Man Utd - Liverpool

1-0)

25.09.2013 /Ligacup /Old Trafford / Tilskuere: 65 701 / Dommer: Mark Clattenburg

Skrevet av Einar Kvande

En scoring av Hernandez etter en corner i andre omgangs første minutt sikret Manchester United en 1-0 seier på Old Trafford, og sendte Liverpool ut av ligacupen allerede i tredje runde. Paradoksalt nok var det en av Liverpools aller beste spillere, Jose Enrique, som glapp i markeringen på corneren. Steven Gerrard hadde også en lite heldig opptreden ved scoringen, da han bommet når han skulle heade innsvingeren til Rooney unna. Liverpool hadde flere muligheter til å utligne utover i omgangen. Jordan Henderson burde ha gjort det etter 54.minutter, og Victor Moses sin knallharde stupheading drøye tjue minutter før slutt hadde også fortjent en bedre skjebne. Luis Suarez satte et frispark i tverrliggeren, mens Jordan Henderson hadde et skudd i stolpen fra distanse. Vertene var farlige på kontringer, i en kamp som levde fra første til siste minutt.

90:Tre minutter er lagt til.

90: Nani bytter med Welbeck.

89:Kolo Toure skyter like utenfor i god posisjon inne i feltet. Sturridge er borti ballen, og det vinkes korrekt for offside.

88:Jordan Henderson skrur et skudd i nærmeste stolpe.

88:Sterling skaffer Liverpool en corner.

87:Suarez skyter frisparket rett i muren.

87:Innbytter Sterling får frispark 30 meter fra mål.

85:Giggs sparker bort ballen etter at det er blåst, men unngår likevel sitt andre gule kort.

82:Victor Moses bytter med Raheem Sterling.

81:Liverpool presser hardt.

80:Sturridge spilles fri inne i feltet, men nøler og takles.

78:Büttner går ned i feltet, og roper på straffe. Clattenburg legger hendene på ryggen.

77:Suarez er nær ved å klare å ta ned en langball inne i feltet.

76: Rooney skyter knallhardt fra 16 meter. Mignolet med ny god redning når han slår ballen til corner.

76: Rooney skyter et godt frispark, men Mignolet strekker seg så lang han er og gjør en kjemperedning.

75:Jordan Henderson får gult kort når han river ned Rafael rett utenfor 16-meterstreken.

74: Hernandez bytter med Carrick.

73: Kagawa bytter med Januzaj.

73:Henderson med en håpløs avslutning langt over mål.

72:Luis Suarez setter frisparket i tverrliggeren, etter at ballen toucher innom muren. Corner til gjestene.

71: Jones får gult kort når han feller Suarez 20 meter fra mål.

71:Victor Moses stupheader knallhardt rett på De Gea etter et godt innlegg av Enrique. Kjempesjanse for gjestene.

70:Luis Suarez drar av en mann og skyter i nettveggen etter corneren.

69:Moses skaffer Liverpool et hjørnespark.

67:Lucas Leiva bytter med Martin Kelly. Kelly går inn i en flankerolle, mens Henderson trekkes inn sentralt.

65:Enrique med en avslutning, men ballen glir av foten til spanjolen og går et stykke utenfor.

64: Kagawa skyter fra distanse. Ballen stryker tverrliggeren.

61:Nani sender igjen ballen høyt opp på tribunen. Kampen har åpnet seg opp nå, og begge lag kjører villig fremover.

59:Nani blåser ballen langt opp på tribunen etter at United kontrer etter et mislykket corner-trekk av Liverpool.

58:Suarez skyter via Rafael til corner.

56:Ny corner for gjestene. Vertene får ryddet unna.

55:Suarez skyter via en United-spiller. Kagawa virker å handse i feltet like etterpå. Liverpool får corner.

55:Nani forsøker å filme seg til et straffespark. Clattenburg dømmer korrekt utspark.

54:Jordan Henderson prøver å plassere ballen inne ved stolpen fra 7-8 meters hold. Kjempemulighet til å utligne!

51:Kolo Toure får gult kort for en felling av Rooney på vei fremover.

51:Toure med et godt innlegg som Sturridge ikke får beinet på.

48:Sturridge nøler inne i feltet, og vertene får komme på rett side igjen.

46: Hernandez scorer ettere en corner fra Rooney. Mexicaneren får komme helt umarkert sentralt foran mål og setter ballen lavt i mål. Det er Enrique som glipper i markeringen.

46:Vertene sparker i gang annen omgang.

Målløst til pause på Old Trafford. Liverpool åpnet nervøst, og ble presset tilbake det første kvarteret, men tok så tak i kampen og dominerte den siste halvtimen. Gjestene kunne også hatt et straffespark, da en liggende Smalling stopper ballen med hånden i en situasjon der Sturridge forsøker å slå ballen forbi forsvareren. Liverpool har vært nær ved å tråkle seg gjennom United-forsvaret ved et par anledninger, men det har blitt bare nesten. På tribunene dominerer 7500 Liverpool-fans fullstendig.

45:Ett minutt er lagt til i første omgang.

42:Sakho header unna et farlig avslutningsforsøk om har retning langhjørnet.

41: Giggs får gult kort for sin andre stygge takling i kampen.

39:Lucas Leiva får et utrolig billig gult kort, når man tar i betraktning hvor Clattenburg har lagt lista for taklinger tidligere i kampen.

37:Sturridge meies ned av Ryan Giggs, men waliseren slipper gult.

34:Suarez sin corner går rett i klypene på De Gea.

34:Hjemmelaget må nok en gang gi en corner, etter et innlegg fra høyre.

