Chelsea - Liverpool

2-1)

29.12.2013 /Premier League /Stamford Bridge / Tilskuere: 41 614 / Dommer: Howard Webb

Skrevet av Tor Sandø

Liverpool snytt for straffespark da Chelsea vinner en intens og hendelsesrik kamp i London. Dommeravgjørelsene gikk litt i Liverpools disfavør denne gang. Liverpool spilte en bra andre omgang, men greide ikke å få hull på byllen. De hadde sjanser nok, blant annet en heading av Sakho og skudd fra Johnson og Suarez. Liverpool begynte best og tok ledelsen etter tre minutter. Eto`o og Hazard scoret for de blå og sørget for at poengene ble igjen på Stamford Bridge. Samme som i bortemøtet med Manchester City var Liverpool små marginer unna poeng.

90:SLUTT

90:Fem minutter på overtid og Webb blåser av.

90:Tilleggstiden er over og Chelsea har ballen.

90: Oscar får gult kort.

90:Lucas er heldig som slipper kort.

90:Bråk mellom brasilianerne Oscar og Lucas. Tøff nevekamp, før det blir tilløp til håndgemeng.

90:Innkast Agger. Ett minutt igjen.

90:Liverpool forsøker å få til et angrep, men sliter med å få kontroll.

90:Duell mellom Henderson og Hazard. Hazard går i bakken og får frispark.

90:Første overtidsminuttet er gått.

90:Det er lagt til fire minutter.

90:Mamadou Sakho bytter med Kolo Toure.

90:Sakho er skadet. Strekk ser det ut som.

89:Torres skyter fra kort hold. Mignolet er nede og redder.

88:Aspas forsøker å tre inn i feltet. Mister ballen.

88:Smith tar Azpillicueta. Chelsea får frispark.

86:Torres bytter med Eto`o.

86:Eto`o er skadet.

85:Coutinho spiller igjennom Suarez. Ballen er litt for lang.

85:Fin kombinasjon mellom Suarez og Smith. Debutanten mister ballen.

85:Mange spillere som sliter litt nå.

84:Sterling ligger nede, men er raskt opp.

84:Johnson bytter med Aspas.

83:Eto`o tar Suarez, men Webbm som står få meter fra, vinker spillet videre. Burde hatt straffespark der Liverpool. Uforståelig at Webb ikke ser den.

82:Luiz bryter da Suarez og Coutinho kombinerer.

81:Lucas spiller ballen ut til innkast etter at Oscar kommer på løp.

80:Kjappere å spille fra seg ballen, Chelsea-spillerne. Liverpool-spillerne har en tendens til å nøle litt for lenge før de spiller ballen videre.

79:Suarez tar frispark, tross at han har tydelig vondt. Han slår ballen hardt inn i feltet, men Cech slår den ut.

79:Cahill får gult kort etter en stygg takling på Suarez.

78:Liverpool forsøker seg på en kontring, men Chelsea er raskt tilbake.

78:Willian er på løp. Slår 45 grader, men Liverpool bryter.

77:Oscar er skadet, men kommer seg opp.

76:Johnson og Oscar i duell. Oscar får frispark.

75:Suarez og Henderson kombinerer, men Henderson mister ballen.

75:Hazard skyter, men Mignolet har kontroll.

74:Chelsea kontrer, men Liverpool er raske tilbake.

74:Coutinho tar corner. Oscar er først på ballen.

74:Johnson skyter fra langt hold. Cech slår til corner.

73:Mer Chelsea nå.

72:Innlegg fra Sterling. Cech er først på ballen.

70:Oscar skyter. Bra sjanse for Chelsea. Ballen går like utenfor.

70:Agger berger ballen å gå til corner. Til innkast istedet.

69:Luiz tar frispark. Rett i muren.

68:Elektrisk stemning på Stamford Bridge nå.

67:Johnson får ballen fra Suarez, men dveler for lenge og mister ballen.

67:Fullt av dueller og nerve nå.

66:Oscar går i bakken etter å ha fått Skrtels kne i ryggen.

66:Cech tar frispark fra egen halvdel.

65:Coutinho tar frispark. Chelsea avklarer. Hazard får frispark etter at Henderson sparker belgieren i foten.

64:Sterling blir liggende etter duell med Cole.

64:Coutinho tar frispark. Suarez går i bakken, men får ingenting.

64:Suarez får frispark.

62:Oscar tar corner.

61:Eto`o er på løp igjen. Skrtel bryter.

61:Liverpool som har ballen nå.

61:Får sin Liverpool-debut unge Smith.

60:Smith bytter med Allen.

59:Allen er skadet og sitter mens han får behandling.

58:Coutinho passerer Azpillicueta. Han skyter og ballen går i en Chelsea-forsvarer.

58:Allen sliter og må bytte.

57:Suarez skyter fra 16 meter. Godt forarbeid av Henderson. Bra mulighet. Ballen rett på keeper.

