Blackburn - Liverpool

0-1)

08.04.2015 /FA-cup /Ewood Park / Tilskuere: 28 415 / Dommer: Kevin Friend

Kampfakta

Mål H
Mål B
Coutinho(71)
Lagoppstilling H
Eastwood()
Henley()
Baptiste(80)
Kilgallon()
Olsson()
Evans()
Williamson()
Conway(65)
Marshall()
Cairney()
Rhodes()
Lagoppstilling B
MignoletKeeper()
JohnsonMidtstopper1()
LovrenMidtstopper2()
SakhoMidtstopper3(28)
HendersonHøyre back()
AllenSentral midtbane 1()
LeivaSentral midtbane 2()
CoutinhoSentral midtbane 3()
MorenoVenstre back()
SturridgeSpiss 1(85)
SterlingSpiss 2()
Innbyttere H
Gestede(65) ()
Steele() ()
Spurr(80) ()
Lenihan() ()
Songo'o() ()
Nyambe() ()
Mahoney() ()
Innbyttere B
Jones() ()
Borini() ()
Toure(28) ()
Brannagan() ()
Markovic() ()
Lambert(85) ()
Manquillo() ()
Gult kort H
Evans(67)
Gult kort B
Sterling(90)
Rødt kort H
Rødt kort B

Kampreferat

Skrevet av Håvard Sæle

Liverpool er klare for FA-cupsemifinale mot Aston Villa på Wembley. Det ble klart etter 1-0-seieren i en lite velspilt, men svært dramatisk kvartfinale mot Blackburn på Ewood Park.

Etter en jevnspilt første omgang, der Liverpool hadde ballen mest, fikk Blackburn to store muligheter til å gå opp i 1-0 rett etter pause. To praktredninger av Liverpool-keeper Simon Mignolet nektet hjemmelaget scoring, og siden tok Liverpool over.

Derfor var det heller ikke helt ufortjent at Philippe Coutinho ble matchvinner med en flott avslutning etter 71 minutter. Liverpool måtte svette i perioder, men alt i alt er det fortjent at rødtrøyene avanserer til semifinalen på Wembley om to uker.

Andre omgang

Icon
90:Og der er det gjort! Liverpool er klare for semifinale!

Icon
90:Milde manet for en dramatikk! Spurr kaster ballen langt inn i boksen, og Liverpool får ikke klarert. Kula ramler ned hos Blackburn-keeper Eastwood, som har tatt turen opp. Det er ikke elegant, men målvakten får vendt opp og avsluttet fra 11-12 meter, og skuddet er nære ved å suse i nettmaskene. Liverpool-keeper Mignolet stopper avslutningen med nød og neppe og klemmer returen takknemlig til sitt bryst. For en vanvittig avslutning på matchen! Helt klin kokos!

Icon
90:Blackburn flytter opp alle mann, inkludert keeper Eastwood, på et innkast.

Icon
90:Raheem Sterling får gult kort for å hindre en Blackburn-overgang.

Hendelses bilde
Icon
90:Williamson løper ned Allen inne i Blackburn-boksen. Waliseren blir snytt for et soleklart straffespark når dommer Friend peker på hjørneflagget i stedet for krittmerket.

Icon
90:Det er lagt til fire minutter på Ewood Park.

Icon
90:Marshall kommer til innlegg for Blackburn, men Touré er stor i egen boks og rensker unna.

Icon
89:Coutinho og Sterling kjører overgang for Liverpool. Sterling utfordrer Blackburn-forsvaret og avslutter under press, men skuddet fra 11-12 meter flyr over målet til Eastwood.

Icon
88:Blackburn setter trykk på Liverpool, men Lovren beiner unna til slutt.

Icon
86:Henderson svinger et frispark inn i boksen, og Lambert markerer seg umiddelbart. 33-åringen kommer seg fri på bakre stolpe, men headingen fra skrått hold går utenfor mål.

Icon
85:Liverpools andre bytte: Rickie Lambert inn for Daniel Sturridge.

