Flanagan(89)
Sturridge(47)
Leiva(39)

Skrevet av Tor Sandø

Liverpool er klar for fjerde runde i FA-cupen etter å ha vunnet 2-1. Sturridge ga de røde ledelsen få minutter inn i debuten. Mansfield gikk ut i hundre i begynnelsen av andre omgang, men lyktes ikke med å få mål. I stedet var det Suarez som økte ledelsen. Målet burde vært avblåst for hands, men målet ble stående. Mansfield fortsatte å trykke og lyktes til slutt med å få målet de var ute etter. Et nølende Liverpool-forsvar fortsatte å spille avventende og dette ga Mansfield gode muligheter til å få omkamp, men de røde red av presset og avanserte til fjerderundekampen borte mot Oldham. Liverpool hadde flest sjanser og avansementet er muligens fortjent, men i perioder spilte forsvaret så svakt at det ikke var mulig å se at det var fire divisjoner forskjell mellom lagene.

90:4,24 minutter på overtid blåser Marriner av.

90:Suarez tråkler seg igjennom. Han går forbi to mann på dødlinjen, men greier ikke å overliste keeperen.

90:Suarez forsøker å komme igjennom, men blir tatt igjen.

90:Green skyter. Skuddet er knallhardt. Jones må strekke seg for å redde.

90:Det er lagt til fire minutter.

90:Green får en kjempesjanse alene med keeper, men blåses korrekt av for offside.

90:Murray tar frispark. Igjen farlig, men Liverpool-forsvaret får klarert.

89:Flanagan får gult kort etter å ha tatt Rhead.

88:Suarez blir liggende etter å ha blitt tatt av Howell. Han får flere rop fra tribunene.

88:Gjennomspill fra Suarez. Men Mansfield får klarert.

87:Langt innkast fra Geohagon. Jones får ballen i sikkerhet.

87:Får mange mishagsytringer fra tribunene, Suarez.

86:Nytt langt framspill for hjemmelaget. Avblåst for offside.

85:Grov pasningsfeil fra Lucas. Blir ikke farlig.

85:Bra stemning blant hjemmepublikum nå.

84:Klabb og babb foran Liverpools mål. Farlig, men går ikke inn.

84:Murray tar frispark. Ballen går høyt inn i Liverpools 16-meter. Jones får bokset ballen ut.

82:Clements bytter med Rhead.

79:1-2! Green scorer etter innlegg fra Beevers. Kampen lever.

79:Wisdom bytter med Flanagan.

78:Wisdom er skadet. Han må ha hjelp med å tøye på en krampe i høyrefoten.

77:Shelvey skyter etter å ha fått ballen fra Downing. Godt spill av Liverpool. Ballen går like utenfor.

76:Clements tar frispark for Mansfield. Igjen går ballen høyt foran Liverpools keeper, men det blir ingen tellende resultat.

74:Meikle tar frispark. Men det blir ikke farlig.

74:Kamp mellom Wisdom og Daniel. Daniel får frispark.

73:Gode kombinasjoner offensivt igjen for de røde. Men Geohaghon bryter igjen.

72:Angrep til Mansfield. Hjemmespillerne presser. Marriner blåser. Hjemmefansen håper på straffespark, men det er for offside.

69:Lang ball fra Henderson mot Downing. Offside.

68:Shelvey skyter. Shelvey får en glimrende ball fra Suarez. Ballen går like utenfor.

67:Nykommer Daniel presser Wisdom til å sparke ballen utover sidelinjen.

66:Suarez kombinerer med Henderson. Innlegget fra Jordan blir brutt av Geohaghon.

65:Mansfield kommer igjen. Og igjen er det svakt av Coates som lar en Mansfield-spiss om å vende opp.

64:Briscoe bytter med Daniel.

64:Green skyter. Liverpool forsøker å sette Green i offside. Han kommer alene med Jones, men skyter høyt over.

62:Hjemmelaget jobber febrilsk for å komme seg inn i kampen.

62:Lufta gikk nok utav Mansfield der.

59:0-2!Luis Suarez scorer på retur fra keeper. Downing spiller ballen til en fremadstormende Suarez. Luis kjører igjennom, skyter på keeper, ballen spretter opp i hånda og han setter ballen bak Mansfield-keeper. Marriner godkjenner målet.

57:Etter at Mansfield har ført omgangen så langt har det normalisert seg litt. Det har ikke sett ut som det er to divisjoner mellom lagene.

57:Henderson i kamp med to Mansfield-forsvarere. Ballen går ut.

56:Suarez skyter. Luis markerer seg med en gang med et skudd i trengt posisjon. Ballen går like utenfor.

56:Suso bytter med Henderson.

55:Sturridge bytter med Suarez. Dette blir nok radarparet i Liverpools angrep med tiden, men ikke i dag.