56:Oscar tar corner. Den er svak.

56:Klart mest ballinnehav Liverpool nå.

55:Suarez blir tatt av Azpillicueta.

54:Oscar tar corner inn i feltet. Terry er på bakerste, men ballen går over han.

54:Eto`o skyter knallhardt fra kort hold. God redning av Mignolet.

53:Hazard angriper, men sleiver ballen utenfor.

52:Sakho header ballen i tverrliggeren. Innlegget kom fra Henderson.

51:Johnson spiller ballen forbi Cole. Og går i bakken.

50:Duell mellom Agger og Oscar. Oscar går i bakken. Webb dømmer frispark.

50:Luiz får gult kort etter å ha tatt tak i trøya til Allen.

49:Allen kommer på banen igjen.

48:Allen er skadet og må ha behandling.

47:Terry får gult kort etter en albu mot Allen.

46:Lampard bytter med Mikel.

46:Liverpool tar avspark.

Heseblesende første omgang på Stamford Bridge. Liverpool begynte best og allerede etter tre minutter kunne de røde juble for scoring ved Skrtel. Chelsea ville slå tidlig tilbake og hadde ballen mer enn Liverpool-spillerne. Etter 17 minutter utliknet Hazard da han skyter fra 16 meter. Da var Liverpools forsvar litt for avventende. Det var de også på Eto`o sitt ledermål. De røde hadde flere muligheter til å avklare, men mislykkes i det. Kameruneren fikk tåa på ballen. Mignolet er på den, men ballen triller over mållinjen. Liverpool har vært med på notene i deler av kampen, men ledelsen til Chelsea er fortjent. Laget har løpt mer enn Liverpool.

45:Litt spesielt da flere Chelsea- og Liverpool-spillere bytter trøyer.

45:På slaget tre minutter er gått da Webb blåser til pause.

45:Gode kombinasjoner fra Liverpool. Det hele ender med at Agger mislykkes med innlegget fra venstre.

45:Innkast Johnson da det er 40 sekunder igjen av overtiden.

45:Sterling tar en Chelsea-spiller. Ingen kort.

45:Akrobatisk av Cole da han hindrer et gjennomspill.

45:Det er lagt til tre minutter.

45:Agger vinner duellen med Willian. Innkast Chelsea.

44:Johnson er på raid. Han går inn i banen. Innlegget er for høyt for alle.

44:Bra innlegg av Sterling. Chelsea får avklart.

43:Sakho er skadet, men vinker til Webb og sier han er OK.

42:Allen skyter, Cech redder.

42:Cole spiller en løs ball tilbake til Cech. Suarez får nesten tak i ballen.

41:Johnson får gult kort for en høyre albu mot Hazard.

40:Hazard er skadet. Tar seg til kjeven. Luiz spiller ballen ut.

39:Coutinho klarerer, men Azpilicueta får tak i ballen. Mye Chelsea nå.

38:Sterling forsøker å gå forbi Eto`o, Lampard og Cole. Overmakten blir for stor.

37:Chelsea vil ha mer, men Liverpool-forsvaret får klarert.

34:2-1! Eto`o scorer etter pasning fra Oscar. Liverpool har så mange muligheter til å avklare, men Oscar får lagt inn til Eto`o som i duell med Skrtel greier å tuppe ballen i mål. Mignolet er borti den, men ballen triller i hjørnet.

34:Presser høyt Chelsea nå.

32:Sterling er igjennom. Skuddet eller innlegget blir for svakt. Cech har kontroll.

31:Ny duell Lucas/Willian. Lucas vinner denne gang.

30:Ivanovic bytter med Cole.

30:Coutinho prøver seg på et skudd. Ballen går i en forsvarer.

29:Henderson mister ballen, men forsvaret er med.

29:Høy ball mot Eto`o. Mignolet fanger den.

29:Ivanovic klar igjen.

27:Ivanovic er skadet. Sklir på det glatte gressteppet.

27:Lang ball til Sterling. Ballen går til frispark.

26:Luiz går i bakken etter duell med Suarez. Luiz får frispark.

26:Coutinho tar corner. Ballen går over alle.

25:Gode kombinasjoner av Liverpool. Allen er alene, men Cahill får gitt til corner.

24:Willian spiller til Luiz. Ballen går høyt over og til side for målet til Mignolet.

23:Chelsea har ballen mye for øyeblikket. De røde blir løpende imellom.

23:Henderson ser ut til å ha ristet av seg kneskaden.

22:Brasiliansk duell på midten. Oscar slår Lucas i løpsduellen.

21:Lang ball mot Eto`o. Offside.

21:Sterling spiller igjennom Suarez. Terry bryter.

20:Høy ball mot Eto`o. Sakho vinner duellen.

19:Liverpool forsøker å slå tilbake, men Chelsea jobber hardt på midten av banen.

