Southampton - Liverpool

0-3)

01.03.2014 /Premier League /St. Mary's Stadium / Tilskuere: 31 659 / Dommer: Lee Probert

Kampfakta

Mål H
Mål B
Gerrard (STR)(90)
Sterling(58)
Suarez(16)
Lagoppstilling H
Boruc()
Chambers()
Fonte()
Lovren()
Shaw()
Cork(77)
Schneiderlin()
Davis(46)
Lallana()
Rodriguez()
Lambert(76)
Lagoppstilling B
MignoletKeeper()
FlanaganHøyreback()
SkrtelMidtstopper()
AggerMidtstopper()
JohnsonVenstreback()
GerrardDefensiv midtbane()
HendersonSentral midtbane 1()
AllenSentral midtbane 2()
CoutinhoHøyre kant(57)
SuarezVenstre kant()
SturridgeSpiss(85)
Innbyttere H
Clyne() ()
Yoshida() ()
Ramirez(46) ()
Gazzaniga() ()
Ward-Prowse() ()
Wanyama(77) ()
Gallagher(76) ()
Innbyttere B
Sterling(57) ()
Jones() ()
Aspas(85) ()
Toure() ()
Cissokho() ()
Moses() ()
Teixeira() ()
Gult kort H
Wanyama(84)
Gult kort B
Gerrard(87)
Henderson(70)
Rødt kort H
Rødt kort B

Kampreferat

Skrevet av Håvard Sæle

Liverpool overbeviste og tok en kruttsterk 3-0-seier mot Southampton på St. Mary's. Luis Suárez fikset 1-0-ledelse til pause med sin scoring etter drøye kvarteret, men Southampton var nære utligning før hvilen. Gjestene var sågar noe heldige som tok med seg ledelsen inn i garderoben til pause.

Hjemmelaget begynte friskt etter pause, men kampen endret karakter da Raheem Sterling kom inn for Philippe Coutinho 12 minutter inn i omgangen. Det første stjerneskuddet gjorde, var nemlig å doble Liverpools ledelse etter fint forarbeid av Suárez og Gerrard.

Etter 2-0-scoringen kontrollerte Liverpool kampen, selv om Southampton hadde mesteparten av ballinnehavet. Sturridge og Suárez var stadig en trussel på kontringer, og hjemmelagets midtstoppere slet med å håndtere gjestenes spissduo.

Det ble tydelig illustrert på overtid da Suárez gikk overende i 16-meteren etter å ha blitt felt av José Fonte. Steven Gerrard tok hånd om straffesparket, banket ballen opp i vinkelen og sørget med det for at Liverpool tok med seg alle de tre poengene hjem til Merseyside.

Andre omgang

Hendelses bilde
Icon
90:Straffen var det siste som skjedde. Kampen er slutt!

Icon
90:Steven Gerrard planter straffen opp i det venstre krysset bak Boruc. Glimrende satt!

Icon
90:Suárez utfordrer Fonte inne i boksen. Portugiseren stikker ut foten og feller Liverpool-spissen, og dommer Probert peker på straffemerket.

Icon
90:Schneiderlin får en brukbar sjanse til å pynte på resultatet. Midtbanemannen drar til fra 20 meter, men Agger står støtt og blokkerer avslutningen med brystkassa. Godt stopperspill.

Icon
90:Fire minutter er lagt til. You'll Never Walk Alone runger ut over stadion nå.

Icon
90:Iago Aspas kjører en sylfrekk luke på Lovren. Får frispark, men Lovren slipper gult kort.

Icon
89:Kampen ebber ut nå. Lite som skjer.

Icon
87:Steven Gerrard hakker ned Lallana og får kortet.

Icon
85:Daniel Sturridge bytter med Iago Aspas.

Icon
84: Wanyama er sent inne mot Suárez og får gult kort.

Icon
83:Southampton har ikke gitt opp, men Liverpool kontrollerer kampen for øyeblikket.

Icon
80:Mignolet er fint ute og bokser unna et Southampton-hjørnespark.

Icon
77: Cork bytter med Wanyama for Southampton.

