Sunderland - Liverpool

1-3)

29.09.2013 /Premier League /Stadium of Light / Tilskuere: 41415 / Dommer: Howard Webb

Skrevet av Tor Sandø

En meget god kamp av Liverpool som reiser seg mesterlig etter forrige lørdags hjemmetap for Southampton. Midtbanen jobbet hardt for poengene og der framme har vi både Sturridge og Suarez, som sto for målene i dag. Daniel scoret ett, mens Luis scoret de to andre. Det blir meget spennende å se på fortsettelsen av hva de to angriperne kan finne på. Aller bakerst spilte både Toure, Skrtel og Mignolet en god kamp og hindret Sunderland å komme inn i kampen i deres gode periode i begynnelsen av andre omgang. Hjemmelaget var med å skape den gode fotballkampen dette ble, full av sjanser til begge lag. Men det var Liverpool som var mest giftig og som fortjente poengene.

90:Webb blåser av kampen tre og et halvt på overtid.

90:Sturridge har krampe. Får hjelp av Henderson.

90:Stor stemning blant de tilreisende Liverpool-supporterne.

90:Det er lagt til tre minutter.

89:1-3! Suarez scorer etter innlegg fra Sturridge. Fantastisk spill, der Sturridge får ballen fra Suarez. Luis vinker og får ballen tilbake. Fantastisk spill av angriperne våre i dag.

87:Sunderland er i angrep, men Webb hever armen for offside.

86:Mignolet tar frispark. Spillet går fram og tilbake. Ender med innkast til Liverpool.

86:Kolo Toure, som har vært meget god, ligger skadet med hva som kan være en skulder ut av ledd.

85: Larsson bytter med Mavrias.

85:Toure bryter et angrep fra Sunderland. Ender med frispark for Liverpool.

84:Bra kontring ved Sterling. Ender i ingenting.

82:Lucas får gult kort.

81:Sterling kaster feil.

80: Colback får gult kort.

77:Duell mellom Toure og Giaccherini. Ballen går ut til utspill fra Liverpools mål.

75:Moses bytter med Sterling for Liverpool.

74:Cattermole bytter med Celustka for Sunderland.

74:Suarez skyter fra 16 meter. Ballen går like utenfor. Godt skudd.

73:Liverpool kommer framover igjen.

72:Suarez skyter fra kort hold etter et glimrende innlegg fra Enrique.

71:Kjempepasning fra Moses til Henderson da Liverpool er på full fart fram. Henderson greier ikke å holde ballen i spill.

70:Sunderland er på visitt i Liverpools forsvar. Ballen går etterhvert ut til innkast til Liverpool.

69:Johnson tar corner. Mignolet går ut i feltet og slår ballen ut.

69:Colback tar frispark.

69:Lucas takler Altidore. Frispark.

69:Ligger et Liverpool-mål i lufta nå.

68:Sjanserikt på Stadium of Light.

68:Moses skyter fra omtrent samme sted som i sted. Ballen stryker stolpen og går utenfor.

67:Suarez tar corner. Hjørnesparket er svakt og går til en Sunderland-spiller.

67:Moses skyter fra motsatt 16-meter. Westwood slår til corner.

66:Suarez tar frispark fra 16-meteren. Ballen går til Moses.

65:Frispark til Sturridge. Colback holder.

65:Henderson får igjen en mulighet til å få lagt inn, men han lykkes ikke.

65:Grov feilpasning fra Cuellar skaper enda en Liverpool-sjanse. Men muligheten blir brutt.

64:Larsson tar frispark. Ballen heades inn i Liverpools femmeter. Men igjen er Mignolet med på notene.

63:Moses tar Ki og pådrar seg frispark.

62:Altidore skyter. Han tar ballen etter en misforståelse mellom Enrique og Sakho. Skuddet er hardt, men Mignolet har kontroll.

62:Liverpool som fører nå.

61:Gardner takler Moses. Webb vinker spillet videre.

61:Suarez blir lagt i bakken etter et glimrende framspill fra Sturridge. Lukter straffespark.

60:Giaccherini får gult kort etter taklingen av Skrtel. Italieneren fulgte i hælene på Skrtel fra 16-metersstreken.

59:Skrtel på full fart framover. Blir taklet like etter å ha passert midtbanestreken.

