Man Utd - Liverpool

2-1)

13.01.2013 /Premier League /Old Trafford / Tilskuere: 75501 / Dommer: Howard Webb

Skrevet av Marius Rabben

Alle poengene blir igjen på Old Trafford, tross et iherdig forsøk på å utlikne fra Liverpool i andre omgang. To gode, dog relativt enkle, mål feil vei ble utslagsgivende.

Gjestene ble betydelig bedre med Daniel Sturridge på banen etter pause. De fikk tyngde fremover på banen, men måtte allikevel se et baklengsmål før Sturridge satte inn 1-2.

Og samme mann, i tillegg til Luis Suarez og Fabio Borini, var svært nær utlikning det siste kvarteret. Men marginene var ikke på Merseyside-klubbens side i dag, noe som kostet i hvert fall ett poeng.

90:Howard Webb blåser av kampen.

90:Daniel Agger feller Tom Cleverley og får gult kort, og United får frispark langt inne på de rødes halvdel. Da er det nok gjort.

90:Vertene bruker tid på Liverpools halvdel - og tiden går fortere enn bortelaget ønsker. Minuttet gjenstår.

90:Det legges inn i United-boksen, og Luis Suarez prøver å stusse ballen i mål - uten hell. Han burde i etterpåklokskapens navn kanskje latt ballen gå videre til Fabio Borini.

90:Robin van Persie prøver på ny å score med hælen, men Pepe Reina tar ballen uten nevneverdige problemer.

90:Det legges til fire minutter.

90:Daniel Sturridge blir spilt i bakrom, men avslutter i nettveggen.

89:Vertene er kompakte bakover, selv om Liverpool får presse langt inn på Uniteds halvdel.

87:Nå foregår spillet på Unietds halvdel. Liverpool har fått troen på poeng.

85:Luis Suarez prøver å tråkler seg igjennom United-forsvaret, og Daniel Sturridge får tilfeldig ballen på bakre stolpe, men skyter over. Kjempesjanse!

83:Det vedvarende høye Liverpool-presset det siste drøye kvarteret, har roet seg.

81:Danny Welbeck går og går langs venstresiden, men roter til slutt ballen over dødlinja - godt presset av Daniel Sturridge.

80:Joe Allen bytter med Jordan Henderson.

79:Nemanja Vidic bytter med Chris Smalling.

77:Shinji Kagawa bytter med Phil Jones.

76:Glen Johnson kommer for sent i en takling på Patrice Evra, og får gult kort.

75:Steven Gerrard skrur et frispark inn i feltet, og Nemanja Vidic stusser ballen ut over dødlinja. Dommeren peker allikevel på femmeter.

73:Patrice Evra får gult kort for å takle Stewart Downing.

72:Daniel Sturridge snapper opp en dårlig Patrice Evra-pasning, og ballen havner hos Fabio Borini. Fra 17-18 meter dunker han til på halvspretten, men kula går like utenfor.

70:Nå er rollene byttet om. Luis Suarez slår ballen til Daniel Sturridge, som utfordrer Rio Ferdinand og klinker til. Ballen går like utenfor.

69:Daniel Sturridge prøver å tre igjennom Luis Suarez, men sistnevnte får ikke tak i ballen. Angrepsduoen ser ut til å ha funnet en god tone i sin første opptreden sammen.

64:En feil i Liverpool skaffer United mye rom på Liverpools halvdel. Shinji Kagawa får etter hvert sjansen fra snaut 20 meter, men en fabelaktig Pepe Reina redder forsøket.

62:Raheem Sterling bytter med Fabio Borini.

61:Robin van Persie tar frisparket selv, men ballen går via muren og inn til Pepe Reina.

60:Steven Gerrard holder Robin van Persie nok til at Howard Webb gir United frispark i svært god posisjon, på 20 meters avstand.

59:Liverpool fikk en vekker av 0-2-målet, og er nå mye mer interessert i å spille ball.

57:Daniel Sturridge scorer på retur. Steven Gerrard klinker til fra 20 meter, og David de Gea må gi retur. Sturridge stormer fra Rafael og setter inn returen.

54:Nemanja Vidic blir målscorer etter at Patrice Evra stanger ballen via ham og i mål. Evra fikk nikke ballen, etter innlegg fra Robin van Persie på det påfølgende frisparket, mot mål, og Vidic stod nok i veien til at ballen går via ham og i mål.

53:Martin Skrtel holder og river ned Danny Welbeck på drøyt 20 meters hold. Mange roper på rødt kort, ettersom Skrtel kan tolkes som bakerste mann, men Webb sier gult holder.

52:Luis Suarez finner Andre Wisdom, som får sjansen fra ti-tolv meter. Han sleiver ballen utenfor. Svakt av den unge høyrebackvikaren.

50:Liverpool-spillerne virker mer aggressive og tente etter pausen.

49:Robin van Persie tar frisparket, men treffer dårlig. Ballen går et godt stykke utenfor.

48:Joe Allen lager et frispark til hjemmelaget på drøyt 20 meter. Klønete av waliseren.

