West Ham - Liverpool

2-3)

09.12.2012 /Premier League /Boleyn Ground / Tilskuere: 35005 / Dommer: Lee Probert

Kampfakta

Mål H
Gerrard (SM)(43)
Noble (STR)(37)
Mål B
Shelvey(79)
Cole(76)
Johnson(11)
Lagoppstilling H
JaaskelainenKeeper()
DemelHøyreback(46)
ReidMidtstopper 1()
CollinsMidtstopper 2()
O'BrienVenstreback()
DiameHøyre midtbane(73)
NolanSentral midtbane 1()
NobleSentral midtbane 2()
TaylorVenstre midtbane(86)
ColeSpiss 1()
JarvisSpiss 2()
Lagoppstilling B
ReinaKeeper()
JohnsonHøyreback()
SkrtelMidtstopper 1()
AggerMidtstopper 2()
EnriqueVenstreback(27)
LeivaHøyre midtbane(71)
AllenSentral midtbane 1(85)
GerrardSentral midtbane 2()
SterlingVenstre midtbane()
ShelveySpiss 1()
DowningSpiss 2()
Innbyttere H
Tomkins(73) ()
Spence() ()
McCartney(46) ()
Spiegel() ()
Maiga(86) ()
O'Neil() ()
Moncur() ()
Innbyttere B
Carragher() ()
Jones() ()
Henderson(71) ()
Coates(85) ()
Cole(27) ()
Fernandez (Suso)() ()
Morgan() ()
Gult kort H
Taylor(38)
Gult kort B
Gerrard(33)
Shelvey(31)
Rødt kort H
Rødt kort B

Kampreferat

Skrevet av Torbjørn Flatin

Smatt på det, tygg på det, men ikke spytt det ut - Liverpool vant etter å ha vært EFFEKTIVE i sine to gode perioder i første halvdel av 1.omgang og det siste kvarteret av kampen. Og det uten Luis Suarez. Tidligere Hammers Glen Johnson, Joe Cole og Jonjo Shelvey stod bak målene, selv om det siste vil bli godskrevet som et selvmål til Collins. Selv om Liverpool totalt hadde ballen mest, ble man kjempet ut av stilen i en lang periode på hver side av pause, og lite tydet på bortepoeng da Sterling og Cole kombinerte før sistnevnte pent satte inn 2-2.  Brendan Rodgers vil trolig ha glist for seg selv om han hadde sett reaksjonene på twitter etter at Joe Cole ble byttet inn som følge av hva som må ha vært en skade for Jose Enrique, og tre minutter senere sender en annen innbytter Jordan Henderson ballen farlig inn i feltet. "Erstatteren" til Suarez, Jonjo Shelvey, kaster seg frem, og James Collins får den siste touchen før ballen nestler seg inn i nettet. Ifølge Sky var dette de to første ligascoringene som Liverpool denne sesongen har scoret det siste kvarteret. Happy days!

Andre omgang

Hendelses bilde
Hendelses bilde
Icon
90:SLUTT

Icon
90:Jonjo Shelvey nede med krampe. 95 minutter spilt.

Icon
90:Shelvey dribler seg fri inne i feltet, men blir felt av Reid da han skal skyte. Liverpool synes å ha blitt snytt for en soleklar straffe!

Icon
90:Dommeren legger til fem minutter. Rodgers er ikke imponert på sidelinjen.

Icon
88:West Ham presser, men det gir Liverpool sjansen til å kontre og Shelvey spiller mot Raheem Sterling som lurer sin oppasser, men spiller ballen akkurat for langt til også å nå den før keeper.

Icon
86: Taylor bytter med Maiga.

Icon
85:Joe Allen bytter med Sebastian Coates.

Icon
79:Jonjo Shelvey scorer etter en flott pasning fra Jordan Henderson. Sistnevnte slår inn fra høyre, og Jonjo Shelvey forstyrrer James Collins nok til at kula går i bane over keeper og i mål. Reprisene viser at det kan ha vært et selvmål av Collins, men Shelvey krediteres for målet i etterkant.

Hendelses bilde
Hendelses bilde
Icon
76:Joe Cole scorer etter innlegg fra Raheem Sterling. Det var en nydelig vegg mellom Cole og Sterling som gjorde at førstnevnte kunne avslutte pent nede ved motsatt stolpe.

Icon
73: Diame bytter med Tomkins.

Icon
71: Diame går rett i bakken og holder seg bak på låret.

Icon
71:Lucas Leiva bytter med Jordan Henderson.

Icon
70:Jonjo Shelvey får til en brukbar heading på et overlegg fra Downing, men en meter til side for mål..

Icon
69:Taylor kommer høyest på et dypt overlegg fra Jarvis, men får ikke noe kraft i headingen.

Icon
67:Raheem Sterling skyter da Cole hopper over et innlegg, og Jaaskelainen må strekke seg for å vippe ballen over til corner.

