Liverpool - Notts County

4-2(e.e.o.)

27.08.2013 /Ligacup /Anfield / Tilskuere: 42231 / Dommer: Stuart Attwell

Kampfakta

Mål H
Henderson(111)
Sturridge(109)
Sturridge(29)
Sterling(4)
Mål B
Coombes(84)
Arquin(63)
Lagoppstilling H
MignoletKeeper()
JohnsonHøyreback()
WisdomMidtstopper()
ToureMidtstopper()
CissokhoVenstreback(10)
AllenDefensiv midtbane(65)
GerrardSentral midtbane 1()
AlbertoSentral midtbane 2(72)
IbeHøyre kant()
SterlingVenstre kant()
SturridgeSpiss()
Lagoppstilling B
Bialkowski()
Dumbuya()
Stevens()
Liddle()
Smith()
McGregor()
Bell(82)
Labadie()
Campbell-Ryce(70)
Fotheringham(77)
Arquin()
Innbyttere H
Agger(10) ()
Leiva() ()
Jones() ()
Henderson(65) ()
Borini() ()
Coutinho(72) ()
Aspas() ()
Innbyttere B
Coombes(82) ()
Thompson(70) ()
Spiess() ()
Tempest() ()
Boucaud(77) ()
Murray() ()
Nangle() ()
Gult kort H
Sterling(106)
Wisdom(97)
Gult kort B
Arquin(78)
Campbell-Ryce(52)
Rødt kort H
Rødt kort B

Kampreferat

Skrevet av Arild Skjæveland

Liverpool er videre til tredje runde av Capital One-cup, men det kostet fryktelig dyrt. De røde hadde full kontroll til pause, og burde ha ledet mye mer.

I stedet slapp de Notts County inn igjen i kampen, og selv om League One-klubben kjempet bra skal en ha briller fra Nottingham-området for å si at det spillemessig var fortjent at det gikk til ekstraomganger.

I ekstraomgangene viste Liverpool seg til slutt for sterke, etter en ny scoring av Daniel Sturridge, og en flott soloprestasjon av Jordan Henderson.

Kampen vil uansett neppe huskes som positiv, ettersom spillere som Steven Gerrard og Daniel Sturridge måtte spille 120 minutter - før møtet med Manchester United i helgen. I tillegg så Kolo Touré ut til å ha pådratt seg en lyskestrekk, mens Aly Cissokho og Joe Allen begge måtte kaste inn håndkledet med skader. Nå blir det spennende å se hva Brendan Rodgers gjør med stoppersituasjonen, og om Liverpool er aktive på overgangsvinduet den siste uka.

Ekstraomgang(er)

Icon
120:Det er slutt. Liverpool er videre i ligacupen - men det kostet dyrt.

Icon
116:En som ikke ser sliten ut er Jordan Henderson. Han går på sugende løp enda.

Icon
111:Jordan Henderson setter inn Liverpools fjerde. En flott soloprestasjon der han tar ballen med seg, slår tunnel og kommer alene med keeper. Der er han sikker og setter ballen ned i høyre hjørne. Liverpool har igjen en tomålsledelse - med ti mann.

Hendelses bilde
Icon
105:Notts County sparker i gang den fjerde omgangen på Anfield. Raheem Sterling ser ut til å fortsette på backen.

Icon
109:Coutinho spiller frem Daniel Sturridge. Han drar seg ut til venstre og skyter lavt. Ballen går under Bialkowski, og Liverpool leder igjen! Hans tiende mål på de åtte siste kampene.

Icon
108:Notts County er farlige nå, og ropte på straffe da Raheem Sterling gjorde en takling i feltet.

Icon
106:Raheem Sterling får gult kort.

Icon
105:Det er lagt til fire minutter av første ekstraomgang på grunn av skaden til Touré.

Icon
105:Nå spiller Raheem Sterling høyreback.

Icon
102:Kolo Toure bæres av banen. Liverpool må spille resten av kampen med ti mann.

Hendelses bilde
Icon
98:Mer dårlig nytt for Liverpool. Kolo Toure ser ut til å ha fått seg en lyskeskade etter en corner og blir liggende nede. Det ser ikke bra ut for ivorianeren, som må av på båre. Da spøker det for United-kampen for stopperen.

Hendelses bilde
Icon
97:Andre Wisdom blir første Liverpool-spiller i dommerens bok. Taklingsforsøket på Coombes er ufint, og det gule kortet er fortjent.