Icon
84:Lufta har gått litt ut av Blackburn etter Liverpools 1-0-scoring.

Hendelses bilde
Icon
82:Rodgers gjør klar Lambert ute ved sidelinjen.

Icon
80:Blackburns andre bytte: Alex Baptiste går ut og erstattes av Tommy Spurr.

Icon
79:Williamson planter albuen i snyteskaftet på Sterling og er heldig som unngår rødt kort. Så ikke ut som om dommer Friend fikk med seg det som skjedde i den situasjonen der.

Icon
77:Sterling skjærer inn i banen og skyter langt utenfor fra distanse.

Icon
76:Sturridge får en stor mulighet til å doble ledelsen! Sterling slår en lur og presis stikker til angriperen, som fra skrått hold forsøker å chippe ballen over Blackburn-keeper Eastwood og i mål. Dessverre for Liverpool sleiver han litt, og avslutningen går til side for mål. Det var en stor mulighet!

Hendelses bilde
Icon
73:Lucas har fått seg en smell og må ha behandling.

Hendelses bilde
Hendelses bilde
Icon
71:Liverpool tar ledelsen 1-0! Philippe Coutinho inviterer til vegg med Jordan Henderson, og visekapteinen er villig med på brasilianerens plan. Coutinho får ballen tilbake, tar den med seg mot mål - og banker kula i langhjørnet fra skrått hold. Flott scoring etter et herlig initiativ fra den lille brassen, og Liverpool er på vei mot FA-cupsemifinale på Wembley!

Hendelses bilde
Icon
69:Evans ser ut til å ha det vondt. Spørs om ikke midtbanekrigeren må ut.

Icon
67:Cory Evans får gult kort når han river ned Sterling og saboterer en overgang.

Icon
66:Gestede knuser Lovren i sin første duell for kvelden. Ballen faller ned i beina til spissmakker Rhodes, som utfordrer Touré. Spissen kommer til skudd, men Touré er godt med på notene og blokkerer avslutningen. Byttet har satt fart på hjemmefansen, som synger for full hals nå.

Icon
66:Hjemmelaget legger om til 4-4-2. Gestede går opp på topp sammen med Rhodes.

Icon
65:Blackburns første bytte: Craig Conway gjør plass til Rudy Gestede.

Hendelses bilde
Icon
62:Kampbildet har ikke endret seg: Liverpool har ballen mest, mens Blackburn satser på overganger. Bortelaget holder lenge på kula, men Lucas er for upresis når han skal spille opp Coutinho i mellomrom.

Icon
59:Williamson slår en fæl støttepasning som Sturridge jager, men Baptiste får klarert for vertene.

Hendelses bilde
Icon
57:Sterling til innlegg fra venstre - over alt og alle i boksen. Svakt av spissen.

Icon
56:Evans banker til fra 30 meter, men skuddet går rett i fanget til Mignolet.

Icon
55:Liverpool trykker på for scoring etter at Blackburn åpnet omgangen som en vind.

Icon
52:Henderson slår hjørnespark, og Blackburn-keeper Eastwood er ute og plasker i feltet. Heldigvis for sisteskansen er det ingen i rødt som straffer ham. Ikke helt patent keeperspill, det der, Eastwood.

Icon
50:Henderson prøver å vende opp i Blackburn-boksen, men Liverpool-kapteinen stanses.

Hendelses bilde
Icon
47:Du verden for en fantastisk redning av Mignolet! Cairney slår corneren mot første stolpe, der Marshall løper seg fri fra Henderson. Blackburn-spilleren styrer ballen ned mot hjørnet, men Liverpool-keeper Mignolet strekker fingertuppene og får slått ballen i stolpen. Stort bedre redning får du ikke se i år!

Icon
47:Cairney tester Mignolet umiddelbart! Blackburns offensive midtbanemann tester skuddfoten fra 20 meter, og ballen får en merkelig bane på vei mot mål. Liverpool-keeper Mignolet redder mesterlig når han slår til hjørnespark! Meget sterk keeperprestasjon av belgieren.

