Reading - Liverpool

0-0)

13.04.2013 /Premier League /Madejski Stadium / Tilskuere: 24 139 / Dommer: Mark Clattenburg

Skrevet av Marius Rabben

En drømmekamp for Reading-keeper Alex McCarthy sørger for at Liverpool ikke klarer å finne veien til nettmaskene - og det ender målløst på Madejski Stadium.

Det er utrolig at Liverpool ikke står med tre nye poeng etter ettermiddagens affære. Statistikken viser at de røde vartet opp med nærmere 30 målsjanser i løpet av kampen, men allikevel ikke mer enn ett poeng. Daniel Sturridge og Luis Suárez hadde nær et dusin skuddforsøk hver, uten å lykkes.

Philippe Coutinho fikk riktignok ballen i mål like etter sidebyttet, men assistentdommeren vinket korrekt av for offside.

Reading ble bedre utover i den andre omgangen, og de kunne faktisk stjålet med seg alle tre poengene, dersom angrepsspillerne hadde vært vasse nok foran mål.

I sluttminuttene kom kjempesjansene på rekke og rad for den tilreisende Merseyside-klubben, men ufattelige redninger av Readings målvakt - og et utall skudd på tribunen - gjorde at det endte 0-0 i regnværet.

90:Slutt.

90:Daniel Sturridge surrer vekk det som kunne blitt en siste målsjanse, og kampen er ferdig.

90:Steven Gerrard skyter fra over tjue meter, men keeper redder. Luis Suárez får ikke foten hardt nok på returen. Under minuttet igjen nå.

90:Reading roper på straffespark mot Carragher, men dommer Clattenburg er sikker i sin sak; ingen straffe.

90:Luis Suarez prøver seg igjen, denne gangen fra venstre. Men Alex McCarthy har stengt buret og redder.

90:Philippe Coutinho går og går innover fra venstre, men skuddet blokkeres.

90:Det legges til fire minutter.

90:Meget smart overhopp av Luis Suárez gir Daniel Sturridge sjansen alene med keeper. Han er riktignok presset idet han skyter, og avslutningen går over.

89:Reading-spillerne er aggressive og hindrer de røde i å trille ballen på midtbanen.

88: Carrico får gult kort.

86:Stewart Downing skjærer igjen innover i banen fra høyre, men skyter svakt inn til Reading-målvakten.

85:Ny kjempesjanse! Denne gang får Luis Suarez lov til å skyte, men igjen står Alex McCarthy i veien. Reading-keeperen er virkelig blitt varm i trøya nå. Ufattelig at de røde ikke har scoret.

85:Stewart Downing skifter rolle og er tilrettelegger når han finner Steven Gerrard i returrommet. Kapteinen skyter mot krysset, men Alex McCarthy redder fantastisk.

84:Daniel Sturridge spiller ut til Stewart Downing. Han skjærer innover i banen, gjør et par skuddfinter og skyter ballen mot det nærmeste hjørnet. Ballen barberer stolpen, men går på feil side.

83:Reading-forsvareren kommer seg på beina og er tilbake i spill.

82:Sean Morrison ligger nede og får behandling. Han landet feil idet han skulle takle Luis Suárez.

82:Luis Suarez rykker fremover, drar av en mann og skyter. Svak avslutning, som havner i klypene til Alex McCarthy.

81:Gerrard spiller igjennom Suárez, men han blir avvinket for en tvilsom offside.

80:Reading virker å være mest interessert i seieren. Liverpool må knyte sammen forsvaret og skjerpe sansene dersom dette ikke skal ende i et tap.

79:Noel Hunt bytter med Adam Le Fondre.

78:Luis Suarez, som ble felt, tar frisparket selv. Han skrur ballen like utenfor.

77:Liverpool får frispark på omkring 25 meters hold.

76:Nick Blackman får en god mulighet. Liverpool-forsvaret stresser, og innbytteren får avsluttet. Pepe Reina redder.

76:Det slås inn, og ballen blir umiddelbart klarert.

75:Coutinho takler Gunter nesten oppe ved hjørneflagget, og Reading får frispark i god posisjon.

75:Et Gerrard-skudd fra tjue meter blokkeres.

74:Pavel Pogrebnyak bytter med Nick Blackman.

72:Philippe Coutinho får ballen i god posisjon, men bommer med nesten tjue meter.

70:Vertene er klart best for øyeblikket.

68:Reina feilberegner et innkast, og Reading får to fete sjanser til å score. De røde forsvaret blokkerer først svært bra foran et tomt mål, og Guthrie prøver seg på en retur fra seksten meter. Carragher redder med brystet. Nå er Liverpool heldige som ikke har sluppet inn mål!

