Coutinho(20)
Flanagan(15)

Skrevet av Marius Rabben

Liverpool er ute av FA-cupen 2013/2014.

Til tross for et massivt, nesten latterlig høyt, press mot Arsenal-boksen i andre omgang, holdt London-laget unna og vant 2-1.

Steven Gerrard scoret Liverpools mål på straffespark like før timen, og Anfield-klubben ble kanskje snytt for både én og to nye sjanser fra ellevemeteren utover i omgangen.

Samtidig skapte Liverpool en drøss av målsjanser, men ingen i angrepsrekken hadde dagen sin foran mål, og dermed vant Arsenal nokså ufortjent etter å ha blitt utspilt i omtrent hele andre omgang.

90:Slutt.

90:Liverpool sliter med å skape noe. 20 sekunder igjen.

90:Tre minutter legges til.

88:Yaya Sanogo bytter med Olivier Giroud.

86:Steven Gerrard legger ballen på pannebrasken til Daniel Agger, som header like utenfor. Dansken blir liggende i noen sekunder etter å ha blitt bokset av keeperen samtidig med headingen.

84:Raheem Sterling dekker hele høyresiden til Liverpool; han fungerer som både høyreback og høyrekant etter innhoppet til Jordan Henderson.

82:Tiden begynner å renne ut for Liverpool nå, som har fått trykkmåleren mot Arsenal-boksen skrudd ned noen hakk de siste minuttene.

77:Liverpool kombinerer på høyresiden, ved blant andre Daniel Sturridge og Jordan Henderson, og det ender med et innlegg til Luis Suarez, som skyter noe svakt på keeper.

76:Alex Oxlade-Chamberlain bytter med Kieron Gibbs.

75:Arsenal kontrer etter å ha blitt presset inn i egen boks. Steven Gerrard stormer hjemover og feller Alex Oxlade-Chamberlain. Frispark til Arsenal.

72:Martin Skrtel holder på å kopiere sin "målgivende takling" fra Fulham-kampen når han klarerer rett til Santi Cazorla. Spanjolen skyter, heldigvis for gjestene, høyt over mål.

70:Liverpool presser ettertrykkelig mot Arsenal-målet nå, og det er på mange måter et under at hjemmelaget fortsatt leder kampen.

69:Lukas Podolski bytter med Santi Cazorla.

68:Luis Suarez spiller vegg og skyter fra knappe 20 meter. Skuddet er hardt, men går rett på keeper.

65:Luis Suarez felles i boksen, og hele Liverpool-leiren roper unisont på noe som ser ut til å være et klokkeklart straffespark, men Howard Webb vinker ham opp igjen.

65:Luis Suarez skyter frisparket rett i muren.

64:Jon Flanagan felles like utenfor boksen til Arsenal. Frispark til Liverpool i god posisjon.

62:Der burde Daniel Sturridge utliknet! Han spilles glimrende igjennom og er alene med keeper, men Arsenals sisteskanse får labben på ballen når spissen prøver å runde ham.

62:Aly Cissokho bytter med Jordan Henderson.

59:Liverpool reduserer! Steven Gerrard scorer på straffe. Kapteinen legger ballen hardt og lavt til sin venstre side, og Lukasz Fabianski hiver seg den andre veien.

59:Straffe til Liverpool! Lukas Podolski feller Luis Suarez!

57:Daniel Sturridge danser seg forbi Nacho Monreal og skyter hardt fra 16-17 meter. Keeper holder ballen fast.

55:Liverpools høyreside åpner seg, og Mesut Özil får sjansen. Brad Jones redder imidlertid strålende på skuddforsøket fra den tidligere Real Madrid-playmakeren.

54:Luis Suarez skyter over mål på halv volley.

52:Jordan Henderson, som nylig måtte operere håndleddet, er sendt i oppvarming.

51:Det er tydelig at Arsenal ønsker revansje fra 1-5-nederlaget på Anfield, og de har fått Liverpool-spillerne bakpå.

50:Liverpool får frispark for knuffing i feltet.

50:En Arsenal-corner resulterer i nok et hjørnespark.

47:Arsenal scorer! Lukas Podolski setter inn 2-0. Igjen skjer det etter at Liverpool brenner en sjanse på motsatt side. Mesut Özil spiller igjennom Alex Oxlade-Chamberlain, som slår ballen mot Podolski i feltet. Tyskeren setter ballen enkelt i mål.

46:Gigantsjanse for Luis Suarez. Joe Allen finner uruguayaneren i feltet, og målsniken skyter tidlig, men Lukasz Fabianski redder og slår ut til corner.

46:Philippe Coutinho og Daniel Sturridge tar avspark. Liverpool spiller mot svingen som huser den tilreisende supportergjengen fra Merseyside.

