Liverpool - Wigan

3-0)

17.11.2012 /Premier League /Anfield / Tilskuere: 44 913 / Dommer: Kevin Friend

Kampfakta

Mål H
Enrique(65)
Suarez(58)
Suarez(47)
Mål B
Lagoppstilling H
ReinaKeeper()
WisdomHøyreback()
AggerMidtstopper(83)
SkrtelMidtstopper()
JohnsonVenstreback()
AllenDefensiv midtbane()
GerrardSentral midtbane 1()
EnriqueSentral midtbane 2()
SterlingHøyre kant()
Fernandez (Suso)Venstre kant(37)
SuarezSpiss(87)
Lagoppstilling B
Al Habsi()
Ramis()
Caldwell(69)
Boyce()
Figueroa()
Beausejour()
Watson(32)
McCarthy()
Maloney()
Di Santo(69)
Kone()
Innbyttere H
Carragher(83) ()
Shelvey(87) ()
Jones() ()
Henderson(37) ()
Coates() ()
Cole() ()
Sahin() ()
Innbyttere B
Boselli() ()
Pollitt() ()
Gomez(69) ()
Stam() ()
McManaman() ()
Jones(32) ()
Miyaichi(69) ()
Gult kort H
Gult kort B
Di Santo(66)
Caldwell(66)
Figueroa(39)
Rødt kort H
Rødt kort B

Kampreferat

Skrevet av Håvard Sæle

Etter en tam første omgang, fikk Liverpool en drømmestart på den andre omgangen. Raheem Sterling var nådeløs da han ble forært ballen av Jean Beausejour, og 17-åringen serverte Luis Suárez. Uruguayaneren er i storform for tiden, og superspissen limte ballen i nettaket.

Resten av omgangen var det ingen tvil om hvor seieren skulle havne. Anført av en strålende opplagt José Enrique og en lekelysten Luis Suárez, holdt de røde lekestue med Wigan-forsvaret.

Suárez doblet ledelsen da han omsatte en praktfull pasning fra José Enrique i tellende resultat, før den spanske backen nettet sitt første Premier League-mål noensinne da han var på rett sted til rett tid foran mål etter at Ali Al-Habsi hadde gitt retur på et Suárez-skudd.

Det kunne blitt flere mål, men det stoppet på tre. Men Wigan maktet ikke å svare, og Liverpool kunne dermed slippe jubelen løs for sin andre trepoenger på eget gress i ligaen denne sesongen.

Andre omgang

Icon
90:Det er slutt på Anfield.

Icon
90:José Enrique fortsetter å briljere på venstrekanten. Slår to strøkne innlegg i løpet av et snaut halvminutt. Det første blir bokset unna av Al-Habsi, det andre blir klarert rett foran pannebrasken til Shelvey.

Icon
90:Fire minutter er lagt til.

Icon
90:Sterling spiller fri Shelvey med en flott stikker. Det blir litt skrått hold for midtbanespilleren, som skyter rett på Wigan-keeper Al-Habsi.

Icon
89:Beausejour finner David Jones, som umotivert lemper ballen over mål på halvspretten fra skrått hold.

Icon
89:Maloney vinner en corner for gjestene.

Icon
87:Luis Suarez bytter med Jonjo Shelvey.

Icon
86:Emmerson Boyce setter opp Gómez, som skyter utenfor fra 20 meter.

Icon
85:McCarthy fyrer langt utenfor fra distanse.

Icon
83:Daniel Agger bytter med Jamie Carragher, som får de siste minuttene.

Icon
82:José Enrique gjør kaos utpå her nå. Herjer med Wigan-forsvaret og stikker fri Suárez på utsøkt vis. Uruguayaneren svarer med å banke til fra spiss vinkel - men skuddet går et par meter utenfor.

Icon
80:Liverpool tar en kort cornervariant. Ballen havner hos Gerrard, som tester høyrelabben fra skrått hold. Skuddet går rett i Wigan-blokka.

Icon
76:Glen Johnson går og går - helt til han kommer til 16-meterstreken. Da bestemmer han seg for å fyre av, men skuddet fra engelskmannen stryker stolpen til en sjanseløs Al-Habsi. Nære 4-0.

Icon
75:Der skal Arouna Koné være glad for at han er i offside! En innøvd cornervariant havner ute hos Beausejour på kanten av 16-meteren, og chileneren banker til. Skuddet havner i beina på Koné, som står alene på to-tre meter. Han skal bare styre ballen i det tomme buret, men klarer på et eller annet vis å sette ballen i stolpen! Ivorianeren reddes av at dommerassistenten er oppe med flagget - men det der var like fullt en stygg miss.

