Young Boys - Liverpool

3-5)

20.09.2012 /Europa League /Stade de Suisse / Tilskuere: 31120 / Dommer: Michael Koukoulakis (GRE)

Skrevet av Tor Sandø

Jonjo Shelvey ble dagens mann for Liverpool. Han byttet inn for Assaidi 23 minutter før slutt og leverte varene med det samme. Han gjorde Liverpool enda mer bevegelige og scoret ikke minst målene som endelig vippet kampen til Liverpools fordel. Kampen ble hendelsesrik. De røde fikk et heldig ledermål da Ojala var uheldig og fikk en ball på seg som gikk i mål. Nuzzolo utliknet sju minutter før sidebytte. Wisdom headet Liverpool i føringen like før hvilen da han steg til værs på en Sahin-corner. Liverpool hadde ballen mest, men Young Boys hadde de største mulighetene før hvilen. Sveitserne kom også best ut av startblokkene i andre omgang. Laget utnyttet et vaklevorent Liverpool-forsvar ved flere anledninger. Åtte minutter ut i finaleomgangen utliknet Ojala, som gjorde opp for selvmålet. Fra da av eksploderte kampen. Zarate gjorde 3-2 etter nytt svakt forsvarsspill. Coates headet inn utlikningen da han headet mot Borini, men italieneren var ikke nær ballen, som gikk i hjørnet. 4-3 og 5-3 sto innbytter Shelvey for. Først kontrollert fra ti meter, så gjør han det meste selv (begge etter forarbeid fra Henderson), før han skjøt ballen hardt forbi hjemmekeeperen. En viktig seier for Rodgers` unge mannskap og en god start i gruppespillet i Europa League.

90:Drøyt tre minutter på overtid blåser den greske dommeren av.

90:Siste overtidsminutt nå. Liverpool har ballen.

90:Godt innlegg fra Enrique mot Sterling, men Raheem blåses av for offside.

90:Det er lagt til tre minutter.

90:You`ll Never Walk Alone runger over stadion. Liverpool tar tre viktige poeng i den første gruppespillkampen i Europa League.

88:3-5! Jonjo Shelvey scorer etter pasning fra Jordan Henderson. Henderson triller ballen til Shelvey, som tar saken i sine egne hender og går selv, før han skyter fra 17 meter, knallhardt i mål.

86:Frey header ballen mot Jones, men ballen er ikke hard nok.

85:Bobadilla får gult kort for filming.

82:Borini får gult kort.

81:Farnerud skyter fra 20 meter. Jones får slått ballen ut i sikker sone.

81:Frey bytter med Zverotic.

80:Veskoac får gult kort etter å ha lagt ned Borini.

79:Farnerud får et innlegg fra venstre. Enrique hindrer at han får ballen forbi keeper.

77:Sterling bytter med Downing.

76:3-4! Jonjo Shelvey scorer etter innlegg fra Jordan Henderson. Jonjo scorer fra ti meter. Downing fører opp på høyre, ballen går til Henderson som på direkten slår ballen til Shelvey som scorer sikkert.

76:To lag som begge gjerne vil vinne.

74:Gonzales kommer seg til skudd, men Jones har kontroll.

73:Liverpool-spillerne lar ballen gå mellom seg, men når ikke helt fram til målet.

70:Liverpool presser på nå for å få et ledermål. Men Young Boys er farlige på kontringer.

69:Nuzzolo bytter med Schneuwly.

68:3-3! Sebastian Coates scorer etter corner fra Stewart Downing. Coates rager høyest, Borini forstyrrer keeper på streken, og ballen går inn ved bortre stolpe.

67:Assaidi bytter med Shelvey.

66:Liverpool forsøker å kvittere, men lykkes ikke.

65:Gonzales bytter med målscorer Zarate.

63:3-2! Zarate scorer etter innlegg fra Bobadilla. Bra kontring, men igjen er det svakt forsvarsspill, der ingen får klarert og Zarate kan løpe igjennom og legge ballen over en utrusende Jones.

63:Downing tar corner. Ballen er bra nok, men ingen Liverpool-spillere får foten på ballen.

62:Pacheco bytter med Borini for Liverpool.

61:Young Boys har vært best det første kvarteret i andre omgang. Liverpool sliter litt med forsvarsspillet.

61:Nytt innlegg fra Downing. Nå er ballen presis, men Pacheco får ikke headet.

60:Farnerud tar corner igjen. Ballen går litt fram og tilbake, Jones redder og slår ballen ut. Sutter prøver å legge ballen i det tomme målet, men ballen går over.

59:Bobadilla går i bakken etter en duell med Coates. Hjemmefansen vil ha frispark, dommeren vinker spillet videre. Tilskuerne har nok rett.

58:Liverpools unggutter prøver å slå tilbake. Et innlegg fra Downing er bra nok, men ingen røde følger på.

57:Nytt Young Boys-innlegg fra høyre. Innlegget er godt, men keeper Jones redder.