54:Sturridge skyter. Ballen går utenfor. Liverpool skulle hatt corner, men får det ikke.

53:Briscoe skyter igjen. Liverpool redder på strek.

53:Briscoe skyter etter svakt forsvarsspill av Robinson. Jones får reddet.

52:Matt Green er igjen på vei igjennom. Coates sliter med tempoet. Carragher takler og ballen slår i hånda på ham. Mansfield vil ha straffespark, men Marriner dømmer ingenting.

51:Green blir liggende nede etter en takling, men kommer seg opp.

49:Liverpool sliter med å få skutt ballen ut nå.

48:Meikle skyter. Ny sjanse som Jones må ta fram sitt ytterste for å redde.

48:Briscoe skyter. Jones redder. Bra press fra Mansfield nå.

47:Sturridge får gult kort. Noe overdrevent av Marriner. Sturridge hopper bare foran Howell.

46:Green skyter. Jones får hånden på ballen. Corner.

46:Mansfield har tatt avspark.

45:Mansfield er kommet på banen. Liverpool-spillerne er fortsatt i garderoben.

Liverpool åpnet kampen bra og det var fortjent da nykommeren Sturrdige ga bortelaget ledelsen. Liverpool har hatt det meste av spillet, men slapp beinet litt fra gasspedalen etterhvert. Mansfield har presset høyt og har ved et par anledninger hatt muligheter til utlikning. Liverpool har også hatt sine sjanser og spesielt er det verdt å merke seg en god link mellom Shelvey og Sturridge, som ved flere anledninger kunne ha økt ledelsen. Kampen bærer preg av en bane som har vært plaget med overvann de siste ukene. Banen er veldig ujevn.

45:Marriner blåser til pause drøyt minuttet etter ordinær tid.

45:Coates skyter. Corner fra Downing. Ballen går til Coates som sakssparker ballen like utenfor. 20 sekunder over ordinær tid nå.

45:Sturridge skyter. Igjen er det Shelvey som finner Daniel. Sturridge fører ballen framover. Marriott får fingrene på ballen.

44:Godt kombinasjonsspill mellom Shelvey og Suso. Ballen blir brutt da spanjolen forsøker å nå Sturridge.

43:Skjer lite på Field Mill nå.

42:Howell tar Lucas. Frispark til Liverpool.

41:Et tilbakespill fra Mansfield viser hvor skummelt ujevn banen er.

40:Murray tar corner fra høyre. Marriner blåser for dytting.

40:Langt innkast fra Mansfield. Det er mange foran Jones, men Brad får bokset ballen ut.

39:Lucas får gult kort for å ha holdt Green.

38:Suso tar frispark. Ballen går inn i femmeteren. Men Mansfield-forsvaret får headet ut.

37:Beevers får gult kort for å ha sparket ned Sturridge.

37:Allen tar frisparket selv.

37:Kamp mellom Briscoe og Allen midt på banen. Allen blir holdt og får frispark.

36:Mansfield i angrep, men en spiss blir stående i offside når framspillet går.

35:Sturridge-show da han trikser rundt med flere av forsvarerne. Han kommer ned til dødlinja, legger ut til Shelvey, men han når ikke ballen.

34:Shelvey tar frispark. Ballen blir headet til kast.

33:Green skyter. Han har Mansfield første sjanser. Skuddet er brukbart plassert og hardt. Jones slår ballen i sikker sone.

33:Denne gangen lykkes Mansfield etteren feil fra Allen.

32:Liverppol spiller ball på egen banehalvdel. Mansfield fortsetter å presse høyt.

31:Kamp mellom Carra og Green. Mansfield får innkast.

30:Dempster tar frispark. Langt inn foran mål, men det blir ikke farlig.

30:Meikle får frispark. Liverpool protesterer til ingen nytte.

29:Shelvey skyter alene med keeper. Mansfield-forsvaret vinner ballen.

28:Liverpool-supporterne holder pusten når Coates tar en Mansfield-angriper. Det blir ikke dømt straffespark.

27:Spillende assistentmanager, Murray, burde kanskje hatt gult kort når han går inn med knottene. Han er imidlertid på ball. Marriner lar kortet ligge i lomma.

27:Sturridge har gjort en bra kamp foreløpig. God teknikk på den nye spissen til Liverpool.

26:God defensiv jobbing av Lucas hindrer en farlighet fra hjemmelaget.

25:Sturridge spiller fram Downing. Stewart fører ballen og skyter, da han heller burde lagt 45. En Mansfield-forsvarer redder.

25:Nytt glimrende framspill fra Shelvey. Ballen er litt hard. Det blir en kamp mellom Marriott og Sturridge. Mannen med hansker vinner.

23:Clements tar frispark. Langt framme på Liverpools halvdel, blir ikke ferdig.

23:Lucas takler, pådrar seg frispark.

22:Coates får frispark ved egen dødlinje.

