store muligheter til å score, men foreløpig er det bare kaptein Steven Gerrard som har maktet å tegne seg på scoringslisten.

Scouseren revansjerte nemlig straffemissen mot West Bromwich ved å plassere ballen iskald i hjørnet da han fikk sjansen fra krittmerket etter en drøy halvtime. Suárez fikk straffesparket da han ble felt av Kemy Augustien.

Hjemmelaget har også blitt snytt for ett straffespark, da Sturridge ble klippet ned av Kyle Bartley innenfor 16-meteren. Philippe Coutinho har for øvrig vist prov på hvilke egenskaper han innehar, i en omgang der Liverpool har dominert fullstendig.

Første omgang

Icon
46:Howard Webb blåser i fløyta og sender lagene i garderoben. Pause.

Icon
46:Ett minutt er lagt til av denne førsteomgangen.

Icon
45:Bortelaget vinner nok et frispark. De Guzman svinger ballen inn i boksen, men igjen er Johnson høyest og rydder unna.

Icon
45:De Guzman løfter inn et frispark for gjestene, men Johnson får klarert.

Icon
42:Swansea kommer på en liten visitt, som ender med at de Guzman skyter fra omtrent 20 meter. Avslutningen er tam og Reina redder enkelt.

Icon
40:Gjestene henger ikke med på notene nå. Suárez stikker fri Sturridge, som vakkert løfter ballen over Vorm og i retning nettmaskene. Bartley har imidlertid kommet seg inn på streken, og midtstopperen rensker unna for bortelaget.

Icon
39:Fullstendig enveiskjøring nå. Downing prøver seg fra skrått hold, men Swansea-forsvaret blokkerer. Like etter får Coutinho avsluttet fra 20 meter, men igjen går skuddet i blokka.

Icon
36:Liverpool bombarderer Swansea med skuddforsøk. Først ut er Suárez, men Vorm rydder opp. Returen havner hos Johnson, som ikke får skutt. Sturridge forsøker seg også, men Swansea-forsvaret får til slutt klarert.

Hendelses bilde
Icon
34:LIVERPOOL – SWANSEA 1-0, STEVEN GERRARD: Kapteinen er iskald fra straffemerket. Plasserer ballen i Michel Vorms høyre hjørne, og selv om burvokteren er etter den, kryper kula helt ned i hjørnet.

Icon
33:Swansea får ikke klarert, og ballen havner hos Suárez. Han utfordrer Augustien, som kakker ham på ankelen. Dommerassistenten markerer for straffespark, og Howard Webb peker på krittmerket. Straffe til Liverpool!

Icon
32:Suárez utfordrer og får på seg tre Swansea-spillere. Da benytter uruguayaneren sjansen til å slippe ballen ut til Gerrard, som skyter via Monk og like utenfor krysset fra omtrent 16 meter. Corner til Liverpool.

Icon
31:Swansea prøver å tre seg igjennom, men Agger bryter fint foran Shechter. Meget godt stopperspill av dansken.

Icon
30:Lucas tester høyrelabben fra distanse, men Vorm redder greit.

Icon
29:Coutinho viser seg frem med et følsomt nedtak, før han trer igjennom Sturridge med en like følsom stikker. Swansea-keeper Vorm kommer imidlertid ut og kaster seg ned i beina på Sturridge, som ikke får skutt. Eminent keeperspill av nederlenderen.

Icon
26:Suárez er på farten igjen, men skuddet fra kanten av 16-meteren går rett på Vorm.

Icon
25:Vanvittig sjanse for Liverpool. Suárez spiller fri Sturridge med en utsøkt ball med yttersiden av høyrefoten, og engelskmannen prøver å runde Bartley før han skal sette ballen i mål. Bartley klipper ham rett ned, men Webb viser ingen tegn til å dømme straffespark. Ballen havner i stedet hos Philippe Coutinho, som skyter utenfor et tilnærmet åpent mål fra syv-åtte meter.

Icon
23:Downing serverer Davies en baconpølse med tilbehør og kommer seg til linja. Innlegget er silkemykt og finner panneluggen til Sturridge, som har lurt seg bak ryggen til Bartley. Dessverre for hjemmelaget header engelskmannen over fra kloss hold. Stor sjanse.

Icon
22:Pablo Hernández parkerer Lucas og setter fart mot linja, men spanjolen makter ikke å finne noen hvitkledde foran mål. Carragher gjør en flott forsvarsjobb og rydder unna i egen boks.

Icon
20:Bare Liverpool nå. Suárez forsøker å flukte ballen over Vorm fra distanse, men kula suser også over tverrliggeren.

Icon
19:Suárez løfter frisparket over muren, men også over mål.

Icon
18:Tiendalli klipper ned Suárez bakfra og er heldig som unnslipper gult kort. Nytt frispark til Liverpool – denne gang på om lag 20 meter.

Icon
17:Gerrard banker frisparket rett i muren, før Suárez skyter over på returen. Brukbar mulighet for uruguayaneren, som strengt tatt burde ha testet Vorm der.

Icon
15:Johnson og Suárez prøver å tråkle seg fri utenfor 16-meteren, men sistnevnte blir stanset på ulovlig vis av Britton. Frispark til Liverpool omtrent på 16-meterstreken.

Icon
14:José Enrique vrir spillet over mot Suárez, som legger til rette for Downing. Han prøver seg på direkten fra snaut 20 meter, men avslutningen glir av foten og går langt utenfor målet til Vorm.

Icon
13:Frisk start på kampen. Liverpool vinner et hjørnespark, som Downing visper inn med stor kraft og presisjon. Johnson får stå relativt alene på bakre stolpe, men hodestøtet går til side for mål.