Hendelses bilde
Icon
46:Liverpool ruller i gang de siste 45 minuttene.

Pausereferat

Det er fortsatt målløst etter 135 minutters spill mellom Blackburn og Liverpool. Får vi ikke scoring i løpet av de neste 45 minuttene, må lagene ut i ekstraomganger på Ewood Park. Står det ennå uavgjort, er det klart for straffekonkurranse.

Liverpool og Blackburn har fått hver sin store mulighet i første omgang, men verken Jordan Rhodes eller Philippe Coutinho fikk ballen i mål. Det har vært en ganske rotete fotballkamp, der Liverpool har hatt ballen mest, men ikke har klart å true forsvarsfireren til Blackburn i nevneverdig grad. Vertene er gode på overganger, men heller ikke de har vært presise nok på den siste tredjedelen. Vi er straks tilbake med andre omgang!

Første omgang

Icon
45:Da er det pause på Ewood Park. Det står fortsatt 0-0.

Icon
45:Ett minutt er lagt til av denne førsteomgangen.

Icon
43:Sturridge når ikke helt opp når han forsøker å styre Coutinhos overlegg i mål. I stedet for å avslutte må engelskmannen nøye seg med å holde ballen inne på banen, og det hele ebber ut i ingenting.

Icon
42:Blackburn ser ut til å ri av den lille Liverpool-stormen før pause her.

Icon
39:Coutinho blåser ballen ut i skogen bak stadion når han prøver seg fra snaut 25 meter.

Icon
38:Nå er Liverpool i ferd med å feste grepet her. De røde setter opp noen flotte kombinasjoner utenfor hjemmelagets 16-meter, men Blackburn-stopper Kilgallon er våken og klarerer i det varsellampene begynner å blinke rødt for vertene. Gjestene ser imidlertid mer pigge ut nå!

Hendelses bilde
Icon
35:Kjemperedning av Eastwood, som nekter Liverpool scoring! Blackburn sliter alvorlig med å få klarert et hjørnespark fra Henderson, og ballen detter ned hos Coutinho. Brassen pirker kula ned mot hjørnet, men Eastwood kaster seg ned og redder strålende. Imponerende keeperspill.

Hendelses bilde
Icon
32:Johnson utfordrer langs høyrekanten og slår lavt inn foran mål. Innlegget blir klarert, men ballen havner ute hos Johnson igjen. Da bestemmer backen seg for å gjøre det på egnhånd: Han skjærer innover og klinker til mot det nærmeste hjørnet, men Blackburn-keeper Eastwood er raskt nede og holder ballen.

Icon
31:Williamson planter kneet i bakhodet på Coutinho. Imponerende spenst av Blackburn-spilleren, men koordinasjonen sto det verre til med i den situasjonen. Glassklart frispark, men Coutinho reiser seg opp og er pigg igjen. Williamson velger faktisk å protestere på den avgjørelsen, pussig nok.

Hendelses bilde
Icon
28:Liverpools første bytte: Mamadou Sakho må gi seg. Inn kommer Kolo Touré.

Icon
27:Aiai, dette ser ikke bra ut. Sakho drar på beinet og ser ut til å slite. Touré gjør seg klar på sidelinjen, og det er klart for kampens første bytte. Mer forsvarstrøbbel for Brendan Rodgers, dessverre.

Icon
26:Der skal det stå 1-0 til Blackburn! Marshall pisker inn en skikkelig godsak av et innlegg, og Rhodes løper seg fri fra både Lovren og Sakho inne i straffefeltet til Liverpool. Skotten header imidlertid over fra sju-åtte meter. Det er en stor sjanse! Ikke stopperspill etter boka, det der, Sakho og Lovren.

Icon
24:I en stille stund kan vi jo minne om at denne kampen skal avgjøres i kveld. Har vi ikke en vinner etter 90 minutter, spilles det ekstraomganger, mens det er duket for straffekonkurranse hvis det fortsatt er uavgjort etter 120 minutters spill. Det er imidlertid langt igjen dit!