21:Langt innsvinger fra Mansfield. Blir ikke farlig.

20:Wisdom er på vei igjennom, men akkurat i det han skal skyte blir han taklet.

20:Banen er stedvis ujevn, men flere Liverpool-spillere har greid å spille teknisk fin fotball.

19:Bra gjort av Suso. Han blir presset, men greier å få fram en pasning til Downing. Ballen videre til Robinson er for lang.

17:Tendenser i angrepsspillet til Liverpool. Igjen er det Shelvey som er regissør.

16:Suso tar frispark fra drøyt 20 meter. Ballen går i muren. Shelvey tar returen og ballen triller fire-fem meter utenfor.

16:Suso blir holdt. Assistentdommeren ser det og vinker.

15:Ny glimrende pasning fra Shelvey. Igjen finner han Sturridge. Denne gang redder Marriott.

14:Hjemmelaget fortsetter å presse høyt.

14:Mansfield kontrer, men framspillet er for langt. Jones har kontroll.

13:Allen skyter fra 16 meter. Keeper redder.

12:Briscoe tar frispark. I muren.

11:Meikle blir tatt av Wisdom. Frispark fra drøyt 20 meter.

9:Liverpool har kommandoen i Mansfield.

7:0-1! Sturridge scorer etter innlegg fra Shelvey. Nydelig framspill fra Shelvey til Sturridge. Nykommeren får debutscoringen alene med keeper. Scorer enkelt.

6:Meikle utfordrer Coates. Sebastian vinner, men mister ballen.

6:Suso kombinerer med Sturridge, men sistnevnte misforstår og Mansfield bryter.

6:Mansfield bryter et oppspill fra Shelvey. Ballen er lang og Jones har kontroll.

5:Suso brenner av et skudd fra godt over 20 meter. Ballen går høyt over.

4:Downing tar corner. Innlegget er godt, men Mansfield bryter.

4:Downing brenner av et skudd fra 16 meter. Ballen går til corner.

3:Liverpool er inne på Mansfields banehalvdel, men blir presset bakover av aggressive hjemmespillere.

2:Mansfield møter Liverpool høyt oppe på banen.

1:Gressmatta ser slitt til å ha fått hard medfart på grunn av alt overvannet.

1:Liverpool har avspark. Sturridge spiller ballen til Shelvey. Vi er i gang.

0:Stadion tar rundt 12 000 tilskuere. Helt inn til før helga, har det vært fare for utsettelse på grunn av overvann. Gressmatta ser brukbar ut nå.

0:Lagene er på vei ut på gressmatta på Field Mill i Mansfield, også kalt One Call Stadium.

Liverpool møter Conference-laget Mansfield i 3. runde av FA-cupen.

Brendan Rodgers har gjort en åtte endringer på laget. Daniel Sturridge debuterer etter overgangen fra Chelsea. Jamie Carragher er kaptein og spiller i midtforsvaret sammen med Sebastian Coates. Luis Suarez er å finne på innbytterbenken, mens Steven Gerrard hviler helt. Brad Jones vokter Liverpools mål.

Vurdert av Frank H. Larsen

Jones 7Har et par gode matchvinnende redninger. Har flere bra inngripener i feltet, men viser også usikkerhet i det han gir retur.
Wisdom 5Sliter defensivt og er heller ikke mye involvert fremover. Må ut med krampe.
Carragher 6Er forsvarsspilleren som kommer best fra det i dag. Vinner flere hodedueller og blokkerer flere skuddforsøk.
Coates 4Er rusten etter lite spilletid. Virker usikker i det meste han foretar seg. Sliter i løpeduellene og ruser også in ni motstander. Har et bar bra taklinger og brytninger.
Robinson 5Lenge siden forrige opptreden på førstelaget og er kamprusten.
Leiva 4Rufsete opptreden på midtbane. Mister og gir bort ballen. Pådrar seg gult kort for holding.
Allen 5Under middels kamp på midtbanen.
Shelvey 6Strålende gjennomspill til Sturridges scoring. Invovlert i mye offesnivt. Kunne selv tegnet seg på scoringslista, men er unøyaktig i avslutningsfasen
Fernandez (Suso) 4Svært lite involvert og blir byttet ut med Henderson i det 56. minutt.
Downing 6Er nest siste Liverpool-spiller ved scoringen til Suarez. God i kontringsspillet der han setter fart.
Sturridge Liverpools beste7Får en strålende start med scoring allerede i det 7. minutt i debuten. Bevegelig på topp og skaper trøbbel for motstanderen. Burde hatt ytterligere minst én scoring. Byttes ut i det 55.minutt.
Flanagan 0Får et drøyt kvarter for Wisdom.
Henderson 6Gir noe mer tyngde på midtbanen når han kommer inn for Suso.
Suarez 6Alltid et uromoment på topp. Blir matchvinner med en kontroversiell scoring der hånda er involvert.