Icon
65:Daniel Agger kommer fram fra sin midtstopperposisjon, men får ballen over på "feil fot" for å komme i skuddposisjon, og da går forsøket himmelhøyt over fra drøyt 20 meter.

Icon
60:Liverpool har ingen rytme i sitt spill og har ikke fått til noe framover det første kvarteret av 2.omgang.

Icon
58: Taylor tar corner. Collins får nokså uforstyrret gå opp og heade, men svakt langt utenfor.

Icon
55:Jarvis kommer igjen farlig frem på sin side, men etter et langt hjemmeangrep får Liverpool omsider klarert.

Icon
46: Demel bytter med McCartney.

Icon
46: Diame er nede skadet etter en duell med Sterling.

Pausereferat

I en omlag en halv omgang så dette rimelig komfortabelt ut for Liverpool, hvor West Ham riktignok prøvde å slå hurtig inn i feltet foran Pepe Reina, men hvor det var bare sporadisk og gjestene hadde bra kontroll. Framover var Glen Johnson som en virvelvind ute på høyresiden og scoret først åpningsmålet før han satte opp en stor sjanse for Raheem Sterling. Det at Jose Enrique måtte ut, med Downing ned på backen og Cole inn på høyresiden, vil ha bekymret mange røde. Gjestene begynte i hvert fall å slite med å holde like mye på ballen og ble kjempet ut av stilen av et forventet aggressivt West Ham. Det siste kvarteret var The Hammers klart best, da man ikke minst fra Jarvis ute på sin venstrekant begynte å pepre det indre forsvaret til Liverpool med innlegg. De fikk også god betaling gjennom et straffespark og så et selvmål, etter at LFC gikk ned i knestående som følge av et vedvarende press. Laget må nå reise seg etter pause, spenne frem brystkassen og begynne å slåss slik at man igjen kan få lov til å spille det spillet man startet kampen med.

Første omgang

Icon
45:PAUSE

Icon
45:Stewart Downing tar corner, men Jaaskelainen får tak i ballen.

Icon
45:Jonjo Shelvey prøver å avslutte på et innlegg fra venstre, men hardt presset får han ikke skuddet på mål.

Icon
43:Steven Gerrard scorer selvmål. Nok et innlegg fra Jarvis blir slått inn i feltet til Liverpool, og en presset Gerrard header ballen i eget nett.

Icon
38: Taylor får gult kort for et høyt spark mot Sterling.

Hendelses bilde
Icon
37: Noble scorer på straffe, ballen går helt nede i hjørnet til høyre for Reina.

Icon
36:West Ham får straffe da et skudd går i armen på Joe Allen.

Icon
34: Taylor tar frispark, men rett på Pepe Reina.

Icon
33:Steven Gerrard får gult kort da han prøver å stoppe Diame på kontringen som West Ham gjør etter corneren..

Icon
32:Steven Gerrard tar corner, Agger vinner hodeduellen og får like etter en skuddmulighet, men rett i forsvarsblokka.

Icon
31:Jonjo Shelvey får gult kort for en ettersleng.

Icon
30:West Ham legger inn igjen, nok en gang fra deres venstreside, men Skrtel vinner en viktig duell rett foran egen keeper.

Icon
29:Raheem Sterling prøver seg fra 20 meter, men over og utenfor.

Icon
29:West Ham slår hardt inn fra venstre, men Cole kommer bare nesten fram.

Icon
27:Det må ha vært en skade for Enrique. Det gjør at Stewart Downing går ned som venstreback og Joe Cole spiller på høyresiden mot sin gamle klubb.

Icon
27:Jose Enrique bytter med Joe Cole.

Icon
24:En litt skummel situasjon da Reina går ut for å bokse med ikke treffer skikkelig og West Ham kan umiddelbart lempe inn i feltet igjen, men Liverpools forsvarer greier med et visst strev å få klarert.

Icon
22:Daniel Agger får en smell etter duell med Taylor, men er snart på beina igjen.

Icon
18:Carlton Cole får såvidt hode på et frispark slått dypt inn i Liverpools felt, men får ingen kraft i headingen som går rett i fanget på Reina.

Hendelses bilde
Icon
15:Raheem Sterling får skyte fra omtrent straffemerket, etter godt forarbeid av Johnson. Skuddet går en meter til side til mål, da 18-åringen (i går) burde ha scoret.

Hendelses bilde
Icon
11:Glen Johnson scorer etter innlegg fra Steven Gerrard. Stevie G triller ballen til høyrebacken, Glen har noen skritt framover før han dæljer ballen med høyra opp i motsatt kryss fra kanten av straffefeltet. Strålende scoring!

Icon
9: Taylor tar corner, men Reina tar ballen i fast grep.

Icon
7: Diame skyter fra kanten av straffefeltet, via egen spiller i Cole og like utenfor den høyre stolpen til en utmanøvrert Reina.

