Stoke - Liverpool

3-5)

12.01.2014 /Premier League /Britannia Stadium / Tilskuere: 27160 / Dommer: Anthony Taylor

Skrevet av Håvard Sæle

Liverpool vinner 5-3 etter en innholdsrik fotballkamp på Britannia. Etter å ha hentet opp gjestenes 2-0-ledelse før pause, gikk Stoke ut i hundre etter hvilen. De fikk ikke uttelling, og i stedet fikk Liverpool en billig straffe da Raheem Sterling gikk overende i duell med Wilson.

Steven Gerrard satte inn 3-2, men Stoke fortsatte å trykke på. Liverpool var imidlertid farlige på kontringer - spesielt etter at Daniel Sturridge kom innpå etter halvspilt omgang. Spissen satte opp Suárez med en genial pasning etter 71 minutter, og uruguayaneren plasserte vakkert inn 4-2-målet.

Stoke reduserte nok en gang fire minutter før slutt, da Walters utnyttet svakt forsvars- og keeperspill og rullet inn 3-4-målet. Liverpool svarte umiddelbart, og Sturridge fikk scoring i comeback-kampen da han satte inn returen etter sin egen avslutning.

90:Kampen er slutt. Liverpool vinner 5-3!

90:Og Mignolet må hente frem sitt aller beste! Adams hjørnespark er glimrende slått - Gerrard er høyest i feltet, men stusser ballen mot eget mål. Mignolet er raskt opp med armene og dytter ballen unna. Strålende keeperspill!

90:Stoke får lagets ellevte corner tre minutter på overtid.

90:Liverpool roer ned tempoet.

90:Det er lagt til fire minutter.

90:Så er det Suárez og Liverpool som får en stor mulighet. Sterling finner uruguayaneren inne i 16-meteren, og Suárez kan trille videre til en helt umarkert Sturridge. I stedet velger han å skyte fra skrå vinkel. Butland reagerer lynraskt og redder.

90:Crouch treffer stolpen! Han er høyest på et innlegg fra dypet, men headingen fra sju-åtte meter smeller i stolpen bak en forfjamset Mignolet.

88:Men nå er det vel avgjort?! Suárez finner Sturridge med et fantastisk innlegg. Innbytteren får foten på ballen, men Stoke-keeper Butland henter frem en nærmest utenomjordisk redning og stopper forsøket fra Sturridge. Spissen reagerer imidlertid først på returen, får kontroll på ballen og dunker den i kassa bak Butland på forsøk nummer to. For et drama!

85:Walters gir hjemmefansen håp! Liverpool-forsvaret er i ubalanse når Arnautovic får ballen ute på kanten. Han slår kula i rommet mellom Mignolet og Liverpool-stopperne, og Walters er først på den. Mignolet er på halvdistanse, men Walters får et dårlig touch før han sender i vei en laber avslutning. Mignolet kommer ikke raskt nok ned, og dermed har Stoke redusert.

83: Walters rager høyest på et innlegg fra venstre. Han får til en god heading, men Liverpool-keeper Mignolet er raskt nede til sin høyre og dytter ballen unna. Skrtel kaster seg inn og får blokkert returen, og Liverpool får til slutt klarert.

82:Sterling prøver å hælsparke igjennom til Sturridge, men Wilson bryter.

81:Stoke gjør en endring: N'Zonzi bytter med Ireland.

80:Mignolet bokser vekk corneren fra Adam.

79:Adam lemper ballen inn i Liverpools 16-meter. Touré gjør en god jobb når han får hodet på kula foran pannebrasken til Walters. Afrikaneren stusser til hjørnespark.

77:Sterling treffer den nærmeste krysstolpen med et innlegg fra høyre. Keeper Butland hadde nok uansett brukbar kontroll på den, selv om det sang i metallet.

76:Det er Liverpool-fansen som synger høyest nå.

74:Arnautovic med to gode innlegg i løpet av 30 sekunder. Liverpool får ryddet opp.

71:Liverpool er to mål foran igjen! Skrtel vinner ballen på egen 16-meter, og Lucas setter i gang Sturridge. Denne gangen velger engelskmannen å ta kontringen. Han får med seg Suárez, og da blir det som regel farlig. Sturridge skjærer inn fra venstre, før han med en smått genial stikker finner Suárez. Uruguayaneren har mye jobb igjen å gjøre, men han skrur ballen elegant bort i det lengste hjørnet bak Butland fra skrått hold. Kontring etter læreboka fra gjestene!

