QPR - Liverpool

0-3)

30.12.2012 /Premier League /Loftus Road / Tilskuere: 18304 / Dommer: Anthony Taylor

Skrevet av Torbjørn Flatin

En aggressiv og bevegelig midtbane hos Liverpool fortsatte i ti minutter etter pause, men siden greide ikke å holde gjestene å holde det samme trykket og QPR fikk mer tak i ballen. Det var likevel sjelden særlig farlig for at ledelsen skulle være i fare og Pepe Reina behøvde aldri å ta fram sitt beste. Brendan Rodgers vil hjemme i den store stua i Liverpool likevel ha kost seg med å se sitt lag kontrollere inn til en solid 3-0 seier på fremmed gress. Totalt sett viktige tre poeng og en god start på andre halvdel av sesongen.

90:SLUTT

90:Det er lagt til tre minutter og You'll Never Walk Alone runger på Loftus Road.

90:Mbia skyter brukbart fra 20 meter, men et meter utenfor den bortre stolpen.

90: Fabio får gult kort.

87:Joe Allen bytter med Jamie Carragher.

83: Mbia tar frispark fra like utenfor 16-meteren, men skuddet går rett i fanget på Pepe Reina.

83:Lucas Leiva får gult kort etter å ha kommet for sent inn i en takling.

80: Wright-Phillips bytter med Fabio.

77:Sterling, Suarez og Gerrard fosser frem på en kontring etter corner fra QPR, men det faller i fisk da Steven har noe av en mellomting mellom avslutning og pasning.

75:Sterling drar seg nydelig fri etter en kort corner, men avslutningen til Agger går i et forsvarsben.

70:Jose Enrique bytter med Jesus Fernandez (Suso). Enrique må kaste inn håndkleet og Downing går ned som venstreback. Det virker som det er problemer med en hamstring for Jose.

70:Jose Enrique må få behandling.

66:Downing tar en corner for Liverpool, men Skrtel får en vanskelig heading med ballen bak seg. Liverpool leder cornerstatistikken 7-1.

65:QPR har hatt langt mer av ballen de siste fem minuttene.

64: Granero tar frispark. Skuddet fra 18 meter og i god posisjon går imidlertid langt og svakt utenfor.

64:Jordan Henderson bytter med Lucas Leiva.

64: Diakite bytter med Granero.

61: Taarabt løper framover sentralt, men får ikke ordentlig klem på skuddet fra drøyt 16 meter.

61:Traore slår hardt og farlig inn fra venstrekanten, men Mackie kommer ikke helt fram inne i feltet.

57: Mbia får gult kort for filming.

56:Liverpool har hatt ballen 69% så langt i 2.omgang.

53:Strålende angrep da Downing og Suarez kombinerer, men Gerrard er centimetere fra å få luggen på innlegget fra sistnevnte.

50:Luis Suarez skaffer seg nydelig plass inne i feltet etter pasning fra Sterling, men skuddet blir fistet til corner av keeper.

48:Luis Suarez tar frispark. Liverpools nr.7 prøver å slå hardt inn fra nesten dødlinjen, men forsøket blir klarert ved første stolpe.

46: Cisse bytter med Derry.

Liverpools bevegelige midtbane tok raskt styringen i London, mens en Luis Suarez i skikkelig godlune truet forsvaret til QPR tidlig. Det var ikke gått mer enn et drøyt kvarter før toppscoreren først lurte midtstopper Hill og scoret sikkert, før han igjen utnyttet usikkert forsvarsspill ved å dunke inn 2-0 opp i nettaket. Siden har det stadig vært farlig når Liverpool kommer framover, og det ble tellende resultat da Daniel Agger kontant headet inn et innlegg etter en kort corner. Veldig komfortabelt mot et merkelig tafatt hjemmelag, som en trodde ville kjempe med livet som innsats. Den eneste antydningen til høy puls for de med sympatier for Liverpool var da Henderson handset i forsøket på å stoppe et frispark.

45:PAUSE

45:Det er lagt til ett minutt.

45:Taraabt prøver et langskudd for vertene, men aldri særlig farlig utenfor.

41:Steven Gerrard prøver seg med nok et skudd, men like over.

37:Steven Gerrard skyter helt uforstyrret fra omtrent straffemerket etter at litt trolleri fra Suarez skaper en stor sjanse. Forsøket fra kapteinen går imidlertid via et forsvarsbein og til nok en blokkering helt inne på målstreken.

35:Henderson og Sterling kombinerer bra på venstresiden, men sistnevnte finner ikke helt Suarez med et innleggsforsøk.

32:Liverpool tar nok en kort corner. Jordan Henderson skyter lavt og hardt fra langt hold, men ballen går gjennom hele forsvaret og en god meter utenfor den bortre stolpen.

28:Daniel Agger scorer etter innlegg fra Steven Gerrard. Liverpool tar en kort corner hvor Downing triller til Stevie G som slår hardt inn fra høyre. Nokså uforstyrret får Agger gå i været og heade ballen kontant inn i hjørnet.

26:På corneren får Steven Gerrard skudd, og Henderson er involvert, men det ender i ingenting.

