Liverpool - Newcastle

2-1)

11.05.2014 /Premier League /Anfield / Tilskuere: 44724 / Dommer: Phil Dowd

Kampfakta

Mål H
Sturridge(65)
Agger(63)
Mål B
Skrtel (SM)(20)
Lagoppstilling H
MignoletKeeper()
JohnsonHøyreback()
SkrtelMidtstopper 1()
AggerMidtstopper 2()
FlanaganVenstreback(46)
GerrardHøyre midtbane()
AllenSentral midtbane 1(59)
HendersonSentral midtbane 2()
SterlingVenstre midtbane()
SuarezSpiss 1()
SturridgeSpiss 2(79)
Lagoppstilling B
KrulKeeper()
TaylorHøyreback(73)
WilliamsonMidtstopper 1()
ColocciniMidtstopper 2()
HaidaraVenstreback()
DebuchyHøyre midtbane()
AnitaSentral midtbane 1()
TioteSentral midtbane 2(82)
GouffranVenstre midtbane(78)
SissokoSpiss 1()
Ameobi Sh.Spiss 2()
Innbyttere H
Leiva(79) ()
Jones() ()
Coutinho(59) ()
Aspas() ()
Toure() ()
Cissokho(46) ()
Sakho() ()
Innbyttere B
Elliot() ()
Santon() ()
Sam Ameobi(78) ()
Yanga-Mbiwa() ()
Dummett(82) ()
Satka() ()
de Jong(73) ()
Gult kort H
Leiva(88)
Gult kort B
Gouffran(64)
Anita(63)
Debuchy(35)
Rødt kort H
Rødt kort B
Dummett(85)
Ameobi Sh.(66)

Kampreferat

Skrevet av Torbjørn Flatin

Liverpool scoret to ganger midtveis i 2.omgang, Newcastle fikk to røde kort og måtte avslutte med ni mann, men selv om det kanskje høres slik ut ble heller ikke 2.omgang noe fyrverkeri på Anfield. To nesten identiske avslutninger ved bortre stolpe, fra Daniel Agger og Daniel Sturridge på frispark fra høyre av Steven Gerrard, gjorde dette likevel til en hyggelig avslutning på en ligasesong som alt i alt nesten har vært som et eventyr. Offensive dødballer er for øvrig et område som Liverpool har blitt drastisk mye bedre på denne sesongen. Helt magisk ble det ikke siden Manchester City gjorde sin jobb mot West Ham, men 101 scoringer, 2.plass og direkte plass i neste sesongs gruppespill i Champions League var langt over de fleste forventninger før sesongen. Vel blåst til de helrøde – og neste sesong: We go again!

Andre omgang

Icon
90:SLUTT

Icon
90:Fire minutter er lagt til i solskinnet på Anfield.

Icon
88:Lucas Leiva får gult kort.

Icon
85: Dummett får rødt kort. Innbytteren meier ned Luis Suarez, men rødt virket i strengeste laget.

Icon
82: Tiote bytter med Dummett.

Icon
79:Daniel Sturridge bytter med Lucas Leiva.

Icon
79:Daniel Agger header like utenfor på et nytt frispark fra Steven Gerrard. En sjanse som virket større enn den han scoret på.

Icon
78: Gouffran bytter med Sam Ameobi.

Icon
73: Taylor bytter med de Jong.

Icon
66: Ameobi Sh. får rødt kort. Det virker som at Shola Ameobi først får gult, så rødt, for å ha brukt kjeften mot dommer Dowd i det Newcastle skal ta avspark etter 2-1 målet til Liverpool.

Hendelses bilde
Icon
65:Daniel Sturridge scorer etter innlegg fra Steven Gerrard. Nesten identisk med 1-1, da frisparket til kapteinen denne gang finner Sturridge dypt inne i feltet ved bortre stolpe.

Icon
64: Gouffran får gult kort.