Liverpool brukte ikke lang tid på å vise at de ville angripe, men det er likevel Arsenal som ligger best an til å møte Everton i kvartfinalen av FA-cupen.

Alex Oxlade-Chamberlain satte ballen bestemt i mål like etter at kvarteret var passert på Emirates, og det er kampens eneste scoring etter 45 minutter, men Liverpool kunne stått med nettkjenning etter flere sjanser for både Daniel Sturridge og Luis Suarez.

45:Pause!

45:Det legges til ett minutt i første omgang.

45:Liverpool får frispark i feltet.

45:Yaya Sanogo skyter. Ballen går via Daniel Agger og til corner.

43:Luis Suarez får en langpasning som dempes på brystkassa, før han skyter lavt mot det lengste hjørnet. Lukasz Fabianski redder noen nevneverdige problemer.

42:Arsenal setter fart etter å ha tatt ballen fra Philippe Coutinho, og Steven Gerrard stopper kampens foreløpige eneste målscorer ulovlig.

40:Luis Suarez sendes på løp langs høyresiden. Laurent Koscielny stopper imidlertid Premier League-toppscoreren, og Liverpool ble muligens snytt for et nytt hjørnespark.

39:Spillet bølger frem og tilbake, men ingen av lagene kommer inn i motstanderlagets straffefelt.

37:Mesut Özil runder Raheem Sterling og løper fra Martin Skrtel, men får ikke skutt på mål. Lukas Podolski avslutter angrepet med å sende ballen langt opp på tribunen.

35:Mathieu Flamini får gult kort etter en saftig duell med Steven Gerrard. Kamphanene utveksler noen gloser i etterkant.

33:Raheem Sterling legger ut på et eventyrløp langs venstresiden og kommer helt ned til femmeteren, der han blir hindret. Corner til Liverpool.

32:Steven Gerrard bommer på ballen og sparker ned Lukas Podolski midt på banen. Liverpool-kapteinen får tilsnakk av dommeren.

30:Brad Jones plukker Mikel Artetas corner enkelt og prøver å slå ballen mot Daniel Sturridge som står rundt 80 meter unna. Ballen går helt inn til Arsenals målvakt.

30:Hjemmelaget tråkler seg ned mot dødlinja og får hjørnespark.

28:Jon Flanagan spilles fri på høyrekanten, men unggutten slår ballen svakt over mål.

25:Samtlige spillere bortsett fra Brad Jones befinner seg på Arsenals banehalvdel for øyeblikket.

22:Hjørnesparket ender med ingenting.

21:Liverpool kontrer lynhurtig. Keeper bokser til Luis Suarez, som slår langt mot Daniel Sturridge. Raheem Sterling stormer langs linja på motsatt side, men Sturridge spiller tilbake til Suarez. Han får corner.

20:Philippe Coutinho stopper målscorer Alex Oxlade-Chamberlain under en kontring og belønnes med gult kort av dommer Howard Webb.

16:Arsenal går opp i 1-0! Alex Oxlade-Chamberlain scorer etter at Liverpool ikke klarer å rydde unna foran eget bur. Mesut Özil plukker opp et mislykket innlegg og finner Yaya Sanogo i boksen. Han skyter i Steven Gerrard, og Oxlade-Chamberlain setter returen bak Brad Jones.

15:Jon Flanagan får gult kort etter å ha lagt Nacho Monreal i bakken like utenfor Liverpool-boksen.

11:Arsenal-maskineriet virker å være varmere i trøya, og de spiller seg fint mot Liverpools mål. Yaya Sanogo bommer imidlertid totalt på ballen når sjansen byr seg, og det ender med femmeter til Merseyside-laget.

10:Brad Jones er offensivt frempå i boksen og slår ballen vekk.

10:Martin Skrtel misser på en ball og lager Arsenal-corner.

7:Steven Gerrard slår et frispark inn i feltet, men ingen Liverpool-spillere får hodet på ballen.

6:Nacho Monreal får gult kort for en stygg stempling.

5:Strålende angrepsspill av Liverpool. Luis Suarez finner spisspartner Daniel Sturridge på løp bak forsvaret. Han kommer litt skrått, og skuddet ender i nettveggen. Frisk start av gjestene!

4:Luis Suarez er nede i egen boks og klarerer.

3:Hjørnesparket ender i ingenting for Liverpool. I stedet kontrer Arsenal og vinner selv en corner.

2:Det hvitkledde bortelaget viser offensivitet umiddelbart. Steven Gerrard spiller igjennom Daniel Sturridge, men skuddet til spissen går rett på keeper. Han slår til corner.

1:Arsenal tar avspark. Kampen er i gang!

