Liverpool - Stoke

1-0)

17.08.2013 /Premier League /Anfield / Tilskuere: 44 822 / Dommer: Martin Atkinson

Skrevet av Håvard Sæle

Liverpool vant fullt fortjent 1-0 i åpningskampen i Premier League 2013/2014. Rødtrøyene ledet ved halvtid etter en flott scoring av Daniel Sturridge, men ledelsen kunne ha vært større om det ikke hadde vært for Asmir Begovic i Stoke-målet.

I andre omgang var Stoke-keeperen helt umulig, og han hentet frem en rekke fantomredninger. Det hindret Liverpool fra å punktere kampen, og like før slutt fikk Stoke muligheten til å stjele ett poeng da Daniel Agger handset inne i egen boks.

Keeperdebutant Simon Mignolet reddet imidlertid straffesparket fra Jon Walters. Belgieren var også først på returen fra Jones og reddet dermed en fortjent Liverpool-seier.

90:Det er slutt! Liverpool har vunnet åpningskampen i Premier League 2013/2014!

90:Mignolet med ballen. Dette skal være slutt nå.

90:Hjemmefansen piper. Snart fire minutter på overtid.

90:Tre minutter på overtid nå.

90:Kort variant. Hjemmelaget holder i ballen.

90:Corner til Liverpool. To minutter på overtid.

90:Coutinho er centimetere unna å punktere kampen! Gerrard vinner ballen og slipper til Coutinho. Brasilianeren klinker til og skuddet går via Pieters. Det setter umulige Begovic ut av spill, men ballen sniker seg like utenfor mål.

90:Temperatur nå. N'Zonzi lugger (!) Lucas og Coutinho tenner på alle plugger. Atkinson roer ned gemyttene.

90:Tre minutter er lagt til.

89:Mignolet redder straffen fra Walters! Jones er først på returen, men Liverpool-keeperen er lynraskt oppe, gjør seg stor og redder strålende! For en debut av belgieren!

88:Stoke får straffe når Agger handser inne i egen boks.

87:Gjestene med dødball på Liverpools halvdel.

85:Stoke jager utligning. Det betyr at Liverpool får store kontringsrom.

84:Pieters setter inn en fremragende takling og hindrer Henderson fra å komme alene med keeper Begovic.

83:Liverpool klarerer hjørnesparket.

82:Adam skyter fra midtbanen. Skuddforsøket er bra, men Mignolet er med på notene og slår til corner.

81: Crouch bytter med Jones for Stoke.

80:Kanonade mot Stoke-målet! Touré er høyest på den påfølgende corneren, og ivorianeren får headet ned til Johnson. Begovic er fremme med foten og redder avslutningen fra høyreback.

79:Steven Gerrard får drømmetreff på frispark fra 30 meter. Ballen suser mot krysset, men Begovic er oppe med begge armene og hindrer en fantastisk frisparkfulltreffer!

77:Coutinho spiller fri Sterling, som blir litt for veik i duellen med Huth. Ballen havner i stedet hos Sturridge - han utfordrer og hamrer ballen inn foran mål, men Stoke-forsvaret får rensket unna i tolvte time.

76:Kolo Toure klipper ned Pieters og får gult kort.

74:Sturridge fyrer løs fra distanse. Skuddet går en drøy meter til side for mål.

72:Iago Aspas bytter med Raheem Sterling. Aspas har vært veldig frisk i debuten og assisterte også 1-0-målet til Sturridge.

70:Produsenten benytter anledningen til å teste mållinjeteknologien på stolpeskuddet til Henderson. Som ventet viser teknologien at ballen ikke krysset streken.

67:Frispark til Stoke på høyresiden. Pennant slår inn, men Gerrard stanger unna.

64:Begovic topper seg selv - denne redningen er helt utopisk! Iago Aspas vinner ballen og setter fart mot mål, før han slår kula 45 grader ut mot Henderson. Midtbanemannen ser ut til å klistre ballen i det lengste hjørnet bak Begovic, men Stoke-målvakten får utrolig nok fingertuppene på kula og slår den i stolpen!

63: Whelan bytter med Adam for Stoke.

63: Etherington bytter med Pennant for Stoke.

62:Gerrard prikker det påfølgende hjørnesparket på hodet til Iago Aspas, som stusser ballen mot bakre stolpe. Der er det ingen i rødt, men hadde spanjolen truffet rent der, ville det fort ha stått 2-0!

61:Coutinho vender opp i mellomrommet og frispiller Sturridge. Han banker til fra spiss vinkel, men Begovic er med på notene og slår til hjørnespark.