59:Webb dømmer frispark etter at Skrtel har taklet en motspiller.

58:Skudd fra Lucas. Blir igjen brutt.

58:Suarez blir taklet av Cuellar. Suarez er raskt oppe igjen.

58:Henderson slår inn fra høyre, men igjen er det en Sunderland-spiller som bryter ballbanen.

57:Moses prøver skuddfoten. Skuddet er hardt og treffer Cattermole i brystet.

56:Ki spiller fram Giaccherini. Assistentdommeren er oppe med flagget.

56:Sunderlands mål satte fyr på hjemmesupporterne.

55:Larsson tar corner. Men det blir ikke farlig foran Liverpools mål.

54:Gardner skyter. God redning av en dekket Mignolet, som slår ballen til corner.

54:Gerrard skyter. Innlegget er mot Sturridge, men Westwood bryter.

53:Henderson forsøker å slå tilbake. Men ballen går utenfor.

52:1-2! Giaccherini scorer på retur. Ki skyter hardt. Mignolet slår ballen ut i feltet og Giaccherini skyter ballen bak Liverpool-keeperen som har kommet seg på beina.

52:Johnson skyter fra 20 meter. Mignolet får slått til corner.

51:Duell mellom Toure og Altidore. Toure får sparket ballen til innkast.

49:Gerrard tar corner. Ballen går til Suarez som skyter langt utenfor.

48:Suarez skyter etter en god kombinasjon mellom han og Henderson. Luis skyter via en Sunderland-spiler og ut.

47:Sunderland går i angrep. Men Liverpool-forsvaret får avverget.

47:Henderson skyter fra langt hold. Westwood har full kontroll.

46:Suarez har akkurat fått en sønn er det kommet opplysninger om i pausen. Derfor viste han fram skjorta på scoringen sin.

46:Liverpool har tatt avspark.

Liverpool leder 2-0 etter mål av Sturridge og Suarez. Det var Sunderland som hadde ballen mest i begynnelsen av omgangen, men Liverpool hadde for det meste kontroll. På 1-0 scorer Sturridge på corner fra Gerrard, mens 2-0 så var det Sturrdige som fant en Suarez på full fart framover. Pasningen fra Steven Gerrard til Sturridge må også nevnes. Med dødelig presisjon over godt og vel 60 meter slik bare Captain Fantastic kan det. Sunderland har hatt sine sjanser i en fartsfylt omgang, men treverk og en god Mignolet har hindret hjemmemål. Liverpool har gjennomført en god omgang, der forsvarstreeren innimellom har sovet og skapt noen farligheter fra Sunderland. Men der både midtbanen og angrepet til Pool har gjort jobben så langt. Liverpool har også hatt en tredje ball inne. Gerrard skyter et knallhardt frispark. Sunderland-keeperen redder og Skrtel skyter i mål fra kort hold. Slovaken var hårfint offside her.

45:Webb blåser til pause to minutter og 16 etter ordinær tid.

45:Larsson gjør et forsøk, men møter Gerrards fot.

45:Enrique går i bakken, men Webb bruker fordelsparagrafen. Moses løper opp på høyre, skrår inn, men løper seg fast før han får til et innlegg.

45:Det er lagt til to minutter.

45:Johnson skyter fra kort hold. Ballen går over. De sover litt i forsvaret til Liverpool nå.

45:Gardner skyter knallhardt, men Mignolet er nede med en fantastisk beinparade.

43:Johnson skyter fra høyre. Det er egentlig et innlegg, men ballen stryker tverrliggeren. Mignolet har kontroll.

42:Feil innkast er sjelden man ser i Premier League. Giacchini presterte et innkast man ser blant lillegutter.

41:Kamp mellom Lucas og Cattermole. Sistnevnte går i bakken, men ingen frispark.

40:Larsson tar corner, men det blir ikke farlig foran Mignolet.

39:Larsson tar frispark kort til Gardner som skyter via en Liverpool-spiller og ut.

37:Liverpool spiller fin fotball nå.

37:0-2! Suarez scorer etter innlegg fra Sturridge. Kreminnlegg fra Sturridge til Suarez som er på full fart framover. Luis scorer fra kort hold. Ingen offside.