26:Glen Johnson skyter etter at Skrtel har funnet ham med en glimrende pasning i bakrommet. Innlegget/skuddet fra kort og skrått hold blir imidlertid blokkert ut til corner.

22:Mbia avslutter over med en ambisiøst brassespark under en sjelden visit fra QPR.

16:Luis Suarez scorer da Traore prøver å klarere et hardt innlegg fra søramerikaneren og som i steden blir en feilpasning. Luis utnytter det ved igjen å banke ballen i nettet.

10:Luis Suarez scorer etter pasning fra Jordan Henderson. Jordan Henderson triller ballen til Luis sentralt, toppscoreren får vendt opp, lurer midtforsvaret til QPR og scorer sikkert ned til høyre for keeper.

3:Luis Suarez skyter knallhardt fra 20 meter. Julio Cesar må gi en farlig retur, men Joe Allen treffer helt feil.

1:Queens Park tar avspark under flomlysene på Loftus Road. Fungerende sjef Colin Pascoe har har tatt stående oppstilling ved innbytterbenken til gjestene.

Henderson, Allen og Sterling kommer inn for Lucas, Shelvey og Suso hos Liverpool. Syke Brad Jones blir erstattet av Peter Gulacsi som reservekeeper, mens en merker seg at Oussama Assaidi er tilbake på benken, hvor det ikke er plass til Joe Cole og Nuri Sahin er heller ikke tilbake i troppen etter sitt nesebrudd.

Hos QPR er Julio Cesar tilbake i målet og den rutinerte midtstopperen Ryan Nelsen er også friskmeldt. It går Green og Ferdinand. Fabio og Faurlin er også vraket, til fordel for Onuoha og Diakite.

Vurdert av Håvard Sæle

Reina 7Full kontroll. Riktignok bare testet på distanseskudd, men Reina holdt alt som kom i fast grep. Rent bur og en solid forestilling bør gjøre godt for selvtilliten til spanjolen.
Johnson 7Satt på få prøver defensivt, men hadde full kontroll på sin side. Nære scoring etter et herlig offensivt initiativ i 1. omgang. Tok det piano i 2. omgang, men var involvert i flere gode angrepskombinasjoner.
Skrtel 7Bunnsolid. Tapte vel knapt en duell mot et tamt QPR-lag. Satte opp Johnsons sjanse før pause med en ypperlig langpasning.
Agger 8Bunnsolid sammen med Skrtel. Tapte knapt en eneste duell. Kronet også verket med en flott scoring.
Enrique 6Slurvet litt innledningsvis, men spilte seg opp. God kontroll på sin side defensivt. Varierende kvalitet på bidragene offensivt. Byttet ut med noe som kunne minne om en hamstringskade.
Henderson 7Fant Suárez med en flott pasning i mellomrommet før 1-0. Fikk registrert målgivende for den. Var stort sett plettfri, men slurvet med et par pasninger. Får trekk for det. Byttet ut etter en drøy time.
Allen 7Hakket mer usynlig enn Henderson, men hadde sammen med kompanjongen full kontroll på midtbanen i 1. omgang. Glapp litt mer etter sidebyttet. Likevel en god forestilling av waliseren.
Gerrard 8Involvert i det aller meste før pause. Belønnes med en flott assist på 3-0-scoringen. Burde selv ha scoret da Suárez satte ham opp på 16-meterstreken, men Mackie reddet på streken for hjemmelaget. Tok tak og ga QPR trøbbel gjennom hele kampen. Markerte seg også med et par sugende taklinger på egen halvdel.
Downing 7I lekent humør før pause. Plaget QPR-forsvaret og kombinerte fint med Suárez spesielt, men også Gerrard, Henderson og Johnson. Skapte et par gode muligheter og slo en utsøkt tunnel, men uten tellende resultat. Mer usynlig etter hvilen. Flyttet ned på venstreback etter at José Enrique ble skadet.
Suarez Liverpools beste8Får prisen som Liverpools beste, i tøff konkurranse med Agger og Gerrard. Scoret 1-0-målet etter å ha rundlurt Hill og beholdt roen alene med Júlio César. God og heldig da han banket inn 2-0. Herjet med QPR-forsvaret før pause og slo en drøss med luker. Kladdet litt mer etter pause, men ikke nok til å frata ham prisen som dagens beste Liverpool-spiller.
Sterling 6Litt blandet drops fra unggutten mot gamleklubben. Slet med sluttproduktet før pause. Ble ofte taklet i siste liten, eller innlegget gikk via en forsvarer og til corner. Bedre mot slutten av kampen, da han ga Fábio store problemer.
Carragher 0Fikk tre minutter som Allen-erstatter. Spilte på midtbanen i sluttminuttene.
Fernandez (Suso) 0Kom inn da José Enrique ble skadet. Gikk inn på høyrekanten, men maktet ikke å markere seg nevneverdig. God å ha da Liverpool ville holde i kula på slutten, for Suso mister den sjelden til en motspiller.
Leiva 0Spilte en snau halvtime for Henderson. På etterskudd ved et par anledninger, og ble også belønnet med gult kort da han rev ned Taarabt. Trygg med ballen i beina.