59:Liverpool triller ballen rundt, og Stoke har mer enn nok med å løpe etter.

54:Begovic henter en frem en utenomjordisk redning! José Enrique, Sturridge og Coutinho er alle involvert, før ballen havner hos Henderson. Han forsøker å skru ballen i det lengste hjørnet med venstrefoten fra 16 meter - treffet er godt og ballen har kurs mot hjørnet, men Begovic får frem labben og dytter den unna. For en redning!

51:José Enrique skjermer ballen - og Stoke-back Cameron - ut over linja. Cameron ramler over reklameskiltet, men publikum tar godt vare på borteforsvareren.

47:Sturridge hælflikker igjennom Coutinho på nydelig vis. Brasilianeren kommer alene med Begovic og prøver å curle ballen opp i det lengste krysset, men kula sniker seg like utenfor den lengste stolpen. Stor mulighet!

46:Stoke sparker i gang de siste 45 minuttene.

Liverpool har i perioder kjørt over Stoke i serieåpningen på Anfield, men rødtrøyene leder bare 1-0 til pause. Daniel Sturridge har nemlig scoret omgangens eneste mål.

Sturridge har hatt flere muligheter, og både han, Jordan Henderson og José Enrique har vært alene med keeper så langt. I tillegg har Kolo Touré headet i tverrliggeren, mens nevnte Sturridge har fått en scoring korrekt annullert for offside.

Stoke har skapt noen gode muligheter, og pottemakerne har også hatt en ball i tverrliggeren. På tampen av omgangen reddet også Lucas på streken for hjemmelaget. Liverpool har uansett vært best og dominert både banespillet og sjansestatistikken de første 45 minuttene.

45:Pause etter en forrykende første omgang.

45:Lucas redder på streken! Stoke får et billig hjørnespark, som Shawcross flikker i retning mål. Ballen går via en spiller og setter Mignolet ut av spill, men Lucas har trukket inn på streken og banker ballen unna.

44: N'Zonzi får gult kort for å ha felt Coutinho.

42:Mignolet varter opp med en praktredning! Ballen spretter tilfeldig rundt på 20 meter, før den ramler den hos Walters. Han kliner til på direkten - skuddet har retning hjørnet, men Mignolet henter frem en fantastisk redning. Gjestene får en corner, som Lucas rydder opp i.

40:Vertene fortsetter å kjøre på. Stoke henger ikke med i svingene.

37:LIVERPOOL - STOKE 1-0, STURRIDGE: Så kommer endelig gjennombruddet for Liverpool! Iago Aspas slipper ballen fint til Daniel Sturridge, som fyrer løs en markkryper fra omtrent 20 meter. Skuddet sniker seg mellom beina på Huth og lurer seg inn i Stoke-keeper Begovic sitt lengste hjørnet.

36:Begovic er i det umulige hjørnet! Sturridge dribler seg fri inne i Stoke-boksen og klinker til fra spiss vinkel. Skuddet har retning det lengste hjørnet, men Begovic henter frem en god redning.

35:Coutinho briljerer med en aldeles utsøkt gjennombruddspasning. Henderson har timet løpet sitt perfekt og kommer alene med Begovic, men midtbanemannen nøler med å skyte. Da rekker Stoke-keeperen å komme ut og blokkere avslutningen. Nok en stor Liverpool-sjanse.

34:Liverpool jager fortsatt 1-0-scoringen. Stoke har lite å by på.

29:For et angrep! Coutinho slipper ballen til José Enrique, som spiller vegg med Iago Aspas. Ballen fra angriperen er perfekt, og José Enrique kommer alene med Stoke-keeper Begovic. Backen banker til, men sisteskansen gjør seg stor og redder mesterlig.

27:Tempoet har dalt litt, men Liverpool dominerer fortsatt.

23:Lucas finner Coutinho med en smart pasning. Unggutten brenner til på direkten, men skuddet går en halvmeter over mål.

20:Coutinho stikker fri Aspas med en klok ball. Pasningen kommer imidlertid litt for sent, og spanjolen må holde igjen løpet sitt for ikke å gå i offside. Han får til en en slags avslutning, men ballen havner i klypene til Begovic.

19:Crouch går overende i duell med Johnson inne i Liverpools 16-meter. Ingen straffe, mener kamplederen. Ser også ut som en korrekt avgjørelse.

17:Liverpool beleirer banehalvdelen til Stoke nå.

14:Ny, stor mulighet for Liverpool! Coutinho spiller Sturridge alene med Begovic og runder Stoke-keeperen. Vinkelen blir for spiss, og angriperen må slå inn. Tre Liverpool-spillere lurer på bakre stolpe, men Pieters klarerer akrobatisk for Stoke.