70:Sturridge snapper opp en dårlig ball fra Adam. Liverpool får pusterom når Sturridge og Suárez velger å holde i ballen.

69:N'Zonzi vender opp og skyter, men Skrtel blokkerer.

68:Cissokho kommer seg fri på venstrekanten, før han slår et lavt innlegg. Sterling kommer til avslutning med venstrefoten, men skuddet går rett på Butland.

67:Ser ut til at Liverpool har klart å ri av det verste Stoke-presset.

66:Philippe Coutinho bytter med Daniel Sturridge.

65:Coutinho og Lucas kombinerer like utenfor 16-meteren til Stoke. De to brasilianerne er nære ved å sy seg igjennom, men Coutinho får ikke helt med seg ballen. Han får likevel til en brukbar avslutning fra spiss vinkel. Den går imidlertid rett på Stoke-keeper Butland, som redder enkelt.

64:Sterling ligger nede etter en sen takling fra Adam. Unggutten kan fortsette, men Stokes midtbanemann er mildt sagt heldig som unnslipper det gule kortet.

62:Pustepause for Liverpool-forsvaret når Suárez får tak i ballen. Spissen legger ut på tur på høyrekanten, før han forsøker seg på en frekk tunnel inne i Stoke-boksen. Lykkes ikke med den, og Stoke overtar. De røde og hvite går rett i angrep umiddelbart. Hesblesende tempo i kampen.

60:Knallhardt inn foran mål fra Adam, men ballen sklir forbi alle.

59:Adam svinger inn. Det hele resulterer etter hvert i ny corner.

59:Stoke sitter i førersetet. De vinner nok et hjørnespark.

58:Suárez kjører en sylfrekk luke på Whelan. Det liker ikke Shawcross, som pløyer ned uruguayaneren i den neste duellen. Soleklart gult kort.

56:Liverpool får sitt første hjørnespark for kvelden. Coutinho slår inn, og Gerrard og Touré vinner dueller inne i boksen. Ingen av dem får til en avslutning, men ballen ramler ned hos Henderson på 15-16 meter. På halvspretten dundrer han til - skuddet går høyt over mål.

56:Gerrard sikter på bakre stolpe, men en Stoke-forsvarer får headet unna.

55:Suárez klippes ned. Liverpool-frispark på hjørnet av 16-meteren.

53:Kort variant. Adam spiller til Arnautovic, som skyter rett i brystet på Suárez fra 20 meter. Stoke roper på hands, men Taylor gjør en korrekt vurdering når han rister på hodet.

53:Cissokho får gult kort når han river ned Adam på siden av 16-meteren. Stoke med frispark nå, og det er Adam selv som skal være eksekutør.

51:Steven Gerrard er iskald fra straffemerket. Han plasserer ballen til høyre - keeper Butland går til venstre, og Liverpool er tilbake i ledelsen.

50:Straffespark til Liverpool! Stoke gir bort ballen på midtbanen, og Sterling setter fart fremover. Han stormer inn i 16-meteren og går overende i duell med Wilson. Dommer Taylor peker på krittmerket - men det ser veldig billig ut. Skjønt, det var kontakt mellom Wilson og Sterling der.

48:Pieters legger inn fra venstre etter et flott Stoke-angrep. Johnson rensker unna i boksen.

47:Adam skyter på halvspretten fra 18 meter, men sleiver. Skuddet går utenfor.

46:Liverpool ruller i gang de siste 45 minuttene.

Det har vært en hendelsesrik, men ikke spesielt velspilt første omgang i Stoke. Liverpool tok ledelsen etter snaut fem minutter, da et langskudd fra Cissokho gikk via en Stoke-forsvarer og i mål. Deretter doblet Luis Suárez ledelsen, etter å ha utnyttet elendig forsvarsspill av hjemmelaget. Men scoringer av Peter Crouch og Charlie Adam like før pause, sørger for at det står 2-2 ved halvtid.

Liverpool-manager Brendan Rodgers beordret spillerne sine om å beholde ballen og roen etter å ha gått opp til 2-0, men det maktet ikke gjestene. I stedet lot de hjemmelaget komme inn i kampen igjen. Det er for så vidt ikke ufortjent, for Stoke hadde sine muligheter også før målene. Måten pottemakerne fikk kjempe seg inn i matchen igjen på, vil uansett irritere Rodgers.