0:Det holdes ett minutts stillhet og applaus til ære for nylig avdøde sir Tom Finney.

0:Spillerne er på vei ut på gresset i ettermiddagssola på Emirates i London.

Bekreftet lag:
Jones;Flanagan,Skrtel,Agger,Cissokho;Gerrard,Allen,Coutinho;Sterling,Sturrridge,Suarez. Res: Mignolet,Kelly,Toure,Teixeira,Henderson,Moses,Aspas

Som ventet er Agger kommet inn for Toure i midtforsvaret, mens Henderson sitter på benken etter sitt opererte håndledd. Overraskelsen er at Brad Jones er fått tillit mellom stengene.

Arsenal har også sin reservekeeper i mål, Fabianski, mens man har Sanogo på topp og spillere som Wilshere, Cazorla og Giroud på benken.

Vurdert av Håvard Sæle

Jones 6Kan ikke lastes for noen av scoringene. Meget god redning på et skudd fra Özil i 2. omgang og var trygg i feltarbeidet. Hadde ellers lite å henge fingrene i. Et lite minus i margen for svake igangsettinger.
Flanagan 5Så ut til å ha spist sovepiller i pausen. Slapp i hvert fall Podolski altfor lett bak ryggen sin da Arsenal gikk opp til 2-0. Ellers en prestasjon helt på det jevne. Ryddig defensivt, men hadde lite å bidra med offensivt. Fikk gult kort for å løpe ned Monreal.
Skrtel 6Trøblet tidvis med store og sterke Sanogo. Opphevet også offsiden på 2-0-scoringen, uten at det skal skrives på tabbekontoen. Leverte ellers en solid kamp. Trekkes for et par rufsete oppspill.
Agger 7Bestemann i backfireren i comebacket fra start, selv om dansken ble lett i duellen før Arsenal tok ledelsen. Ellers komfortabel med ballen og klok i vurderingene. Muligens snytt for straffespark da Fabianski bokset ham i hodet. Uansett en oppløftende forestilling.
Cissokho 6Har spilt seg opp de siste ukene. Hadde som vanlig lite å by på offensivt, men defensivt var backen solid. 2-0-scoringen kom riktignok fra hans side. Ble ofret like etter at Liverpool reduserte. Fikk dermed kun 62 minutter i dag.
Gerrard 7Varierende fra kapteinen i dag. På sitt beste var han lysende: Glimrende dødballer, dirigent på midtbanen, løpssterk og oppofrende. Beholdt som vanlig roen da Liverpool fikk straffe. Scoret sikkert til Fabianskis høyre. På den negative siden, ble det litt for mye slurv med ballen. Ga også fra seg en del rom bak seg, spesielt i 1. omgang. Fikk gult kort og var strengt tatt heldig som fikk fullføre kampen.
Allen 6Spilte på det enkle og gjorde få feil. Trygg med ballen, men iblant kunne waliseren godt ha gjort mer ut av seg.
Coutinho 7Lyktes ikke alltid, men brasilianeren skapte likevel mye hodebry for Arsenal-forsvaret. Løp i kanalene, fant rom inne sentralt og forsøkte stadig å spille fri Sturridge og Suárez. Ikke noe å utsette på den defensive innsatsen. Fikk gult kort for å stanse en overgang.
Sterling Liverpools beste8Konstant uromoment. Tok ansvar med ballen og prøvde å få ting til å skje. Sluttproduktet var av den varierende sorten, men unggutten var gjerne involvert når Liverpool skapte noe. Flyttet ned på høyreback den siste halvtimen og løste oppgaven på forbilledlig vis. Får bestemannsprisen i dag.
Suarez 7Slo til med noen smått sensasjonelle involveringer, som da han lobbet igjennom Sturridge i 1. omgang. Skaffet også straffesparket som Gerrard omsatte i mål. I tillegg ble han snytt for enda et straffespark da Oxlade-Chamberlain løp ham overende. Prøvde og prøvde, men fikk det ikke til foran mål. De fleste avslutningene gikk rett på Fabianski.
Sturridge 6Kunne og kanskje burde ha scoret to mål før det var spilt fem minutter. Så ble han litt borte, og spissen leverte en uvanlig blek 1. omgang. Spilte seg opp etter pause og kom til noen gode avslutninger, men uten å få uttelling. Ga spesielt Mertesacker noe å tenke på når han stakk i bakrom. Trekkes for sløsing foran mål.
Henderson 0Fikk 28 minutter som erstatter for Sterling da Liverpool jaget mål. Gikk inn på midtbanen og var flink til å vri spillet, men greide ikke å markere seg med de dype løpene inn i boksen som har blitt hans varemerke. Brukbart innhopp.