Icon
74:Suárez prøver å tråkle seg fri inne i Wigan-boksen, men bortelaget klarer til slutt å overmanne uruguayaneren.

Icon
71:Jordi Gómez kommer seg til en umiddelbar mulighet. Figueroa finner spanjolen inne i Liverpool-boksen, men Gómez skyter høyt over fra tolv-tretten meter. Det er det nærmeste Wigan har kommet scoring i dag.

Icon
69:Franco Di Santo bytter med Ryo Miyaichi for Wigan.

Icon
69:Gary Caldwell bytter med Jordi Gomez for Wigan.

Icon
66:Franco Di Santo får også det gule kortet for protester.

Icon
66:Gary Caldwell får gult kort for protester.

Hendelses bilde
Icon
65:LIVERPOOL - WIGAN 3-0, JOSÉ ENRIQUE: Jose Enrique scorer på retur. Nå er det lekestue på Anfield. Luis Suarez trer igjennom Raheem Sterling med en flott sikker. Sterling klinker til fra spiss vinkel og får til en god avslutning, som Ali Al-Habsi så vidt får slått unna. Men ikke lenger enn til José Enrique, som fra kloss hold bare kan gå ballen i det tomme buret.

Icon
64:Wigan-forsvaret header unna.

Icon
63:Gerrard, Sterling og Suárez kombinerer fint. Sistnevnte kommer seg fri inne i boksen, før han forsøker å slå inn. Wigan rensker til hjørnespark.

Icon
61:Suárez gjør akkurat som han vil nå. Rundlurer Gary Caldwell med en leken teknisk detalj, før han sleiver idet han skal avslutte. Skuddet går flere meter til side for mål.

Hendelses bilde
Icon
58:LIVERPOOL - WIGAN 2-0, SUÁREZ: José Enrique forserer forbi et par mann når han skjærer inn i banen, før han plutselig får det for seg at han er en blanding av Andrés Iniesta og Xavi Hernández. Med en perfekt vektet stikker spiller han nemlig Luis Suarez fri mellom Wigan-stopperne, og uruguayaneren er iskald alene med keeper Al-Habsi. Triller ballen i hjørnet og sender hjemmefansen til himmels!

Icon
57:Reina bokser et Wigan-hjørnespark i sikkerhet.

Icon
56:Wigan-forsvaret klarerer ballen rett ut til Henderson på 20 meter, men engelskmannen sleiver og avslutter utenfor.

Icon
55:Di Santo lader høyrelabben fra distanse, men Skrtel blokkerer og tar stinget ut av avslutningen, som Reina plukker enkelt.

Icon
54:Henderson slår en kremball ut til Sterling på høyre, men Wigan kommer på rett side og får til slutt ryddet opp.

Icon
52:Ramís hakker ned Suárez bakfra, men slipper gult kort.

Icon
50:Drømmestart på andre omgang for hjemmelaget.

Hendelses bilde
Icon
47:LIVERPOOL - WIGAN 1-0, SUÁREZ: Raheem Sterling snapper opp en grusom feilpasning fra Jean Beausejour, dundrer forbi Figueroa, kommer til linja og slår 45 grader ut. Der står Luis Suarez, som får ballen litt bak seg, men som likevel hamrer ballen opp i nettaket fra åtte-ni meter. Luis Suárez er toppscorer i Premier League!

Icon
46:Wigan sparker i gang den andre omgangen.

Pausereferat

Liverpool har hatt overtaket, men Wigan henger godt med i svingene så langt. Rødtrøyene har hatt ballen mest, skapt de sjansene som har vært, og tidvis lagt trykk på bortelaget - men hittil uten tellende resultat.

Foruten en periode midtveis i omgangen, har Wigan vært relativt tamme. Men Roberto Martínez' mannskap er komfortable med ballen, uredde og viser også tendenser til å kunne straffe hjemmelaget på en kontring.

Omgangen har likevel vært hendelsesfattig, og stemningen på tribunen reflekterer det som ikke har vært en særlig god første omgang.

Første omgang

Icon
45:Da er det pause på Anfield.

Icon
45:Agger sender to Wigan-spillere ut i pølseboden med en frekk skuddfinte, men dansken banker deretter ballen rett i det som er igjen av bortelagets forsvar.

Icon
45:Liverpool vinner to cornere på ett minutt. Wigan klarerer begge.

Icon
45:Joe Allen får knottene til Maloney i ansiktet. Helt uforskyldt etter en tøff duell, men Liverpool-spilleren blør kraftig. Waliseren må ut på sidelinjen og sy noen sting. Han kjenner den der, Allen.