Icon
96:Daniel Sturridge finner Coutinho, som trekker seg inn i boksen og gjør et forsøk på å plassere avslutningen. Forsøket er alt for svakt, og Notts County-målvakten har full kontroll.

Icon
92:Liverpool har frispark i brukbar innleggsposisjon, men Notts County får ballen unna.

Icon
90:Liverpool sparker i gang den første ekstraomgangen.

Andre omgang

Icon
94:Dommer blåser av, og det er klart for ekstraomganger. De røde har stilt med mange som ville vært aktuell for startplass mot Manchester United, så 120 minutter her er på ingen måte gunstig for Steven Gerrard og co.

Icon
93:Raheem Sterling får en mulighet, men ballen sklir av foten hans og avslutningen går til side for mål.

Icon
92:Jordan Henderson stikker gjennom Daniel Sturridge, som prøver å lobbe over Bialkowski. Ballen går over mål og inn i The Kop.

Icon
90:Dommer har lagt til fire minutter.

Icon
90:Skulle dette resultatet stå seg må Liverpool ut i ekstraomganger. 120 minutter er på ingen måte gunstig foran møtet med Manchester United på søndag.

Icon
86:Daniel Agger skyter fra langt hold. Skuddet er godt og hardt, og går via en mann til corner.

Hendelses bilde
Icon
84:Notts County kontrer og Coombes er fri på bakre stolpe. Han har ikke en gang vært på banen i to minutter når han setter ballen i mål på førstetouchen. Med tanke på hvordan kampen har vært er denne stillingen helt utrolig.

Icon
82: Bell bytter med Coombes.

Icon
79:Bell slår en håpløs pasning som Raheem Sterling er våken og snapper. På førstetouch forsøker han å spille Daniel Sturridge helt fri, men pasningen blir litt lang og Bialkowski kommer der først.

Icon
78:Arquin får kampens første gule kort. Bortelagets målscorer er for sen i en duell med Daniel Agger.

Icon
77: Fotheringham bytter med Boucaud.

Icon
74:Ny god mulighet for Daniel Sturridge. Steven Gerrard med et strålende innoverskrudd innlegg som angriperen header videre - men til side for mål.

Icon
72:Luis Alberto har spilt ferdig i debuten. Inn kommer publikumsyndlingen Coutinho.

Icon
70: Campbell-Ryce bytter med Thompson.

Icon
69:Liverpool treffer treverket for tredje gang i kveld. Steven Gerrard slår et godt innlegg, og det er Kolo Touré som er inne i feltet og får avsluttet. Det ser ut som at det kommer litt brått på ivorianeren, som treffer stolpen.

Icon
65:Liverpool har ikke vært like gode etter pause, men reduseringen kom ut av det blå.

Icon
65:Joe Allen må gi seg, og halter ned tunnelen. Jordan Henderson kommer inn.

Icon
64:Joe Allen ligger nede og må ha behandling.

Hendelses bilde
Icon
63:Notts County svarer. Et langt frispark blir slått bak i feltet, og ballen blir headet inn foran mål. Der står Arquin, og header ballen videre inn i nettmaskene via tverrlegger. Reprisene viser at han muligens var i offside.

Icon
61:Glen Johnson prøver seg fra skrått hold, men Notts County sin målvakt har få problemer med forsøket.

Icon
60:McGregor prøver seg fra langt hold, men Mignolet er nede og holder skuddet.

Icon
55:I de første ti minuttene av den andre omgangen har det vært et langt roligere tempo enn det var i førsteomgang.

Icon
52: Campbell-Ryce får gult kort for en felling på Raheem Sterling.

Icon
52:Det blir interessant å se om Daniel Agger spiller ferdig kampen. Så sent som på søndag fortalte han Ekstra Bladet at han slet med en lårskade, og det var en kamp å fullføre både trening og kamp.

Hendelses bilde
Icon
45:Sturridge og Alberto sparker i gang den andre omgangen. Nå angriper Liverpool mot The Kop.

Pausereferat

Liverpool har dominert fra første spark på ballen på Anfield, og kunne ha ledet mye mer enn 2-0. De røde har blant annet truffet stolpene to ganger, men har også hatt en rekke store sjanser.

Daniel Sturridge helt klart i kanonform, og gjør en ny stor kamp på topp. Målet var flott, og hans niende på de siste åtte kampene.

