John() ()
Sterling(72)
Skrtel(41)

Skrevet av Tor Sandø

Liverpool vinner fullt fortjent etter en kanonbra førsteomgang, der Liverpool valset rundt med Cardiff. Suarez scoret to, mens han lot Sterling ta seg av nummer tre på et nydelig frispill. Laget hadde alt av spill og kunne ledet med 6-0 etter 45 minutter. I andre omgang var det Cardiff som hadde det meste av spillet. De reduserte en gang og ble muligens snytt for et straffespark. Cardiff vant andreomgangen med 1-0, men med 3-1 sammenlagt, så er Liverpool leder av Premier League. Hadde Suarez scoret tre hadde han satt ny rekord for Premier League. Ingen har scoret 21 mål før julaften.

90:Noen sekunder over overtiden og Probert blåser av.

90:Suarez tar corner.

90:Siste overtidsminuttet og Liverpool-fansen synger.

90:Jobber hardt for ett mål til Liverpool nå.

90:Sakho får et langt overlegg fra Johnson, men rekker ikke fram.

90:Coutinho tar corner. Halvveis i overtiden nå.

90:69-31 i ballbesittelse så langt.

90:Sakho tar frispark.

90:Sterling får frispark.

90:Lagt til fire minutter.

90:Suarez skyter, Marshall redder. Dersom Luis scorer ett til setter han scoringsrekord før jul i Premier League.

89:Fine kombinasjoner fra Liverpool, men kommer seg ikke helt foran Cardiffs mål.

88:Johnson tar frispark.

88:Johnson får frispark.

87:Skjer ikke mye nå. Cardiff prøver febrilsk å få en redusering til.

86:Caulker header utenfor. Igjen holder Skrtel ham i trøya.

85:Whittingham tar corner. Blir ingenting utav den.

85:Agger header en høy ball til corner.

84:Tre bak for Liverpool nå.

83:Agger bytter med Coutinho.

82:Suarez skyter fra kanten av 16-meteren. Like utenfor.

80:Noone skyter. Ballen går utenfor.

80:Cornelius bytter med Gunnarsson.

79:Godt Liverpool-angrep. Allen spiller fri Henderson, som står i offside.

78:Allen header en corner fra Coutinho over.

75:Suarez skyter i stanga etter at Sterling er kommet alene med Marshall. Sterling burde hatt straffespark etter å ha blitt tatt av den skotske landslagskeeperen.

75:Reprisen fra cornersituasjonen viser at det holdes mye i feltet. Cardiff ville ha straffespark, men fikk ikke det.

74:Johnson på vei opp på venstresiden. Theophile gir til corner.

72:Sterling får gult kort etter å ha truffet ballen klokkerent i en duell med en Cardiff-spiller.

71:Whittingham tar corner. Liverpool får klarert.

71:Noone legger inn, ballen går via Kelly og til corner.

70:Cardiff forsøker å spille seg ut, men igjen presses det høyt fra de offensive Liverpool-spillerne.

69:Allen fører opp, er litt ubesluttsom og ballen går til en blåkledt.

68:Coutinho tar corner. Ballen går mot Sakho, men han taper duellen mot en Cardiff-forsvarer.

68:Suarez skyter fra 16 meter. Ballen går via Turner og til corner.

67:Coutinho tar corner. Den er god, men Cardiff får klarert.

66:Turner header et frispark fra Whittingham inn mot Liverpool-målet. Mignolet redder.

65:Whittingham tar frispark. Mutch er igjen med på hodet, men ballen går ut fra målområdet.

64:Allen skal ha frispark for holing av Campbell. I situasjonen etter går Campbell i bakken og får frispark.

63:Slurver litt Liverpool-spillerne nå.

63:Langt overlegg fra Cardiff. Kan bli farlig, men Sakho setter inn en flyvende heading som går inn til Mignolet.

61:Whittingham tar corner. Mutch header ballen utenfor. Han mener han blir holdt, men møter døve ører fra dommer Probert.

61:Lucas header ballen til corner.

60:Cardiff mer med nå.

58:3-1! Mutch header frisparket fra Whittingham i mål. Får stå alene i feltet og heade ballen forbi Mignolet. Svakt forsvarsspill.

58:Johnson takler Campbell og pådrar seg frispark.

57:Fortsatt mye Liverpool. De røde er flinke til å presse de blå til å gjøre feil.

55:Flanagan bytter med Kelly.

55:Medel bytter med Campbell.

55:Odemwingie bytter med Kim.

54:God jobb fra Coutinho, som løper på en lang ball som virker tapt.

53:Ny sleiv. Denne gang Whittingham, som sleiver ballen over Mignolets mål.

52:Nytt angrep. Allen fører opp, mister ballen som går opp til Henderson som fra langt hold sleiver ballen langt utenfor.

52:Spiller med selvtillit Flanagan nå. Spiller med autoritet på venstresiden.

51:Coutinho skyter. Brassen kan gi ballen både til Suarez på venstre og Allen på høyre. Han skyter selv, like utenfor.