Icon
45:Fire minutter er lagt til i denne førsteomgangen.

Icon
44:Al-Habsi varter opp med en aldeles lysende redning! Gerrard trer igjennom Suárez, som dunker ballen inn foran mål. José Enrique har lurt seg inn foran Ramís og får skotuppen på kula, men Al-Habsi stopper avslutningen på mesterlig vis. I tillegg holder han ballen!

Icon
43:Reina vekker Anfield-publikumet idet han drar av di Santo med en lekker finte. Liverpool sliter med å finne rom og skape åpninger for øyeblikket.

Icon
42:Labert tempo utpå der nå.

Icon
40:Gerrard fyrer fra 25 meter. Sleiver, og skuddet går over og utenfor.

Icon
39:Maynor Figueroa får gult kort for å klippe ned Sterling.

Icon
37:Jesus Fernandez (Suso) bytter med Jordan Henderson for hjemmelaget. Kan være på grunn av en smell Suso pådro seg tidligere i omgangen.

Icon
36:Suárez skyter høyt over. Svakt forsøk av stjernespissen.

Icon
35:McCarthy klipper ned Suárez bakfra. Liverpool-frispark i god posisjon.

Icon
34:Maynor Figueroa klinker til på frispark fra drøyt 30 meter. Himmelhøyt over.

Icon
32:Ben Watson må forlate banen. Inn kommer David Jones.

Icon
32:Johnson parkerer Shaun Maloney på venstrekanten, før han slår et glitrende innlegg. Uheldigvis for ham er det Suso som kommer på ballen inne i boksen, og den lille spanjolen header høyt over fra syv-åtte meter.

Icon
30:Skrtel er sjef i egen boks og header unna.

Icon
30:Spanjolen treffer bare panna til Andre Wisdom. Ballen går til corner.

Icon
29:Midtbanespilleren bæres av banen. Wigan har fått frispark på drøyt 20 meter, litt skrått hold, og Ivan Ramís står over ballen.

Icon
27:Watson ligger nede etter å ha kollidert med Raheem Sterling. Wigan-spilleren får behandling for en smell i kneet. I mellomtiden er det stopp i spillet.

Icon
25:Watson med en farlig innsvinger fra dypet for bortelaget. Liverpool-forsvaret klarerer til et hjørnespark, som Skrtel stanger unna.

Icon
23:Suso brenner til fra omtrent 20 meter. Skuddet er knallhardt og svir fingertuppene til Al-Habsi, som får slått ballen unna.

Icon
22:Bedre kvalitet denne gangen: Hjørnesparket fra Suso finner pannebrasken til Daniel Agger, som stanger ballen opp på The Kop under press fra en Wigan-forsvarer. Gjestene må stå imot et hardt press nå.

Icon
22:Corneren fra Suso faller ned på første stolpe, og Wigan får klarert i første omgang. Johnson plukker opp kula i returrom - skuddet fra backen går via en Wigan-rygg og til nytt hjørnespark for vertene.

Icon
21:Gerrard slår et frispark inn i Wigan-boksen. McCarthy klarerer til corner.

Icon
19:Bortelaget kontrer, og Koné setter fart fremover. Ivorianeren prøver seg fra snaut 30 meter, men Reina har ingen problemer med å redde avslutningen.

Icon
19:Suso svinger ballen inn i boksen, men Wigan rensker unna.

Icon
18:Johnson tvinger frem en corner for hjemmelaget.

Icon
17:Gjestene har overtatt nå. Har ballen mest på Anfield.

Icon
15:Wigan setter opp et flott angrep. Ballen havner hos Arouna Koné på 16-meterstreken, som legger den til rette for Watson. Rødtoppen fyrer fra rundt 20 meter, men avslutningen går et stykke over målet til Reina.

Icon
12:Suárez setter fart og skyter fra 20 meter, men skuddet blokkeres.

Icon
10:Daniel Agger rager høyest på hjørnesparket fra Steven Gerrard, men dansken header en snau halvmeter utenfor. Liverpool nærmer seg nå.

Icon
9:Reina finner José Enrique med en utsøkt pasning. Backen spiller ballen ut på venstre til Luis Suárez, som banker den inn foran kassa. Der havner Wigan-forsvaret i trøbbel, og Ben Watson er centimetere unna å styre ballen forbi en utspilt Ali Al-Habsi og i eget mål. Vertene må nøye seg med hjørnespark.

