Gerrard(39)
Mikel(74)
Filipe Luis(45)

Skrevet av Torbjørn Flatin

I en time var det en følelse av om ikke resignasjon, så i hvert fall at Liverpool ble radert ut av et meget sterkt Chelsea. De røde hadde ballen, og Chelsea hadde ikke kommet til sjanser utenom straffesparket, men mannskapet til Brendan Rodgers slet med å finne åpninger. Så scoret Raheem Sterling, og i løpet av den siste halvtimen hadde vertene ytterligere fire sjanser til. De største ved Gerrard og Lallana, og Chelsea vil måtte si seg meget godt fornøyd med å starte på 1-1 i returen. Ligalederen prøvde å slå tilbake i minuttene etter utligningen, men forsvaret til Liverpool stod meget godt i mot. Et forsvar det nok har hersket usikkerhet med de tre stopperne og Moreno og Markovic som vingbacker. Det forteller også en god del at keeper Courtois ble kåret til banens beste av Sky. Oppløftende, veldig oppløftende, og Liverpool vil nå ha tro på at det er mulig å spille seg til finaleplass på Stamford Bridge om en uke.

90:SLUTT

88: Willian bytter med Azpilicueta.

83:Coutinho skyter igjen, men denne gangen av det mer håpløse slaget og langt over og utenfor.

79:Adam Lallana skyter knallhardt og Courtois må gjøre en kjemperedning i full strekk for å hindre scoring til hjemmelaget.

77:The Kop reagerer da Courtois kaster seg foran beina på Sterling og tar ballen, men sklir samtidig utenfor 16-meteren.

75:Jordan Henderson skyter først fra drøyt 20 meter, Courtois gjør en litt svak retur, men keeperen retter det opp da han er kjapt nede på et nytt skuddforsøk fra Sterling fra skrått hold.

74: Mikel får gult kort, etter flere forseelser.

72:Henderson slår et frispark, Martin Skrtel vinner i lufta men får ikke headingen under tverrliggeren.

70:Steven Gerrard bytter med Adam Lallana. Kapteinen var usikker før kampen med en stram hamstring.

68:Philippe Coutinho skyter knallhardt og Courtios må gi en retur som det ikke kommer noen røde på. Nå lever det på Anfield!

67:Steven Gerrard skyter i stolpen! Utmerket forspill fra Coutinho gjør at Stevie G kan stille inn siktet fra 16 meter, men kapteinen setter ballen på utsiden av stolpen da hele The Kop tror han vil score.

63:Chelsea prøver å slå tilbake, men først er Costa offside før Hazard bare nesten får med seg ballen på vei igjennom.

59:Raheem Sterling scorer etter fremspill fra Jordan Henderson. Henderson har ballen på midtstreken, slår til Sterling midt på motstandernes halvdel, og da forsvaret til Chelsea rygger gjør Liverpools spiss alt riktig da han avslutter med et lavt skudd i motsatt hjørne.

54:Raheem Sterling får nesten skudd inne feltet etter et fremspill fra Coutinho, men midtstopperne til Chelsea får i felleskap avverget hva som var nære å bli en stor sjanse.

46:Chelsea får nesten en kjempesjanse etter 15 sekunder av 2.omgang da Fabregas spiller mot Costa, men Mignolet er våken og får klarert.

Liverpool ga Chelsea mye respekt i startet, ikke så underlig mot ligalederen, mens gjestene ikke var så veldig interessert i å angripe. Det første drøye kvarteret skjedde det derfor så godt som ingen ting. Det få gangene de blå har vist offensive takter har det vært mot Liverpools høyreside med Markovic og Can, og derfra kom også målet. Emre Can gjorde en dårlig jobb da han lot Fabregas komme forbi seg, og Hazard benyttet sjansen til å gå i bakken da tyskeren var het i hodet og ruset inn i neste duell. Liverpool har hatt noen cornere, men de harde fakta er at Courtois har hatt lite å gjøre og de røde ikke har kunnet notere seg for en eneste sjanse de første 45 minuttene. Brendan Rodgers sa før kampen at det viktigste var at man var med i kampen om finaleplass også før returkampen, men spillende mot The Kop må Liverpool gå mer offensivt til verks i 2.omgang og få Anfield med seg i kampen om å prøve å få hull på det tette forsvaret til Chelsea.

45:PAUSE

45: Filipe Luis får gult kort for å fiste Markovic opp i ansiktet. Veldig likt det serberen fikk rødt for mot Basel.

44:Lucas Leiva får gult kort for en liten dytt på Hazard. Et kort av det billige slaget.

43:Philippe Coutinho tar corner etter selv å ha fått et skudd blokkert, men Sakho kommer bare nesten på ballen med hodet dypt inne i feltet.

39:Steven Gerrard får gult kort for en felling av Hazard.

31:Steven Gerrard tar frispark. Posisjonen er til venstre for straffefeltet, men skuddet/innlegget går rett på keeper.

27:Philippe Coutinho tar corner, og nesten identisk med den forrige header Skrtel utenfor ved bakre stolpe.

26:Philippe Coutinho tar corner, Skrtel kommer på ballen ved bakre stolpe men greier ikke å få headingen på mål.

25:Åpningsmålet har fått tempoet til å stige i kampen, ikke minst hos Liverpool, men vertene sliter med å finne hull i Chelsea-muren.

18: Hazard scorer på straffe. Mignolet går til høyre og belgieren setter ballen sikkert i motsatt hjørne.

17:Straffe til Chelsea! Can gjør en dårlig jobb da han lar Fabregas komme forbi, og ruser deretter inn i Hazard som går i bakken.

16:Steven Gerrard tar corneren, men kommer ikke forbi første forsvarer.

