Aspas() ()
Alberto(84) ()
Gerrard(57)

Skrevet av Tor Sandø

Liverpool er videre til femte runde i FA-cupen etter 2-0 borte mot Bournemouth. Bortelaget hadde kontroll i det meste av kampen og tok en fortjent ledelse da Victor Moses fikk et glimrende overlegg fra Suarez. Moses skjøt fra kanten av 16-meteren og inn i hjørnet. Litt arrogant av Moses å ikke juble etter scoringen. Suarez var igjen på ferde etter timen. Da spilte han flott Sturridge igjennom. Daniel gjør det han pleier når han er alene med keeper, sender ballen i nettet. Liverpool hadde også flere muligheter til å score, både i første og andre omgang. Det hadde Bournemouth også og skulle hatt straffespark etter en drøy time. Hjemmelaget utfordret Liverpool-forsvaret på fart og Jones virket periodevis usikker, men LFC holdt nullen. Alt i alt var dette et velfortjent cupavansement for Liverpool.

90:Fire minutter på overtid blåser Probert av.

90:Suarez skyter fra kort hold. Rett på keeper.

90:Toure er rutinert og sakser ballen høyt opp. Hjemmelaget jager en redusering nå. Mindre enn ett minutt igjen.

90:Pitman går ned. Ingen Liverpool-spillere i nærheten. Snubler i gresset.

90:To minutter er gått og Bournemouth ypper seg.

90:Pitman får muligheten fra 19 meter. Ballen skytes høyt over.

90:Det er lagt til fire minutter.

90:Surman tar corner. Ballen går over alt og alle.

90:Grabban skyter med tåa fra 16 meter. Jones slår ballen ut. Hjemmelagets største mulighet i kampen.

89:Sterling på vei igjennom. Offside.

88:Leker seg i angrep Liverpool nå. Men det hele stoppet opp når Flanagan skal legge inn.

87:Suarez på ferde innenfor hjemmelagets 16-meter. Han spiller Gerrard, som forsøker å spille vegg med Alberto. Gerrard får aldri ballen tilbake.

86:Innlegg fra venstresiden. Jones har full kontroll. Ikke vært satt på de store prøvene i andre omgang, Jones.

86:Sterling forsøker å tre Cissokho igjennom. Cissokho blir delvis holdt og når aldri fram.

85:Dermed har begge lagene gjort sine bytter.

84:Alberto bytter med Coutinho.

84:Sterling bytter med Moses.

83:Sturridge starter et angrep. Spiller inn til Suarez og løper igjennom. Suarez prøver å nå Daniel med et gjennomspill, men angrepet blir brutt.

83:Bournemouth har satt inn Rantie, som er en rask svenske. Har ikke fått utnyttet han særlig godt så langt.

82:Ser fornøyd ut nå, Liverpool-spillerne.

81:Moses tar corner. Slår kort til Coutinho som fyrer av. Ballen går i en forsvarer.

78:Surman tar frispark. Denne gangen er Jones bra med og får bokset ballen ut.

78:Pitman bytter med Arter.

76:Suarez skyter. Han lobber, men ballen går over mål.

74:Sturridge skyter. Ballen går utenfor. Nærmest et helt angrep alene Sturridge nå.

73:Rantie bytter med Pugh.

73:Fraser bytter med Ritchie.

73:Flanagan bytter med Kelly.

72:Sturridge skyter. Han ser at keeper står ute og prøver en lobb. Ballen går i tverrliggeren og over.

71:Coutinho tar corner. Blir resultatløst.

69:Liverpool har kontroll over det som skjer på banen nå.

66:Ritchie tar frispark, Ward skyter ballen langt til side for mål.

65:Cissokho holder igjen Ritchie. Probert blåser.

64:Skrtel er lappet sammen i hodet og har fått ny drakt uten nummer og navn.

64:Sturridge forsøker å finne Suarez inne i feltet. Angrepet blir brutt.

63:Kelly holder en Bournemouth-spiller og burde nok hatt et straffespark dømt mot seg.

63:Det meste dreier seg om Liverpool nå. Liverpools forsvar sliter med farten, men hjemmelaget har vanskeligheter med å komme seg til sjanser.

60:0-2! Sturridge skyter i mål etter pasning fra Suarez. SAS er på ferde også i cupen! Suarez med perfekt pasning til Sturridge som er på tur igjennom. Alene med keeper gjør Daniel ingen feil.

60:Ward gir Suarez hardhendt behandling. Frispark.