Icon
22:Det har vært en jevnspilt åpning på dette kvartfinaleoppgjøret.

Icon
19:Henderson slår inn. Sakho kommer til heading, men han får ikke styrt ballen på mål.

Icon
18:Coutinho løper seg fri ved bakre stolpe på et hjørnespark fra Henderson, men skuddforsøket fra brasilianeren blokkeres av en Blackburn-forsvarer. Det ender med ny Liverpool-corner.

Hendelses bilde
Icon
16:Henderson prøver å spille fri Sterling, men pasningen går inn til keeper Eastwood.

Icon
14:Så får vi kampens første sjanse etter snaue kvarteret! Sakho faller i søvn i egen boks, og Marshall snapper ballen fra franskmannen. Liverpool-stopperen bråvåkner i tide, slik at han får kastet seg inn og blokkert skuddforsøket til Marshall fra 12-13 meter. Der er vertene nære 1-0!

Hendelses bilde
Icon
12:Blackburn er frempå for første gang i kveld. Marshall kommer til innlegg fra venstre, men Moreno er våken på bakerste stolpe og klarerer for bortelaget. Godt backspill av spanjolen, det der.

Icon
10:Sterling snuser på en lang og håpefull klarering i bakrom, men Blackburn-forsvarer Henley forstyrrer Liverpool-angriperen, som ikke får kontroll på ballen. Sjansen renner ut i sanden.

Icon
8:Sturridge er ute hos Rodgers på sidelinjen og bytter skotøy.

Hendelses bilde
Icon
6:Sterling skyter fra 18-20 meter. Forsøket er godt, og ballen får en underlig bue, men kula daler ned på nettaket til Blackburn-keeper Eastwood. Vi får anta at keeperen hadde kontroll der.

Icon
5:Allen jager nedfallsfrukten etter en duell på 11-meterstreken, men waliseren treffer ikke rent på volley fra 16-17 meter. Ballen spretter ufarlig noen meter til side for mål.

Hendelses bilde
Icon
4:Liverpool ruller ball på egen halvdel i åpningsminuttene.

Icon
2:Liverpool går ut i en 4-3-3-formasjon. Johnson og Moreno bekler backene, mens Sakho og Lovren utgjør stopperparet. Lucas, Henderson og Allen spiller sammen på midtbanen.

Hendelses bilde
Icon
1:Kampen på Ewood Park er i gang.

Prematch

Hei og velkommen til live-dekningen av FA-cupkvartfinalekampen mellom Blackburn Rovers og Liverpool på Ewood Park! Avspark er klokken 20.45, og kampen går direkte på TV 2 Sport Premium.

Liverpool (3-4-2-1): Mignolet; Johnson, Lovren, Sakho; Henderson, Allen, Lucas, Moreno; Coutinho, Sterling, Sturridge. Benk: Jones, Touré, Lambert, Manquillo, Borini, Brannagan, Markovic.

Liverpool-manager Brendan Rodgers gjør dermed tre endringer på laget som tapte 1-4 for Arsenal på Emirates i forrige kamp. Glen Johnson, Dejan Lovren og Daniel Sturridge er inne fra start, mens Kolo Touré, Emre Can og Lazar Markovic gjør plass. Markovic og Touré sitter på benken i dag, og Can er som kjent suspendert i denne kampen etter det røde kortet på Emirates.

Når det gjelder Liverpools formasjon, hersker det en viss usikkerhet. Det kan tenkes at Rodgers velger en backfirer med Johnson og Moreno på sidene og Sakho og Lovren i midten, men enn så lenge gjetter vi på at han holder fast på 3-4-2-1-formasjonen. I så fall tror vi at Jordan Henderson spiller til høyre på bortelagets midtbane. Svaret får vi ved kampstart. Følg med!

Blackburn mangler dessverre, sett med norske øyne, Joshua King i dag. 23-åringen scoret hat-trick mot Stoke i forrige runde av FA-cupen, så med Liverpool-briller er det kanskje like greit at nordmannen ikke ble klar til dagens kamp. Jordan Rhodes spiller på topp for Blackburn i stedet.

