Man City - Liverpool

2-2)

03.02.2013 /Premier League /Etihad Stadium / Tilskuere: 47301 / Dommer: Anthony Taylor

Skrevet av Torbjørn Flatin

Det var historien som gjentok seg. I en fartsfylt kamp med noen flotte scoringer, var det Liverpool som førte kampen og hadde fortjent alle tre poengene. men som på Anfield i august så fikk man en utligning mot seg etter en forsvarstabbe. Pepe Reina feilberegnet en utrusning, selv om Kun Aguero gjorde en stor prestasjon da han fikk tredd ballen inn i målet fra nesten død vinkel. Spillemessig var dette en kandidat til sesongens beste fra Liverpool, som snudde et åpningsmål fra Dzeko til 2-2 gjennom kjempeskudd fra Sturridge og ikke minst en kanon fra Gerrard i 2.omgang. God innsats føles imidlertid som mager trøst nå - dette var kampen hvor man endelig skulle ha slått et av topplagene.

90:SLUTT

90:Steven Gerrard tar frispark. Etter at City først klarerer det dype overlegget holder Liverpool liv i angrepet, før innlegget til Agger fra dødlinjen blir blokkert.

90:Tre minutter på overtid spiller City rundt Liverpools straffefelt, før Maicon går på et løp og slår hardt inn. Liverpool får klarert ut til en resultatløs corner.

90:Daniel Sturridge bytter med Joe Allen.

90:Fem minutter er lagt til.

90:Daniel Sturridge skyter knallhardt fra 20 meter og Joe Hart må strekke seg i full lengde for å slå til corner.

88: Barry bytter med Nasri.

86:Maicon header en corner like over.

82:Daniel Agger med et vilt skuddforsøk fra 30 meter høyt over.

80:Steven Gerrard får gult kort for en felling.

78: Aguero scorer etter at Barry spiller ut til ham dypt ute til høyre. Reina er ute på en skikkelig skovtur og spissen løfter ballen over ham og i mål fra spiss vinkel.

77:Et frispark fra Gerrard går gjennom feltet, men Skrtel er nære å få en touch på ballen.

77:Meget god kamp av Liverpool så langt - greier de røde endelig å dra i land en fortjent seier mot et av topplagene!?

76:En sliten Jose Enrique bytter med Martin Skrtel.

74: Silva bytter med Maicon.

73:Steven Gerrard scorer etter feilpasning. Enrique slår inn fra venstre, Zabaleta får bare klarert i returrommet hvor Stevie G tar rennefart før han knaller ballen i hjørnet fra nær 30 meter!

71: Garcia får gult kort for en kynisk felling av Suarez da Liverpool kontrer.

68:Milner slår knallhardt inn fra høyresiden til City, men ingen får en avgjørende touch inne i feltet. Farlig!

67:Downing kommer innover fra høyresiden, men avslutningen med venstrefoten er nokså svak et meter utenfor den nærmeste stolpen.

65:Barry header et overlegg fra høyre en meter over.

65:Aguero viser at han er helt ok da han løper fra Carragher, men får ikke helt stokket beina da han prøver det samme med Agger.

62:Luis Suarez skyter et meter utenfor fra skrå vinkel da han kunne ha gjort det bedre, etter å ha fått en fin pasning fra Downing.

61: Aguero er nede skadet, ser ut til å være skulderen som er problemet etter en duell med Agger.

57: Kolarov tar frispark. Forsøket går rett i forsvarsmuren.

57:Jamie Carragher får gult kort for en tøff takling bakfra.

56: Nastasic bytter med Kolarov for Man City.

55:Liverpool har også startet 2.omgang meget bra, men det vil bli viktig at man er godt organisert når City kommer med sine kontringer.

53:Daniel Sturridge får gult kort for å ha prøvd å filme seg til et straffespark.

52:Henderson slår et dypt innlegg fra venstre, som Downing header et par meter utenfor.

51:Ny corner, denne gang fra Gerrard, som ender med at forsvaret til City desperat må forsvare et innlegg fra venstre ut til nytt hjørnespark.

50:Corneren til Downing blir dyp, men i neste situasjon skyter Gerrard i et forsvarsben fra 20 meter.

49:Luis Suarez tar frispark, ballen går via muren og ut til corner.

47:Corner til City, som Garcia header en liten halvmeter over.