16:Gerrard skyter fra 25 meter og Courtois må slå til corner.

14:Liverpool er det første laget som er i nærheten av en sjanse da Coutinho prøver å finne Sterling inne i feltet, men Cahill får klarert.

13:Steven Gerrard tar corner. Luis header ballen ut til innkast på motsatt side.

5:Forsiktig start på kampen, ingen av lagene tør å kjøre mange spillere fremover foreløpig.

1:Liverpool spiller mot Anfield Road End i 1.omgang.

1:Snart klar for avspark, det meldes om lett snøvær på Anfield.

En finale på Wembley i Capital One Cup står på spill når Liverpool og Chelsea møtes til dyst over to kamper. Steven Gerrard er tilbake på laget på Anfield i kveld, på bekostning av Fabio Borini. 18-årige Jordan Rossiter på benken.

Chelsea stiller som ventet også med toppet mannskap, hvor Courtois er tilbake som keeper.

Vurdert av Marius Rabben

Mignolet 7Sisteskansen var tydelig ukomfortabel da Chelseas angripere presset ham høyt, og utspillene var ofte upresise. Men Mignolet viste seg våken og offensiv da Diego Costa ble spilt fri rett etter pause, og han var frempå og uredd ved flere anledninger utover i kampen. Godt Liverpool-spill gjorde at han hadde lite å gjøre i andre omgang.
Can 7For en kamp av 21-åringen! Dessverre for ham og Liverpool resulterte den ene ripa i lakken med straffespark imot og baklengsmål, men Anfield-publikumet lot seg imponere av viljen, farten og drivkraften til den unge tyskeren i kveld. Han spilte som om han hadde gjort dette på Premier League-nivå i ti år, for de fysisk solide Chelsea-spillerne slet med å matche Can i både luft- og bakkedueller.
Skrtel 8Slovaken bidro sterkt til å gjøre Diego Costas kveld lite morsom. Han lot ikke spissen få noe gratis, og mange solide dueller av Liverpool-stopperen påførte målmaskinen frustrasjon – og en del blåmerker. Skrtel brøt ofte foran Chelsea-angriperne, og var også stadig involvert i det oppbyggende spillet. Kjempekamp av 30-åringen.
Sakho 8Den bunnsolide Frankrike-midtstopperen kunne gå i garderoben med hodet høyt hevet etter kveldens oppvisning. Chelsea forsøkte noen ganger, men ga etter hvert opp, og det omtrent ut som de nektet å angripe mot Liverpools venstreside. Med ballen var han igjen trygg, og han så alltid etter en offensiv løsning.
Markovic 7Serberen var noe ujevn, men han presset steinhardt og jobbet for lønna i kveld. Han var ikke redd for å utfordre, og selv om det ikke alltid stemte mot fysisk robuste Chelsea-spillere, var han alltid med, alltid et alternativ, og han var en viktig brikke i laget. Markovic ble også ofte med ned i forsvaret. Manglet litt på innleggene og bestemtheten.
Leiva Liverpools beste8Det var ikke mange ganger Cesc Fàbregas fikk kikke opp mens han hadde ballen i beina, for Lucas gjorde en strålende jobb som ryddegutt på midten. Brassen brøt ofte, kom bra inn i taklinger og var trygg med ballen. Ble noe hemmet og forsiktig av det gule kortet han pådro seg før pause, men han fungerte godt som balansepunktet hos de røde.
Henderson 7En gjennomført god kamp på midten av visekapteinen. 24-åringen jobbet som vanlig knallhardt og kjempet inn de få rommene han ga fra seg. Han lå ofte dypt før pause, men også enda bedre med i andre omgang, hvor han bidro med kraft begge veier og en rekke gode pasninger.
Moreno 7Hurtigtoget var veldig aktiv på venstresiden, der han holdt Branislav Ivanovic varm gjennom hele oppgjøret. Han kom til mange innlegg, men de kunne vært mer presise. Gjorde en viktig jobb da han hindret Chelsea i å kontre alene med keeper i første omgang.
Gerrard 7Igjen gjorde kapteinen en god figur som en av de to offensive Liverpool-spillerne i mellomrommet. Arbeidsforholdene var langt ifra enkle, men Gerrard slo ofte gode og riktige pasninger. Fremstod leken, med hælspark og godt kombinasjonsspill. Kjempeskudd i første omgang, og stolpetreff etter pause. Ble etter hvert sliten og byttet ut.
Coutinho 8Chelsea ønsket tydelig å temme brassen i kveld, og de hadde taket på ham i starten. Coutinho gjorde ikke mange feil, men hadde alltid mange spillere rundt seg, og det hindret ham i å blomstre. I en lengre periode etter pause fikk han imidlertid litt mer rom, og dermed kom han mer til sin rett. Var sentral i angrepsspillet, slo mange gode pasninger og hadde selv noen gode skuddforsøk.
Sterling 820-åringen ble pakket godt inn av det kompakte og aggressive Chelsea-forsvaret i begynnelsen av kampen, noe som temmet de rødes angrepsspill. Men da Sterling hadde blitt varm i trøya, begynte han å strekke ut forsvaret og vise seg frem med individuelle ferdigheter. Han truet stadig bakrommet, og utlikningen var et kunststykke. Kom til flere sjanser, men avslutningene satt ikke hundre prosent.
Lallana 0Landslagsspilleren fikk være på banen de tjue siste minuttene, og han bidro umiddelbart med den typiske og viktige pressingen på ballfører. Det tok heller ikke lang tid før Lallana vartet opp med et kjempeskudd med venstrefoten, som kun en glimrende Thibaut Courtois hindret fra å bli scoring.