33:Godt Henderson-innlegg slås til corner. Liverpool har begynt å feste et grep om kampen nå.

31:Vertene kombinerer seg inn i Liverpool-feltet, men Hernandez kommer for skrått og avslutter utenfor.

29:Jones feller Suarez, og er heldig som ikke får gult kort.

27:Suarez forsøker å skru ballen opp i lengste hjørne fra meget skrått hold.

27:Ny corner til gjestene.

26:Sturridge skyter via Smalling og til corner, etter fin pasning fra Suarez.

25:Et Enrique-innlegg går rett i klypene på De Gea.

23:Sturridge roper på hands inne i feltet, etter å ha blitt nydelig fremspilt av Gerrard.

22:Enrique med et nydelig innlegg til Suarez, men mottaket er litt for hardt fra uruguayaneren og De Gea fanger ballen. Gjestene har kommet langt bedre med i kampen nå.

20:Daniel Sturridge skyter utenfor etter nydelig veggspill med Suarez.

19:Suarez forsøker å spille ball når han heller burde ha avsluttet i neste gode Liverpool-angrep.

18:Suarez avslutter inne i feltet etter et godt angrep, men forsøket blokkeres. Burde trolig heller lagt ut til Gerrard i bedre posisjon.

15:Enrique gir vertene nok en corner.

14:Skrtel gir hjørnespark på en lav pasning inn i feltet.

12:Büttner gir corner når Enrique er nær ved å finne Sturridge med et fint innlegg.

10:Liverpool med sitt beste angrep så langt i kampen, men Gerrards pasning på tvers av feltet finner ingen medspillere.

9:Kagawa avslutter mot nærmeste hjørne. Ingen problemer for Mignolet.

8:Kagawa stopper en Liverpool-kontring ved å felle Moses.

7:Rooney med et skudd som går via Sakho og til corner.

6:Sturridge får frispark midt inne på Uniteds banehalvdel.

2:Vertene har tatt initiativet. Et skudd går i Skrtel og til corner.

1:Gjestene tar avspark. Liverpool spiller i sine hvite bortedrakter.

Tredje runde i ligacupen på Old Trafford, hvor Luis Suarez er tilbake i Liverpool-troppen etter sin 10 kamper lange suspensjon.

Brendan Rodgers har valgt å la Luis Suarez starte kampen. Han utgjør angrepsrekka sammen med Daniel Sturridge og Victor Moses.

Suarez henviser Iago Aspas til innbytterbenken. Den eneste andre forandringen i startoppstillingen i forhold til Southampton-kampen er at Jose Enrique erstatter skadede Daniel Agger.

For vertene har ikke Robin van Persie blitt spilleklar av sin lyskeskade, så nederlenderen er ikke i Manchester Uniteds tropp.

Vurdert av Tor Sandø

Mignolet 8Hadde flere gode redninger, blant annet på en dobbelsjanse fra Rooney i andre omgang. Sjanseløs på målet til Chicharito. Spiller med autoritet. Ny god kamp av belgieren.
Toure 6Toure var aktiv både defensivt og offensivt i denne kampen. En kamp på det jevne for ivoryaneren. Fikk gult kort da han hindret Rooney i å sette i gang en kontring.
Sakho 6Spilte en meget god førsteomgang, der han hadde flere gode inngripener. Sterk i duellspillet. Godt overblikk der bak. Spilte bra i spann med Skrtel.
Skrtel 6Klar framgang i forhold til Southampton-kampen. Var satt under press både fra Rooney, Nani og Chicharito, men kom stort sett greit fra det.
Enrique 7Spanjolen spilte en meget god kamp. Låste venstresiden i første omgang. Glapp i markeringen på Uniteds mål, men fulgte opp med en god andreomgang også. Brukte farten sin og løp opp det som kunne blitt farligheter fra hjemmelaget. God defensivt og offensivt. Glippen ved målet hindrer Jose bestemannspremien.
Henderson 6Tilbakela bra mange kilometer på Old Trafford i kveld. Bidro til at midtbanen som nærmest var fraværende mot Southampton sto godt i mot i dag. Hadde en kjempesjanse til utlikning tidlig i andre omgang. Noen ballmiss trekker ned.
Leiva 7En god kamp som midtbaneanker av Lucas. Tok mye av det som kom og fikk tankene tilbake til tiden før den alvorlige skaden som satte ham ut av spill i flere måneder. Byttet ut etter 67 minutter.
Gerrard 6Virker ikke å være i sin beste kampform for tiden. Spilte også en kamp på det jevne. Jobbet som resten av laget hardt for utlikning i andre omgang, men uten å lykkes.
Moses 7Bidro med farten sin å utfordre et tidvist rustent midtstopperpar hos United. Hadde en kjempemulighet da han headet rett på De Gea. Viste lovende ting sammen med Suarez og Sturridge.
Suarez Liverpools beste8For noen forventninger som var satt til Luis etter ti kampers fravær. Svarte til forventningene. Bare målet manglet. Det manglet ikke på sjansene. Hadde et par gode frispark og noen skudd som kunne gått inn. Ikke alle fintene satt, men uruguayaneren gjorde nok til å få tittelen Liverpools beste.
Sturridge 6Hadde første omgangs største sjanse på et skudd som gikk like utenfor. Mens han var flink til å holde på ballen i første var han ikke like mye venn med ballen i andre omgang. God i spann med Suarez.
Kelly 0Fikk 23 minutter for Lucas. Godt å se den skadeforfulgte forsvareren tilbake.
Sterling 0Spilte de siste åtte minuttene for Moses. Hadde noen raid og en takling på Rooney det luktet svidd av.