Duff() ()
Ward() ()
Mee(84)

Skrevet av Marius Rabben

Tre komfortable poeng for de røde, som aldri risikerte å miste seieren etter at Daniel Sturridge doblet Jordan Henderson scoring fra første omgang like etter sidebyttet. Simon Mignolet ble satt på veldig få prøver, mens Tom Heaton i motsatt ende ble holdt varm gjennom hele oppgjøret. Burnley hadde sin beste periode da de stod høyt og holdt på ballen i noen få minutter etter det andre målet, men Liverpool rodde seieren i land uten problemer. To flotte scoringer, med Henderson involvert i begge, ingen skader, ingen baklengsmål og tre poeng må sies å være en veldig god kveld for de helrøde.

90:Slutt.

90: Wallace skyter. Ballen går over.

90:Frispark til Burnley på 25 meter. Dette blir det siste som skjer i kampen.

90:Det slås mot nærmeste stolpe. Lallana får ballen vekk.

90:Vokes får et hjørnespark.

90:Tre minutter legges til.

90: Ings får applaus av hjemmefansen når han byttes ut. Inn kommer Jutkiewicz.

90:Raheem Sterling bytter med Rickie Lambert.

89:Mee legger helt inn til Mignolet.

88:Kampen har dabbet litt av nå.

84: Mee får gult kort for å takle Emre Can, som rett i forkant jobbet opp ballen på egen halvdel. Strålende arbeid av tyskeren.

84:Johnson går rett inn på venstresiden. Sterling flyttes opp på topp.

83:Daniel Sturridge bytter med Glen Johnson.

82:Jones skyter i Liverpool-blokka etter en corner.

79:Emre Can blir med fremover. Han kombinerer bra med Sturridge, ser muligheten for et volleyskudd fra distanse og prøver seg. Keeper redder.

77:Sterling utfordrer Trippier på venstresiden. 20-åringen kjører fem overtrekksfinter, rykker mot venstre og skyter svakt på keeper. Ufarlig.

73:Sterling flyttes over på venstresiden, mens Can nå spiller på høyrekanten. Touré, Skrtel og Lovren er bakerst.

73:Alberto Moreno bytter med Kolo Toure.

72:Smart tenkt av Lallana, som prøver å spille Sturridge fri i et enormt bakrom, men pasningen er for hard.

70:Jordan Henderson tar frisparket. Innlegget går rett i klypene til Heaton.

69:Mee feller Sterling ute på høyresiden. Backen slipper unna kort, men Liverpool får frispark i god innleggsposisjon.

69:Lallana finter seg fri og bredsider ballen mot det lengste hjørnet fra 16-meteren. God retning, men en Burnley-forsvarer blokkerer med hodet.

67:Liverpool klarerer og setter ut på en kontring. Men Sterling er for upresis med pasningsfoten.

67:Lovren gjør det vanskelig for Mignolet, som sleiver ballen til corner.

66: Barnes bytter med Vokes.

64:Emre Can vinner ballen og kommer seg enkelt fremover. Han leverer kula til Sturridge, som tester skuddfoten fra distanse. Ikke spesielt farlig - og et godt stykke over.

61:Sterling kommer seg ned til linja og legger inn. Ballen går forbi Sturridge og spillerne foran mål. Moreno kommer frem på motsatt side, men ballen sklir av foten idet han skal skyte.

60:Skrtel header ut til Barnes, som demper og klinker til fra kanten av boksen. Skuddet er ganske hart, men går på utsiden.

58:Burnley-spillerne kombinerer bra. Boyd skyter etter hvert fra 17-18 meter, men sklir samtidig. Ballen går inn til Mignolet.

58:Gjestene har kommet bedre med nå. Mer ballkontakt, og Liverpool ligger dypere.

54:Liverpool fortsetter å holde på ballen, og de presser høyt når Burnley så vidt får kjenne på den.

53:Coutinho prøver å legge inn. Burnley klarerer.

52: Kightly bytter med Wallace.

51:Mål, 2-0 til Liverpool! Glimrende scoring av Daniel Sturridge, som header ballen i nettmaskene etter et nydelig innlegg av Jordan Henderson.

50:Godt innlegg fra Trippier mot bakre stolpe. Emre Can får stusset ballen over en Burnley-spiller.

49:Mignolet kommer langt ut og vinner en duell med Barnes. Sistnevnte blir liggende i et halvminutt. Både han og Mignolet fikk en smell i hodet, men begge spiller videre uten problemer.

48:Coutinho legger hardt inn mot Sturridge, men Heaton er fremme og plukker.

48:Det er bare Liverpool som har ballen for øyeblikket.

46:Burnley tar avspark.