Icon
76: Lambert bytter med Gallagher for Southampton.

Icon
73:Boruc må i aksjon igjen på det påfølgende hjørnesparket fra Gerrard. Ballen holder på å skru rett i buret, men polakken får stokket potene og dyttet kula unna i tolvte time.

Icon
73:Gerrard tester slegga fra distanse. Får klem på skuddet, men Southampton-keeper Boruc kaster seg så lang han er og får dyttet ballen rundt stolpen. Herlig utført skudd og en minst like god redning!

Icon
72:Nå henger ikke Southampton med i svingene lenger! Suárez stormer igjennom, men i stedet for å avslutte selv, prøver han å legge inn til spissmakker Sturridge. Ballen passerer ham, men havner hos Allen. Waliseren spiller den inn til Henderson på 11-12 meter, og midtbanemannen får en kjempemulighet. Dessverre for gjestene blåser han ballen himmelhøyt over mål.

Icon
70:Jordan Henderson napper i trøya til Shaw og får gult kort.

Icon
69:Bortelaget vinner ballen høyt i banen og setter fart fremover. Suárez trer ballen igjennom til Sturridge, som runder Southampton-keeper Boruc, men vinkelen blir for spiss og spissen får ikke avslutningen mellom stengene. Der kunne kampen for alvor vært punktert!

Icon
66:Liverpool har god kontroll på kampen nå.

Icon
63:Chambers og Rodriguez kommer til hvert sitt innlegg, men Gerrard bryter begge forsøkene.

Icon
61:Ramírez svinger ballen inn mot bakre stolpe, men den sniker seg forbi alt og alle.

Icon
60:Frispark til Southampton i god posisjon. Ramírez skal slå inn.

Hendelses bilde
Icon
58:For et innhopp av Raheem Sterling! Steven Gerrard trer igjennom Luis Suárez med en perfekt stikker bak ryggen på Southampton-stopper Lovren. Uruguayaneren ser opp og finner Sterling foran mål. Han er det ingen i rødt som har passet på, og da kan unggutten enkelt og greit spasere inn 2-0-målet fra ti-tolv meter!

Icon
57:Philippe Coutinho bytter med Raheem Sterling.

Icon
55:Henderson slår inn fra høyre, men Lovren header unna for Southampton.

Icon
53:Coutinho med nytt forsøk på å finne Sturridge i bakrom. Ballen er grei nok, den, men Southampton-back Chambers har falt av i tide. Unggutten skjærer inn foran Sturridge og rydder opp. Godt backspill.

Icon
51:Suárez lemper ballen mot Sturridge i bakrom, men Southampton-keeper Boruc leser spillet og kommer ut. Polakken fanger ballen enkelt og setter i gang en overgang for vertene.

Hendelses bilde
Icon
50:Sterling gjør seg for øvrig klar til å komme innpå for gjestene.

Icon
50:Lallana skyter fra 20 meter, men skuddet går rett på Mignolet.

Icon
49:Sturridge utfordrer en Southampton-forsvarer inne i boksen, før han går i bakken. Gjestene roper på straffespark, men dommer Probert vinker angriperen tilbake på beina.

Icon
48:Southampton har tatt initiativet her.

Icon
46:Ramírez tester skuddfoten umiddelbart, men uruguayaneren klinker ballen rett i kroppen på Skrtel. Liverpool får kontroll og overtar kula.

Icon
46: Davis bytter med Ramirez for Southampton.

Icon
46:Southampton ruller i gang de siste 45 minuttene.

Pausereferat

Liverpool leder 1-0 til pause på sørkysten, etter en heldig scoring av Luis Suárez. Southampton-forsvaret fikk ikke ryddet unna da Daniel Sturridge prøvde å frispille sin angrepskollega, og Suárez var ikke vond og be da han fikk muligheten fra 13-14 meter.

Etter scoringen tok Southampton over banespillet. De rødkledde skapte flere farligheter, som nesten uten unntak hadde sitt utspring fra innlegg fra kantene. Den største sjansen falt til Adam Lallana, som pirket ballen i stolpen fra kort hold. Liverpool-keeper Simon Mignolet har også måttet hente frem en aldeles utsøkt redning for å nekte Jay Rodriguez scoring.