Hendelses bilde
Icon
63:Daniel Agger scorer etter innlegg fra Steven Gerrard. Liverpools mål nr.100 i årets Premier League sesong er et faktum! Innlegg fra høyre av Gerrard finner Agger helt på bakre stolpe, og dansken finner nettet fra nesten død vinkel.

Icon
63: Anita får gult kort.

Icon
60:Sturridge skyter fra 25 meter, men svakt og langt utenfor.

Icon
59:Joe Allen bytter med Philippe Coutinho.

Icon
58:Luis Suarez tar frispark. Suarez prøver å skru ballen inn i det nærmeste hjørnet fra kanten av 16-meteren, men sklir da han skal skyte og Krul redder enkelt.

Icon
56:Steven Gerrard tar frispark. Ballen blir sveipet inn foran mål, men Skrtel og Suarez er bare nesten i sine forsøk på å nå frem med hodet.

Icon
49:Manchester City har gått opp til 2-0 (Kompany). Da er det bare å sørge for å vinne den siste hjemmekampen, gutter!

Icon
46:Jon Flanagan bytter med Aly Cissokho.

Pausereferat

Da Anfield var kledd til avslutningsfest kom en av sesongens svakeste omganger. Med høye skuldre har de røde nesten vært kjemisk fritt for bevegelig og presist pasningsspill, backene har blitt stående, og det har i det hele tatt vært noe puslete og tafatt. På topp har Luis Suarez forsøkt, uten særlig hell, men også med minimal støtte. Totalt sett har mannskapet som har scoret 99 mål denne sesongen vært omtrent like farlige som en våt kinaputt. Newcastle har pakket midtbanen og spilt langt opp mot Gouffran og Sissoko, og ved siden av selvmålet til Martin Skrtel har gjestene også hatt omgangens klart farligste sjanse. I Manchester City leder City, men om det ikke kan bli noe seiersfest er det på tide å brette opp ermene for de med en liverbird på brystet, gå helhjertet i angrep mot The Kop i 2.omgang og i det minste sørge for at en kan bokføre et tresifret antall ligascoringer denne sesongen.

Første omgang

Hendelses bilde
Icon
45:PAUSE

Icon
45:To minutter er lagt til.

Icon
41:Henderson slår inn fra høyre, men Sturridge når ikke ordentlig frem med sitt headingsforsøk.

Icon
41:Meldingen fra Manchester er: Manchester City - West Ham 1-0

Icon
40:Steven Gerrard tar corner, men hjørnesparket er svakt og blir klarert ut.

Icon
35: Debuchy får gult kort.

Icon
34:Luis Suarez dribler pent av et par mann, men da han skal avslutte fra 16 meter får han ingen klem på avslutningen.

Icon
32:Luis Suarez tar frispark fra 25 meter, men svakt rett i muren.

Icon
29:Igjen Ameobi til Gouffran, men denne gang kommer Johnson inn fra høyre og får demmet opp.

Icon
27: Gouffran kommer alene igjennom etter en fin pasning fra Ameobi, men Mignolet gjør en utmerket redning. Meget stor sjanse!

Icon
25:Før Gerrard skulle ta corneren forlangte kapteinen forresten å få ny ball.

Icon
24:Daniel Agger får nokså upresset heade på corneren, men rett på Krul.

Icon
23:Steven Gerrard tar corner.

Icon
20:Martin Skrtel scorer selvmål. Gouffran kommer fram på venstresiden, innlegget prøver Skrtel å klarere ved nærmeste hjørne av 5-meteren og lykkes kun med å sleise den rett i nettet ved bortre stolpe.

Hendelses bilde
Icon
18:Suarez blir felt, prøver en frekkes som går rett i mål fra nesten sidelinjen, men dommer Down sier nei. Frisparket må tas på nytt og blir resultatløst.

Icon
15:Liverpool har ikke fått i gang sitt pasningsspill og dermed heller ikke fått noen rytme i spillet.