66:Kjempesjanse for Reading! Pavel Pogrebnyak slår inn fra venstre, og Noel Hunt får til en blanding av en takling og avslutning mot Pepe Reina, men Liverpool-keeperen redder briljant.

65:Daniel Sturridge spiller til Philippe Coutinho. Han skyter elegant med bredsiden av høyrefoten, og ballen stryker stolpen.

64:McAnuff går ned i en duell med Downing i Liverpool-boksen, men dommeren går ikke på noen håpløse rop om straffespark til hjemmelaget.

62:Reading får klarert ballen ut til Johnson på tjue meters hold, men høyrebacken roter vekk ballen.

62:Flott veggspill mellom Suárez og Downing, og sistnevnte vinner et hjørnespark.

61:Begge lag forsøker i bølger å angripe, men nivået på pasningene er så lavt at de går ut til innkast i tur og orden.

58:Jordan Henderson bytter med Stewart Downing.

58:Jem Karacan bytter med Daniel Carrico.

57:Daniel Sturridge bruker utsiden av foten til å slå inn i boksen, men Jordan Henderson kommer litt for sent.

55:Liverpool kombinerer lekent rundt Reading-boksen, men spillerne kløner det til i forkant av avslutningsforsøkene. José Enrique slår til slutt ballen vekk.

54:Henderson går på et svært godt løp, men pasningsforsøket fra Sturridge blir altfor dårlig.

52:Luis Suarez får tid og rom på drøyt 30 meter, og uruguayaneren tester høyrefoten. Ballen går håpløst langt utenfor.

52:Reading ser ut til å ville mye mer etter pause. Liverpools midtbane- og forsvarsspillere presses ofte.

51:Tidligere Liverpool-spiller Danny Guthrie får et soleklart gult kort for å henge på Daniel Sturridge som en ryggsekk.

49:Liverpool får ballen i nettet, men dommer vinker korrekt av for offside. Det er for øvrig en herlig scoring, der Gerrard spiller til Coutinho som hælsparker ballen i mål.

48:José Enrique rydder unna.

48:Sturridge lager frispark på egen halvdel.

47:Et mislykket Reading-innlegg gir Reina nok en femmeter.

46:Vertene går rett i angrep, men Carragher vinner duellen med Pogrebnyak.

46:Hunt og Guthrie tar avspark for Reading.

En rolig omgang uten mål har vært preget av mangel på vilje og engasjement i regnværet på Madejski Stadium.

Liverpool åpnet klart best og har hatt noen saftige målsjanser, men Reading-forsvaret har blokkert så å si alt som har kommet. Hjemmelaget har hatt svært lite å by på, særlig offensivt, men hadde en god periode omkring ti minutter før pause.

Liverpool, anført av Luis Suárez og Daniel Sturridge på topp, burde ledet etter antall sjanser å regne, men avslutningene har ikke helt stemt de første 45 minuttene. Det står 12-1 i avslutninger til de røde før pause.

Den største sjansen kom da Philippe Coutinho spilte igjennom Suárez like før kvarteret var spilt. Ligaens toppscorer chippet ballen lekkert over keeper, men Chris Gunter reddet hjemmelaget på streken.

45:Pause.

45:Det legges til ett minutt i den første omgangen.

45:Daniel Sturridge får hjørnesparket i beina, men Alex McCarthy redder avslutningen briljant. Det er et under at Liverpool ennå ikke har scoret.

44:Daniel Sturridge slår 45 grader ut fra dødlinja, og et godt skudd fra Jordan Henderson blokkeres til corner.

43:Sturridge prøver lykken fra midtbanen, men det blir med forsøket - ballen går over og til side for mål.

42:Glen Johnson klarerer for gjestene.

42:Lucas Leiva får gult kort, og Reading får et frispark i god posisjon - like utenfor boksen til de røde.

39:Kaptein Jobi McAnuff maner Reading-spillerne oppover på banen, men i stedet kontrer Liverpool. Philippe Coutinho får til slutt en relativt stor mulighet fra sekstenmeteren, men brassen sleiver ballen over.

36:Reading har fått betydelig mer ballkontakt de siste ti minuttene.

34:En feilpasning sørger for to store Liverpool-sjanser. Luis Suárez skyter rett på en god Alex McCarthy fra tolv meter, og Steven Gerrard tar returen på volley. Skuddet blokkeres.

32:Hjørnesparket mislykkes, og Liverpool roer ned.

32:Frisparket blir tatt kjapt, og det ender til slutt med hjørnespark for vertene.

32:Hjemmelaget får et frispark midt på de rødes halvdel.

30:Reina får labbene på innlegget.

30:Corner til Reading.

29:Reading har flyttet opp flere spiller nå, og Liverpool trekker seg bakover.