60:Liverpool på full fart framover med Moses. Han spiller Coutinho som spiller i støtte.

59:Coutinho spiller Sturridge igjennom. Daniel har trange arbeidskår og ballen går inn til keeper.

58:Surman tar corner. Blir resultatløs.

57:Gerrard får gult kort for å ha kjeftet på linjedommer og dommer etter å ha latt være å vinke.

57:Bournemouth spiller i gjennom. En spiller ser ut til å være i offside, men flagget er nede.

56:Bournemouth går i angrep. Toure blir utfordret på fart.

55:Slovaken får behandling utenfor banen nå.

54:Sktrel ligger fortsatt nede og får behandling.

52:Sktrel er skadet og ligger nede. Surman må også ha behandling.

49:Bournemouth har hatt ballen mest så langt i andre omgang.

47:Bournemouth forsøker å komme seg til sjanser, men sliter med å komme igjennom.

46:Bournemouth tar avspark.

Liverpool leder 1-0 ved pause i sørkystbyen Bournemouth. Championship-klubben har vært bra med på notene og hatt flere brukbare sjanser ved Elphick, Arter og Ritchie. Liverpools forsvar har vært bra med på notene, men reservekeeper Jones virker noe shaky. Usikker i feltarbeidet og svak med ballen i beina. Ledelsen er fortjent. Moses scoret et fint mål klistret nede i hjørnet etter 26 minutter. I tillegg har Gerrard hatt et frispark like over, mens Sturridge har vært igjennom og blitt feilaktig vinket av for offisde. Det var ikke spesielt heldig å ha Henderson og Gerrard som defensive midtbanespillere mot Aston Villa og har ikke vært spesielt heldig i dagens cupkamp så langt heller.

45:Ritchie tar corner. Denne gangen er Jones med på notene.

45:Ritchie tar corner. Jones går ut, men misser i feltet.

45:Arter er på ny framme. Skrtel er nede og blokkerer. Corner.

45:Det er lagt til ett minutt.

44:Sturridge får en lang ball fra Gerrard. Blåses av for offisde. Ser feil ut på reprisen.

43:Gerrard spiller til Suarez. Men Luis mister ballen til en Bournemouth-forsvarer.

42:Liverpool som har initiativet nå.

38:Henderson skyter. Suarez venter ut forsvaret, legger til Jordan som skyter ballen over.

36:Elphick får hodet på corneren fra Surman. Skrtel glipper på markeringen. Headingen går over.

35:Surman skyter. Ballen går høyt over via en Liverpool-fot.

34:Suarez spiller langt på Sturridge. Daniel er i kamp med to midtstoppere, men blir blåst av for offside.

34:Coutinho tar corner. Ballen er for lang. Toure holder den i spill, men får ikke gjort noe konstruktivt med den.

33:Daniels forsøker et skudd. Henderson får foten på det.

33:Cissokho opp langs siden. Elphick er igjen først på innlegget.

32:Moses sender Cissokho på løp. Kaptein Elphick bryter.

31:Arter skyter fra 17 meter. Jones kaster seg i hele sin lengde. Ballen går utenfor.

31:Høy og lang ball fra Cissokho. For lang og for høy.

30:Pugh forsøker å lure Kelly, men ballen er ute. Liverpools ball.

30:Ward tar corner. Den blir det ikke noe særlig ut av.

29:Ritchie forsøker et skudd fra 20 meter. Går via Gerrard til corner.

27:Grabban prøver å slå tilbake, men Jones er bra med.

26:0-1! Moses scorer etter innlegg fra Suarez. Glimrende nedtak av Moses som klemmer til fra kanten av 16-meteren. Han sender ballen helt nede i hjørnet. Camp har sola i øynene. Moses jubler ikke etter målet. Det bør man gjøre når man scorer mål for Liverpool!

25:Gerrard skyter like over. Både Suarez og Gerrard står ved ballen like utenfor 16-meteren. Kapteinen skyter.

24:Suarez blir tatt utenfor 16-meteren av Arter. Frispark.

24:Duell mellom Surman og Coutinho. Frispark Liverpool.

23:Konversasjon mellom Toure og Grabban. Toure mener han bruker hendene i en duell.

22:Sturridge på vei igjennom. Kan spille Moses, men velger å skyte. I hjemmeforsvaret.

21:Ritchie tar frispark. Pugh på bakerste stolpe header utenfor.

20:O`Kane er igjennom. Men Jones er våken og bryter.