Gjestene var farligst på kontringer, spesielt når Sturridge trakk ut på kanten og utfordret innover i banen. Det ble imidlertid ikke mange muligheter ut av det, og Liverpool er noe heldige som leder ved halvtid.

Første omgang

Icon
45:Det er pause på St. Mary's.

Icon
45:Coutinho og Suárez forsøker å tre seg igjennom Southampton-forsvaret, men hjemmelaget klarerer.

Icon
45:To minutter er lagt til av første omgang.

Icon
43:Mignolet redder Liverpool! Shaw dundrer forbi Flanagan på venstrekanten og slår inn. Inne i feltet er Lambert klok når han hopper over ballen, og Rodriguez får en gyllen mulighet til å fikse balanse i regnskapet. Spissen skyter på direkten, men Mignolet er lynraskt nede og redder mesterlig!

Icon
42:Southampton triller ball. Liverpool venter på kontringsmuligheter.

Icon
39:Så er det Southampton som er frempå og forsøker seg. Schneiderlin får ballen feilvendt inne i Liverpool-boksen, og franskmannen er ikke snauere enn at han vender opp og brenner til. Skuddet er brukbart, men Mignolet har kontroll på avslutningen som går en halvmeter over.

Icon
37:Sturridge med fint forarbeid ute på høyrekanten. Finter seg enkelt forbi sin oppasser, før han slår inn mot spisskollega Suárez. Uruguayaneren drar til på halvspretten, men skuddet går rett i magen på Boruc, som holder ballen. Flott forarbeid, godt skuddforsøk og god redning.

Icon
35:Coutinho ligger sentralt i banen, så Liverpool avgir store rom på flankene. Allen og Henderson makter ikke å hjelpe Johnson og Flanagan med å ufarliggjøre rommene.

Hendelses bilde
Icon
33:Motorvei for Southampton på begge flankene for øyeblikket. Denne gangen er det Shaw som skaffer seg rom på venstre, og innlegget finner Lambert i boksen. Ballen havner imidlertid litt bak storscoreren, som ikke får stokket beina helt. Avslutningen går dermed ufarlig til side for mål.

Icon
32:Lallana treffer stolpen! Igjen er det på høyrekanten det skjer for hjemmelaget. Lambert vinner duellen med Skrtel og styrer ballen ned til Lallana, som under press fra Agger og Mignolet pirker ballen i treverket. Hjemmelaget nærmer seg utligning nå.

Icon
29:Johnson gjør en viktig defensiv jobb når han blokkerer Chambers' lave innlegg fra høyre. Vertene har fått mye rom på kantene i denne førsteomgangen.

Icon
28:Southampton får trille mer ball nå. Liverpool er fornøyd med tingenes tilstand.

Icon
26:Shaw finner Lambert inne i boksen. Spissen rapper til, men volleyskuddet går utenfor.

Icon
22:Suárez, Gerrard og Agger diskuterer hvem som skal få prøve seg. Det ender med at målscorer Suárez tar ansvar, men forsøket suser en halvmeter over krysset til Southampton-keeper Boruc.

Icon
20:Cork er for sent inne og klipper ned Suárez på 18 meter.

Icon
18:Pussig scoring, det der. Southamptons to midtstoppere var begge innom ballen før Suárez plutselig var alene med keeper Boruc.

Hendelses bilde
Icon
16:Luis Suárez gir Liverpool ledelsen! Sturridge prøver å spille igjennom spisspartneren sin, men Southampton-forsvaret forkludrer planene. Ballen spretter imidlertid via låret til Fonte og havner rett i beina på Suárez, som alene med Southampton-keeper Boruc enkelt bredsider ballen i mål!

Icon
15:Agger ruver i egen boks når han stanger unna to Southampton-innlegg i løpet av ti sekunder. Hjemmelaget har festet grepet om oppgjøret nå.

