Man City - Liverpool

2-1)

26.12.2013 /Premier League /Etihad Stadium / Tilskuere: 47 351 / Dommer: Lee Mason

Skrevet av Frank H. Larsen

Sesongens kanskje vanskeligste bortekamp endte med 1-2-tap, men Liverpool skapte nok sjanser til å kunne tatt med seg minst ett poeng hjem til Merseyside. Raheem Sterling ble feilaktig avblåst for offside i første omgang, og ville da ha vært alene med Joe Hart. Minutter senere sendte Philippe Coutinho gjestene i ledelsen. City slo tilbake med to scoringer før pause. Simon Mignolet burde avverget den siste scoringen med mer patent keeperspill. 2.omgang ble ikke like fartsfylt som de første 45 minuttene, men Brendan Rodgers' hadde muligheter til å utligne og vel så det. Glen Johnson fikk ikke stokket benene med nærmest åpent mål. Jordan Hendersons hælspark ble stoppet av Joe Hart. Raheem Sterling misset på et godt innlegg fra kort hold. Luis Suarez ble også snytt for straffespark da han ble holdt i trøyenLiverpool bør være godt fornøyd med kampen, men ikke med resultatet.

90:SLUTT

90:Tilleggstid: 4 min.

90:Skrtel blokkerer forsøk fra Dzeko.

90:Gjennomspill. Luis Suarez får gult kort for å gå inn med knottene mot Hart.

89:Aspas tar corner. Suarez går overende i feltet. Dommeren vinker spillet videre. TV-bildene viser at Suarez blir holdt soleklart i trøya, men spissen kaster seg ned.

88:Kolarov fyrer frisparket fra distanse rett på Mignolet.

87: Silva bytter med Garcia.

86:Victor Moses får gult kort for en takling på Zabaleta.

86:Yaya Toure stormer forbi Johnson. Innlegget forbi alt og alle.

85:Suarez tar frisparket selv. Smeller ballen over.

84:Suarez legges ned et godt stykke utenfor 16-meteren.

82:Lucas Leiva bytter med Iago Aspas.

81: Zabaleta klipper ned Moses ved midststreken og får gult kort.

77: Negredo bytter med Dzeko.

76:Suarez slår hardt inn. Kompany klarerer til kast.

76:Innlegg City. Sakho header tilbake til Mignolet.

73:Flott innlegg fra Suarez etter et godt løp på venstre, men Sterling fyrer ballen over fra kort hold. Stor sjanse!!

72: Nasri bytter med Milner.

71:Skrtel slår inn fra venstre. Jordan Henderson hælsparker, men Mignolet redder.

70:Henderson slår inn. Lescott blokkerer. Johnson får ikke kontroll for omtrent åpnet mål.

70:Negredo rager høyest på corneren. Headingen går rett på Mignolet.

69:Nasri slår inn. Skrtel får blokkert til corner.

68:Philippe Coutinho bytter med Victor Moses.

68:Glen Johnson får gult kort for å felle Kolarov bakfra.

67:Ny horribel pasning fra Sakho. Heldigvis blir det ikke farlig denne gang.

66:Sakho setter Mignolet i trøbbel med et svakt mottak. navas nær ved å snappe ballen, men Mignolet får klarert.

63:Lucas med viktig blokkering.

61:City setter Liverpool under press. De røde må klarere et par ganger.

60:Zabaleta feller Coutinho. Unslipper gult kort.

59:Negredo forsøker å lobbe, men denne gang har Mignolet kontroll

56:Corner i mot. Kompany vinner igjen hodeduell med Skrtel, men headingen blir heldigvis for løs. Mignolet plukker enkelt.

53:Sakho blokkerer forsøk fra Nasri.

50:Sterling med langball over Citys. Henderson på løp, men Hart blokkerer foran beina hans. Suarez skyter rett på Henderson på returen. Henderson står i offside.

49:Suarez snurrer rundt med Zabaleta. Skyter fra dødlinja. Hart bokser til corner.

48:Bra angrep. Johnson kommer frem på høyre. Allen spiller til Suarez som legger tilbake til Henderson. Avslutningen går over.

46:Liverpool tar avspark.

Liverpool ligger under 1-2 til pause i en fartsfylt kamp på Etihad Stadium. Manchester City begynte best og satte press på Liverpool fra start. Brendan Rodgers' mannskap hevet seg etter hvert. Sterling var alene igjennom med Joe Hart, men ble feilaktig avblåst for offside. Like etter sendte Coutinho Liverpool i ledelsen. Man City slo raskt tilbake og utlignet ved Kompany. Spillet har svingt fra side til side, og på en kontring på overtid sendte Negredo City foran med 2-1.

45:PAUSE

45: Negredo scorer etter gjennomspill fra Navas. Man City kontrer. Navas spiller gjennom til Negredo som avslutter. Mignolet strekker seg og får en hånd på ballen, men ikke nok til at den ikke ruller over streken.

