Morrison(72)
Ridgewell(69)
Reid(42)

Skrevet av Frank H. Larsen

Liverpool går på et sjokktap på hjemmebane. De helrøde dominerte totalt og hadde omtrent alt av avslutninger, men West Bromwich scorte på de to-tre sjansene de hadde. Gjestene lå dypt hele kampen.

Liverpool hevet seg etter pause og skapte flere gode muligheter til å avgjøre kampen. Steven Gerrard fikk blant annet et godt skudd reddet mesterlig av keeper Ben Foster. Liverpool-kapteinen hadde en sjanse til å bli dagens mann da Luis Suarez fikk et noe billig straffespark i duell med Jonas Olsson. Gerrard tok forsåvidt et godt straffespark, men keeper Ben Foster kastet seg og avverget ellevemeterforsøket. I stedet scorer West Bromwich to ganger, først på en corner fra Gareth McAuley og så ved Romelu Lukaku.

Steve Clarkes mannskap gikk dermed forbi Liverpool på tabellen.

90:SLUTT

90:Luis Suarez får gult kort for å klappe ironisk mot dommer Moss på en dommeravgjørelse spissen er uenig i.

90:Liverpool tar et kjapt frispark. Coutinho avslutter via motspiller og til corner. The Kop roper på hands på McAuley.

90:0-2 LUKAKU: Lukaku scorer etter pasning fra Morrison. West Bromwich kontrer. Agger henger ikke med i svingene når Lukaku setter fart. Innbytterens harde skudd går mellom beina på Reina og i mål.

88:West Bromwich kontrer. I en-mot-en mot Agger skyter Mulumbu utenfor.

87: Long bytter med Fortune.

81:0-1 McAULEY: McAuley scorer etter corner fra Brunt. West Bromwich scorer totalt mot spillets gang. Agger slipper markeringen på McAuley som får løpe uforstyrret frem til femmeteren og heade ballen i mål.

80: Mulumbu skyter fra distanse. Tigersprang fra Reina som får ballen til corner.

78:Stewart Downing bytter med Philippe Coutinho. Debut for brasilianeren.

76:Steven Gerrard bommer på straffe. Gerrard plasserer bra til venstre for Foster, men keeperen strekker seg fullt ut og redder ellevemetersforsøket.

76:Luis Suarez går overrende under press av Olsson. Jon Moss peker på straffemerket.

75:Gerrard skyter håpløst fra distanse.

74: Dorrans bytter med Lukaku.

74:Downing løfter ballen over muren, men også et stykke over tverrligger.

73: Brunt får gult kort for felling av Suarez.

72: Morrison får gult kort for å ha sparket bort ballen.

71:Gerrard med et godt skudd. Foster får akkurat avverget med hånden. Borini er frempå på returen, men avslutter elendig utenfor under press for åpnet mål.

69: Ridgewell får gult kort. Liverpool kontrer ved Sterling, men felles av Ridgewell.

68:Sterling spiller frem til Fabio Borini som avslutter godt. Foster med fin redning. Holder ballen fast.

62:Enrique fosser frem på venstre. Innlegget rett i klypene på Foster ved nærmeste stolpe.

61:Suarez setter frisparket rett i muren. Returen skyter han via motspiller og til corner.

60:Jordan Henderson bytter med Raheem Sterling.

60:Jonjo Shelvey bytter med Fabio Borini.

59:Suarez legges ned på 20 meter og får frispark.

59:Lucas vinner ballen og spiller til Suarez. Spissen avslutter håpløst utenfor.

54:Corner for. Ender med at Shelvey setter ballen like utenfor bortre stolpe fra død vinkel, men avblåses korrekt for offside.

52:Johnson legger lavt inn. Henderson prøver å hælen ballen i mål. Foster med god benparade.

49:Stewart Downing får to forsøk. Ballen bremser i motspiller. Gerrard er nær ved plukke opp returen, men god benparade av Foster.

45:Liverpool tar avspark.

Målløst til pause på Anfield i en relativt tam kamp. Oppgjøret har vært preget av mange pasningsfeil, men Liverpool har likevel dominert banespillet stort og skapt noen sjanser. West Bromwich har ikke hatt et eneste avslutningsforsøk. Gjestene ligger lavt og prøver å demme opp for Liverpools angrepsspill.

Jonjo Shelvey hadde ballen i nettmaskene, men dommer Jon Moss annullerte korrekt for offside. Daniel Agger var nær på en heading som keeper Foster fikk fistet over. Steven Reid kunne ha satt ballen imål da han på klønete måte klarerte ballen så vidt over egen tverrligger.

45:PAUSE

45:Johnson skyter utenfor fra langt hold.

45:Johnson med et flott skrudd innlegg. Olsson får klarert like foran Suarez.

42: Reid får gult kort. Forsvarsspilleren klipper ned Suarez bakfra.

41:Suarez stuper frem på corneren og kan virke som han blir dyttet litt i ryggen, men faller svært lett.

41:Shelvey legger inn fra høyre. Steven Reid med et skikkelig feiltreff. Klarerer så vidt over eget mål. Nær selvmål.

38:Gerrard spiller til Downing som dytter videre til Suarez. Uruguayaneren vender opp og skyter høyt over.