Jordan Ibe og Raheem Sterling på kantene er spennende, og en har mye fart. Ibe viser mange småpene detaljer, men av og til mangler kanskje sluttproduktet. Raheem Sterling scoret et flott mål, og har vært veldig livlig.

Samtidig er dette Notts County-forsvaret så skjørt at dette er en god mulighet for å spille på seg mye selvtillit før møtet med Manchester United på søndag.

Bak for Liverpool er Kolo Touré sjef, og vinner det som er av dueller. Et skår i gleden var det at Aly Cissokho pådro seg en skade helt i starten av omgangen, og måtte hinke av banen før ni minutter var spilt.

Vi forventer at Brendan Rodgers vil foreta de to siste byttene sine ganske tidlig i andreomgang, og at Fabio Borini får sine første minutter med førstelagsfotball for sesongen.

Første omgang

Icon
45:Det er lagt til to minutter av den første omgangen.

Icon
41:Sterling spiller til Steven Gerrard som prøver seg med venstrefoten fra skrått hold. Ballen går igjen i stolpen.

Icon
39:Liverpool vil ha straffespark når Jordan Ibe blir hindret av to mann inne i boksen. 17-åringen burde muligens ha spilt til Steven Gerrard som kom i voldsom fart til høyre før han ble tatt.

Icon
37:Joe Allen kommer seg fri og prøver seg, men treffer ikke skikkelig på skuddforsøket. Rett i klypene på Bialkowski.

Icon
36:Daniel Sturridge har nå scoret ni mål på sine siste åtte kamper for Liverpool.

Icon
35:Daniel Agger er farlig frempå igjen. Strålende slått hjørnespark fra Steven Gerrard, og en feberredning fra Bialkowski i Notts County-buret hindrer scoring.

Hendelses bilde
Icon
29:Steven Gerrard finner Daniel Sturridge med en glimrende pasning. Spissen gjør ingen feil inne i boksen, og banker ballen opp til høyre. Han har nå scoret i alle tre av Liverpools kamper så langt denne sesongen.

Icon
26:Raheem Sterling prøver seg igjen. Skyter fra 22 meter - men over.

Icon
23:Det gikk rykter om at Jordan Rossiter skulle sitte på benken i dag. Det gjør han ikke - men han var av spillerne som var med på oppvarmingen. En nyttig erfaring for den lovende unggutten.

Icon
21:Joe Allen er både god og heldig når han vinner ballen, drar seg forbi et par mann og slår ut til Daniel Sturridge. Spissen prøver å finne det lengste krysset, men setter ballen til side for mål.

Icon
20:Sterling blir tatt utenfor boksen, og Luis Alberto tar frisparket før Notts County rekker å følge med. Han stikker gjennom til Glen Johnson, som prøver seg på direkten, men gjestene får blokkert ut til corner.

Icon
19:Liverpool får frispark like utenfor boksen, og Steven Gerrard slår glimrende inn. Daniel Agger stusser innlegget videre, og treffer innsiden på stolpen. Liverpool er veldig nær scoring nummer to.

Icon
13:Igjen prøver Gerrard seg fra langt hold. Denne gang går forsøket over.

Icon
10:Daniel Agger kommer inn for Cissokho. Dermed skiftes det i forsvaret. Dansken går inn i midten sammen med Kolo Touré, Glen Johnson går over til venstreback, mens Andre Wisdom tar høyrebacken.

Hendelses bilde
Icon
9:Hjemmedebuten til Aly Cissokho ser ikke ut til å vare ti minutter en gang, i det han halter av banen. Han er tydelig lei seg.

Icon
8:Like etter får Notts County frispark i lignende posisjon etter at Luis Alberto feller en motspiller på vei fremover. Skuddforsøket er godt, og Mignolet må bokse.

Icon
7:Steven Gerrard sender et frispark fra 25 meter en meter til side for mål. Godt forsøk fra kapteinen.

Icon
7:Liverpool har vært meget bra i starten.

Icon
6:Aly Cissokho ser ut til å falle forkjært i en duell, og blir liggende med smerter i ankelen. Franskmannen må ut for behandling.

Icon
4:Raheem Sterling gir Liverpool ledelsen! Får ballen av Glen Johnson, drar seg forbi to mann og setter inn 1-0 nede i venstre hjørnet. En glimrende soloprestasjon av unggutten.