13:Gerrard planter et hjørnespark perfekt på pannebrasken til Kolo Touré, som stiger høyt over Shawcross og stanger kula i tverrliggeren. Sturridge er først på returen, men banker ballen over fra kloss hold.

12:Sturridge stanger frisparket fra Gerrard i nettet bak Begovic, men linjemannen avvinker for offside. Reprisene viser at avgjørelsen er korrekt.

11:Frispark til Liverpool i god posisjon. Gerrard skal slå inn.

9:Enorm mulighet for Stoke! Liverpool får klarert hjørnesparket, men gjestene pumper ballen inn i boksen på nytt. Mignolet bommer i feltet, og en Stoke-spiller får avsluttet på volley fra ti-tolv meter. Skuddet treffer tverrliggeren og spretter unna.

8:Gjestene får klarert og kommer to mot en på kontringen. José Enrique rydder unna til corner i den andre enden.

7:Liverpool vinner kampens første hjørnespark.

6:Lucas trer igjennom Johnson, som bruker for lang tid med ballen. Skuddet fra spiss vinkel blir blokkert.

4:Stoke har knapt vært over midtbanen så langt.

3:Hjemmelaget har ballen mest innledningsvis.

1:Liverpool tar avspark.

Det er klart for ligaåpning på Anfield, med Mark Hughes sitt Stoke som gjester.

Daniel Agger er tilbake i startoppstillingen etter skade. Det samme er Daniel Sturridge. Simon Mignolet, Kolo Toure og Iago Aspas får sine offisielle debuter for Liverpool i dag.

For Stoke debuterer nederlenderen Erik Pieters.

Vurdert av Einar Kvande

Mignolet 7Etter en litt nervøs åpning der han blant annet var på bærtur på et innlegg da Stoke smalt en ball i tverrliggeren tidlig i kampen, ble keeperen den store helten med sin dobbeltredning på Stokes straffespark like før full tid. Gjør også en fantastisk redning på et skudd fra Walters like før pause.
Johnson 6Er heldig som ikke får straffespark mot seg når han løper ned Crouch 18 minutter ut i kampen. Er villig med fremover, og sløser bort en stor sjanse etter en corner ti minutter før full tid.
Toure Liverpools beste7Header en corner knallhardt i tverrliggeren etter 12 minutters spill, og er et stort pluss på dødballer for Liverpool. En gigant i forsvaret i dag, og jobber sokkene av seg. Vi kårer nykommeren til Liverpools beste.
Agger 6Danskens klønete hands på Adams frispark to minutter før slutt kunne ha blitt skjebnesvanger. Heldigvis ble midtstopperen reddet fra å bli dagens syndebukk av keeper Mignolet. Ellers en stødig kamp av Agger.
Enrique 7Bidrar mye til Liverpools gode offensive spill i dag, og får en kjempesjanse når han kommer alene med Begovic etter fint veggspill med Aspas i første omgang. Vi har også notert gode taklinger og flere flotte pasninger på blokka for spanjolen.
Leiva 7Gjør en solid defensiv jobb i dag, og bidrar også med en svært viktig redning på streken etter en corner like før pause.
Henderson 7Hadde Henderson vært effektiv i dag hadde han tatt med seg matchballen hjem etter et hat-trick. Men Stoke-keeper Begovic var i det umulige hjørnet, og nektet han scoring på tre gode avslutninger. En god kamp av Henderosn ute til høyre.
Gerrard 6Ligger dypt og prøver å være ballfordeler. Ikke like dominerende som vi har vært vant til at kapteinen har vært. Har et godt forsøk på frispark fra langt hold som Begovic fister til corner drøye ti minutter før slutt.
Aspas 7En positiv debut av spanjolen, der han kombinerer flott med flere av sine medspillere ved flere anledninger. Noterte seg for målgivende pasning på Sturridge sin scoring.
Coutinho 7Er en liten magiker med ballen, og et stort uromoment for gjestene i dag. Men velger feil løsninger ved uvant mange situasjoner i denne kampen, blant annet der han avslutter en kontring selv like etter pause når han kunne spilt bedre plasserte medspillere.
Sturridge 7Blir matchvinner med sitt flotte langskudd i første omgang. Fikk også en scoring korrekt annullert for offside etter 10 minutters spill. Forsøker seg på flere avslutninger fra relativt skrått hold. Blir sliten mot slutten.
Sterling 0Kommer inn for å true bakrom og sette fart på kontringene når Stoke må angripe mot slutten av kampen. Lykkes bare delvis med det, og blir også for veik i duellene og lager unødige frispark.