56:Farnerud er først i alt og tar ny corner. Denne gangen er Jones med på notene.

55:Argentinske Bobadilla trikser rundt med flere av Liverpool-forsvarerne, blant annet Carragher.

53:2-2! Ojala scorer etter innlegg fra Zverotic. Finske Ojala får sin hevn. Innlegget er godt. Både Coates og Wisdom er litt for passive og lar Ojala heade i hjørnet, til høyre for Jones.

52:Farnerud tar corner. Ballen heades ut.

51:Henderson skyter over. Godt kombinasjonsspill mellom Downing og Suso. Innlegget når Henderson, men han treffer ballen slik at den går over.

51:Zverotic presser Enrique og tvinger spanjolen til å gjøre feil.

50:Litt hawaii-spill i Liverpools bakre rekker. Både Coates og Downing er upresise.

49:Zarate fyrer av et skudd, men sleiver nærmest ballen forbi Carragher. Ballen går utenfor med god margin.

48:Assaidi lurer av Ojala og skyter. Ballen skrur dessverre utover fra målet. Oussama har vært frisk i debuten.

48:Downing har skiftet side til venstreside.

47:Young Boys sin venstreving forsøker å legge inn foran Jones. Det kunne blitt farlig, men ingen gulkledte er å se.

46:Hjemmepublikummet forsøker å oppilne sine spillere.

46:Hjemmelaget forsøker å spille gjennom på venstrevingen, men gjennomspillet er for upresist.

46:Den greske dommeren har blåst i fløyta. Young Boys har sparket andre omgang i gang.

Liverpools unge mannskap leder fortjent 2-1 i Bern etter 45 minutters spill. Andre Wisdom steg til værs på en presis Sahin-corner og sendte Liverpool i ledelsne. Rett før hadde hjemmelaget utliknet ved Nuzzolo etter svakt forsvarsspill av Enrique. Brad Jones ser ut til å ha kontroll, Enrique snapper ballen, lurer av en ball og sender klareringen til Nuzzolo, som scorer. Liverpool tok ledelsen ved et selvmål fra finske Ojala. Liverpool har hatt ballen mest, men Young Boys har hatt de fleste sjansene. Og selv om sveitserne har hatt flere brukbare forsøk, så har de helrøde hatt bra kontroll, dog uten de mange målsjansene. Assaidi hadde et brukbart skudd halvveis, men ballen gikk like utenfor. Flere av de unge spillerne til Liverpool har vist at de har lyst til å gripe sjansen i denne kampen.

45:Dommeren blåser til pause presis på slaget 45 minutter.

45:Liverpool triller ball nå.

44:Young Boys forsøker febrilsk å kvittere før pausen, men lykkes ikke med et gjennomspill.

43:Farnerud skyter fra drøyt 20 meter. Ballen går knallhardt i stanga.

43:Kalddusj for hjemmelaget dette.

40:1-2! Wisdom scorer etter innlegg fra corner av Sahin. Andre stiger til værs, slår en YB-forsvarer i lufta og header ballen knallhardt i mål.

40:Ojala er nær ved å sette et nytt selvmål. Ballen går utenfor.

39: Nuzzolo får gult kort.

38:1-1! Nuzzolo scorer etter klabb og babb i foran Liverpool-keeperen. Enrique tar et skudd rett foran egen keeper. Spanjolen lurer av en ball, men klareringen er for upresis og Nuzzolo kan enkelt skyte opp i nettaket. Vi er like langt.

37:Glimrende teknisk spill av Suso som tråkler seg inn i 16-meteren. Innlegget mot Pacheco er imidlertid litt for upresist.

36:Liverpool bryter et YB-angrep, men oppspillet er for upresist.

34:Farnerud tar frispark. Ballen går for høyt og for langt. Dårlig utført frispark på godt hold.

33:Enrique i en ny duell, denne gang med Zarate. Hjemmespilleren blir tatt og etter litt om og men blir det frispark til YB utenfor 16-meteren.

32:Sutter tar frispark etter en duell med Enrique.

31:Wisdom tar frispark etter at han ble tatt av Nuzzolo.

30:Henderson setter i gang et borteangrep. Liverpool har mulighet til en kontring, men spiller i stedet en støttepasning.

29:Enrique kommer seg forbi Zarate, men blir holdt. Jose når ikke fram med ønsket om gult kort.

28:Pacheco er skadet. Spanjolen blir liggende etter et ublidt møte med målscorer Ojala. Dani kommer seg opp igjen.

28:Liverpool-spillerne finner hverandre og lar hjemmelagets spillere løpe i mellom.

26:Zarate skyter. Ballen går utenfor, til høyre for keeper Jones.

25:Sahin tar corner. Coates møter med hodet inne i 16-meteren, men det blir ikke farlig.

24:Assaidi skyter. Den første sjansen til Liverpool går like utenfor.