44:Jordan Henderson ligger nede og vil ha fysio inn på banen, men dommer Mason vinker midtbanespilleren opp.

42: Negredo spilles gjennom. Skrtel kaster seg inn og blokkerer avslutningen til corner.

40:Sakho blokkerer et innlegg. Liverpool kontrer. Sterling blir lagt ned. Dommeren gir fordel. Suarez spiller til Coutinho som står alene med Hart. Avslutningen reddes mesterlig av Citys sisteskanse.

37:Nasri skyter fra langt hold. Mignolet redder enkelt.

37:Suarez blir taklet i feltet.

36:Stikker til Negredo. Skrtel får taklet til corner.

34:Lang ball mot Henderson, men Hart er påpasselig ute og fanger ballen.

33:Man City kontrer etter en Liverpool-corner. Angrepet ender med at Navas brenner ballen høyt over.

31: Kompany scorer etter corner fra Kolarov. Skrtel taper hodeduellen med Kompany. Kompany header i mål. Allen klarer ikke å få ballen vekk på mållinjen.

30:Kolarov skyter og skaffer corner.

29:Lucas lager frispark utenfor 16-meteren. Nasri slår inn. Ballen havner på bakre. Kolarovs skudd blokkeres.

27:Innlegg til Yaya Toure som drar seg fri fra tre Liverpool-spillere. Vinkelen blir spiss og fyrer til side for mål via Skrtel.

24:Philippe Coutinho scorer etter pasning fra Raheem Sterling.Henderson spiller til Suarez. Spissen spiller gjennom Sterling som runder Hart. Ballen går videre til Coutinho som kan score i åpent mål fra skrått hold.

23:Coutinho spiller fint frem til Allen, men får et dårlig touch. City avverger.

19:Suarez spiller gjennom Sterling. Kantspilleren avblåses for offside. TV-bildene viser at Sterling var soleklar onside. Snytt for en en-mot-en-situasjon med Hart.

18:Innlegg fra Kolarov. Negredo setter ballen til side for mål fra kort hold.

17:Suarez får frispark et stykke utenfor 16-meteren. Spissen skyter gjennom muren, men rett på Joe Hart.

16:Liverpool kontrer. Suarez spiller til Sterling som blir taklet av Kolarov.

14:Suarez rager høyest på hjørnesparket. Headingen går utenfor.

13:Cissokho kommer til innlegg. Kolarov må gi corner.

12:Yaya Toure skyter utenfor fra distanse.

10:Kompany header utenfor fra corner.

10:Man City har bitt seg fast. Både Skrtel og Cissokho må blokkere innlegg.

6:Innlegg til City fra Liverpools høyre side. Ballen går gjennom hele feltet. Navas header i utsiden av bortre stolpe. Ballen går utenfor.

5:Skrtel blokkerer skudd fra Nasri.

2:Coutinho avslutter løst utenfor.

2:Lucas får klarert et innlegg. Navas slår inn. Rett i klypene på Mignolet.

1:Manchester City tar avspark.

Tabelleder Liverpool møter tredjeplasserte Manchester City.

Aly Cissokho kommer inn på laget for hamstringskadede Jon Flanagan. Venstreback Brad Smith er hentet opp fra U21-troppen, og sitter på benken. 19-åringen har fått draktnummer 44.

Manchester City spiller med kun en spiss for første gang denne sesongen. Martin Demichelis er ute med et muskelproblem.

City har vunnet samtlige åtte ligakamper på hjemmebane denne sesongen. 35-5 i målforskjell på Etihad Stadium.