36:Krempasning fra Gerrard til Styrridge. Går over 60 meter.

36:Ki skyter. Utenfor.

35:Johnson tar corner. Mignolet har kontroll og bokser ballen ut.

34:Gardner legger inn fra høyre. Enrique er borti ballen og den går til corner.

34:Moses er på raid, men møter overmakten i form av fire Sunderland-spillere.

33:Der Sunderland-fansen ville ha tilbakespill er det Toure som får vippet ballen inn til keeper. Det ser ut som Kolo skal klarere, men ombestemmer seg.

33:Gerrard tar corner. Men ballen går over alt og alle og ut over sidelinjen.

32:Innlegg fra høyre for Liverpool. Enrique skyter ballen via en Sunderland-forsvarer og til corner.

32:Laver kampen nå.

31:Larsson tar corner. Mignolet griper ballen, men mister den. Han får den spilt til seg igjen, griper den og Sunderland-fansen mener det er tilbakespill.

31:Reprisen viser at Sturridge scorer med armen som er inntil kroppen.

29:Johnson tar corner. Innlegget blir ikke farlig sett med Liverpool-øyne.

28:0-1! Sturridge scorer etter corner fra Gerrard. Toure er såvidt borti ballen med hårtustene, før ballen kommer til Sturridge. Sunderland-spillerne vil ha hands på Sturridge, men hånda er inntil kroppen.

27:Enrique slår et innlegg. Går til corner.

27:Moses får ballen. Dårlig mottak, men han er så rask at han får tak i ballen igjen.

26:Moses skyter høyt over.

26:Larsson tar frispark, men Liverpool bryter.

26:Toure tar Altidore midt på banen. Frispark.

25:Giaccherini går i bakken etter møte med Toure. Sunderland vil ha straffespark, men Webb vinker spillet videre.

24:Mignolet hadde tatt den hvis den går under.

23:Larsson tar frispark fra drøyt 20 meter. Ballen smeller i tverrliggeren.

23:Giaccherini fører opp og dribler flere bortespillere. Lucas feller ham. Frispark.

22:Feilpasning fra Gerrard, men heldigvis bryter han tilbake.

22:Mye muskler i spill når Altidore og Sakho møtes. Vært flere dueller dem i mellom.

21:Gardner slår tunnel på Gerrard. Lucas bryter. Slår til innkast for Sunderland.

20:Ki skyter like utenfor for Sunderland.

20:Gerrard tar corner. Ballen går til Skrtel som header til Sturridge, som har problemer med å holde ballen i spill. Han lykkes, men ballen går til en hjemmespiller.

19:Henderson skyter via en Sunderland-spiller til corner.

19:Sunderland er flinke til å presse Liverpool bakover, men uten at den store farligheten har oppstått så langt. Et innspill ender i offside.

18:Enrique tar frispark da han blir tatt av Gardner.

18:Moses tar frispark.

18:Cattermole tar Moses. Frispark.

18:Ballen går fortsatt fra mann til mann.

17:Liverpool-spillerne triller ball. Henderson kan spille framover, men mangler alternativer og tar med seg Sakho.

17:60-40 i ballbesittelse så langt. I Sunderlands favør.

16:Suarez er skadet og får behandling til massiv pipekonsert. Han hinker av banen.

15:Suarez får igjen ballen, han glir inn i Gardner. Får ikke frispark, men Suarez blir liggende.

15:Suarez tar corneren selv. Innlegget er godt, men keeper Westwood klarerer.

14:Enrique spiller fri Suarez. Han går mot dødlinjen og tvinger fram en corner.

14:Johnson tar corner. Hjørnesparket er kort. Blir ikke noe resultat av innlegget.

13:Gerrard og Lucas kombinerer, men mister ballen. Johnson skyter, via en Liverpool-spiller og til corner.

13:Larsson skyter ballen inn i 16-meteren på en fri Altidore, men han står i offside.

12:Sunderland biter seg fast på Liverpools halvdel. Bortelaget har sitt fulle hyre med å holde unna.

11:Johnson skyter tre meter utenfor. Bra forarbeid av store og sterke Altidore.

10:God start på kampen for Liverpool.

9:Gerrard tar frispark. Westwood er nede og redder. Skrtel er framme og scorer, men assistentdommeren er oppe med flagget. Slovaken hadde en fot innenfor, viser reprisen.