Icon
14:Lallana går overende innenfor 16-meteren etter en duell med Flanagan. De rødkledde vertene roper på straffespark, men dommer Lee Probert vinker spillet videre.

Icon
13:Shaw er tilbake på banen etter smellen. Unggutten stormer oppover venstrekanten og slår inn, men overlegget ramler ned bak målet til Mignolet.

Icon
10:Southampton-forsvarer Shaw får seg en solid smell i duell med Flanagan. Backen er først på ballen, Flanagan er for sen og klinker albuen i hodet på unggutten. Heldigvis ser det ut til at det går bra med Southampton-spilleren.

Icon
9:Liverpool får flere hjørnespark på rappen, men uten tellende resultat.

Icon
7:Bare en fantastisk inngripen av Southampton-forsvarer Fonte hindrer Liverpool fra å ta ledelsen! Flanagan banker ballen høyt opp langs høyrekanten, og Sturridge parkerer Lovren. Spissen kommer seg fri inne i boksen, men er uegoistisk når han forsøker å finne Suárez foran mål i stedet for å skyte selv. Fonte får akkurat foten på ballen og gitt til hjørnespark.

Icon
4:Intens åpning på matchen. Begge lag har gått offensivt til verks.

Icon
2:Coutinho prøver å stikke igjennom Suárez, men Southampton-forsvaret bryter.

Icon
1:Liverpool tar avspark.

Prematch

Liverpool står foran en vanskelig kamp i Southampton. De røde har kun vunnet en av de seneste syv kampene borte mot sydkyst-klubben. Forrige seier der kom i 2003. Den gang scoret Emile Heskey kampens eneste mål i det 14. minutt.

Liverpool har tapt de to seneste innbyrdes møtene med Southampton, og "The Saints" er det eneste laget som har vunnet på Anfield denne sesongen.

Eneste endringen på laget fra 4-3-seieren mot Swansea er Joe Allen inn for Raheem Sterling.

Det betyr at Luis Suarez får sin Premier League-kamp nummer 100, mens Sterling vil få sin 50. ligakamp for Liverpool dersom han blir byttet inn.

Spillerbørs

Vurdert av Frank H. Larsen

Mignolet 7har god kontroll på det som kommer. Redning i verdensklasse der han stopper forsøk fra Rodriquez med hånden når han er på vei motsatt vei, og forhindrer dermed 1-1. Godkjent i feltarbeidet.
Flanagan 5spiller på kanten av regelverket. Er oppe med armen i hodeduell og nær ved å få straffe i mot i en situasjon i feltet. Svak til å forhindre innlegg. Noe bedre etter pause.
Skrtel 7enkelte markeringsfeil. Vinner flere hodedueller. Er sjef i midtforsvaret etter pause.
Agger 6sliter før pause. Bedre i duellspillet og luftrommet enn i forrige kamp.
Johnson 7er kald og rolig med ballen hele kampen. foretar fornuftige valg. Klarerer når det er nødvendig.
Gerrard 7virker noe tung og treg før pause. Kommer ikke alltid inn i sin posisjon defensivt. Hever seg betraktelig etter pause. Slår forløsende pasning til Suarez ved Sterlings mål. Flere fine blokkeringer og jobber da bra defensivt i sin dype rolle.
Henderson 6heller ikke han leverer bra nok før pause, men bedre i de siste 45 minuttene. Håpløse avslutnignsforøsk.
Allen 7blir løpende noe i mellom i 1.omgang, men den av midtbanespillerne som kommer best ut før pause. Løper og stresser motstanderen i 2.omgangJobber bra.
Coutinho 5forsøker på mye vanskelig. Flere mislykkede avleveringer og ballmist. Byttes ut med Sterling
Suarez Liverpools beste8scorer, har målgivende og får straffespark i sin 100. ligakamp. Liverpools beste.
Sturridge 7bidrar godt offensivt til tider. Er uegoistisk. Mislykkes med avslutningene.
Aspas 0inn i det 85. minutt uten å markere seg.
Sterling 7blir byttet inn til sin 50. ligakamp. Scorer allerede etter ett minutt på banen. Viktig i Liverpools offensive spill.