26:Sturridge får ballen på høyrekanten av boksen, men han får ikke stokket beina i duellen mot nærmeste Reading-forsvarer og roter ballen ut til femmeter.

25:Et langtrekkende angrep blir avsluttet med et Daniel Sturridge-skudd fra distanse som går over mål.

22:Jamie Carragher kommer høyest på hjørnesparket, men header over mål. Ny stor Liverpool-mulighet.

21:Steven Gerrard bryter briljant, og Liverpool kontrer fra midtbanen. Luis Suárez triller igjennom til Daniel Sturridge på løp, men hurtigtoget misser på førsteberøringen og ødelegger litt for seg selv. Han får avsluttet, men det blir blokkert. Coutinho prøver seg på returen fra tjue meter, men McCarthy bokser ut til corner.

20:Hjemmelaget forsøker seg på en kontring, men lite stemmer helt på topp. Femmeter til Liverpool.

19:Coutinho sender en frekk pasning inn i feltet, men ingen røde er med på dansen, og Reading overtar.

19:Liverpool opprettholder presset på vertenes halvdel.

18:Steven Gerrard tar corner fra høyre, men Reading klarerer ut til innkast.

17:Nå nærmer de røde seg. Luis Suárez blir spilt på høyresiden av sekstenmeteren, og han legger inn til Philippe Coutinho, men brassen når ikke helt opp i duellen med keeper McCarthy.

15:Liverpool-corneren blir klarert.

14:Nydelig Liverpool-spill gir Luis Suarez en kjempesjanse. Uruguayaneren får en presis pasning og er plutselig alene igjennom. Han chipper over keeper, men Reading-forsvarer Gunter redder på streken med hodet. Liverpool får hjørnespark.

13:Hunt takler José Enrique sent bakfra, men slipper det gule kortet.

11:De hvite og blå slår et langt innlegg mot Hunt i boksen. Reina er først på ballen, men får Reading-angriperen i kroppen - frispark til Liverpool.

10:En veldig rolig start på kampen, der Reading knapt har hatt ballen på gjestenes halvdel.

8:Mye ballkontakt i mellomrommet for Coutinho og Suárez, og sistnevnte blir forsøkt spilt igjennom av Henderson, men pasninsforsøket blir for hardt - og ballen triller inn til keeper McCarthy.

5:Liverpool triller ballen i laget og styrer spillet etter eget tempo.

5:Reading klarerer enkelt.

4:Suárez mottar ballen på løp og vinner et hjørnespark for bortelaget.

3:Liverpool prøver trille ballen på hjemmelagets halvdel, men José Enrique slår ballen inn til Reading-keeperen.

2:Pepe Reina bokser hjørnesparket vekk, og han får i tillegg frispark for angrep på keeper.

2:Reading får corner.

2:Vertene åpner offensivt og vinner et innkast høyt på de rødes halvdel.

1:Liverpool tar avspark.

0:Det regner og er bikkjekaldt på Madejski Stadium.

0:De 96 omkomne fra Hillsborough-tragedien hylles i forkant av kampen med applaus og ett minutts stillhet.

Syvendeplasserte Liverpool møter sisteplasserte Reading.

Brendan Rodgers gjør en endring i startoppstillingen fra 0-0-kampen mot West Ham. Daniel Sturridge kommer inn for Stewart Downing.

Det vil bli holdt ett minutts stillhet før avspark til minne om de 96 Liverpool-supporterne som mistet livet i Hillsborough-tragedien. I tillegg blir det en kransnedleggelse i midtsirkelen.

Vurdert av Frank H. Larsen

Reina Liverpools beste8Viste usikkerhet i feltet et par ganger, men to praktredninger sørget for at ett poeng ble med hjem til Merseyside.
Johnson 5Noe usikker opptreden bakover. Lav treffprosent på pasningene. Bidrar lite offensivt.
Carragher 6Flink til å klarere. Vinner kun ¼ av duellene. Sikker med pasningsfoten.
Agger 5Greie klareringer. Vinner halvparten av duellene. Nest laveste pasningssikkerhet i backrekken.
Enrique 6Vinner bra med dueller. God treffprosent på pasningene. Burde ha kommet til flere innlegg.
Leiva 5Sliter på midtbanen. Vinner for få taklinger.
Henderson 6Godkjent kamp offensivt og defensivt.
Gerrard 7Kreativ og initiativrik. Skaper mye fremover.
Coutinho 7Viser godt blikk for spillet. Kreativ. Har flere avslutninger. Burde ha scoret.
Sturridge 5Kommer til noe avslutninger. Er fortsatt litt rusten.
Suarez 6Går ofte i offside. Har mange avslutnigner, men mangler effektiviteten han hadde tidligere i sesongen.
Downing 5Får en drøy halvtime. Forsøker på sin side, men totalproduktet blir for tynt.