Arsenal - Liverpool

2-0)

02.11.2013 /Premier League /Emirates Stadium / Tilskuere: 60042 / Dommer: Martin Atkinson

Skrevet av Frank H. Larsen

Liverpool gikk på sitt første bortetap i Premier League for sesongen. Santi Cazorla og Aaron Ramsey senket merseysiderne med hver sin scoring. Arsenal dominerte stort i 1.omgang, men Liverpool kom langt bedre fra 2.omgang. Brendan Rodgers startet kampen med 3-5-2 med Flanagan og Cissokho på kantene, men det fungerte dårlig. I pausen kom Coutinho inn for Cissokho, og Rodgers la om til to stoppere. Liverpool startet langt bedre i 2.omgang og kom til noen farligheter før Aron Ramsey økte til 2-0 for Arsenal. Liverpool skapte flere muligheter utover i kampen, blant annet ved Suarez., men klarte ikke å finne veien til nettmaskene. Også den andre kantspilleren, Jon Flanagan, ble etter hvert tatt av banen. Man kan godt si at Brendan Rodgers bommet med laguttaket i dag. Totalt sett var Arsenal det beste laget.

90:SLUTT

90: Jenkinson får gult kort.

89: Özil kommer alene igjennom. Mignolet redder mesterlig.

88:Luis Suarez alene igjennom, men avslutter like utenfor. Sturridge, som er på blank goal, er sint fordi han ikke får ballen av uruguayaneren.

86:Nesten giganttabbe av Szczesny som er nær ved å gi bort en scoring til Sturridge. Keepren kaster ut, men er heldig som får ballen i retur.

84: Cazorla bytter med Jenkinson.

83:Gerrard header gjennom til Coutinho. Szczesny avverger igjen.

82:Daniel Sturridge kommer inn i 16-meter, men Szczesny ute og blokkerer avslutningen fra skrått hold.

81:Coutinho avslutter utenfor fra langt hold.

79:Suarez avblåses for offside.

78:Gibbs er skadet. Gibbs bytter med Vermaelen.

77:Coutinho avslutter rett på Szczesny fra langt hold.

76: Özil sklir igjennom Liverpools forsvar, men får ikke noe drag på skuddet. Mignolet nede og redder.

73:Coutinho slår inn. Sturridge spiller til Suarez som skyter i stolpen via Gibbs og utenfor.

72:Moses stoppes av Gibbs. Frisparket slås inn av Suarez. Sakho på bakerste går opp. Ballen via motspiller og til corner.

72: Rosicky bytter med Monreal.

71:Henderson slår inn. Sturridge header høyt over.

68:Jon Flanagan bytter med Victor Moses. Henderson går ut på høyre back.

67:Sakho spiller flott til Suarez. Uruguayaneren er i skuddposisjon på 16 meter, men Koscielny takler i skuddøyeblikket.

64:Gibbs drar seg forbi Flanagan. Skrtel blokkerer skuddet til corner. Hjørnesparket rett i klypene til Mignolet.

59: Ramsey scorer etter pasning fra Özil. Özil spiller på tvers. Ramsey får tid til å styre inn kanonen fra 20 meter. Ballen suser i krysset bak Mignolet.

57:Cazorla til Giroud. Franskmannen får bare ei tå på ballen under press av Skrtel. Mignolet fanger enkelt lærkula.

55:Fryktelig tabbe av Toure som spiller rett til Giroud. Arsenalspissen har blank goal. Giroud forsøker å lobbe over Mignolet, men ballen havner i nettveggen.

50:Coutinho spiller til Suarez som legger inn. Ballen havner hos Jordan Henderson som skyter over.

49:Suarez smetter igjennom, men avslutter svakt med utsiden av foten. Blir mer et innlegg enn et skudd.

46:Arsenal tar avspark.

46:Aly Cissokho bytter med Philippe Coutinho. Liverpool legger om til to stoppere. Sakho går over på venstre back.

Arsenal leder 1-0 til pause etter scoring av Santi Cazorla. London-laget har fremstått som det beste laget og skapt flest muligheter. Liverpool har skuffet. Brendan Rodgers' mannskap slitt med pasningsspillet. Spillerne har brukt for mange berøringer på ballen og fått for lite tempo i spillet. Gerrard og Henderson blir liggende for lavt og får gitt lite støtte til duoen Sturridge og Suarez på topp. Vingbackene Flanagan og Cissokho har fått til lite offensivt.

45:Pause

44:Giroud spiller på tvers. Cazorla avslutter utenfor.

43:Arsenal holder på ballen og er fornøyd med 1-0 til pause.

39:Toure stopper Cazorla på fremragende måte på en Arsenal-kontring.

36:Langball fra Suarez til Sturridge. Spissen dribler av Koscielny, men fører ballen over dødlinjen.

34:Suarez med stikker til offsideplasserte Sturridge.

31:Sturridge drar seg fri, men avslutter svakt fra distanse.

29:Mignolet får bokset unna på frisparket, men fremviser usikker opptreden.

29:Aly Cissokho får gult kort for en takling bakfra.

28: Ramsey får til et en god avslutning fra skrått hold. Mignolet med flott redning.

26:Gerrard slår inn. Toure får til en god heading. Szczesny redder, men dommeren blåser korrekt av for offside.

25: Sagna får gult kort.

