Liverpool - Everton

4-0)

28.01.2014 /Premier League /Anfield / Tilskuere: 44450 / Dommer: Martin Atkinson

Kampfakta

Mål H
Suarez(50)
Sturridge(35)
Sturridge(33)
Gerrard(21)
Mål B
Lagoppstilling H
MignoletKeeper()
FlanaganHøyreback(73)
SkrtelMidtstopper 1()
ToureMidtstopper 2()
CissokhoVenstreback()
GerrardHøyre midtbane()
HendersonSentral midtbane 1()
CoutinhoSentral midtbane 2(79)
SterlingVenstre midtbane()
SturridgeSpiss 1(72)
SuarezSpiss 2()
Lagoppstilling B
HowardKeeper()
AlcarazHøyreback()
JagielkaMidtstopper 1()
StonesMidtstopper 2()
BainesVenstreback()
BarryHøyre midtbane()
BarkleySentral midtbane 1(76)
PienaarSentral midtbane 2(46)
McCarthyVenstre midtbane()
LukakuSpiss 1(25)
MirallasSpiss 2()
Innbyttere H
Kelly(73) ()
Jones() ()
Smith() ()
Ibe() ()
Aspas() ()
Alberto(79) ()
Moses(72) ()
Innbyttere B
Hibbert() ()
Osman(46) ()
Gueye() ()
Naismith(25) ()
Robles() ()
Garbutt() ()
McGeady(76) ()
Gult kort H
Gult kort B
Mirallas(52)
Barry(45)
Pienaar(38)
Rødt kort H
Rødt kort B

Kampreferat

Skrevet av Torbjørn Flatin

For en herlig tirsdagskveld på Anfield! Liverpool grep tak i denne kampen fra start og hadde i realiteten punktert den med to kjappe scoringer fra Daniel Sturridge mot slutten av 1.omgang, som ga 2-0 og 3-0. Everton hadde lite å by på, og med Lukaku da ute med skade var de sjanseløse. Luis Suarez scoret han også, selvfølgelig, og Daniel Sturridge burde ha skrevet seg enda sterkere inn i historiebøkene ved å score hattrick. Straffesparket fra Daniel var imidlertid av den ville sorten. Da han ble litt vel ego mot slutten, og skjøt da han absolutt burde ha passet til bedre plasserte Coutinho eller Suarez, svarte manager Brendan Rodgers med å ta han av banen(!) Fantastisk moro, og et stort løft på et tidspunkt hvor transfervinduet har sendt noen grå skyer over klubben. Forhåpentligvis kan et kjøp eller to innen midnatt på fredag gjøre dette til en perfekt siste uke i januar!

Andre omgang

Hendelses bilde
Hendelses bilde
Icon
90:SLUTT

Icon
90:Tre minutter er lagt til.

Icon
82:Lite som skjer foran målene nå. Isteden underholder The Kop seg selv med sanger, inkludert om Luis Garcia som nylig la opp som spiller.

Icon
79:Philippe Coutinho bytter med Luis Alberto.

Icon
76: Barkley bytter med McGeady.

Icon
73:Jon Flanagan bytter med Martin Kelly.

Icon
72:Daniel Sturridge bytter med Victor Moses. Brendan Rodgers er heller ikke fornøyd med soloshowet til Sturridge og drar spissen direkte av banen!

Icon
70:Daniel Sturridge roter bort en kjempesjanse da Liverpool er helt i ubalanse på en kontring, men blir alt for ego da han skal prøve seg for andre gang og får bøtter med kjeft av Coutinho og Suarez.

Icon
70: McCarthy skyter fra 20 meter, men Mignolet redder ut til corner uten alt for store problemer.

Icon
62: Mirallas tar frispark. Fra 25 meter, rett i muren.

Icon
59:Philippe Coutinho skyter fra skrå vinkel etter at et utmerket frispark fra Gerrard ble slått ut til corner. Howard redder skuddet fra Coutinho ut til et nytt hjørnespark, som blir resultatløst.

Icon
57:Aly Cissokho holder seg til ankelen.

Icon
54:Daniel Sturridge bommer på straffe. Daniel Sturridge blåser straffesparket høyt over og opp på The Kop!

Icon
54:Straffe til Liverpool! Sterling er først på ballen i duell med Howard.

Icon
52: Mirallas får gult kort.

Hendelses bilde
Icon
50:Luis Suarez scorer på feilpasning. Suarez snapper opp en svak involvering av Jagielka, løper fra midtstopperen og scorer sikkert alene med Howard.

Icon
46: Pienaar bytter med Osman.