20:Lang ball fra Gerrard. Sturridge i offside.

18:Ikke de store mulighetene ennå.

16:Mye Bournemouth nå.

14:Moses runder et par-tre mann, men sklir når han skal legge inn.

14:Ward tar corner. Jones får bokset ut.

13:Francis legger frispark fra langt hold. Jones bokser ballen over.

11:Suarez er igjennom. Avblåses for offside. Tvilsom avblåsning.

9:Utspark fra Jones. Ballen går til innkast.

8:Coutinho forsøker å tre ballen igjennom til Suarez. Blir brutt.

7:Suarez blir skutt på i armen. Probert dømmer frispark til Bournemouth.

5:Suarez i duell med kaptein Elphick. Bournemouth får frispark.

5:Liverpool forsøker å etablere spill på hjemmelagets halvdel, men blir brutt.

3:Hjemmelaget har en bra mulighet, men keeper Jones avklarer.

2:Pitman tar corner.

1:Boutrnemouth har satt Liverpool under press.

1:Liverpool vant myntkastet og spiller kampen i gang. Suarez og Coutinho ved midtbanemerket.

0:Spillerne er på vei ut på stadion i Bournemouth.

Bournemouth v LFC: Jones;Kelly,Toure,Skrtel,Cissokho;Gerrard,Henderson,Coutinho,Moses;Suarez,Sturridge res:Mignolet,Flanagan,Sama,Alberto,Ibe,Sterling,Aspas

Kanskje litt overraskende at Brendan Rodgers benytter hva som i praksis er et toppet lag. Det er også en meget offensiv oppstilling med bare to rene midtbanespillere. Stephen Sama med en sjelden kamp på benken, ellers har manageren sett bort fra andre ferske unggutter.

Vurdert av Torbjørn Flatin

Jones 5Bournemouth presset han i starten av kampen og han ga da inntrykk av å være et svakt punkt uten pondus i feltet. Fikk det mer komfortabelt etter hvert, men imponerte ikke.
Kelly 4Virker helt utilpass, dessverre. Uten selvtillit og initiativ fikk han aldri fotfeste i kampen. Er villig til å vedde en del kroner på at han ikke spiller til tirsdag.
Toure 6Har en naturlig entusiasme og hadde bl.a. en viktig blokkering før pause, men har også for mange situasjoner der han ikke virker å ha kontroll.
Skrtel 6Den beste i forsvaret selv om heller ikke Martin virket trygg da Bournemouth hadde mye energi den første halvtimen. Gjør noen gode og viktige taklinger.
Cissokho 5Energisk og villig, men når ballen er i nærheten blir han ofte som Bambi på isen. Er bare ikke god nok.
Gerrard 6Slet før pause på et ubalansert LFC mot et løpssterkt Bournemouth, og virket tung. Fikk mer kontroll i 2.omgang og la ned en solid økt. Forhåpentligvis har han noe igjen til Anfield neste uke.
Henderson 6Løper som vanlig mye og gjør en manns jobb, men det blir store avstander når Liverpool stiller opp slik som i dag og de gjorde mot Villa, og da var det perioder hvor han var mindre med i spillet enn han pleier.
Coutinho 5En og annen lekker touch og pasning, men totalt sett blir det alt for puslete med Phil om dagen.
Moses 7Liverpools beste før pause og en kandidat også totalt sett. Skapte trøbbel for sin back med fart og teknikk i 1.omgang, ikke så fremtredende i de siste 45 minuttene. Likevel hans beste kamp på lenge.
Sturridge Liverpools beste7Kom ikke til sin rett som høyrekant før pause, men da vertene ikke orket så mye lenger kom parat SAS mer til sin rett. Scoret et fint mål, men høyrefoten, og var sterk og farlig etter pause. Avgjorde i realiteten kampen med sin 2-0 scoring og får vår stemme som Liverpools beste.
Suarez 7Luis har spilt langt bedre kamper, men var fortsatt involvert i det meste av hva Liverpools skapte framover og det gjaldt ikke minst forspillet til 2-0. Misset grovt mot slutten ved å lobbe i tverrliggeren da "alle" trodde han skulle score.
Alberto 0Fikk noen minutter helt mot slutten, uten å få vist seg fram særlig.
Sterling 0Virket pigg da han kom inn på et tidspunkt hvor Liverpool hadde full kontroll.
Flanagan 0Godt å se scouseren tilbake igjen. Må være en god kandidat for startplass i derbyet til tirsdag.