25:Sagna river ned Suarez. Spissen tar frisparket kjapt. Angrepet ender med at Henderson setter ballen i mål, men frisparket er tatt for kjapt fordi Atkinson har tenkt å dele ut et gult kort til Sagna. Liverpool føler seg snytt for scoring.

24:Lucas pådrar seg frispark. Liverpool får ballen vekk.

23:Suarez dribler seg inn i feltet , men blir taklet.

22:Arsenal har skrudd opp tempoet etter scoringen.

21:Gerrard dribler seg vekk. Cazorla skyter. Mignolet kaster seg så lang han er og redder.

19: Cazorla scorer på retur. Sagna kommer frem på høyre og legger inn. Cazorla header i stolpen, men banker sin egen retur i mål

15:Suarez slår corneren. Gerrard med skummel flikk, men ballen klareres ved bakre stolpe.

14:Koscielny legger ned Suarez. Gerrard slår frisparket inn fra høyre. Szczesny slår til corner.

11:Liverpool presser høyt på banen.

9:Henderson vinner ballen. Midtbanespilleren går og går. Ingen Arsenal-spillere kommer opp i press, men Henderson er sliten og ute av balanse i det han kommer inn i 16-meteren. Avslutter svakt.

6:Sakho sklir. Cazorla spiller igjennom Rosicky. Tsjekkeren skyter mot lengste hjørnet. Mignolet må dytte til corner.

3:Hands på Ramsey ute på venstre. Gerrard slår frisparket inn i feltet. Ballen klareres enkelt.

1:Liverpool tar avspark.

Brendan Rodgers har foretatt en endring i startoppstillingen fra 4-1-seieren mot West Bromwich. Jon Flanagan erstatter Glen Johnson på høyre vingback. Ifølge Liverpoolfc.com er Johnson ute på grunn av sykdom. Philippe Coutinho er tilbake fra skulderskade, men starter på benken.

Jack Wilshere er ute for Arsenal med en mindre ankelskade.

Jon Flanagan har ikke spilt for Liverpools førstelag på nesten et år. Han har dog spilt på Emirates Stadium tidligere - i april 2011.

Vurdert av Marius Rabben

Mignolet 6Virker stresset fra start og slår noen merkelige utspill. Slipper inn to mål. Er ikke direkte årsak til baklengsmålene, men de er ikke umulige å ta. Sørger også for at det ikke blir ydmykende tall på resultattavla til slutt.
Toure 4Er noe overtent mot sin tidligere klubb, noe som fører til slurv og posisjoneringsfeil. Horribel pasning mot eget mål som nesten ga baklengs i 2. omgang. Får pluss for å vinne noen dueller.
Skrtel 6Bestemann defensivt av forsvarerne. Viser at han har selvtillit og er god med ballen i beina. Noe slurv og rare ting, men slovaken får godkjent.
Sakho 5Vil kanskje litt for mye noen ganger – er overivrig. Men franskmannen er beinhard i alle dueller, og innsatsen er det ingenting å si på. Flyttes over til venstreback i 2. omgang. Noe svak offensivt.
Flanagan 5Overraskelsen fra start åpnet nervøst. Tør likevel å utfordre på kanten, og han gjør seg ikke direkte bort, men det er tydelig at det er lenge siden forrige Premier League-kamp for 20-åringen. Gjør ingen stygge feil, men blir rundet flere ganger. Tas ut i 68. minutt.
Henderson 5Løper som vanlig mye – desidert mest av spillerne på midten. Likevel er det mye som ikke stemmer, og lite produseres offensivt. Kommer seg igjennom Arsenal-forsvaret i 1. omgang, men avslutter ikke godt nok.
Leiva 4Følger ikke opp prestasjonen fra forrige kamp. Står mye i ro mens Henderson presser. Holder ikke tempoet som kreves mot dette Arsenal-laget.
Gerrard 4Kapteinen blir avkledd på midten i kveld. Mister ballen i farlig posisjon, blir ofte passert enkelt, og ikke engang pasningene sitter som de skal. Holder heller ikke følge med Hendersons press. Byr litt mer på seg selv offensivt i 2. omgang, noe som kler ham bedre. Er sentral i noen angrep, men det er ingen god kamp fra Stevie i kveld.
Cissokho 4Gjør ingen katastrofe feil, men gjør heller ikke noe særlig bra. Tar aldri vare på det store rommet hans får på venstresiden. Pådrar seg gult kort før halvtimen. Byttes ut i pausen.
Suarez 7Som alltid fryktløs og presser frem feil. Ønsker veldig mye, men får ikke folk med på de kontringene han ønsker – særlig før pause. Jobber opp egne ballmiss. Er alltid en trussel. Han treffer stolpen og brenner noen store sjanser i 2. omgang.
Sturridge 5Veldig unøyaktig i begynnelsen. Står dypt i banen, og det blir litt planløst. Blir riktignok litt bedre utover i kampen, men har svake avslutninger som svært sjelden treffer målet.
Coutinho Liverpools beste7Får hele 2. omgang i comebacket, og han hever laget betydelig. Umiddelbart begynner han å slå geniale pasninger i bakrom og er hele tiden på jakt etter å spille spissene igjennom. Men brassen er nok litt for rusten, for selv om tankene er gode, var ikke pasningene 100 % i dag. Viser ellers strålende teknikk og mister sjelden ballen på vei fremover. Veldig positivt innhopp. Får bestemannsprisen.
Moses 0Kastet inn med drøyt 20 minutter igjen på klokka. Bidrar noe offensivt når Liverpool presser.