Liverpool - QPR

2-1)

02.05.2015 /Premier League /Anfield / Tilskuere: 44 707 / Dommer: Martin Atkinson

Skrevet av Einar Kvande

Andre omgang ble særdeles hendelsesrik. Liverpool kjørte fullstendig over QPR i begynnelsen av omgangen, og burde ha tatt ledelsen når Raheem Sterling på utilgivelig vis bommet for nærmest åpent mål på et strålende innlegg fra Jordan Henderson. Litt senere i omgangen var Dejan Lovren nær ved å doble ledelsen på corner, men mot spillets gang utlignet så Leroy Fer når han fikk stå helt umarkert på en corner og sette ballen i mål på volley.  I sluttminuttene skjedde det mye. Etter 79 minutter bommet Steven Gerrard på straffespark, da Robert Green gikk riktig vei og bokset ballen til corner. Martin Skrtel skaffet straffesparket, da han ble revet ned av Nedum Onuoha, som fikk gult kort på situasjonen. Bare tre minutter senere fikk så Onuoha sitt andre gule, når han klippet ned Jordon Ibe på full fart fremover på banen. Steven Gerrard ble så matchvinner, og gjorde opp for straffebommen, da han knuste Joey Barton i en hodeduell på en Philippe Coutinho-corner i det 87.minutt.

90: Austin får gult kort for en ettersleng mot Skrtel.

90:Ibe header rett i klypene på Green etter flott forarbeid av Coutinho.

90:Tre minutter er lagt til. Sterling skaffer Liverpool et frispark midt på banen.

90:Tøffe hodedueller inne i Liverpool-feltet, men Mignolet får bokset unna, og Dunne begynner å knuffe på Lovren.

89:Steven Gerrard bytter med Lucas Leiva.

87:Steven Gerrard scorer etter innlegg fra Philippe Coutinho. Kapteinen stanger ballen i mål på hjørnesparket.

87:Coutinho med et susende skudd som går i hodet på Dunne og til corner.

86:Phillips må gi en corner under press fra Ibe.

85:Sterling med et skuddforsøk som går over.

84:Glen Johnson bytter med Lazar Markovic.

82: Onuoha får sitt andre gule kort når han klipper ned Jordon Ibe ved midtstreken.

80:Lambert header corneren utenfor.

79:Steven Gerrard bommer på straffe. Robert Green redder den forholdsvis svake straffen enkelt til corner.

78: Onuoha får gult kort etter å ha dratt ned Martin Skrtel i feltet på corneren. Straffe til Liverpool.

78:Corner til Liverpool.

76: Dunne får gult kort for å ha lagt ned Sterling.

75:Dejan Lovren får gult kort for en klønete felling av innbytter Zamora.

73: Fer scorer etter innlegg fra Barton. Fer får stå helt umarkert midt foran mål og dunker til på volley på hjørnesparket. Utligningen er dermed et faktum.

72:Et innlegg fra høyre går via beinet til Glen Johnson og til corner for gjestene.

71: Henry bytter med Zamora.

71:Skrtel må gi en corner på et innlegg fra venstre.

70:Lovren må gi en corner, som blir svakt slått, og som Coutinho rydder unna.

69:Dejan Lovren header nydelig på corneren, men Robert Green gjør en mesterlig redning. Der var Liverpool nær ved å doble ledelsen, noe som ikke ville ha vært ufortjent.

68:Steven Gerrard skyter via et QPR-bein og utenfor. Nydelig forarbeid av innbytter Ibe i forspillet til skuddet.

68:Adam Lallana bytter med Jordon Ibe.

66:Coutinho mister ballen midt på egen banehalvdel, og QPR etablerer et visst trykk før Phillips avslutter rett i klypene på Mignolet.

65:Lambert forsøker seg med et lavt skudd, etter å ha vendt opp inne i feltet, men får ikke nok kraft bak skuddet, og Robert Green redder enkelt.

57:Dunne handser, og Liverpool får frispark 30 meter fra mål. Lambert setter frisparket rett i muren.

54:Raheem Sterling skyter utenfor for åpent mål, etter et utsøkt innlegg fra Henderson. Utrolig svakt av vingen å ikke sette den ballen i mål!

53:Corner til Liverpool. QPR får klarert.

52:Emre Can får foten på et farlig innlegg fra Phillips, og avverger en stor sjanse.

50:Adam Lallana skyter utenfor etter at Liverpool har rullet opp et angrep. Coutinhos pasning spiller Lallana helt fri, og midtbanespilleren burde klart å ha fått avslutningen sin på mål fra god posisjon.

49:Barton med et helt ufarlig skuddforsøk.

47:Dunne med et tilbakespill som ikke akkurat er noen kompispasning, og Green om lage et hjørnespark.

46: Caulker bytter med Yun.