46: Milner slår et innlegg. Treffer feil men blir nesten farlig da ballen til slutt sniker seg utenfor den bortre stolpen til Reina.

46:Klart for avspark, og hvor Daniel Sturridge fortsatt er med på to uforandrede lag.

Etter en hektisk og jevn start på kampen begynte Liverpool å ta stadig mer over. De stresset midtbanen til City og begynte å komme til avslutninger gjennom det livlige angrepsparet Suarez og Sturridge på topp. Mot spillets gang kom imidlertid Milner fri på hjemmelagets venstreside, og innlegget traff Dzeko rett foran mål. Liverpool svarte bare seks minutter senere, med hva som kan bli omtalt som en omdiskuert scoring. Dzeko ble liggende etter en duell, men Liverpool fortsatte å spille og det endte med at Daniel Sturridge knallet inn utligningen med et utmerket langskudd. I en sesong hvor en kan hevde at Liverpool har manglet det å være kliniske i alt for mange kamper, var det egentlig ganske forfriskende å se. Edin Dzeko var definitivt ikke alvorlig skadet, men det kan ha vært bedre argumenter for at spissen skulle hatt et frispark. Utligningen var uansett veldig fortjent i en god spillemessig omgang av gjestene hvor man var det beste laget. Det som bekymrer litt er at Sturridge synes å få en skade og ikke virket komfortabel mot slutten av 1.omgang.

45:PAUSE

45:Igjen er Liverpool ufarlige på den påfølgende corneren.

44:Utrolig situasjon da en stresset Zabaleta skal spille tilbake til Hart og slår ballen forbi keeperen og noen centimetere utenfor stolpen!

39:Daniel Sturridge synes å være ukomfortabel og lett haltende.

38: Silva tar corner. Det samme skjer som det siste hjørnesparket til Liverpool, at ballen går gjennom hele feltet og ut over dødlinjen.

36:Jordan Henderson får gult kort for å komme for sent inn i et taklingsforsøk av Milner.

33:Steven Gerrard tar corner. Ballen går gjennom hele feltet og ut til utspill.

30: Dzeko får gult kort, etter protester som følge av målet.

29:Daniel Sturridge scorer etter innlegg fra Steven Gerrard. Hjemmefansen piper etter at Dzeko blir liggende nede etter en duell, men er tydelig ikke alvorlig skadet. Liverpool spiller videre og i et langt angrep triller Steven Gerrard ballen til Daniel Sturridge som dæljer ballen i mål fra drøyt 20 meter mot tidligere lagkamerater.

23: Dzeko scorer etter innlegg fra Milner. Mot spillets gang tar vertene ledelsen, da Milner kommer fri på Liverpools høyreside og hans harde, flate og presise innlegg kan Dzeko enkelt sette inn med bredsiden.

21:Luis Suarez skyter fra 20 meter, en liten meter utenfor den bortre stolperoten. Liverpool har etter hvert fått bra grep på kampen spillemessig.

20:Utmerket forsering av Sturridge ute på venstresiden, finner Suarez ved å slå tilbake fra dødlinjen, men toppscoreren får uvanlig dårlig treff ballen går langt utenfor.

17:Typisk raid av Suarez på små flater gir nok en corner. Agger får hodet på hjørnesparket, men Carragher når ikke helt fram da han skal sende ballen videre rett foran målstreken og City får avklart.

15:Liverpool får to cornere i løpet av noen sekunder, men greier aldri å true foran målet til Joe Hart.

14:Daniel Sturridge skyter i foten på Zabaleta og ut til corner, etter at Hart har feilberegnet et langt fremspill.

5:Aguera farer inn i feltet til Liverpool på full speed, men gjestenes forsvar får demmet opp. Kampen har startet i et høyt tempo.

2:Corneren blir resultatløs og Liverpool prøver umiddelbart å svare med en kontring, men Downing blir til slutt avblåst for offside.

1: Silva skyter hardt fra 16 meter, men Pepe Reina fister ballen over til corner.

1:Brendan Rodgers sier til Sky foran kampen at det vil være viktig å være godt organisert bakover og være i stand til å gjøre noe med ballen når man har den. Han mente hjemmelaget ville være svekket uten sin kaptein Vincent Kompany.

Viktig kamp for Liverpool i forhold til om de røde fortsatt kan ha heng på en topp fire plass i ligaen.