47:Duoen får nesten presentert seg i første angrep. Daniel Sturridge får tid og rom, og da alle tror han skal rappe til, prøver han å tre igjennom Luis Suarez. Pasningen er imidlertid litt upresis, og United overtar.

46:Innbytter Daniel Sturridge går umiddelbart opp på spissplassen, mens Luis Suarez trekker litt ned.

46:Liverpool sparker i gang omgangen.

46:Lucas Leiva bytter med Daniel Sturridge.

46:Ashley Young bytter med Antonio Valencia.

Manchester United leder fortjent til pause, i en kamp der Robin van Persie skiller lagene halvveis. Liverpool, som knapt har hatt et skudd mot mål denne omgangen, har nesten vært like grå som bortedrakten.

Ballinnehavet har riktignok vært noe jevt, men Brendan Rodgers' menn har hatt kula på feil sted. Luis Suarez får svært lite hjelp og baller å jobbe med på topp, noe som har gjort oppgaven Manchester United-forsvarerne enkel.

Robin van Persies scoring, der både innleggsfoten til Patrice Evra og målscoreren selv fikk stå umarkert, kom like før det 20. minutt, og bare tilfeldigheter gjør at det ikke står mer enn 1-0 til pause. Danny Welbeck og Tom Cleverley har sammen med van Persie flere gigantsjanser som kun Martin Skrtel, Daniel Agger og Pepe Reina har stoppet.

Rodgers må bruke pausen godt dersom Liverpool skal få med seg noe herfra, og heldigvis for gjestene er det kun ett mål som skiller.

45:Fem minutter på overtid blåser dommer Howard Webb av for pause.

45:Lucas Leiva får gult kort for en takling på Ashley Young.

45:Det var lagt til to minutter, men tiden blir betraktelig lengre mht. Pepe Reinas skade.

45:José Reina blir skadet i samme situasjon. Han kolliderer med Shinji Kagawa og blir liggende. Spanjolen er svimmel, men kommer seg på beina.

45:Kjempesjanse for Robin van Persie når Rafael finner ham på fem meter. Nederlenderen prøver å hæle ballen i mål, men Martin Skrtel og Pepe Reina redder.

41:Ashley Young legger inn og Joe Allen får ikke klarert lengre enn til Tom Cleverley. Han brenner til på volley, men skuddet går like utenfor.

39:Luis Suarez setter opp til et veggspill med Steven Gerrard, men sistnevntes pasningsforsøk er håpløst.

36:Luis Suarez holdes av Rio Ferdinand mens han venter på en sprettende ball, og får allikevel sendt i vei en avslutning. Den går imidlertid langt over.

35:Danny Welbeck prøver seg igjen. Unggutten får ballen av Tom Cleverley, setter fart og dunker til. Kula går like over målet til Pepe Reina.

33:Joe Allen serverer Danny Welbeck, som først kommer seg forbi Martin Skrtel, men blir stoppet i siste liten av Daniel Agger.

32:Spillet settes i gang mens Ashley Young får behandling på sidelinja. Han kommer etter hvert inn igjen.

30:Ashley Young ligger nede etter en duell med Daniel Agger. Han holder seg til kneet.

28:Bortelager prøver igjen å bygge opp helt fra Pepe Reina, men kommer ikke lengre enn til midtbanen.

27:Ashley Young finner Robin van Persie på 20 meter, men ligaens toppscorer sleiver ballen opp på tribunen.

24:Liverpool har mer ball nå enn før scoringen, men alt har hittil gått galt på den siste tredjedelen.

22:Steven Gerrard stopper det som fort kunne blitt en 100 prosent-sjanse for Robin van Persie.

21:Det er tydelig at Liverpool ikke har funnet noen god rytme, med mange personlige feil og dårlig balanse i laget.

19:Robin van Persie scorer etter innlegg fra Patrice Evra. United får bygge opp et angrep, og Evra slår lavt og hardt inn fra venstre. I feltet markerer ingen van Persie, som enkelt setter ballen i mål.

17:Tom Cleverley sender Robin van Persie på løp og han forsøker seg umiddelbart. Martin Skrtel er med på dansen og stopper nederlenderen.

16:Luis Suarez prøver seg for første gang i kampen, men Nemanja Vidic går ikke på finta til uruguayaneren.

13:Nytt Steven Gerrard-frispark slås inn i feltet, men Daniel Agger vinner ikke sin duell.

12:Michael Carrick prøver å finne Danny Welbeck i Liverpool-boksen, men Pepe Reina er våken og tar ballen.

11:Steven Gerrard slår et frispark inn i feltet, men forsvarskjempene til United har kontroll.

10:Rufsete utspill av Pepe Reina gir hjemmelaget sjansen til å angripe hurtig, men skuddforsøket til Robin van Persie fra 25 meter blokkeres.

9:Lucas klarerer vekk innsvingeren til Ashley Young.

9:Shinji Kagawa stoppes av Andre Wisdom, og United får tildelt hjørnespark.