50:Allen får ballen fra Flanagan, men mister den.

48:Coutinho legger inn og blir avblåst for offside. Feilaktig, viser reprisen.

48:Johnson legger inn. Der er ingen.

47:Sterling skyter like utenfor.

47:Suarez spiller fri fra Flanagan. Ballen går nesten til Allen som ikke når ballen.

46:Cardiff har hatt avspark.

Liverpool leder fortjent 3-0 ved pause etter å ha fortsatt der de slapp mot Tottenham. Lagdelene henger godt sammen, bevegelsene sitter som de skal og framfor alt; de kommer seg til målsjanser. Suarez har igjen spilt hovedrollen. 1-0 kom etter volley, 2-0 kom da han uegoistisk spilte fri Sterling som ikke gjorde noen feil alene med Marshall. men 3-0 var omgangens øyeblikk; hælspark fra Henderson, til Suarez som skrur ballen inn i venstre hjørne for keeper. En fullt fortjent ledelse som godt kunne ha vært større. Spillet fra de røde har vært preget av gode kombinasjoner og godt spill. Cardiff har vært defensive og har løpt mest imellom. Slutten av omgangen har de ikke hengt helt sammen.

45:Det er lagt til ett minutt.

45:3-0! Luis Suarez scorer etter innlegg fra Jordan Henderson. Litt fram og tilbake, hælspark fra Henderson. Suarez skyter fra hjørnet av 16-meteren og skrur ballen kontrollert i venstre hjørne. For en verdensklassespiller.

45:Henger ikke helt i hop Cardiff nå.

44:Mutch er skadet i ansiktet etter et hardt møte med Sakho, men kommer seg på beina.

42:2-0! Sterling scorer etter innlegg fra Suarez. Luis viser sin storhet etter at han spiller fri Sterling, som bare har å tuppe inn ballen fra kort hold.

42:Whittingham tar frispark.

41:Skrtel får gult kort etter hardhendt behandling av Mutch.

41:Ene utsøkte gjennomspillet etter hverandre nå.

39:Utsøkt ball fra Allen. Johnson er igjennom, men en svak touch avgjør.

39:Sterling skyter alene med keeper. Marshall redder.

38:Bra Liverpool-sjanse. Ballen går via en Cardiff-forsvarer mot målet, men klareres før den går over.

37:Medel i ansiktet til Allen med hendene. Waliseren får ingenting.

36:Innlegg fra Sterling, Henderson når ikke opp. Ballen går til Suarez som har to midtstoppere på seg. Ballen går til femmeter.

36:Liverpool-spillerne lar ikke bortespillerne få ro til å bygge opp spillet. Presser dem overalt på banen.

35:Skrtel header like over etter frisparket som Coutinho tok.

34:Flanagan går i bakken etter et ublidt møte med Theophile-Catherine. Frispark.

33:Coutinho skyter i stanga. Suarez legger corner, ballen går til brasilianeren som tverrvender.

33:Suarez er nær ved å få med seg ballen, men overmakten fra tre Cardiff-spillere er for stor.

32:Gode bevegelser i Liverpool-laget nå.

31:Reprisen fra frisparket viser at Skrtel og Caulker holder et godt tak i hverandre.

30:Kontring av Liverpool, men Gunnarsson bryter.

30:Whittingham tar frispark fra drøyt 20 meter. Innlegget er godt, men Mignolet bryter.

29:Fine kombinasjoner fra bortelaget. Noone blir taklet av Henerson.

28:Dermed kan Anfield-publikummet starte syngingen. Fortjent ledelse for hjemmelaget.

26:Liverpool er ligaledere.

25:1-0! Suarez scorer etter innlegg fra Henderson. Suarez scorer mål nummer 18 for sesongen da han får et innlegg rett innenfor 16-meteren fra Henderson.

25:Nytt forsøk fra langt hold for Coutinho. Ballen går i Mutch.

24:Henderson tar frispark. Ballen går etterhvert til Coutinho, som skyter i muren.

23:Ny duell mellom Odemwingie og Skrtel. Nytt frispark til Liverpool.

22:Mignolet tar frispark fra egen 16-meter. Cardiff bryter.

21:Coutinho spiller igjennom Henderson. Ballen er litt for lang og keeperen tar den.

20:Mutch tar frispark. Ballen går etterhvert til innkast for Liverpool.

20:Skrtel takler Odemwingie. Frispark på midten.

18:Coutinho tar corner. Ballen faller ned hos et folksomt Cardiff-forsvar.

18:Suarez skyter. Godt Liverpool-angrep, med mye bevegelse. Suarez skyter, via en Cardiff-spiller og utenfor.

17:Cardifff spiller svært defensivt.

15:Medel header utenfor en corner fra Mutch.

15:Noone skyter. Noone kommer igjennom etter å ha dratt seg forbi Sakho. Godt skudd, som Mignolet redder.

14:Johnson får en fin pasning fra Allen, men får ikke lagt inn.