Pausereferat

Noen røde trodde kanskje at Evertons fire sentrale midtbanespillere ville gjøre det vanskelig for Liverpools offensive oppstilling, men slik har det ikke gått. Everton fikk mirakuløst mange av sine skadede spillere klare til kampen, og det var kanskje ikke så lurt? Det har i vært fall vært det røde hjemmelaget som har hatt mest sprut i beina, hvor de fire mest offensive har vært direkte og modige, og Henderson og Gerrard var proppfulle av adrenalin fra avspark. Det var fullt fortjent da Stevie G knuste alle i luften og stanget inn ledermålet. Everton prøvde å slå tilbake, men de hurtige angriperne til Liverpool har kost seg med mer plass og Sturridge var ubarmhjertig med to flotte avslutninger. Det regner solid på Merseyside, men inne på Anfield er det over 40.000 som koser seg! En strålende 1.omgang av Liverpool.

Første omgang

Hendelses bilde
Icon
45:PAUSE

Icon
45: Barry får gult kort.

Icon
45:Tre minutter er lagt til, først og fremst pga skaden til Lukaku.

Icon
41:Raheem Sterling er i ferd med å løpe fra hele forsvaret til Everton da det ser ut som at han blir dratt ned av McCarthy, men dommer Atkinson blåser i steden andre veien(!)

Icon
40:Mirallas er nesten igjennom, men Mignolet får klarert til corner.

Icon
38: Pienaar får gult kort.

Icon
37:Det koker på Anfield!

Hendelses bilde
Icon
35:Daniel Sturridge scorer etter innlegg fra Kolo Toure.

Hendelses bilde
Icon
33:Daniel Sturridge scorer etter innlegg fra Philippe Coutinho. Liverpool dobler ledelsen på en kontring da Coutinho pent finner Sturridge som er iskald alene med Howard.

Icon
32: Mirallas skyter noen centimetere utenfor fra 18 meter. Everton har slått tilbake etter baklengsmålet.

Icon
31: Barry skyter utenfor fra spiss vinkel, via fingerspissene til Mignolet. Farlig angrep av Everton, som ikke får noe ut av corneren.

Icon
27:Daniel Sturridge skyter like over krysset fra 17 meter etter et godt angrep, hvor Coutinho finner Suarez med en lang pasning ute til venstre og han igjen passer til Sturridge.

Icon
25: Lukaku bytter med Naismith.

Icon
24: Lukaku er skadet. Den store spissen får behandling i etterkant av corneren som ga mål og det kan bli snakk om et bytte.

Hendelses bilde
Icon
21:Steven Gerrard scorer etter innlegg fra Luis Suarez. Kapteinen tar ansvar og stanger ballen knallhardt i nettet fra corneren til Suarez. Stevie G knuser Alcaraz i lufta.

Icon
21:Luis Suarez tar corner.

Icon
18:Raheem Sterling skyter alene med keeper, etter et langt fremspill, men Howard får avverget med en benparade. Stor sjanse!

Icon
15:Nok et skudd fra langt hold av Liverpool, men Suarez får ikke noe klem på forsøket fra 20 meter.

Icon
13:Everton holder på ballen en periode, for første gang i kampen, men Alcaraz avslutter med et svakt skudd. Det har begynt å regne mer.

Icon
11:Daniel Sturridge kommer seg fint fri like utenfor straffefeltet, men skuddet blir nokså løst og ufarlig rett på keeper.

Icon
8:Luis Suarez skyter hardt fra 17 meter etter at Raheem Sterling har truet Evertons midtforsvar. Igjen redder Howard, men dette var kampens beste mulighet så langt.

Icon
6: Pienaar er skadet. Det virker som han uforskyldt fikk en trykk i hodet i en duell med Jon Flanagan.

Icon
6:Mignolet velger å stå da Everton slår inn i feltet fra høyre, men en presset Lukaku header ufarlig langt utenfor.

Icon
4:Everton bruker unge John Stones, normalt midtstopper, på høyrebacken.

Icon
3:Jordan Henderson skyter etter at ballen kommer ut i returrommet, men Howard får i full strekk slått ballen ut til siden.

Icon
2:Everton kjører en kontring etter at Liverpools første angrep stopper opp, og Barkley skyter hardt en meter over fra rundt 20 meter.

Icon
1:Stevie G vinner målvalget og Liverpool angriper Anfield Road End før pause.