7:Vertene triller ballen seg i mellom, og de røde gjestene må løpe mye for å dekke rom.

6:Luis Suarez forsøker å spille vegg med Stewart Downing, men pasningen til sistnevnte blir litt for lang. Begge lag sliter med å etablere angrep.

4:Patrice Evra finner Shinji Kagawa på venstresiden, men innleggsforsøket blir blokkert og havner i klypene til Pepe Reina.

1:Rotete start ved Glen Johnsons venstreside, og etter noen hjemmeinnkast på rappen, får gjestene ballen vekk.

1:Manchester United tar avspark.

Det er klart for storkamp på Old Trafford, når Liverpool gjester erkerivalen Manchester United. Hjemmelaget har sanket 52 poeng så langt, og leder serien klart, mens Liverpool er å finne på 8.plass før kampen, med 31 poeng.

Angrepsrekka til Liverpool i dag utgjøres at Stewart Downing, Luis Suarez og Raheem Sterling. Daniel Sturridge får en plass på innbytterbenken. Der sitter også Fabio Borini, som altså er friskmeldt igjen etter sitt langvarige opphold etter beinbrudd i foten.

For vertene er Wayne Rooney ute med kneskade, mens Lindegaard og Evans ikke er i troppen på grunn av henholdsvis influensa og hamstringskade.

Vurdert av Einar Kvande

Reina 7Har en svak klarering tidlig i kampen, men spiller seg stort opp utover i matchen. Gjør en viktig inngripen når han får en smell i hodet like før pause, og har et par meget bra redninger i annen omgang.
Wisdom 5Upresis, usikker og nervøs i første omgang. Spiller seg sammen med resten av Liverpool-laget opp etter pause. Får en stor sjanse tidlig i annen omgang som han burde ha tatt bedre vare på.
Agger 5Blir lurt av Van Persie og kommer ikke tidsnok opp i hollenderen i forbindelse Manchester Uniteds første mål. Har en bra blokkering på et Welbeck-skudd tidlig i kampen, men sliter med hurtigheten til United-spissen.
Skrtel 5Hadde store problemer med hurtigheten til Welbeck, noe som også resultaterte i et gult kort mot slutten av kampen.
Johnson 5Svak i begge ender av banen i dag. Innleggene satt ikke som de skulle, og blir alt for lett lurt av Rafael i forkant av situasjonen der Reina får en smell i hodet. Meget dårlig markeringsarbeide på Evra på 2-0 målet.
Leiva 5Blir alt for upresis i pasningsspillet, og klarer ikke å sette sitt preg på midtbanen i første omgang. Pådrar seg også et gult kort når han er alt for seint inne i en situasjon like før pause. Forståelig at brasilianeren blir byttet ut etter 45 minutter.
Gerrard Liverpools beste7Er sammen med Luis Suarez den eneste som er noenlunde med på notene av gjestene før pause. Men slår et par farlige og alt for løse pasninger som blir snappet opp. Sender i vei et godt skudd som De Gea må gi retur på, og som gir Liverpools reduseringsmål. Er drivkraften på Liverpools midtbane etter pause, og vi kårer han derfor til Liverpools beste.
Allen 5Leverer en svært svak førsteomgang, der han slår den ene feilpasningen etter den andre. En av disse er helt horribel, og kunne fort endt med United-mål. Har også en håpløs klarering med hodet rett til Cleverley, hvor sistnevnte er nær ved å score på volley. Spiller seg opp etter pause, spesielt defensivt.
Downing 6Leverer en del småpent pasningsspill, men det blir litt for lite tyngde bak det vingen driver med. Er likevel en av de mer positive i dag.
Sterling 5Ble for veik i duellene i dag, og var til stadighet på etterskudd i den defensive jobbingen. Mister mye ball, og glemmer også å møte ball ved et par anledninger. Forståelig at vingen ble byttet ut.
Suarez 7Blir veldig ensom på topp før pause, men meget markant etter pause. Finner Wisdom med en utsøkt pasning når backen burde ha avsluttet langt bedre i begynnelsen av andre omgang. Samspillet med Sturridge var til tider veldig lovende. Jobbet også godt defensivt.
Sturridge 7Skaper en farlighet sammen med Luis Suarez i det første angrepet han er involvert i, og bruker bare 12 minutter på å komme på scoringslisten. Meget bra samspill med Suarez flere ganger, men avslutningene gikk dessverre utenfor mål resten av kampen. Spesielt situasjonen der han satte ballen over burde han ha gjort det bedre på. Men totalt sett svært lovende takter av spissen. Også god jobbing defensivt, hvor han var hissig i presset.
Henderson 0Gir Liverpools midtbane litt mer tyngde i sluttminuttene, men slår en utrolig dårlig pasning bak Wisdom og stopper dermed en lovende overgangsmulighet.
Borini 0Får en halvtime på banen som erstatter for Sterling etter sitt lange skadeavbrekk, og gjør mye småpent. Har et brukbart forsøk på volley, og kunne også ha fått en stor sjanse helt på tampen av kampen om Suarez hadde latt ballen gå til italieneren.