Lagene møttes på Anfield for nøyaktig en måned siden, men kampen endte 0-0. Dermed er det i kveld duket for omkamp for å avgjøre hvem som får møte Aston Villa i semifinalen på Wembley. Håvard Sæle følger hvert spark på ballen her på Liverpool.no, mens Tor Sandø gir dere spillerbørsen etter kampslutt.

Spillerbørs

Vurdert av Tor Sandø

Mignolet Liverpools beste8Mange var nok usikre på hvordan Mignolet ville respondere på enda mer utskiftinger i forsvaret. Belgieren sto fram som lagets gigant i denne kampen. Hadde to dobbeltredninger i begynnelsen av andre omgang og en viktig redning på skudd fra keeper-kollega Eastwood mot slutten. Liverpools bestemann.
Johnson 7Flink til å holde bredden. Spilte slik Johnson gjør når han er best, nemlig spilte på det trygge. Har fått mye kritikk for mangel på oppofrende spill. Men dette var mer enn godkjent for Glen.
Lovren 6Undertegnede må være ærlig å si at han ikke var mye å se til den første timen. Den siste halvtimen fikk han derimot nok å henge fingrene i, da hjemmelaget satte inn en ekstra angriper. Dejan kom fra møtet med fysisk sterke spisser på en bra måte.
Sakho 0Holdt på å gjøre det helt store da han ventet på Mignolet og lot Conway passere. Mignolet kom ikke og Conway passerte franskmannen og skjøt, men da hadde Sakho oppdaget feilen og slengte seg ned og stoppet skuddet. Etter 27 minutter måtte Sakho ut med en strekkskade i låret og situasjonen i Liverpools forsvar ser med det enda dårligere ut.
Henderson 7Jobbet og slet og løp sine kilometre for de røde i dag også. Var flink til å være spillbar, som da han var vegg for Coutinho på målet. God kamp av kapteinen.
Allen 7Løp om mulig enda mer enn Henderson. Waliseren er ikke stor og kan "komme bort" i perioder, men gjør en gigantisk ryddejobb på midten. Hadde også gode avleveringer og er flink til å finne rett tid for å tre ballen igjennom.
Leiva 6Fikk seg en real smell da han kom i smell mellom Mignolet og Gestede. Kom seg på beina og fullførte. God til å balansere midten og gjøre ryddejobben som midtbaneanker.
Coutinho 7Ble matchvinner da han full av vilje skrådde mot femmeteren og skjøt av full fart i hjørnet. Hadde også en stor sjanse i første omgang. Spilte en god kamp og var flink til å gjøre seg spillbar.
Moreno 5Hadde en rekke svake innlegg og var ikke helt venn med ballen denne gang. Profiterer på sin store fart og vinner tilbake ballen når han mister den. Men likevel er ikke dette av hans beste kamper.
Sturridge 7Sakte, men sikkert er Daniel i ferd med å spille seg i kampform. Sliter litt med timingen fortsatt, men denne kampen var et steg i riktig retning. Sto for den største sjansen i første omgang og kunne også fått nettkjenning da han kom alene med Blackburns keeper og skjøt over i andre omgang.
Sterling 6Var heller ikke han helt venn med ballen i dag. Jobbet hardt, men slet med å få så mye kreativt ute av spillet sitt. Fikk også et par harde smeller fra Williamson.
Toure 7Mange Liverpool-supportere holdt nok pusten når Toure kom inn for Sakho. Spilte en meget svak kamp mot Arsenal, men var veldig mye bedre denne gang. Jobbet hardt for å rette opp inntrykket og var sammen med Lovren meget gode da Blackburns Gestede kom inn og det ble mer fysisk spill framme hos hjemmelaget. Kolo kan gå med hevet hode etter oppgjøret.
Lambert 0Kom inn for Sturridge fem minutter før slutt. Kunne doblet ledelsen på en heading på sin første berøring. Ballen gikk utenfor. Jobbet bra de minuttene han fikk på banen.