Liverpool leder fortjent etter 45 minutter. De styrt det meste av spillet, skapt klart flest sjanser og burde nok hatt en større ledelse til pause. Burnley er imidlertid ikke ufarlige, særlig ikke med bare 1-0 på tavla, og Sean Dyche våger å be spillerne sine stå høyt i banen for å tvinge frem feil. Simon Mignolet har likevel ikke blitt satt på nevneverdige prøver i en ellers rolig, men underholdende, omgang under flomlysene på Anfield.

45:Dommeren blåser av. Pause.

45: Shackell header et Trippier-frispark mot en medspiller. Mignolet plukker.

45:Ett minutt legges til.

44:Joe Allen med et frekt forsøk fra distanse. Skuddet er ikke dårlig, men går like over mål.

42:Daniel Sturridge spilles nydelig igjennom av Coutinho, men Heaton redder avslutningen hans. Der burde spissen doblet ledelsen.

40:Moreno skyter ballen lavt inn fra venstre. Ballen går forbi tre Burnley-spillere, og Mee får ballen på egen femmeter. Han har Sturridge i ryggen, men spissen blir litt for ivrig og lager frispark.

38:Burnley får ballen på vei inn i boksen, men en god Skrtel-takling hindrer skudd.

37:Burnley med et lite initiativ det siste minuttet. Så slår Trippier en pasning Kightly ikke når, og de røde får kast. Men Burnley står høyt og presser.

34:Liverpool angriper. Coutinho avanserer med ballen og spiller til Sturridge, som stopper opp. Lallana kommer og tar over kula, på vei ut mot venstresiden. Ingen røde er i boksen, så teknikeren avventer. Sturridge løper etter hvert inn, men innlegget går rett på keeper.

31:Philippe Coutinho prøver seg med en blåkopi av de vellykkede langskuddene han har vist de siste ukene. Et lite, lynhurtig rykk mot høyre, så kommer skuddet. Det har retning krysset, men går like utenfor.

28:Mål, 1-0! Jordan Henderson scorer på halv volley! Coutinho gjør først mye bra med ballen når han drar seg på typisk vis forbi spillere innover mot mål, men skuddet blokkeres. Returen spretter ut til kveldens Liverpool-kaptein, som briljant dundrer ballen i mål fra 16 meters hold.

27:Langt forsøk fra Henderson mot Sturridge i bakrommet. Ingen offside. Men Sturridge får ikke tatt ned ballen.

27:Sterling legger inn fra høyre, men ballen treffer ingen røde.

24:Hjørnesparket er ufarlig i første omgang, men ballen går ut til Can. Han blåser den hardt og lavt inn i boksen, og det ender etter hvert med et dristig tilbakespill. Daniel Sturridge er ikke langt unna å flikke ballen forbi keeper, men Heaton plukker.

24:Jordan Henderson skyter lavt mot mål etter å ha fått ballen av Sterling på 16-17 meter. Heaton er imidlertid bra med og redder. Corner til Liverpool.

21:Can spiller opp til Lallana, som vender strålende på midtbanen. Han forsøker å skru ballen rundt forsvaret, med Sturridge på løp, men pasningen går helt inn til keeper.

19:Kightly og Arfield spiller vegg foran Liverpool-boksen. Sistnevnte forsøker seg med venstrefoten. Svakt - og høyt over mål.

18:Hjørnesparket slås langt ut i feltet. Ben Mee header mot Ings, men mislykkes.

18:Litt dårlig kommunikasjon mellom Skrtel og Mignolet fører til at Sterling etter hvert må takle ballen ut til bortecorner.

16:Coutinho får ballen på 20 meter, og hele Anfield roper på skudd. Brassen blir imidlertid fort plukket opp av en forsvarer og blir trolig snytt for et frispark.

15:Veldig rolig tempo nå. Ingenting har skjedd foran målene de ti siste minuttene.

14:Kightly forsøker seg mot Emre Can på Liverpools høyreside. Tyskeren har kontroll.

13:Kort variant fra Liverpool. Det ender med en feilpasning og ingen innlegg.

12:Moreno utfordrer Trippier. Spanjolen tvinger frem en rød corner.

10:Coutinho skrur ballen inn i boksen. Heaton vinner duellen med Skrtel, og fra returrommet skyter Henderson himmelhøyt over på volley.

10:Boyd feller Coutinho ute ved sidelinja. Frispark til Liverpool.

9:Moreno slår vekk ballen på Burnleys halvdel, men vinner den fort tilbake igjen.

8:Gjestene ligger ganske dypt nå. Liverpool triller ballen seg imellom.

6:Burnley er ikke redd for å holde på ballen innledningsvis. Men da på egen halvdel.

5:Lallana står ved første stolpe og klarerer vekk hjørnesparket.