8:Sturridge går i bakken rett utenfor 16-meteren. Blir tatt av Cattermole. Frispark.

8:God stemning blant hjemmefansen, tabellsituasjonen til tross.

7:Altidore legger inn fra høyre. Adressen er Giaccherini, men italieneren når ikke fram. Farlig foran Mignolet.

6:Johnson tar frispark. Går i muren.

5:Duell mellom Enrique og Johnson. Spanjolen dytter Johnson. Frispark nede ved dødlinjen.

4:Suarez skyter, men ballen går utenfor. Første sjansen i kampen.

4:Gerrard tar corner. Men uten at det kommer til farlighet.

4:Innlegg fra Gerrard, ender i hjørnespark.

2:Westwood er den første av keeprene som får kjenne på ballen.

2:Suarez har ballberøring og hjemmefansen lar høre fra seg. Bra stemning i finværet på Stadium of Light.

1:Hjemmelaget går i angrep, får slått inn, men ballen går til innkast til Liverpool.

1:Sunderland har tatt avspark.

0:Snart klart for det 25. Premier League-oppgjøret mellom Sunderland og Liverpool. Hjemmelaget har vunnet tre, åtte har endt uavgjort og Liverpool har vunnet tretten.

Bekreftet lag: Mignolet;Toure,Skrtel,Sakho; Henderson,Lucas,Gerrard,Moses,Enrique;Sturridge,Suarez. Res: Jones,Wisdom,Agger,Ilori,Ibe,Sterling,Aspas

Brendan Rodgers har altså valgt å benytte samme lag som i siste kamp mot Manchester United, og latt friskmeldte Daniel Agger være på benken. Der er også den unge midtstopperen Tiago Ilori, mens Luis Alberto ikke har kommet med blant reservene. Martin Kelly heller ikke med i troppen.

Vurdert av Torbjørn Flatin

Mignolet 6Fikk en veldig travel ettermiddag, slet en del med crossere dypt inn i feltet og ga en retur rett ut ved baklengsmålet. Hadde imidlertid en fantastisk redning fra Gardner like før pause.
Toure 8For en entusiasme og spilleglede! Vant dueller og spilte rutinert i forsvar og fikk også tid til å gå framover som bl.a. endte med et skudd som keeper så vidt fikk fistet over.
Skrtel 7Solid defensivt, men med tre bak kan en si at han spilte i Agger-rollen i dag og selv om slovaken prøvde å føre ballen ut av forsvar noen ganger er han ikke i klassen til dansken på det området.
Sakho 7Åpnet igjen litt nervøst, men hadde totalt sett god kontroll på svære Altidore, og etter hvert ble fremspillene bedre også.
Henderson 6Ble lite med framover og forsøkene på dype crossballer var ikke spesielt gode. Disiplinen og arbeidsinnsatsen var det som vanlig ikke noe å si på.
Leiva 6Fikk (allerede) sesongens 5. gule kort og virket for ofte litt på halvdistanse mot aggressive verter.
Gerrard 7God corner før 1-0 og fantastisk langpasning i forkant av 2-0. Mye bra, men skulle gjerne sett ham på et og annet dypt løp framover også.
Enrique 6Rotet en del defensivt og ga fra seg et par billige og farlige frispark. Presenterte seg med et par gode og lange crosser i 2.omgang.
Moses 6Det nye systemet til Rodgers er ment å passe til de spillerne han nå har tilgjengelig, men det gjelder ikke Victor som ikke er en playmaker som kan slå de avgjørende stikkerne. Han gir imidlertid likevel laget mer offensivt kraft gjennom sin fart og skuddstyrke.
Suarez 8Oppfinnsom, energisk, og med to scoringer, var Luis tilbake selv på en dag da ikke alt fungerte.
Sturridge Liverpools beste8Matchvinneren. Scoret det første om det så var med skulderen eller armen, og minst like imponerende var det uselviske forarbeidet til de to målene som han presenterte for Luis Suarez. Toppscoreren i Premier League.
Sterling 0Kom innpå mot slutten i en vingbackrolle. Fikk ikke vist stort, men det lot i det minste Jordan Henderson komme inn å bidra sentralt.