Newcastle - Liverpool

2-2)

19.10.2013 /Premier League /St. James' Park / Tilskuere: 51 703 / Dommer: Andre Marriner

Skrevet av Einar Kvande

Liverpool fikk med seg ett poeng hjem til Merseyside, men vil være misfornøyde med at det ikke ble tre mot et Newcastle som spilte i over en omgang med ti mann, etter at midtstopperen Yanga-Mbiwa ble utvist like før pause. I begynnelsen av andre omgang stanget de røde mot en massiv forsvarsmur uten videre oppfinnsomhet, og fikk så ett i sekken når Dummett lurte seg inn bak en ball-watching Cissokho på bakre stolpe. Etter Sturridge sin utligning hadde Liverpool vanvittige sjanser til å vinne kampen. Suarez hadde en suser i tverrliggeren, mens Sturridge misbrukte et par gedigne muligheter som han vanligvis setter i mål. Daniel var rett og slett ikke venn med ballen i dag. Tabelltopp for en stakket stund er mager trøst for Liverpool etter denne kampen. Dette var heller to poeng tapt enn ett poeng vunnet.

90:Luis Suarez skyter et hardt frispark i keeperhjørnet. Krul gir retur, men Sturridge klarer ikke å komme på ballen.

90:Fem minutter på overtid får Suarez frispark like utenfor 16 meteren.

90:Suarez tas nede ved hjørneflagget, men Marriner dømmer utspill.

90:Luis Alberto skyter håpløst over i det tredje minuttet av overtiden. Newcastle bruker all verdens tid på å få spillet i gang igjen.

90:Ameobi tvinger frem et hjørnespark for vertene i det første minuttet av overtiden.

90:Daniel Sturridge legger inn over en utrusende Krul, men Moses når ikke ballen. Corner til gjestene. Fire minutter er lagt til.

87:Cissokho med fantastisk stopperspill når Remy kommer mutters alene med ham og Mignolet.

86:Debuchy må gi corner på et Cissokho-innlegg.

86: Debuchy får gult kort for en felling av Moses ute ved sidelinja.

85:Daniel Sturridge får en kjempesjanse alene med Krul etter et kreminnlegg fra Gerrard. Svakt av spissen å ikke klare å sette den på mål.

84:Daniel Sturridge får gult kort for en felling på Gouffran.

83:Glen Johnson bytter med Raheem Sterling.

82:Henderson klarer ikke å få presset ned skuddet sitt etter corneren.

82:Debuchy gir corner foran en innstormende Moses.

79:Skrtel varter igjen opp med godt stopperspill.

78: Cabaye bytter med Anita.

78: Ben Arfa bytter med Ameobi Sa..

77:Daniel Sturridge får en enorm sjanse til å føre Liverpool i ledelsen, men skyter svakt på tvers av målgården etter flott forarbeid av Moses.

75:Luis Suarez dundrer ballen i tverrliggeren og over fra 8-9 meters hold etter et kreminnlegg fra Cissokho.

74:Sturridge er nær ved å sette ballen i mål igjen etter pasning fra Suarez, men ballen går like utenfor. Angriperen vinkes uansett av for offside.

72:Daniel Sturridge scorer med hodet etter innlegg fra Luis Suarez. Uruguayaneren blir fint frispilt av Victor Moses, og legger nydelig til sin angrepskollega.

71:Kolo Toure får gult kort etter en felling midt på banen.

71:Luis Suarez skyter flott i steget, men Krul gjør en god redning. Ingen røde på returen.

70:Tiote bryter midt på Liverpools halvdel, men skyter svakt et godt stykke utenfor.

69:Moses stusser Gerrards hjørnespark noen meter utenfor.

68:Tiote klarerer til corner for Liverpool.

67: Gouffran får gult kort for en sen takling mot Cissokho.

63:Mamadou Sakho bytter med Luis Alberto. Liverpool legger om til vanlig firebacksrekke.