45:Det er pause i Stoke.

45:Fire minutter er lagt til.

45:Liverpool krøller det til på midtbanen. Adam vinner ballen og setter fart mot mål. Ser ut til å miste fotfestet, men skotten klarer å holde balansen. Liverpool-stopperne støter for sent, og da er Adam ikke sen å be. Han klinker til fra drøyt 20 meter, og ballen suser hardt ned i Mignolets venstre hjørne. Dermed står det igjen uavgjort på Britannia, etter at Liverpool har gitt bort 2-0-ledelsen.

44:Stoke har fått blod på tann nå. Hjemmelaget jager utligning.

41:Coutinho svarer nesten umiddelbart! Den lille brasilianeren skaffer seg rom inne i 16-meteren, Suárez finner ham med en leken chip, og Coutinho banker til på halvspretten fra ti meter. Skuddet går rett på Butland, som gir retur. Den får Shawcross beinet unna like foran snuten på Coutinho.

39:Stoke reduserer! Arnautovic skjærer inn fra venstre og legger inn mot Crouch. Den tidligere Liverpool-spissen er høyest i feltet når han elegant styrer ballen ned i kroken bak Mignolet. Belgieren rekker aldri ned til sin høyre, og dermed er Stoke tilbake i kampen.

38:En Stoke-forsvarer finner ut at han skal forsøke å drible Sterling inne i egen 16-meter. Han mislykkes totalt, og Sterling vinner ballen. Prøver så å vippe den inn til Suárez, men Shawcross rydder opp for sin forsvarskollega og header unna.

35:Brendan Rodgers ber spillerne sine om å beholde roen med ballen.

32:Luis Suárez dobler ledelsen for Liverpool! Men det er en heldig scoring: Skrtel dunker ballen 50 meter opp i banen fra inne i egen 16-meter. Wilson kåler det skikkelig til når han skal heade ballen tilbake til keeper Butland, og Suárez lukter hva som er i ferd med å skje. Butland kommer for sent, midtstopper Shawcross løper inn i målvakten - og dermed får Suárez en enkel jobb med å trille inn 2-0-målet i åpen kasse. Komikveld i Stoke-forsvaret, men Suárez takker høflig og drar nytte av gaven!

29:Liverpool får frispark i god posisjon. Suárez prøver seg, men skuddet går via en Stoke-forsvaret. Bortelaget får likevel ikke hjørnespark.

28:Suárez og Liverpool får en bra mulighet. Coutinho svinger inn et godt innlegg fra venstre, som Suárez er først på. Spissen får til en heading, men blir så feid overende av Stoke-keeper Butland. Vertene klarerer, mens dommer Taylor vinker spillet videre.

28:Dommer Taylor tar en god prat med Skrtel og Shawcross etter den forrige corneren. Reprisene viser at Liverpool er meget heldige som ikke får straffespark imot, for Skrtel rev og slet i Stoke-spilleren.

26:Mignolet bokser unna, men ikke langt. Ballen blir værende inne i Liverpool-feltet i flere sekunder, før en kledd i bortelagets farger hamrer kula unna.

25:Touré header unna til nok et hjørnespark.

25:Mignolet glipper et tilsynelatende ufarlig innlegg fra Walters, og Whelan får skutt fra 20 meter. Skuddet går via en Liverpool-forsvarer og til enda en Stoke-corner.

24:Adam får to forsøk, men Liverpool klarerer begge.

23:Ny corner for Stoke.

21:Liverpool kontrer etter corneren, og Sterling finner på-knappen på turboen. Unggutten ser opp når han kommer til hjørnet av 16-meteren og slår en lur pasning til Coutinho, som prøver å skru ballen i lengste kryss fra 14-15 meter. Brukbart forsøk, men ballen går en halvmeter over og utenfor det venstre krysset til Butland. Flott kontring av bortelaget, som kunne, og kanskje burde, ha doblet ledelsen der.

20:Touré takler Walters, men må gi hjørnespark. Adam svinger ballen inn, og det oppstår tilløp til panikk i Liverpool-forsvaret. Til slutt blir Henderson og Touré enige om at sistnevnte bare skal beine ballen langt unna. Dermed er faren over.