Icon
1:Greier Liverpools offensive midtbane å stagge den mer befolkede og defensive lagdelen til Everton? Greier Liverpools skadeplagede forsvar å stagge Lukaku og Mirallas? Greier Everton å holde Suarez og Sturridge på armlengdes avstand? Kl 21.00 braker det løs!

Hendelses bilde

Prematch

Mignolet;Flanagan,Toure,Skrtel,Cissokho;Gerrard,
Henderson,Coutinho;Sterling,Sturrridge,Suarez.
Res: Jones,Kelly,Smith,Alberto,Ibe,Moses,Aspas

Joe Allen ble altså ikke spilleklar og Liverpool har en meget offensiv oppstilling med Gerrard og Henderson som de to mest defensive på midtbanen.

Hos Everton er det en overraskelse at 31-årige Antolin Alcaraz fra Paraguay, som Martinez hentet fra Wigan, skal starte.


  

Spillerbørs

Vurdert av Håvard Sæle

Mignolet 7Stod en solid kamp. Ble aldri satt på de store prøvene, men var pålitelig da Everton forsøkte seg. Fikk signere seg for et par redninger som sikkert vil gjøre underverker for selvtilliten hans.
Flanagan 7Merseyside-derbyer virker ikke å påvirke nervesystemet til den unge backen. Opptrådte med stoisk ro og hadde full kontroll på sin side. Trygg med ballen. Gjorde sjelden feilvalg. Fikk hvile det siste kvarteret.
Skrtel 8Pustet nok lettet ut da Lukaku måtte forlate banen med skade, selv om han hadde god kontroll på Everton-spissen innledningsvis. Tok fullstendig luven av innbytter Naismith, som ikke fikk til noe som helst. Kompromissløs i duellene og klok i pasningsspillet. Valgte ofte rett løsning.
Toure 8Utnyttet at Everton stod ukritisk høyt og samtidig droppet press på ballfører da han serverte Sturridge i bakrom. Leverte ellers en bunnsolid kamp i kompaniskap med Skrtel.
Cissokho 5Det står ikke på innsatsen, men det stokker seg for leiesoldaten. Virket rådvill med ballen i beina og ble raskt stresset. Slet med å håndtere Mirallas. Spilte seg riktignok opp i andre omgang, men da var kampen allerede vunnet.
Gerrard Liverpools beste8Gikk foran med et godt eksempel da han ristet av seg sin oppasser og stanget inn 1-0-scoringen. Løp og duellerte slik han gjorde for ti år siden, og tillegg var han god med ballen. Valgte gode løsninger og bidro sterkt til at Liverpool alltid så farlige ut når de gikk fremover. Får bestemannsprisen i dag - i konkurranse med flere.
Henderson 8Leverte nok en god kamp. Løp og dekket store rom, valgte gode løsninger med ballen og skapte trøbbel for Everton-forsvaret når han satte i gang kombinasjoner med spillerne rundt seg. Eksemplarisk innsats defensivt.
Coutinho 8Hevet seg voldsomt fra seriekampen mot Aston Villa. Satte opp Sturridge' 2-0-mål med en perfekt vektet stikker. Var Liverpools kreative kraft på midtbanen, men tok også sine defensive oppgaver på alvor. Byttet ut cirka ti minutter før slutt.
Sterling 7Litt av og på, men på sitt beste skapte han alvorlig trøbbel for Everton-forsvaret. Selv om han er liten, laget han problemer for store Jagielka. Skaffet straffespark etter å ha gjort en smart bevegelse.
Sturridge 8Vel burde han ha scoret både tre og fire mål, men de to målene han til slutt blir stående med var både viktige og flotte. Lobben som ga 3-0 var av det særs vakre slaget; på 2-0 var han kald alene med keeper. Løp i kanalene, stresset Everton-spillerne og kom til flere muligheter. Et lite minus for straffemissen som ødela hattricket. Byttet ut 18 minutter før slutt.
Suarez 8Slo hjørnesparket som tente festfyrverkeriet. Før det hadde han sendt bud om hva som ville komme gjennom noen vellykkede dribleraid og enorm arbeidsinnsats. Fikk belønning for innsatsen da han brøt en feilpasning fra Jagielka, løp fra Everton-forsvaret og rullet inn 4-0-målet.
Moses 0Fikk 18 minutter, men markerte seg ikke all verden.
Kelly 0Hadde gode arbeidsforhold det drøye kvarteret han fikk på banen. Løste oppgavene sine utmerket, men ble ikke satt på de altfor store prøvene.
Alberto 0Kom inn de siste 11 minuttene og markerte seg umiddelbart med et flott overhopp og en utsøkt utsidepasning. Var ellers relativt anonym.