Icon
11:Downing skjærer inn og skyter en halvmeter utenfor fra snaut 20 meter.

Icon
10:Suárez forsøker å spille igjennom José Enrique, men Vorm kommer fint ut og snapper ballen foran spanjolen. Godt keeperspill av Swansea-målvakten.

Icon
9:Ballen ramler ned i beina til Roland Lamah, som klinker til på volley. Ballen treffer magen til Johnson og er også borti hånda, men Webb vinker spillet videre. Osasuna-innleide Lamah er vant til spanske handsregler og roper på straffe, men Webb gjør rett når han lar spillet gå.

Icon
9:Coutinho slår en fæl støttepasning, og Swansea er nære ved å straffe Liverpool. Lamah kommer til linja og slår inn, men Carragher rydder unna foran Schechter. Corner til bortelaget.

Icon
8:Lucas viser knotter i en duell med Augustien. Tar også ballen, men dommer Howard Webb gjør rett når han gir bortelaget frispark.

Icon
6:Sturridge legger fint til rette for Suárez, som fyrer hardt og lavt fra skrått hold. Swansea-keeper Michel Vorm er med på notene og holder ballen.

Icon
5:Liverpool har åpnet best. Swansea har knapt fått røre kula så langt.

Icon
3:Gerrard løfter inn. Ballen går over en Swansea-forsvarer og ramler ned hos Downing, som ikke får ordentlig klem på avslutningen på volley fra 12-13 meter. Skuddet går utenfor bortelagets mål.

Icon
2:Kort variant. Coutinho trekker inn i banen og skyter, men skuddet går via en Swansea-fot og til nytt hjørnespark.

Icon
2:Coutinho prøver å lure Tiendalli. Swansea-backen henger halvveis med, men må gi corner.

Icon
1:Liverpool tar avspark i solskinnet på Anfield.

Prematch

Liverpool ligger ett poeng og to plasser bak Swansea på tabellen, på 9.plass, før denne kampen.

Coutinho spiller fra start for første gang etter januar-overgangen fra Inter. Daniel Sturridge er tilbake etter lårskaden han pådro seg mot Manchester City, mens Daniel Agger og Jamie Carragher utgjør stopperparet i dagens match.

Swansea har tydelig ligacupfinalen neste helg i tankene, og stiller med et reservepreget mannskap.

Spillerbørs

Vurdert av Einar Kvande

Reina 7Blir satt på svært få prøver i denne kampen, men tar seg greit av det som kommer og gjør en meget god redning når han får slått unna et lurt skudd mot slutten av kampen.
Johnson 7Header utenfor på en corner tidlig i kampen. En situasjon han burde ha fått mer ut av. Får mye rom på sin side i dag, og leverer gode offensive bidrag. Har et godt skudd mot slutten av kampen som hadde fortjent en bedre skjebne.
Carragher 7Blir egentlig aldri utfordret eller satt på de store prøvene av et B-preget og tamt Swansea-angrep. Har full kontroll.
Agger 7Får brutt et fremspill i siste liten i første omgang, men har ellers full kontroll. Drister seg også på noen offensive raid, uten at disse ga uttelling.
Enrique 7Har en rufsete start preget av ballmist og feilpasninger. Lager også et par unødige frispark før pause. Men spiller seg stort opp etter pause, og regisserte et vakkert angrep som han selv avsluttet med å sette inn Liverpools tredje mål for dagen.
Leiva 6Gjør en grei ryddejobb, uten at han blir satt på de store prøvene. Prøver seg på et sjeldent langskudd når han kommer i god posisjon etter en halvtimes spill, men forsøket ble alt for veikt.
Gerrard 7Er en dyktig ballfordeler i dagens kamp, og jobber hardt. Setter et frispark rett i muren fra god posisjon, og scorer på straffe selv om Vorm er etter ballen.
Coutinho 7Åpnet kampen friskt, og gjorde en god figur i sin første kamp fra start for Liverpool. Gjorde et flott mål, og var nær ved å gjøre ett til med et utsøkt hælspark.
Downing 7Får en stor sjanse på en tidlig Gerrard-corner, men avslutter svakt utenfor. Er meget skuddvillig i førsteomgangen, men kvaliteten på avslutningene var så som så. Mye involvert i fint kombinasjonsspill, og pasningen i forkant av Suarez sitt mål var det høy klasse over.
Suarez Liverpools beste8Er involvert i det meste av det Liverpool skaper av farlige målsjanser. Skaffer straffesparket som gir 1-0, og scorer selv Liverpools fjerde mål. I likhet med spisskollega Sturridge burde han kanskje ha gjort et par mål til, men uruguayaneren gjorde likevel nok til at vi kårer ham til Liverpools beste.
Sturridge 8Får trekk for manglende effektivitet foran kassa, men gjør ellers en ypperlig kamp der han til stadighet strekker Swansea-forsvaret i alle retninger. Scorer sikkert på straffespark, og er nest sist på ballen når Enrique scorer. Men burde nok hatt et par mål til i dag. Ble snytt for et opplagt straffespark av dommer Howard Webb.
Borini 0Erstatter Suarez drøye ti minutter før slutt, men må forlate banen med det som trolig var en skulder ute av ledd bare sju minutter senere. Var nær ved å score i en situasjon der ballen kom litt for brått på ham.
Henderson 7Får en halvtime på banen som erstatter for Coutinho, og bidrar med herlig innsats og stor vilje i sitt midtbanespill.
Allen 0Får et drøyt kvarter som erstatter for Lucas, og er involvert i noen gode kombinasjoner fremover på banen.