17:1-1! Hazard scorer på feilpasning. Hazard er heldig i det Oscars tversoverpasning kommer i retur fra Sakho. Hazard skyter fra 16 meter Litt avventende forsvarsspill.

17:Coutinho med en lang ball mot Suarez. Blir brutt.

17:Lampard tar frispark.

16:Hazard blir tatt av Agger. Dansken får tilsnakk.

15:Cech blir presset. Skyter ballen utover sidelinjen.

15:Willian igjen i disputt med Webb. Liverpool får frispark.

14:Hazard og Willian kombinerer. Ballen går over linja. Chelsea vil ha corner, men får ikke det. Webb gjorde rett.

14:Henderson tar Luiz. Frispark.

13:Allen spiller igjennom Coutinho. Offside.

12:Lampard tar corner. Blir ingenting ut av det.

12:Lampard skyter fra drøyt 16 meter. Mignolet slår til corner. God mulighet.

11:Willian blir spilt igjennom. Offside.

11:Hazard går i bakken innenfor 16-meteren. Ingen straffespark. Burde kanskje hatt det.

10:Oscar går i bakken. Webb lar spillet gå videre.

10:Willian tar Johnson rundt midtbanen. Frispark.

9:Henderson hinker fortsatt.

8:Lampard tar frispark fra venstre. Cahill header like til side for mål.

8:Godt taklet av Sakho innenfor 16-meteren. Han er på ball.

7:Sterling med godt raid på høyresiden. Han slår en innsvinger, men Chelsea-forsvaret får avklart.

7:Lampard tar frispark. Agger header ut.

6:Hazard blir tatt og ligger nede. Kommer seg raskt opp.

6:Johnson tar frispark fra egen banehalvdel.

5:Hazard skyter. Liverpool redder på streken.

3:0-1! Martin Skrtel scorer på feilpasning. 0-1! Godt slått frispark fra Coutinho. Ballen treffer Ivanovic i armen og skifter retning. Skrtel har bare å tuppe ballen over streken.

3:Webb lar kortet bli i lomma, mens Henderson får behandling. Han er oppe igjen.

1:Henderson er skadet. Blir tatt av Eto`o. Tar seg til kneet.

1:Chelsea starter med en høy ball mot Eto`o. Sakho bryter.

1:Webb har blåst kampen i gang. Chelsea har avspark.

0:Spillerne har hilst på hverandre. Vi er snart klare for kampstart.

Daniel Agger kom inn på laget istedenfor Aly Cissokho. Det er eneste endringen i startoppstillingen fra oppgjøret mot Manchester City. Som visekaptein vil Daniel Agger bære kapteinsbindet mot Chelsea.

Den 16-årige midtbanespilleren Jordan Rossiter er hentet opp fra U21-laget og sitter på benken for første gang. Han har fått tildelt draktnummer 46.

Vurdert av Frank H. Larsen

Mignolet 6foretar to gode redninger, fra Lampard og Eto’o. Passiv ved baklengsmål nummer to.
Johnson 6er ute av posisjon ved det første baklengsmålet. Har en god avslutning. Formkurven er nedadgående.
Skrtel 7sender Liverpool i ledelsen da han er påpasselig frempå i det 3.minutt. Nær ved å score selvmål. Taper duell med Eto’o ved Chesleas seiersmål. Noen gode taklinger.
Sakho 6er uheldig og er nest sist ved Chelseas første scoring. Ikke tett nok i press ved andre baklengsmål. Nær scoring med heading i tverrligger. Selger seg til tider. Må ut med strekk.
Agger 6spiller ute av posisjon på venstrebacken og har plasseringsproblemer. Lokkes frem ved første baklengsmål. Enkelte bra involveringer.
Leiva 6pådrar seg som vanlig flere frispark. Er udyktig ved første baklengsmål. Svært heldig som unngår kort i håndgemeng med Oscar.
Allen 7er frisk offensiv og har to gode sjanser. Står på og jobber utrettelig. Må ut med skade.
Henderson Liverpools beste8pådrar seg en skade allerede i det 2. minutt, men fullfører kampen. Positiv i de involveringene han gjør. Liverpools beste.
Sterling 8med flere bra løp og er til tide et uromoment for Chelsea. Blir noe borte etter hvert.
Coutinho 6bidrar noe offensivt, men et stykke unna det han har vist tidligere i sesongen.
Suarez 7skaper problemer for Chelsea og får meget tøff behandling av hjemmelagets spillere. Burde hatt straffespark. Kommer til få sjanser. Ikke god nok pasningskvalitet.
Smith 5kommer inn til sin førstelagsdebut i heksegryta på Stamford Bridge og får 30 minutter. Løper mye, men har lite ball. Nivået foreløpig er for høyt for 19-åringen.
Toure 0kastet inn på overtid grunnet skade på Sakho.