Icon
2:Liverpool er først inne i motstanderens straffefelt, da skuddet til Gerrard går i et forsvarsben og til en resultatløs corner.

Icon
1:Såpeboblene er ute i østkanten av London og vi er i gang.

Prematch

Viktig kamp på østkanten av London, hvor Liverpool må unnvære sin suverene Luis Suarez med suspensjon. Sahin har ikke blitt klar av sitt nesebrudd, mens Adam Morgan er kommet inn på benken.

Lag:Reina;Johnson,Skrtel,Agger,Enrique;Lucas,Allen,Gerrard;
Sterling,Shelvey,Downing.
Res:Jones,Carragher,Coates,Henderson,Suso,Cole,Morgan

 

Spillerbørs

Vurdert av Marius Rabben

Reina 6Holder det meste som kommer, og kan ikke gjøre mye annerledes med baklengsmålene. Ivrig etter å sette angrep i gang tidlig, selv om noen utspill går helt over til hjemmelagets keeper.
Johnson Liverpools beste8Landslagsbacken viser mestertakter offensivt mot ungdomsklubben sin og sender Liverpool i føringen med en briljant scoring. Blir ofte med oppover på høyrekanten, utfordrer venstrebacken til vertene gang på gang og legger gode innlegg. Pisker unna det som kommer bakover. Står noe feilplassert til tider og etterlater seg rom begge veier og lar West Ham komme til en drøss innlegg fra kanten sin i perioder, men alt i alt en veldig god kamp av 28-åringen som får besteprisen.
Skrtel 8Murblokka holder muskelbunten Carlton Cole i sjakk nesten hele kampen, vinner de aller fleste duellene og samarbeider godt med sin stopperkollega.
Agger 7Dansken er en ufattelig god spiller å ha i forsvarsfireren. At han opptrer som en vaktmester i egen boks, gjør han ikke mer slurvete med ballen i beina – og han er svært interessert i å bygge opp spillet bakfra. Kan ikke klandres direkte for noen av baklengsmålene. Gjør dog noen merkelige valg offensivt, og blir ofte litt for optimistisk med oppspillene.
Enrique 0Byttes ut med en skade like før halvtimen er spilt.
Leiva 8Gjør jobben som ryddegutt på midtbanen meget bra. Står alltid i veien for hjemmelaget, takler og spiller ballen enkelt til medspillere. Svært kald med kula i beina. Byttes ut når det må satses fremover den siste halvdelen av andre omgang.
Allen 6Står rimelig høyt i banen, men beholder samtidig roen med ball. Strør om seg med pasninger, men blir til tider litt veik mot solide midtstoppere. Sliter med å finne alternativer foran seg, og mister følgelig ballen uvanlig ofte. Tas ut med fem minutter igjen.
Gerrard 7God defensivt, men klarer ikke å finne seg til rette før pause, noe som sørger for at han blir delvis usynlig. Er uheldig når han setter ballen i eget mål i det 43. minutt. Kapteinen viser uansett stor moral og gir ikke opp. Han knepper opp i andre omgang og presterer en noen gode siste 45 minutter på midtbanen.
Sterling 7Livlig og sulten på å vise seg frem, men får ikke til mye som gir tellende resultat. Mister ballen nokså ofte, men blir til sitt forsvar konstant markert av to-tre mann. 18-åringen får noen store skuddmuligheter, men brenner dem på rekke og rad. Hever seg betraktelig etter pause – og mot slutten sitter bevegelser, finter og bakromsløp som det skal. Svak før pause, god etter pause.
Shelvey 7Ballbehandlingen sitter ikke helt som den skal i starten, og han virker ikke å være helt i takt mot favorittklubben, men blir den store helten da han presser James Collins nok til at gjestene går opp i 3–2.
Downing 6Roter noe på vingen fra start, men flyttes ned til venstrebackplassen da José Enrique blir tatt av før pause. Han gjør seg absolutt ikke bort i den bakre rekka, og den dårlige posisjoneringen en har sett før, er uten tvil forbedret. Pasningene flyr imidlertid litt øst og vest, men definitivt en godkjent kamp av Stewart.
Henderson 0Får de siste 20 minuttene, og fortsetter godformen fra midtukekampen i Italia når han slår et glimrende innlegg som sørger for 3–2-scoringen. Godt innhopp for øvrig av det engelske U21-landslagets kaptein.
Cole 6Kommer inn i første omgang. Mister ballen tre ganger på rappen til å begynne med, men tar seg gradvis inn igjen med god teknikk. Markerer seg allikevel ikke særlig positivt når han stadig velger å drible fremfor å legge inn eller sentre. Blir fullstendig borte etter pause, helt frem til han utlikner ut av intet med kvarteret igjen å spille. Dufter igjen vekk etter målet.
Coates 0Kastes inn i forsvaret på tampen. Rekker ikke mye annet enn å lage et frispark på 30 meters hold.