Icon
10:Flanagan mister ballen og Newcastle får slått inn fra sin høyreside. Ameobi får en touch med hodet dypt inne i feltet men hardt presset av Skrtel triller ballen inn til Mignolet.

Icon
8:Steven Gerrard prøver med en langpasning mot Daniel Sturridge på løp inn i feltet, men det blåses for offside. Liverpool har ikke kommet skikkelig i gang ennå på Anfield.

Icon
4:Newcastle får kampens første corner. Ameobi får hodet på ballen, men den seiler nokså ufarlig utenfor.

Icon
3:Liverpool starter med en diamant på midten, hvor Allen er til venstre, Henderson til høyre og Sterling i midten bak Suarez og Sturridge.

Icon
1:Newcastle tok avspark, som betyr at Liverpool angriper mot The Kop i 2.omgang.

Icon
1:You'll Never Walk Alone runger utover Anfield, det er sekunder igjen til avspark.

Prematch

Jordan Henderson er tilbake i startoppstillingen etter suspensjon, Daniel Agger kommer inn for Mamadou Sakho i midtforsvaret, mens Joe Allen og Raheem Sterling får nikket til fordel for benkesittende Lucas og Philippe Couthinho.

Spillerbørs

Vurdert av Håvard Sæle

Mignolet 7Sjanseløs på selvmålet til Skrtel. Avgjørende redning på stillingen 0-1 da Gouffran løp igjennom. Ellers lite å gjøre.
Johnson 6Slurvete og omstendelig før pause. Uoppmerksom på hva som foregikk bak ryggen hans ved et par anledninger før pause. Hevet seg og var bedre både offensivt og defensivt etter sidebyttet.
Skrtel 5Klønete inngripen da han scoret selvmål. Hang ikke helt med i 1. omgang. Bedre etter pause, men hadde også mindre å gjøre.
Agger 7Tilbake fra start og tydelig ivrig etter å overbevise Rodgers. Sto opp i duellspillet og brøt ofte foran. Kastet seg inn da han satte inn 1-1-målet.
Flanagan 4Trøblet med førsteberøringen, slurvet i pasningsspillet og var ofte på etterskudd før pause. Imponerte nok ikke Cafú, som satt på tribunen. Tatt av i pausen.
Gerrard Liverpools beste8Prøvde å ta tak i kampen før pause, men lyktes ikke helt. Valgte ofte for vanskelige løsninger. Langt bedre etter hvilen, da han også serverte flere kremdødballer. To av dem sørget for at Liverpool snudde kampen. Får bestemannsprisen i dag.
Allen 6Valgte ofte kloke løsninger med ballen når han var involvert, men slet med å prege kampen. Byttet ut etter en time.
Henderson 6Noe rusten etter tre kamper på sidelinjen og brukte litt tid på å komme i gang. Som alltid energisk og løpsvillig, uten at han klarte å skape noe særlig.
Sterling 7Frisk, bevegelig og villig til å utfordre. Noen fine initiativer og raid, men uten det helt store sluttproduktet.
Suarez 6Fikk en praktfull scoring annullert. Ellers rusten foran mål. Uvant slurvete med ballen i beina. Ikke helt på topp i dag.
Sturridge 7Misbrukte en stor målsjanse før pause. Burde scoret da. Fikk uttelling etter et smart løp på bakre stolpe i 2. omgang. Ellers slet Sturridge med mye av det samme som Suárez gjorde.
Cissokho 6Kom inn i pausen. Hadde lite å gjøre defensivt, men var trygg. Holdt igjen offensivt.
Leiva 0Fikk ti minutter for Sturridge på tampen. Dyttet ballen rundt da Liverpool kontrollerte inn seieren.
Coutinho 6Fikk en knapp halvtime minutter som erstatter for Allen. Virket spillesugen og involverte seg mye. Noen fine berøringer da tempoet i kampen var lavt.