Icon
7:Suso varter opp med en praktfull Iniesta-vending. Setter så fart mot Wigan-målet, men avslutningen fra omtrent 20 meter går rett i Latics-blokka.

Icon
6:José Enrique lader kanonen fra 25 meter. Spanjolen fyrer med løskrutt, og kula humper ufarlig til side for mål.

Icon
5:Liverpool har kommet ut i 4-3-3. Rødtrøyene presser høyt og aggressivt, og Wigan sliter med å holde på ballen når de først får tak i den.

Icon
3:Kort variant. Liverpool holder ballen i laget.

Icon
3:Glen Johnson vinner et hjørnespark for hjemmelaget.

Icon
1:Liverpool går rett i angrep. Suso rettvendt i mellomrommet, men stikkeren mot Suárez blir stanset av Wigan-forsvaret.

Icon
1:Suso og Luis Suárez tar avspark for Liverpool.

Prematch

Nummer 13 og nummer 14 på tabellen møtes på Anfield. Liverpool er ute etter å sikre seg sesongens andre hjemmeseier.

Pepe Reina er tilbake mellom stengene etter å ha stått over de sju siste kampene grunnet en hamstringskade. Spanjolen henviser dermed Brad Jones til innbytterbenken.

Midtstopperduoen Daniel Agger og Martin Skrtel spiller også, trass i at de var usikre grunnet henholdsvis lyskestrekk og sykdom. Jonjo Shelvey er tilbake på benken etter sin lårskade.

 

Spillerbørs

Vurdert av Einar Kvande

Reina 6Nærmest arbeidsledig. Holder lett Kones langskudd før pause, og må i aksjon med en utboksning etter pause. Smakte nok godt med en «clean sheet» for spanjolen i hans første kamp etter skadeavbrekket.
Wisdom 6Vinner mange hodedueller. Spiller på det sikre. Godt og trygt backspill gjennom hele kampen.
Agger 7Har full kontroll på Arouna Kone med unntak av ved situasjonen der ivorianeren setter ballen i stolpen og blir feilaktig avblåst for offside. Tas av banen etter 82.minutter for å få litt velfortjent hvile.
Skrtel 7Serverer et par susende taklinger, og leverer trygt og sikkert stopperspill gjennom hele kampen.
Johnson 7Slurver litt i pasningsspillet i startfasen av kampen, men spiller alt i alt en meget god kamp der han er veldig aktivt med fremover med flere gode raid og innlegg. Burde kanskje ha scoret på sitt flotte raid drøye kvarteret før slutt.
Allen 7Litt varierende kvalitet i det han foretar seg før pause, men spiller en meget god andreomgang sammen med resten av laget. Fikk seg en stygg smell i nesa like før pause, men kom utpå igjen med plaster over snyteskaftet.
Gerrard 7Kapteinen begynner så smått å komme i form igjen, og spilte en god kamp, kun skjemmet av en stygg tversoverpasning før pause. Satte opp et par vakre angrep.
Enrique 8Er helt tydelig tilbake i kanonform, og spiller en meget god kamp. Scorer sitt første Liverpool-mål, og slår en herlig stikker til Suarez i forkant av 2-0. Bare tomålsscoreren var bedre av de røde i dag.
Sterling 8Gjør et flott forarbeid til 1-0, og har flere herlige kombinasjoner med Suarez. Hadde også skuddet som keeper må gi retur på i forkant av 3-0. Får tid og rom i denne kampen, og trives med det.
Fernandez (Suso) 6Åpner kampen meget friskt, men har også et par svake avslutninger i god posisjon. Setter imidlertid Al-Habsi på prøve med et susende skudd etter 23 minutter. Blir tatt av allerede etter 36 minutters spill. Uklart om det dreier seg om en skade, eller om byttet var av taktiske årsaker.
Suarez Liverpools beste8Scorer to flotte mål, og var ikke langt unna hat-trick i dag heller. Utgjør et helt angrep alene, og er nå toppscorer i Premier League. Liverpools bestemann nok en gang.
Shelvey 0Kommer inn for Suarez i det 87.minutt, og blir involvert i et par brukbare angrep. På det ene burde han lagt ballen 45 grader tilbake til fremadstormende lagkamerater når han heller velger å avslutte fra skrått hold.
Carragher 0Avlaster Daniel Agger de siste ti minuttene, og får en behagelig transportetappe.
Henderson 7 Får et tidlig innhopp som erstatter for Suso, og bidrar til å skape balanse på Liverpools midtbane. Legger ned en stor innsats, og kommer seg også til et par brukbare målsjanser. Den ene av dem burde han definitivt ha satt i nettet.