19:Mange tøffe dueller og lite ballspill utpå gresset akkurat nå.

16:Både Crouch og Walters er tilbake på beina. Begge kan fortsette oppgjøret.

15:Så er det Walters som ligger nede. Stoke-spilleren fikk seg en trykk i kneet etter å ha landet feil etter en duell med Skrtel. Også han får behandling av medisinsk personell.

13:Adam skrur det påfølgende frisparket inn i boksen, men rett i klypene til Mignolet.

12: Crouch har fått seg en smell og ligger nede. Mottar behandling nå, spissen.

10:Adam løfter ballen inn i Liverpool-boksen, men Skrtel er høyest og klarerer.

9:Coutinho med en smart ball mot Henderson som har løpt inn bak Stoke-forsvaret. Ballen blir akkurat litt for hard, og keeper Butland får snappet den foran Liverpools midtbanespiller.

7:Gjestene har åpnet bra. De trykker Stoke bakover på banen.

5:Liverpool går opp i ledelsen før fem minutter er spilt! Coutinho og Sterling gjør forarbeidet, og det er sistnevnte som finner Cissokho på drøyt 20 meter. Venstrebacken brenner til på halvspretten, og skuddet går via Stoke-forsvarer Shawcross. En utspilt keeper Butland kan dermed bare se ballen humpe i nettmaskene bak ham. Det var litt av en drømmestart for gjestene!

4:Liverpool har løftet laget og triller ball nå.

2:Den tidligere Liverpool-spilleren sender ballen i nettveggen. Ubegripelig svakt.

1:Adam slår inn, men ballen heades tilbake til Stoke-spilleren. Prøver å utfordre Gerrard, som takler og gir ny corner. Adam skal svinge ballen inn på ny.

1:Skrtel gir vekk en tidlig corner til Stoke.

1:Stoke tar avspark.

Liverpool har aldri vunnet en ligakamp på Britannia Stadium.

Kolo Toure kommer inn i midtforsvaret for skadede Daniel Agger. Glen Johnson er tilbake i startoppstillingen etter skade.

Daniel Sturridge og Jordon Ibe returnerer også etter ankelskader. Duoen sitter på benken. U21-keeper Danny Ward er reservekeeper.

Mamadou Sakho ble varslet klar etter hamstringskade, men er ikke i 18-mannstroppen.

Vurdert av Frank H. Larsen

Mignolet 6virker usikker når han i mange situasjoner velger å bokse fremfor å holde ballen. Burde avverget baklengsmål nummer to. Har to kjemperedninger mot slutten.
Johnson 5er ute av form. Lite engasjert fremover og til tider passiv i press defensivt.
Toure 5lar Crouch heade uforstyrret i mål. Nær selvmål i 2.omgang. Løfter seg etter pause. Vinner flere hodedueller.
Skrtel 5ser ut til å drive med en annen idrett i 1.omgang. Både holder i motstanderens trøye og tar godt brytegrep. Heldig som slipper straffe i mot. Rygger ved baklengsmålnummer to. Hever seg etter pause. Vinner flere dueller.
Cissokho 5har et håpløst skudd som ender i mål. Er en lettvekter på venstrebacken. Lite med fremover.
Leiva 6har en mindre vellykket opptreden i en mer fremskutt rolle enn til vanlig.
Sterling 8ser ut til å komme i bedre og bedre form. Er et uromoment. Fin pasning til Cissokho ved første målet. Skaffer straffespark. Flere flotte initiativ.
Gerrard 7spiller i ankerrollen i sin 650. kamp. Setter inn noen susende taklinger. Rydder opp elegant til tider. Sikker eksekutør fra ellevemetersmerket.
Henderson 6mister ballen ved baklengsmål nummer. Jobber iherdig, men har vist langt bedre form tidligere i vinter.
Coutinho 7burde ha tegnet seg på scoringslista. Kommer til flere gode avslutninger, men viser igjen dårlig treffsikkerhet . Viser kreativitet.
Suarez Liverpools beste8gjør det som trengs for å bli dagens mann. Begynner imidlertid litt anonymt. Jobber imidlertid iherdig og får belønning med scoring i første omgang. Avslutter iskaldt ved sin andre scoring. Spiller fint frem Sturridge ved innbytterens nettkjenning.
Sturridge 0tilbake etter ankelskade og leverer direkte. Noterer seg for både målgivende og mål.