63:Jordan Henderson skyter over på et volley-forsøk.

61:Skrtel gjør igjen en god jobb og stopper en Newcastle-kontring.

60:Mamadou Sakho får en smell i ankelen, og spillet stoppes.

57: Dummett scorer etter at Cabaye slår et frispark inn i feltet. Innbytteren lurer seg inn bak ryggen på Cissokho på bakre stolpe.

55:Victor Moses skyter over fra 20 meters hold.

51:Martin Skrtel med en fantastisk takling på Remy, berger trolig Liverpool for et baklengsmål.

48:Glen Johnson skjærer inn i banen og skyter fra drøye 16 meter. Krul må gi corner, som Liverpool roter bort.

46:Newcastle setter i gang annen omgang.

Liverpool virket å ha fått kontroll på kampen da Cabaye midtveis i omgangen avanserte fra midtlinjen og dundret løs fra 30 meter. Ballen føk inn i langhjørnet bak en noe passiv Mignolet. Dermed var gnisten tent hos vertene igjen, som presset på og skapte flere sjanser i en periode etter scoringen. Men så snur matchen igjen fem minutter før pause. Suarez er på vei gjennom, og Yanga-Mgbiwa tar tak i armen til uruguayaneren og snurrer ham i bakken. Dermed rødt kort til Newcastle-stopperen, og straffe til Liverpool. Straffesparket setter Steven Gerrard sikkert i mål, og scouseren scorer dermed sitt ligamål nummer 100 for Liverpool!

45:Steven Gerrard får gult kort for en felling langt inne på Newcastles banehalvdel to minutter på overtid i første omgang. Strengt idømt. Det er det siste som skjer før pause.

45: Sissoko bytter med Dummett.

45:Steven Gerrard skyter over fra drøye 16 meter.

42:Steven Gerrard scorer på straffe. Setter ballen ned til venstre. Krul går riktig vei, men er ikke borti ballen. Gerrards ligamål nummer 100 for Liverpool.

40:Det tar lang tid før Newcastle-spilleren forlater banen. Krul forsøker å psyke ut Gerrard.

40: Yanga-Mbiwa får rødt kort etter å ha revet ned Suarez på vei mot mål. Straffe til Liverpool.

39:Luis Suarez skyter lavt fra skrått hold, etter å ha blitt frispilt av Sturridge. Krul er kjapt nede og redder.

37: Sissoko skyter hardt fra distanse. God redning av Mignolet, og forsvaret får ryddet unna returen.

35: Cabaye med et nytt farlig langskudd, som dupper ned like over krysset bak Mignolet.

34:Sturridge kommer inn på banen igjen.

33:Ny Liverpool-corner. Liverpool fortsatt med ti mann på banen.

32:Sturridge har problemer med underlaget, og må skifte fotballsko.

31:Liverpool klarer ikke å tråkle seg gjennom Newcastle-forsvaret.

28:Vertene er i støttet nå, og skaffer seg en corner.

27:Toure får stusset frisparket unna når det slås inn i feltet.

27:Sakho lager et unødig frispark ute ved sidelinja.

25:Mamadou Sakho header over etter fantastisk forarbeid av Suarez.

25:Liverpool får igjen corner.

23: Cabaye scorer på et langskudd etter å ha tatt med seg ballen fra midtbanen. Totalt ut av det blå. Svakt keeperspill av Mignolet.

22:Ny Liverpool-corner. Suarez legger den. Gerrard header til Skrtel, som header svakt høyt over.

21:Cabaye feller Cissokho. Frispark til Liverpool ute ved sidelinja. Ender i Liverpools femte corner.

20:Luis Suarez header mot krysset, men Santon redder på streken til ny corner.

20:Johnson skaffer Liverpool en corner.

18:Liverpool kontrer, men Moses mister ballen midt på banen.

18:Gerrard header hjørnesparket unna.

17:Skrtel må gi corner på et innlegg fra venstre.