5:Trippier stormer fremover på høyrekanten. Lovren kommer ut og takler ballen til Burnley-corner.

4:Coutinho legger inn. Jordan Henderson rager høyest i boksen, men kommer under ballen. Dermed havner den på tribunen.

4:Liverpool får corner.

3:Burnley presenterer seg ved Barnes. Spissen raser fremover, og etter hvert får Ings ballen i boksen. Men angriperen treffer bare Skrtel med innleggsforsøket.

2:Coutinho forsøker å chippe ballen mot Lallana, som har mye rom å løpe i. Pasningen blir litt for kort.

1:Du store, for en sjanse - og for et spill! Liverpool, med Daniel Sturridge i spissen, kombinerer seg ypperlig frem og inn i banen, og Sturridge avslutter etter hvert lavt mot nærmeste hjørne. Keeper må ut i full strekk, men redder.

1:Sturridge og Coutinho tar avspark. Kampen er i gang på Anfield!

0:Liverpool spiller mot The Kop i første omgang.

0:«You'll Never Walk Alone» runger utover Anfield.

0:Spillerne er på banen. Flotte spilleforhold på Merseyside i kveld.

Liverpool er det store formlaget i Premier League, og forventningene er store når nedrykkstruede Burnley kommer på besøk til Anfield. Det er bare tre dager siden tittelutfordrer Manchester City tidvis ble rundspilt og sendt hjem uten poeng.

Burnley har tatt poeng borte mot både Chelsea og Manchester City denne sesongen, og de røde må forvente seg å møte et bortelag som ligger lavt og satser mye på initiativene til Liverpool-linkede Danny Ings.

Lagoppstillingen er klar, og Lazar Markovic har blitt satt ut. Daniel Sturridge startet på benken mot Manchester City, men er her inne på laget igjen fra start. Glen Johnson er tilbake igjen på benken for de helrøde.

Vurdert av Arild Skjæveland

Mignolet 7Var offensiv, og nølte ikke da Burnley prøvde seg på baller i bakrom. Vant til og med en hodeduell (!). Ble ikke satt på mange prøver, men er ikke til å kjenne igjen fra målvakten vi så i tilsvarende oppgjør på Turf Moor.
Can 8For en personlighet og autoritet fra en 21-åring. Vanvittig ro, og flink med ball. Blir aldri stresset.
Skrtel 7Slovaken i midten er i form, og er veldig duellsterk. Vinner det som skal vinnes av dueller, og har en meget viktig inngripen inne i straffefeltet når han takler rett på ball i en situasjon hvor det er lettere å lage straffespark.
Lovren 7Gjør det enkelt i pasningsspillet, og lar seg ikke stresse av Burnley-duoen på topp, som aldri står stille og jager hver eneste ball. Stødig av kroaten.
Moreno 6Holder bredden, og leser spillet bra. Litt svake avleveringer trekker ned, men en solid kamp fra spanjolen som ble erstattet av Kolo Touré etter 72 minutter.
Allen 8Er kanskje inne i sin beste periode som Liverpool-spiller, og er nå tilbake på det nivået han var på da han først kom. Lar seg aldri stresse, kloke valg, og sikker i pasningsspillet.
Henderson Liverpools beste8Liverpools beste. En vanvittig motor, og i dag Liverpools beste fremover på banen. En scoring som minnet om det Steven Gerrard drev med midt på 2000-tallet, og en glimrende assist da de helrøde så ufarlig ut. Storspiller med kapteinsbindet.
Lallana 7Er kanskje inne i sin beste periode i Liverpool-trøya. Vil alltid ha ball, er spillbar, og mister den sjelden. Lovende takter fra de helrødes nummer 20.
Sterling 7Spiller i dag på høyrekanten, og skaper gang på gang problemer for Burnleys svake venstreback med farten sin. Mangler litt på sluttproduktet, men er tydelig i form.
Coutinho 7Blir veldig tett fulgt i starten av kampen, men finner rom, og touchen sitter. Er nær ved å sette enda en perlescoring, og varter opp med en del lekre detaljer selv om det ikke sitter hver gang.
Sturridge 6Scorer et fint mål når han setter headingen sin, men virker veldig rusten. Touchen sitter ikke, og det er mye rusk i pasningsspillet. Har en del å gå på.
Johnson 0Kommer inn mot slutten som vingback på venstresiden. Virker rusten med ball, og det er forståelig med tanke på spilletid.
Toure 0Erstatter Alberto Moreno i det 72. minutt, og går inn som høyre stopper, mens Emre Can flyttes frem. Man la ikke særlig merke til ivorianeren, og det er helt greit.
Lambert 0Kommer inn helt på slutten og rekker ikke involvere seg.