Vurdert av Marius Rabben

Mignolet 5Belgieren hadde ingen spesielt god dag på kontoret. Slenger seg forgjeves etter hodestøtet til Vincent Kompany, men det var ikke en umulig ball å gjøre noe med. Enda mørkere ble det da Álvaro Negredo ga vertene ledelsen. Selv om forsvarsarbeidet ikke kunne applauderes, må Mignolet ta på seg mesteparten av skylden, for avslutningen til spanjolen skremte ingen – men gikk likevel i mål. Ellers fremstår sisteskansen god og mer komfortabel med ballen i beina enn tidligere.
Johnson 6Snodig opptreden fra landslagsbacken. I den første omgangen hang han ofte ikke med, og det så enkelte ganger ut som han løp med bly i støvlene. Posisjoneringen var også til å klø seg i hodet over. Men etter pause viste han seg fra en bedre side, der han gang på gang kom seg opp på høyrekanten og var viktig i Liverpools angrepsspill. Fikk også en svær mulighet på en retur, men snublet nærmest ballen inn i Joe Hart.
Skrtel 7Liverpools nummer 37 viste mange gode og noen dårlige sider i spillet sitt i ettermiddag. Det tok ikke lang tid før man så tydelig at han slet kraftig i hodedueller med Kompany, og det var nettopp den duellen som sørget for 1–1 da Kompany scoret. Han holdt stadig fast i trøya til City-kapteinen, og mange fryktet at det etter hvert skulle ende med straffe imot. Men Skrtel reddet også de røde ved flere anledninger. Han sørget blant annet for mange supre taklinger i grevens tid, men må også ta skyld på 1–2-målet, da han nok velger feil og støter mot Jesús Navas med Negredo på vei i bakrom. Bortsett fra baklengsmålene gjør han det meste riktig.
Sakho 6Franskmannen fortsetter å få sjansen fra start, og han viste nok en gang at han har noe å gjøre i laget. Han timet ofte taklingene sine perfekt og var også svært god i stående dueller. Likevel får han trekk for noen grove og stygge feilpasninger og slurv med ballen fra sin stopperposisjon, og det var noen ganger tilfeldigheter at de ikke endte med baklengsmål.
Cissokho 6Lånebacken fra Valencia fikk endelig en ny sjanse i ettermiddag, og det var ingen hvilken som helst motstander på motsatt banehalvdel. Lynhurtige Navas brukte ikke mange sekunder på å vise seg som en mye raskere spiller enn Aly, og Liverpool-spilleren slet betydelig med å holde de lyseblå unna på siden sin – særlig i starten. Han bedret seg imidlertid kraftig utover i kampen, selv om han ofte slet med å komme seg tilbake i posisjon etter å ha blitt med opp på banen. Han hindret etter hvert City i å gjøre mye på siden sin, og det er hans beste kamp i Liverpool-drakt.
Leiva 6Midtbaneankeret var sentral i spillet og likte å involvere seg ofte fra sin dype midtbaneposisjon. Han kan være litt for sen i dueller med fotrappe Nasri, David Silva og resten av den lyseblå midtbanen, men redder seg selv med å ofte stå riktig og få en viktig fot på ballen. Brassen ble byttet ut på tampen.
Henderson 7Jordan hadde mye ballkontakt i dag, og han løp som alltid skremmende mye – og laget trengte ikke be to ganger om at han skulle jobbe defensivt. Midtbanespilleren stakk også igjennom forsvaret noen ganger, og han var veldig nær en avslutning alene med keeper ved én anledning. Vartet opp med et lekkert hælspark mot mål, men klarte aldri å overliste Hart.
Allen 7Nok en gang gjorde den walisiske landslagsspilleren en fin figur på midtbanen. Løpskapasiteten var det ingenting å si på, og ballkontrollen holdt unna spillere som Fernandinho og Yaya Touré. Han slet riktignok uvant mye med å prikke gjennombruddspasningene på riktige skolisser, men gjør sine oppgaver bra i dag – dog uten å dominere på samme måte som mot Spurs.
Sterling 8Tenåringen viste seg igjen frem med positivt fortegn. Selv om han i mange rene kroppsdueller kan være for veik, tar han det som regel igjen på farten sin. Sterling vandret mye rundt boksen til City i dag, og han stakk gang på gang igjennom forsvaret og i bakrommet. Det ga ham også en ball i nettet, men assistentdommeren vinket feilaktig av for offside. Stortalentet var på ingen måte redd for å utfordre, og han lyktes ofte mot backene. Han jobbet også godt bakover, selv om han noen ganger måtte ta seg selv i å være ute av posisjon. Misset en gigantsjanse til å utliknet i andre omgang.
Coutinho 6Det tekniske vidunderet var sentral og stadig involvert i angrepsspillet før pause, og han satte selv inn ledermålet til Liverpool i det 24. minutt. Og selv utenom scoringen var han skuddvillig, men brassen skjøt ofte med løskrutt. Han brant en enorm sjanse, noe han burde fått mer ut av, fem minutter før pause. Men Philippe så ikke helt ut som seg selv ved flere anledninger i ettermiddag, og det virket ofte som han var ubesluttsom når han fikk sjanser til å enten sentre eller skyte. Tatt ut i det 68. minutt.
Suarez Liverpools beste8Ligaens toppscorer fant riktignok ikke veien til nettmaskene i dag, men han skapte drøssevis med muligheter for lagkameratene. Han var lite involvert i åpningsminuttene, men ble mer og mer sentral etter at han fikk ballen oftere. City-spillerne slet med å håndtere ham både i lufta og på bakken. Suárez var tredje sist på Liverpool-scoringen, og han hadde stått med minst tre målgivende pasninger dersom dommeravgjørelsene og avslutningene hadde kommet i samme julegave som Liverpools marginer. Han får bestemannsprisen.
Aspas 0Byttet inn i 82. minutt uten å rekke noe nevneverdig.
Moses 0Fikk 22 minutter, men markerte seg ikke med særlig annet enn å pådra seg gult kort.