Icon
1:Verdens eldste fotballklubb sparker i gang kampen. Liverpool angriper mot Anfield Road End i førsteomgang. Dette er første gang lagene møtes på Anfield siden 1992.

Prematch

Brendan Rodgers har satt opp et sterkt lag fra start mot League One-klubben Notts County. Mange hadde forventet seg at Steven Gerrard og Daniel Sturridge kom til å bli spart til ligakampen mot Manchester United på søndag, men begge starter.

Liverpools nummer seks, Luis Alberto, får sin debut i en obligatorisk kamp, og vi er spent på hva den tidligere Sevilla og Barcelona B-spilleren får til på den flotte Anfield-matta. Aly Cissokho får også sin hjemmedebut i sin beste posisjon, etter å ha kommet inn mot Aston Villa sist i en uvant venstrevingrolle.

Starter gjør også ungguttene Jordan Ibe og Raheem Sterling, som vil ta hver sin kant bak Daniel Sturridge. Her blir det mye fart, og dette kan bli interessant.

Joe Allen har måttet finne seg i å være bak Jordan Henderson i køen i Premier League så langt, men får sjansen sentralt på midtbanen i dag. Vi forventer at Fabio Borini kommer inn og får spilletid etterhvert.

Bortelaget, ledet av Chris Kiwomya, kommer til Anfield med store skadeproblemer.

Spillerbørs

Vurdert av Håvard Sæle

Mignolet 6Kunne lite gjøre med de to målene. Trygg da han ble satt på prøve fra distanse.
Johnson 6Konstant trussel offensivt, men den siste pasningen sviktet ofte. Noe lurvete defensivt.
Wisdom 5I halvsøvne på 1-2-scoringen. Åpenbart bedre som stopper enn back, men klarte seg greit i 1. omgang. Uryddig etter pause.
Toure 5Må ta sin del av ansvaret for 1-2-målet. Var ikke sitt trygge seg da Notts County fikk blod på tann. Burde ha scoret. Måtte forlate banen på båre i første ekstraomgang.
Cissokho 0Debuten fra start varte bare i ti minutter. Måtte ut med noe som så ut som en ankelskade etter å ha landet feil i en duell.
Allen 7Meget bra som ballvinner og ballfordeler i første omgang. Dabbet noe av før han forlot banen snaut 20 minutter ut i andre omgang.
Gerrard 8Krempasning til Sturridge sitt 2-0-mål. Styrte butikken fullstendig i første omgang. Svakere i andre omgang, men var likevel blant hjemmelagets beste. Tok seg opp igjen i ekstraomgangene.
Alberto 6Leverte 72 godkjente minutter i debuten. Viste frem et klokt fotballhode og slepen teknikk, uten å stå bak de helt geniale detaljene.
Ibe 5Frisk i første omgang. Ble blant annet snytt for straffe. Dabbet av etter hvert og ble tydelig sliten. Anonym i sluttfasen av kampen.
Sterling 6Åpnet kampen med en herlig 1-0-scoring. Mer varierende utover, og feilprosenten økte. Ned på høyreback etter at Touré måtte ut. Pådro seg gult kort, men dummet seg slettes ikke ut.
Sturridge Liverpools beste8Reddet Liverpool i kveld. Scoret et flott 2-0-mål etter en vidunderlig ball fra Gerrard, og var ellers frisk. Løp mye og klokt. Satte inn 3-2 med en glimrende avslutning fra spiss vinkel på tampen av første ekstraomgang. Jobbet som en helt, til tross for krampetendenser. Liverpools beste i kveld.
Agger 5Kom inn for Cissokho tidlig. Hadde bra kontroll på Notts County-angrepet i første omgang, men må ta sin del av ansvaret for kollapsen i andre omgang. Fremstod ikke like trygg som han pleier.
Coutinho 6Glimtvis briljant; periodevis usynlig; uvanlig høy feilprosent - brasilianeren viste frem alle sider ved seg selv etter innhoppet. Slo den perfekte stikkeren som Sturridge omsatte i 3-2-målet.
Henderson 8Kom tregt i gang, men hevet seg betydelig. Var toneangivende da Liverpool satte inn nådestøtet i ekstraomgangen. Så aldri ut til å bli sliten, og satte spikeren i kista med sin praktfulle 4-2-scoring.