Liverpool leder 1-0 til pause etter en vakker scoring av Philippe Coutinho. Nydelig forarbeid av Rickie Lambert på scoringen, som kom på en kontring 19 minutter ut i matchen. Frem til da hadde vertene vært forferdelig svake. Etter scoringen tok imidlertid Brendan Rodgers sitt mannskap over kommandoen, og var nærmere å øke ledelsen enn QPR var utligning. Blant annet hadde kaptein Steven Gerrard et godt frispark-forsøk, som Robert Green fikk bokset unna. 1-0 til pause gir således et greit bilde av matchen så langt.

45:Ett minutt er lagt til.

43: Sandro får gult kort for en alt for sen takling på Henderson.

41:Corner til Liverpool, som verken Lovren eller Gerrard når frem på. Det dømmes frispark mot Gerrard for farefullt spill.

40:Steven Gerrard skyter et bra frispark, men Robert Green gjør en bra redning når han strekker seg og bokser ballen vekk.

39:Emre Can driver fremover, men felles av Joey Barton drøye 20 meter fra mål.

38:Philippe Coutinho fikk seg en smell i situasjonen før han fyrte løs i kroppen på Dunne, og halter.

38:Coutinho fyrer av. Rett i Richard Dunne.

35:Austin blåser et langskudd langt opp på The Kop.

33:Raheem Sterling setter ballen i mål etter et vakkert Liverpool-angrep, men det vinkes korrekt for offside.

30:Sterling legger inn fra høyre, og en rekke Liverpool-spillere roper på hands på Clint Hill og straffespark.

26:Sterling triller ballen til Gerrard, 17 meter fra mål, men ballen sklir av foten til kapteinen.

26:Caulker skyter ballen langt opp på The Kop fra en posisjon inne i feltet.

23:Adam Lallana skyter over og utenfor fra distanse.

21:Martin Skrtel er skadet i hodet etter å ha vunnet hodeduellen på corneren.

20:Lallana presser Onuoha til å gi corner.

19:Philippe Coutinho scorer etter innlegg fra Rickie Lambert. En strålende kontring av hjemmelaget. Lambert ser Coutinho på motsatt side, og den lille brasilianeren setter ballen kontrollert i krysset fra 11-12 meters hold.

18:Steven Gerrard får gult kort etter å ha kommet på etterskudd i en situasjon med Leroy Fer.

16:Rickie Lambert skyter rett i klypene på Robert Green fra 17 meter, etter en håpløs feilpasning av Joey Barton.

13:Steven Gerrard skyter lavt fra 25 meter. Et godt stykke utenfor.

12:Fryktelig svak åpning på kampen av Liverpool, og Glen Johnson roter ballen ut over sidelinja.

10: Fer skyter lavt fra 20 meter. Mignolet strekker og slår til corner.

10:Emre Can header unna det innoverskrudde hjørnesparket.

9:Gjestene har begynt best, og Lovren må gi en ny corner.

8: Caulker med en volley-avslutning utenfor.

7:Lovren lager et klønete og unødig frispark nede ved cornerflagget.

2:Raheem Sterling har fått en smell, og ligger nede, men er snart på beina igjen.

1:QPR scorer, men ballen har vært over dødlinja på hjørnesparket, og det blåses utspark.

1:QPR får en corner før det er spilt 30 sekunder, etter nølende forsvarsspill av Glen Johnson.

1:Gjestene tar avspark, og spiller mot The Kop i første omgang.

Liverpool er vertskap for nedrykkstruede Queens Park Rangers i sin nest siste hjemmekamp for sesongen.

Både QPR og Liverpool vil spille med svarte sørgebånd i denne kampen, etter at Rio Ferdinands kone Rebecca Ellison tapte kampen mot kreften og døde i går kveld.

Tre endringer i startoppstillingen i forhold til 1-0 tapet for Hull. Gerrard, Lallana og Lambert starter i stedet for Allen, Ibe og skadede Balotelli. Lallana starter en kamp for første gang siden matchen mot Manchester United 22.mars.

Lucas Leiva og Alberto Moreno er tilbake etter skader, og har fått en plass på innbytterbenken.

