Liverpool - Young Boys

2-2)

22.11.2012 /Europa League /Anfield / Tilskuere: 37 810 / Dommer: Alon Yefet (ISR)

Skrevet av Einar Kvande

Liverpool så ut til å være klare for avansement fra gruppespillet i Europa League, men så utlignet Young Boys to minutter før slutt på Anfield. Dermed er alt åpent foran siste runde i gruppespillet, der Liverpool må ta poeng fra Udinese på bortebane. Gjestene åpnet 2.omgang best, og fikk sin utligning på en fantastisk avslutning av Bobadilla. Men så tok Liverpool over, og alle trodde at Joe Cole hadde avgjort kampen da han avsluttet et vakkert Liverpool-angrep tjue minutter før slutt. Men Young Boys presset inn et utligningsmål helt på tampen av kampen, og fikk med seg det ene poenget som gjør at det fortsatt er full spenning omkring hvem som tar andreplassen i gruppa.

90:Jordan Henderson skyter i kroppen på en liggende Suarez i feltet, i etterkant av frispark. Stor sjanse til hjemmelaget til å avgjøre kampen.

90:Suarez får frispark ute ved sidelinja.

90:Henderson med dårlig touch når han skal legge inn, og ballen går over dødlinja.

90:Bare to minutter er lagt til på Anfield.

89: Zverotic får gult kort for feiringen.

88: Zverotic blåser et skudd fra 20 meter i mål over hodet på Reina.

86:Gerrard blåser frisparket langt opp på The Kop. Svakt av kapteinen.

85:Gerrard får frispark i fin posisjon, etter at Ojala går i ryggen på ham.

84:Bobadilla med et dårlig skuddforsøk fra langt hold.

82:Henderson rydder unna et farlig innlegg til corner.

82: Schneuwly bytter med Vitkieviez.

81:Reina fanger et hardt skudd fra langt hold.

79:Reina på bærtur på frisparket, men Liverpool-forsvaret får ryddet ballen unna.

78:Nuri Sahin får gult kort for å ha kalget på en frispark-avgjørelse.

77: Nuzzolo bytter med Frey.

75:Joe Cole bytter med Raheem Sterling.

72:Joe Cole scorer etter pasning fra Steven Gerrard. Vakkert angrep i regi Suarez og Gerrard, blir avsluttet av Cole som setter ballen under målvakten alene med keeper.

71:Ny corner etter at et Assaidi-innlegg blir blokkert.

70:Cole skaffer Liverpool enda et hjørnespark.

68:Keeper slår frisparket til corner. Corneren går over alt og alle, og til utspill.

67:Cole skaffer Liverpool et frispark ute ved sidelinja, høyt i banen.

65:Liverpools tredje hjørnespark på kort tid. Keeper får frispark.

64:Assaidi og Shelvey presser på, og Liverpool vinner en corner. Nesten for de røde nå.

61:Jesus Fernandez (Suso) bytter med Luis Suarez.

59:Downing med et relativt ufarlig skuddforsøk fra distanse.

57:Liverpool presser for å komme i føringen igjen, og Suso skaffer de røde en corner.

52: Bobadilla scorer etter et langt fremspil fra Farnerud. Young Boys sin toppscorer dundrer ballen i langhjørnet på nydelig vis etter et herlig nedtak, når gjestene kontrer.

51:Joe Cole blir spilt alene med keeper, men får ikke løftet ballen over keeper og i mål.

50: Zverotic med et meget farlig langskudd som går like utenfor stolpen. Sveitserne har startet 2.omgang offensivt.

49: Farnerud skyter. Over. Dog et brukbart forsøk fra distanse fra svensken.

46:Liverpool setter i gang annen omgang, hvor de spiller mot The Kop.

Gjestene åpnet meget friskt og stresset Liverpool med høyt og effektivt press. Midtveis i omgangen måttet høyreback Andre Wisdom ut, og Brendan Rodgers satte inn Steven Gerrard og lot Jordan Henderson overta Wisdoms jobb. Dermed fikk Liverpool bedre grep om midtbanen, og høstet umiddelbart frukter av det med omgangens eneste scoring. Shelvey fikk æren av å avslutte et vakkert angrep regissert av Cole og Suso. Vertene har hatt et par kjempesjanser til å øke ledelsen før pause, men avslutningene ble enten får dårlige eller de i Martin Skrtels tilfelle ble reddet på streken nærmest ved en tilfeldighet. Jordan Henderson og Suso misbrukte enorme sjanser. Gjestene er ikke ufarlige på sine kontringer.

45: Bobadilla header over etter at gjestene ruller opp et brukbart angrep.

43:Jesus Fernandez (Suso) får en kjempesjanse, men skyter utenfor, etter et meget godt tiki-taka-angrep av Liverpool med Shelvey og Cole i hovedrollene.

41:Reina bokser et frispark ut i farlig område, men de røde får klarert.