23:Gode kombinasjoner mellom Pacheco og Assaidi. Men dommeren vinker for offside.

21:I en periode hvor Young Boys har ballen mest, men hjemmelaget greier ikke å komme seg til målsjanser.

19:Farnerud tar frispark fra langt hold. Innlegget er upresist.

19:Henderson mener han tar ballen i en duell med Zarate. Reprisen viser at Jordan har rett.

17:Assaidi viser prov på god teknikk. Innlegget er greit nok. Problemet er bare at det ikke er spillere foran keeper.

16:Raimondi får gult kort etter en tøff takling av Downing.

16:Liverpool roer ned spillet og lar ballen gå fra spiller til spiller.

15:Utsøkt ball fra Sahin. Downing er hårfint offside.

14:En lang ball mot Assaidi. For lang. Ballen går over sidelinjen.

13:Farnerud blir spilt igjennom. Carragher vinner duellen med svensken. Farnerud faller og hjemmepublikummet vil ha corner. Feil, sier den greske dommeren.

12:Downing tar corner. Dene gangen får Ojala headet ut.

10:Liverpool bygger opp, men en stygg tversoverpasning fra Downing ødelegger angrepet.

7:Sahin tar corner. Utoverskrudd fra venstre. Men Young Boys bryter.

5:Farnerud skyter, men ballen går på utsiden av Jones sitt mål.

4:0-1! Ojala gjør selvmål. Stewart Downing legger inn fra høyre, Spycher header rett i sin finske lagkamerat Ojala og ballen går rett i eget nett.

3:Hjemmelaget er aggressive fra start, møter høyt oppe og lar ikke Liverpool-spillerne få bygge opp angrep.

1:Liverpool triller ball, men blir brutt. Young Boys avblåses for offside.

1:Liverpool har begynt med ballen.

0:Kaptein Carragher hilser på Young Boys-kaptein og keeper Wölfli. Vi er snart i gang med kampen fra Bern.

Andre Wisdom, Suso og Oussama Assaidi spiller fra start mot Young Boys, og debuterer dermed for Liverpool. Samed Yesil er på innbytterbenken og ventes også å få sin første opptreden i helrødt i løpet av kampen.

Vurdert av Marius Rabben

Jones 5Stødig i duellspillet og viser mye positivt. Slipper allikevel inn tre mål, men kan dog ikke klandres betraktelig.
Wisdom 7Uredd og offensiv. Briljant i lufta på 2–1-målet, og er trygg med ballen. Noen posisjoneringsfeil og småslurv, men ellers en meget god debut av unggutten.
Carragher 5Opptrer som den voksne sjefen i den bakre rekka, men kommer bakpå flere ganger og sliter under press. Triller allikevel ballen oftere på bakken enn hva han pleier.
Coates 6Viser solid styrke i hodedueller, og scorer et viktig mål etter pause. Sender i vei noen svake oppspill mot trioen på topp, men tar noe igjen på korte, gode pasninger. Litt bakpå og treg i enkelte dueller.
Enrique 4Starter rimelig godt og er god i én-mot-én-dueller defensivt. Rolig med ballen i beina, men gjør en kostbar feil da vertene utliknet i 1. omgang. Sliter med å heve seg etter feilen.
Henderson Liverpools beste8Får besteprisen i kveld. Ligger litt dypere i banen enn vanlig, men klarer seg bra begge veier. Blir mer med offensiv etter pause og avslutter kampen med to målgivende til Shelvey.
Sahin 7Viser seg fra en mye bedre side enn i debuten. Mister sjelden kula, beveger seg riktig og styrer tempoet på midten.
Fernandez (Suso) 7Lekker ballkontroll og strør om seg med baller. Blekner litt utover i 2. omgang og får lite å jobbe med, men gjør ting riktig når han får sjansen.
Assaidi 6Tar litt tid før han våkner, men flere viser glimt av god teknikk, kraftig rykk og fart. Virker sulten på å vise seg frem og er lagets mest skuddvillige før han byttes ut i det 66. minutt. Kom litt ut av kampen de siste minuttene han fikk på banen.
Pacheco 4Sliter med å finne sin rolle i laget, og blir heller løpende mye i mellom. Ut i det 62. minutt.
Downing 5Legger innlegget som sørger for 1–0 tidlig i kampen, og kommer på noen gode løp på sin flanke. Slår imidlertid flere unødvendige feilpasninger og slurver utover i kampen. Byttes ut i det 77. minutt.
Shelvey 0Kommer inn i det 67. minutt. Viser tidlig at han er offensiv i tankegangen, og hjelper laget til en viktig seier. Scorer to strålende mål på kort tid, og blir omgangens helt.
Sterling 0Får noen minutter mot slutten uten å bli altfor involvert i spillet.
Borini 0Byttes inn for Pacheco like etter timen. Utgjør en mye større trussel for vertene enn hva Pacheco gjorde på over en omgang.