14:Suarez forsøker å komme igjennom i midtforsvaret til Cardiff, men Turner klarerer.

13:Nytt Cardiff-forsøk, men en langball går helt inn til Mignolet.

12:Mutch skyter fra skrått hold etter en svak klarering fra Sakho. Ballen går nesten til innkast.

12:Suarez prøver å spille igjennom Coutinho, men ballen når ikke fram.

11:Suarez går i bakken, men Probert lar spillet gå videre.

9:Mutch tar frispark fra egen banehalvdel.

8:Whittingham tar corner. Klabb og babb i midtforsvaret, før Liverpool får frispark.

6:Coutinho skyter. Angrepsrekka presenterer seg. Sterling spilles igjennom, fra Henderson til Suarez, som skyter via en Cardiff-forsvarer til Coutinho, som skyter utenfor.

5:Allen sender en lang ball på høyresiden. Johnson når den akkurat ikke.

5:Mignoelet har ballkontakt på et innlegg. Han kaster raskt ut.

4:Sakho setter inn en kjempetakling da en Cardiff-spiller spilles igjennom.

3:Noe så sjelden som en dårlig touch av Suarez, da han upresset misser en pasning fra Henderson. Ballen går til kast for Cardiff.

2:Suarez skyter. Allen spiller fri Suarez, som skyter like utenfor fra sju meters hold.

2:Johnson spiller fri Sterling, som legger 45 grader. Ballen går til en Cardiff-spiller.

2:Hjemmelaget har hatt spillet så langt.

1:God stemning fra et stappfullt Anfield, godt fornøyd med Suarez`sin forlengede kontrakt.

1:Liverpool har tatt avspark.

0:Cardiffs eier er på plass og mange supportere krever hans avgang.

0:Cardiffs eier var forbannet over at laget hans ikke fikk spille i rødt i dag. De spiller i sine vanlige blå drakter.

0:You`ll Never Walk Alone runger over et solfylt Anfield.

Mignolet;Johnson,Skrtel,Sakho,Flanagan;Lucas,Allen,Henderson;Sterling,Suarez,Coutinho. Res: Jones,Agger,Toure,Kelly,Alberto,Moses,Aspas

Ingen overraskelser i laguttaket denne gang, hvor Brendan Rodgers som ventet gir fornyet tillit til de 11 som knuste Tottenham sist helg.

Hos Cardiff er det ingen Craig Bellamy verken på banen eller benken.

Vurdert av Torbjørn Flatin

Mignolet 7Gjør en bra redning på 0-0 og får ellers mest med dødballer å gjøre. Solid kamp uten nevneverdige feil.
Johnson 6Har noen fine initiativ, men virker å være den eneste på laget som er ute av form for tiden. Flott løp som burde ha gitt 2-0 etter å ha blitt spilt fram av Allen, men typisk nok fikk han en dårlig touch alene med keeper.
Skrtel 6Endte opp uten noen mann da Cardiff scoret, men usikkert hvor hovedskylden skal legges i hva som virket som en ren tellefeil. Holder vel mye i enkelte situasjoner og kunne fått dømt straffe mot seg.
Sakho 7Har noen herlige inngripener og dekker godt opp for sin back, men også litt rusk med bl.a. et par dårlige oppspill.
Flanagan 7Flanno var bra igjen synes vi, hvor han igjen var aktivt med framover fra venstrebacken. Håper og tror byttet var som følge at han skulle spares til tøffe kamper neste uke.
Leiva 7Gjør igjen en meget solid ryddejobb i en kamp hvor gjestene fra Wales for det meste truet fra dødballer. I store perioder ble det en kamp hvor de mer offensive spillerne var mest involvert.
Allen 7Midtbanespilleren hadde et par strålende fremspill og jobbet godt kampen igjennom, men lyktes ikke helt i den siste tredjedelen. Lukter på en 8'er
Henderson 9En fantastisk 1.omgang hvor han var over alt, inkludert et par herlige assist og hvor Suarez kunne hatt hattrick med et tredje fremspill. Er i kjempeform om dagen.
Sterling 8En annen som er i sitt livs form. En konstant pest og plage før pause og kunne fort hatt flere scoringer. Litt mindre synlig i 2.omgang.
Suarez Liverpools beste9To kremscoringer igjen, samt en uselvisk assist til Sterling. Liverpools superstjerne skriver historie i nesten hver kamp om dagen og det er ikke mulig å komme utenom han som banens beste nok en gang.
Coutinho 8Til tider glitrende før pause, da han smelte ballen i stolpen etter en herlig forsering langs dødlinjen og var nære på ved flere anledninger. I likhet med flere andre røde skrudde han ned et hakk etter hvilen.
Agger 0Fikk noen minutter helt mot slutten da Brendan Rodgers trolig ønsket å sikre litt med ekstra luftstyrke mot et lag som var farlige på dødballer.
Kelly 6Fikk en drøy halvtime på høyrebacken, hvor han gjorde en grei jobb uten å vist seg fram spesielt. Uansett nyttig spilletid for Martin.