Vurdert av Håvard Sæle

Mignolet 6Målvakten slapp med skrekken da QPR fikk annullert en scoring allerede før minuttet var spilt, men hentet frem en flott redning på en avslutning fra Fer noen minutter senere. Kunne ha reddet 1-1-målet med litt flaks, selv om han ikke kan lastes for scoringen. Modig i feltet da han bokset unna det siste frisparket fra bortelaget like før full tid.
Can 6Stjerneskuddet illustrerte at han ikke er noen høyreback da han mislyktes med et hælspark og snublet inn i reklameskiltene etter snaue halvtimen – det er liten tvil om at tyskeren trives best sentralt i banen. Viljen var det uansett ingenting å si på, og Can ble med gjerne med fremover – men han lyktes uvanlig sjelden med forseringene og pasningene. Hadde en god periode midtveis i kampen, der han truet QPR med friske offensive bidrag.
Skrtel 7topperbautaen fremsto solid: Leste spillet godt, ruvet i duellspillet både i lufta og langs bakken og gjorde det enkelt med ballen. Temmet QPRs angripere i tospann med Lovren, men var i likhet med stopperkollegaen på etterskudd da bortelaget utlignet. Var mannen som ble revet overende da Liverpool fikk straffespark tolv minutter før slutt.
Lovren 6Kroaten fikk luggen på et farlig overlegg fra kanten tidlig i kampen og hindret dermed en kjempemulighet for QPR. Nære scoring med en merkelig avslutning tidlig i 2. omgang. Defensivt hadde han og Skrtel god kontroll på QPR-storscorer Austin. Raget høyt i boksen på en Henderson-corner drøyt midtveis i 2. omgang, men Green reddet godt. Hang ikke med da QPR utlignet på corner etter 73 minutter, mens han like etterpå fikk gult kort.
Johnson 5Backveteranen glapp markeringen på QPRs annullering i åpningsminuttet og slurvet med teknikken i åpningsminuttene. Hevet seg utover i 1. omgang. Ble satt på få prøver defensivt, selv om han hadde trøbbel i et par situasjoner. Anonym offensivt. Byttet ut etter 84 minutter.
Lallana 6De rødes nummer 20 startet ute til venstre på midtbanen og våknet til liv etter cirka ti minutter. Plaget QPR-spillerne med klokt press og gode valg med ballen. Kombinerte fint med Coutinho, Lallana og Lambert, og burde ha scoret da han kom alene med Green etter hvilen. Så ut til å gå tom utover i 2. omgang – og ble byttet ut til fordel for Ibe etter 67 minutter.
Gerrard 6Kapteinen testet skuddfoten fra distanse etter 12 minutter uten å lykkes. Kom ofte på etterskudd når QPR kjørte overganger og pådro seg også et gult kort for å løpe ned Fer. Revansjerte seg med en susende sklitakling like etterpå. Sendte i vei et utsøkt frispark rett før pause, men QPR-keeper Green hentet frem sitt aller beste og reddet mesterlig. Misbrukte sjansen fra krittmerket da Liverpool fikk straffespark drøyt ti minutter før slutt. Maktet ikke å styre spillet fra din dype posisjon på midtbanen og var sjeldent usynlig i ettermiddag – men kapteinen sto frem og ble matchvinner med en glimrende heading tre minutter før slutt. Byttet ut like etterpå.
Henderson 8Midtbanemotoren tok ansvar sammen med Lallana og fikk fart på Liverpool etter en treg start. Vartet opp med en deilig detalj da han flikket fri Sterling etter en drøy halvtime – dessverre var sistnevnte i offside. Vendte spillet med kløkt og presisjon. Slo et fantastisk innlegg som Sterling burde ha omsatt i 2-0 før timen var spilt. Pisket inn flere gode cornere og eide midtbanen.
Sterling 520-åringen forsøkte tidlig å utfordre QPR-spillerne på fart, men det ble gjerne farligere når han vandret inn og fant plass i mellomrommet eller når han trakk ut bredt. Iskald alene med Green etter 33 minutter, selv om han ble korrekt avvinket for offside. Brente en gigantisk mulighet på innlegget fra Henderson snaut ti minutter ut i 2. omgang.
Coutinho Liverpools beste8Teknikeren fant stadig plass i rommet mellom bortelagets forsvar og midtbane før han satte inn 1-0-målet med en strøken avslutning. Var et aktivum og danset enkelt forbi QPR-spillerne når han utfordret sentralt i banen. Regisserte den store sjansen til Lallana etter pause, men falt også bort i perioder av kampen. Slo hjørnesparket som ledet til 2-1-scoringen og noterte seg for dermed både mål og assist i ettermiddag. Vi kårer ham dermed til Liverpools beste spiller.
Lambert 6Scouseren snappet opp en fæl støttepasning og kom til Liverpools første avslutning på mål etter kvarteret. Skuddet gikk rett på QPR-keeper Green. Påtok seg servitøransvar da han satte opp Coutinhos 1-0-mål med en lur pasning etter 19 minutter. Veteranen fungerte fint sammen med Coutinho, Lallana og Sterling og kombinerte flott med trekløveret. Kom til noen brukbare skuddforsøk i 2. omgang – uten at Green måtte svette nevneverdig.
Ibe 0Unggutten erstattet Lallana etter 67 minutter og satte umiddelbart opp en brukbar mulighet for Lambert. Sørget også for å redusere QPR til ti mann da han ble klippet ned av Onuoha snaut ti minutter før full tid.
Leiva 0Midtbaneankeret spilte de siste tre minuttene som erstatter for Gerrard.
Markovic 0Serberen fikk seks minutter på tampen som erstatter for Johnson.