14:Moses igjen med nydelig forarbeid og pasning til Sturridge, men avleveringen blir litt for hard.

12:Moses med flott forarbeid til Sturridge, men spissens avslutning fra skrått hold er svak.

8:Svak corner av Gerrard blir headet unna ved første stolpe.

8:Suarez skaffer Liverpool kampens første corner.

7:Cissokho snubler, og en nydelig tversoverpasning fra Johnson går over sidelinja.

6: Debuchy skyter, men Mignolet holder det lave langskuddet.

5:Skrtel header unna et høyt fremspill.

4:Liverpool kombinerer seg flott inn i feltet, og Johnson mener at han skulle hatt straffespark når han legges ned like utenfor femmeteren.

3:Skrtel stopper Sissoko rett utenfor egen 16-meter. Stillingskrig de første minuttene av kampen.

1:Liverpool tar avspark på St James' Park.

Etter to uker opphold i Premier League grunnet landskamper skal Liverpool ut i bortekamp mot Newcastle.

Lucas Leiva er uaktuell for kampen etter å ha blitt far i løpet av natten. Jose Enrique er heller ikke med i kamptroppen. Spanjolen har problemer med kneet igjen, ifølge James Pearce i Liverpool Echo.

Aly Cissokho og Glen Johnson går rett inn i startoppstillingen igjen, etter sine langvarige skadeavbrekk, mens Joe Allen er tilbake på innbytterbenken etter sin skade. Dette blir Cissokhos første Premier League-kamp fra start av.

Vurdert av Tor Sandø

Mignolet 7Burde nok tatt 1-0-målet. Spilte seg stort opp med en kjemperedning like etter. Sjanseløs på det andre Newcastle-målet.
Toure 6En kamp på det jevne for ivorianeren. Bidro en del offensivt og hadde i perioder nok med å demme opp defensivt.
Skrtel Liverpools beste8Liverpools gigant i forsvaret. Der resten av forsvarsspillerne slet med å komme tilbake, sto Martin opp. Mange tvilte på slovaken etter en landskampuke, der det blant annet ble rødt kort. Skrtel slo tilbake. Liverpools bestemann.
Sakho 5Gjorde en del spede forsøk på å lykkes offensivt, men lyktes med heller lite. Fikk seg en smell i andre omgang og forlot banen en halv time før slutt.
Johnson 6Bidro med offensivt bra spill på høyresiden i forsvaret. Ble et tomrom der etter at han gikk ut åtte minutter før slutt. Mente seg snytt for straffespark tidlig i kampen.
Henderson 6Fikk som ventet mye pes fra hjemmepublikummet. Jobbet bra og spilte en brukbar kamp på midten. Hadde noen skuddforsøk også, men sliter med å få presset skuddene ned.
Gerrard 7Captain Fantastic scoret sitt hundrede Premier League-mål for Liverpool da han satte inn straffesparket. Holdt hodet kaldt da Krul forsøkte å psyke han ut. Bra kamp av Steven.
Moses 6Forsøkte på mye, men lyktes med heller lite før hvilen. Spilte seg mer opp og bidro mer i andre. Gjør en dårlig defensiv jobb på 1-0-målet. Virket litt ukonsentrert til tider og hadde flere grove ballmiss.
Cissokho 6Flere gode taklinger, blant annet en kanontakling mot Rèmy i andre omgang. Svakt markeringsspill på Newcastles 2-1-mål.
Suarez 8Meget god kamp av Luis. Bra sjanse på en heading etter 20 minutter. Glimrende nedtak og innlegg til Sakho da franskmannen headet over. Hadde en kanonsjanse til vinnermålet mot slutten.
Sturridge 7Utliknet til 2-2 fra kort hold og hadde en kjempesjanse like etter. Litt borte i første, mer med i andre omgang.
Sterling 0Fikk åtte minutter for Johnson, uten å markere seg.
Alberto 0Spilte en knapp halvtime. Hadde en bra mulighet mot slutten, men skjøt håpløst over og utenfor.