37:Martin Skrtel styrer et Cole-skudd mot mål fra kloss hold, men treffer en Young Boys-forsvarer på streken. Utrolig nær 2-0!

36:Jesus Fernandez (Suso) med et meget bra skufforsøk, som går via et gjestebein og til corner.

33:Jonjo Shelvey scorer etter innlegg fra Joe Cole. "Spissen" header i mål fra kloss hold, etter nydelig forarbeid av Cole og Suso.

31:Andre Wisdom bytter med Steven Gerrard. Taktisk grep fra Rodgers tidlig i kampen. Manageren er tydelig ikke fornøyd med spillet så langt.

31:Wisdom med et brukbart innlegg. Corner til vertene.

30:Jesus Fernandez (Suso) med et brukbart skuddforsøk, men keeper redder.

28:Gjestene går i angrep, og skaffer seg en corner for The Kop.

27:Ny corner til vertene, som denne gang får frispark mot seg.

26:Jordan Henderson kommer alene med keeper, men skuddet blir reddet. Meget flott hælspark fra Shelvey satte opp Henderson. Corner for Liverpool.

24:Joe Cole blir avvinket for offside etter et meget godt Liverpool-angrep, regissert av Shelvey, Assaidi og Henderson.

23: Veskovac bytter med Ojala.

21: Veskovac pådrar seg en lårskade når han blir satt under press av Assaidi i eget felt, og blir båret av banen. Liverpool-spilleren er ikke nær forsvareren.

20:Skrtel blokkerer et farlig Young Boys-forsøk til corner.

19:Carragher skaper trøbbel for Reina med et løst tilbakespill.

19:Jordan Henderson skyter direkte på frisparket, men gjestenes keeper har ingen nevneverdige problemer med å holde ballen nede ved venstre stolpe.

18:Joe Cole blir felt drøye 25 meter fra mål.

17:Joe Cole skyter utenfor bortre stolpe på et fint fremspill fra Shelvey. Liverpools største mulighet så langt.

14:Suso med et dårlig skuddforsøk fra distanse.

12:Reina må i aksjon igjen, etter at et langskudd endrer litt retning i et Liverpool-bein.

5:Young Boys får til en brukbar avslutning på kontringen, men Reina redder nede ved nærmeste stolpe. Nuzzolo avslutter etter en god pasning fra Bobadilla.

5:Assaidi skaffer Liverpool kampens første corner. Men hjørnesparket slås svakt, og Young Boys kontrer.

4:Shelvey lykkes nesten med å åpne opp sveitsernes forsvar med en lur stikker.

2: Bobadilla skyter, men Reina har full kontroll.

1: Nuzzolo avslutter over etter at sveitserne prøver å ta vertene på senga, og skaper en farlig sjanse rett fra avspark.

1:Young Boys i sine gule drakter tar avspark mot The Kop.

Anzhi Makhachkala slo Udinese 2-0 i Russland tidligere i kveld, noe som betyr at Liverpool er klare for avansement fra gruppespillet i Europa League med seier over Young Boys.

Jonjo Shelvey skal spille i en uvant rolle som spiss i kveld. Oussama Assaidi er tilbake etter skulderskaden som holdt ham utenfor kamptroppen mot Wigan.

Pepe Reina setter en ny klubbrekord i kveld, når han med sine 81 kamper passerer Ray Clemence og blir Liverpool-keeperen med flest europacupkamper for klubben gjennom tidene.

Vurdert av Frank H. Larsen

Reina 5Virker usikker i feltet og hadde noen lite heldige inngripener. Ikke patent ved scoringene.
Wisdom 6Brukbar kontroll defensivt. Grei involvering offensivt. Ut med kneskade.
Carragher 6Er noe kamprusten, men klarerer det meste som kom.
Skrtel 7Stødig i forsvaret. Oppofrende spill. Blokkerte bra. Også bra involvert i det offensive spillet.
Downing 5Gjør en stødig jobb defensivt, men var overraskende lite involvert fremover på sin venstre side.
Henderson 5Blir flyttet fra sentral midtbane til høyre back. Uoppmerksom ved Young Boys’ første mål.
Sahin 6En grei gjennomført kamp på midtbanen
Fernandez (Suso) 6En del positive involveringer, men går tom utover i 2.omgang
Cole Liverpools beste8Scorer et strålende mål og hadde et flott forarbeid til Liverpools første scoring. Bidrar mer enn han har gjort i hele høst. Liverpools beste.
Assaidi 4Liker å drible, men går ofte inn i problemer. Ofte svakt sluttprodukt.
Shelvey 7Scorer Liverpools første mål. Fungerer bra som møtende spiss. Involvert i en del gode kombinasjoner.
Gerrard 7Kommer inn og får fart på Liverpool i første omgang. Flott pasning til Coles nettkjenning.
Sterling 0Temmelig anonym det kvarteret han får på banen.
Suarez 0Byttet inn og får knappe halvtimen. Involvert i den andre sporingen. Ikke like toneangivende som tildigere.