34:Glen Johnson er såpass truet at han må heade til corner på innlegget.

33:Corner for. Downing slår inn med venstre. Agger når nesten frem med pannebrasken.

26:Flott crosser fra Gerrard til Downing. Sistnevnte avslutter knallhardt fra distanse. Foster må gi retur, men plukker selv opp ballen.

24:Fra corneren rager Daniel Agger høyest og header. Foster må fiste over til ny corner. Kampens beste sjanse.

23:Liverpool kontrer. Downing slår inn. West Brom må klarere til corner.

21:Rigewell klarerer innlegget fra Suarez omtrent på streken.

20:Etter corner havner ballen hos Suarez som legger inn. Mulumbu er nær ved å rote det til innenfor 5-meteren.

19:Downing med noen dragninger før han skyter via en motspiller og til corner.

17:Godt spill ute på høyre. Gerrard spiller til Suarez og videre til Downing. Innlegget havner til slutt hos Enrique som ikke får avsluttet.

12:Suarez spiller på tvers. Gerrard skyter fra distanse. Ballen spretter utenfor bortre stolpe.

9:Johnson kommer fri på høyre. Avslutter godt på keeper som må gi retur. Shelvey er påpaselig frempå på returen og setter ballen i mål, men blir korrekt avblåst for offside.

4:Ballen detter ned til Suarez på hjørnet av 16-meteren, Avslutningen fyker et stykke utenfor motsatt stolpe.

0:West Bromwich tar avspark.

Philippe Coutinho er i troppen for første gang etter overgangen fra Inter. Brasilianeren sitter på benken.

Brendan Rodgers gjør kun en forandring i startoppstillingen fra kampen mot Manchester City. Jonjo Shelvey kommer inn for skadede Daniel Sturridge.

Lucas Leiva får sin 200. kamp for Liverpool, mens Glen Johnson spiller sin 100. ligakamp for de helrøde.

Vurdert av Tor Sandø

Reina 6Hadde en rolig etteriddag helt til de hektiske siste ti minuttene. Hadde en fantastisk redning på et skudd fra Mulumbu. Er sjanseløs på målene, selv om den siste går under hånda hans fra kort hold.
Johnson 4Hadde en enorm feilprosent i pasningsspillet. Var offensiv, men virket uinspirert og ukonsentrert. Hadde mer ballmiss enn vanlig.
Carragher 5Klarte seg bra mot fysisk sterke WBA-angripere. Hadde ikke stort å henge fingrene i før mot slutten, men det var midtstopperkollega Agger som var i nærkontakt med målscorerne.
Agger 4Hadde et par målsjanser i første omgang. Spilte med den vanlige trygghet, helt til noen forferdelige minutter mot slutten. Slapp i markeringen på målet til McAuley og burde nok ha avverget 0-2 også.
Enrique 3Hadde en forferdelig fotballkamp. Traff knapt på en eneste pasning. Jose er enten av eller på. Denne gangen var han fullstendig av.
Leiva 6Ga mye juling på midten. Flink til å balansere midtbanen og hadde flere bra gjennombruddspasninger. Er kanskje på vei mot sitt gode gamle jeg.
Henderson Liverpools beste7Hadde meget god innsats og stort arbeidsområde på midten hos Liverpool den timen han spilte. Kunne med litt hell ha scoret tidlig i andre omgang da Foster såvidt fikk foten på ballen. Byttet med Sterling etter timen. Liverpools bestemann.
Gerrard 6Kapteinen var ikke av det fantastiske slaget i kveld. Begynte bra med et par langpasninger av gammelt godt merke. Slapp litt opp etterhvert og gjorde flere feil. Skjøt et godt plassert straffespark, men Foster reddet dessverre.
Shelvey 3Hadde en ball inne etter åtte minutter, men denne ble korrekt annullert for offside. Skulle være mannen som støttet Suarez i det offensive spillet, men var ikke i nærheten av å få det til. Fikk lite eller ingenting til. Byttet ut etter timen.
Downing 6Bra kamp av Stewart. Hadde flere gode langpasninger og jobbet bra på vingen. Stort pluss for bra innsats. Banet veien for debuten til Coutinho mot slutten.
Suarez 6Prøvde og prøvde, men lyktes heller ikke han med særlig mye på Anfield i kveld. Ingenting å si på innsatsen og forsøkene, men det aller meste mot WBA-målet gikk utenfor. Fikk bra støtte av Borini da han kom inn. Datt muligens litt lett da LFC fikk straffespark. Fikk også gult kort mot slutten da han applauderte en dommeravgjørelse.
Coutinho 0Fikk sin etterlengtede debut tolv minutter før slutt da han erstattet Downing. Hadde noe ballkontakt, men lite å bli særlig klokere av.
Borini 5Var frisk da han kom inn for Shelvey etter en times spill. Var god å ha i det offensive spillet og hadde noen situasjoner der han med litt marginer kunne scoret. Italieneren sluknet noe etterhvert.
Sterling 5Prøvde også han å utgjøre en forskjell i det offensive spillet, men slet mot et bortelag som lå lavt. Viser bra ballkontroll og fart, men lykkes som lagkameratene med lite.