Jose Enrique som ventet inn på venstrebacken, Andre Wisdom ut i forhold til siste kamp mot Arsenal og Glen Johnson flyttet tilbake til høyreback.

Man City v LFC: Reina;Johnson,Carragher,Agger,Enrique,
Lucas,Gerrard,Henderson;Downing,Sturridge,Suarez. Res: Jones,Wisdom,Skrtel,Allen,Shelvey,Borini,Sterling

Vurdert av Marius Rabben

Reina 6Kommer dessverre fra denne kampen med en tabbe som huskes. Han åpner riktignok bra og gjør en god redning på skuddet til David Silva før det første minuttet er passert. Kan heller ikke klandres for baklengsmålet i første omgang. God til å sette i gang spillet hurtig gjennom kampen, og virker frisk. Men han surrer det til på slutten og sørger for 2-2 når han løper på bærtur for å stoppe Agüero.
Johnson 7Temmer Agüero ofte og blir nesten alltid med offensivt, men gir for mye rom bak seg, noe Milner utnyttet før 0-1-scoringen.
Carragher 8Hærføreren i den bakre rekka fortsetter sin gode flyt. Bryter foran angriperne så ofte han kan, og viser mange ganger hvor mye rutine betyr i én-mot-én-dueller. Kommer til to målsjanser (!) i løpet av kampen. Kommer dog litt for sent i enkelte situasjoner – da på etterskudd i taklinger – men viser at han fremdeles har noe å gjøre i Liverpool.
Agger 7Rufsete åpning, med snodige pasninger og taklinger, men han samler seg og tar grep. Glipper riktignok markeringen på Dzeko på 0-1, men hever seg gradvis utover i kampen. Må spille venstreback det siste kvarteret, men holder hodet kaldt.
Enrique 7Har naturligvis et stykke igjen til toppformen, men gjør allikevel en fin figur. Viser sin ekstreme hurtighet til tider, noe som sannsynligvis redder de røde gjestene noen ganger. Stormer kontinuerlig opp og ned på venstrekanten. Byttes ut med et kvarter igjen å spille.
Leiva 7Gjør den såkalte drittjobben på midtbanen. Hjelper midtstopperne godt under press, og spiller enkelt med ballen i beina. Viser at han ikke besitter alt for mye fart når de hurtige City-angriperne stormer fremover, men gjør totalt sett en godkjent kamp.
Gerrard 8Flink til å skaffe seg selv plass til å strø pasninger fra. Beveger seg mye og gir alltid medspillerne et alternativ. Gir målgivende til Sturridge, og scorer selv et utrolig mål i andre omgang. Strålende kamp av kapteinen.
Henderson 8Midtbanesliteren kan ikke være gøy å spille mot, da du aldri får holde upresset på ballen. Han løper konstant, jobber utrettelig og er svært aggressiv. Gjør nok et par feilvalg offensivt, der det ene pasningsvalget hadde vært bedre enn det andre. Alt i alt en god kamp av formspilleren.
Downing 7Uryddig fra start, men blir bedre når han begynner å gjøre ting enkelt. Trekker seg ofte inn i banen, og mister dermed litt av fremgangen i hvert angrep.
Sturridge Liverpools beste9Liverpools beste: Denne mannen imponerer stadig mer og mer. Han åpner nokså alene på topp, men vinner flere hodedueller mot sterke forsvarere og klarer å holde på ballen. Uten ball i beina, jager han uten stopp og sørger for feil i City-laget. Scorer et fantastisk mål som gir Liverpool fripass inn i kampen etter baklengsmålet. Fortsetter å kjempe etter pause, men blir litt mindre toneangivende til tider. Nær å bli matchvinner mot slutten. Tas ut på overtid.
Suarez 7Mister ballen relativt enkelt til å begynne med, men våkner utover i kampen. Brenner et par fete målsjanser i første omgang, men er en evig trussel mot de lyseblå. Spiller allikevel ikke så bra vi vet han kan – selv om forventingene muligens gjør ”fallet” større enn nødvendig. Han har et fruktbart samarbeid med sin angrepsmakker, og vi ser kanskje konturene av noe stort her.
Skrtel 0Kommer inn i det 76. minutt. Får ikke vist seg så mye frem, annet enn en svært viktig inngripen da han stopper innlegget til Maicon på overtid.
Allen 0Får fire overtidsminutter. Rekker å vinne et frispark.