Shawcross(58)
Cameron(52)
Wilson(38)

Skrevet av Torbjørn Flatin

«It was a game of two halves», som man sier på øyriket. Liverpool flyttet Joe Allen høyere i banen i 2.omgang og med et ble det en langt mer åpen og underholdende fotballkamp. Vi telte 5-4 i sjanser, i 45 minutter hvor Liverpool var det førende laget men hvor Stoke også var farlige. Den største sjansen til de røde var lenge den hvor Lucas kom igjennom, men der og da følte en at det var feil mann som fikk muligheten. The Kop våknet også til liv, men det så ut til at Stoke ikke bare skulle holde ut men også hadde et par vasse sjanser selv. Hvor skulle målet komme fra? Fra hodet til Glen Johnson hadde gitt bra odds, men da Rickie Lambert vant en hodeduell kastet backen seg fram og med blodet flytende kunne han snart feire at ballen ble kjempet over streken. Stoke vil trolig klage på at Rickie virket å være offside da han vant i luftrommet. Det hadde gått 87 minutter da det første sommerkjøpet kom innpå i form av Dejan Lovren, og det «gamle» forsvaret gjorde rett og sjel på uttaket til manager Rodgers ved å spille en bra kamp med Kolo Touré i spissen. Endelig en seier i ligaen igjen, det var herlig!

90:SLUTT

90:Ny corner for Stoke, fem minutter på overtid, men Mignolet tar ballen pent denne gangen.

90:Mignolet bommer på en corner, men avslutningen går via en egen spiller for Stoke og like utenfor!

90:Stoke pøser på med innlegg nå. Greier Liverpool å holde ut!

90: Krkic skyter et strålende skudd etter en klarering, på volley, men Mignolet fister over..

90:Syv minutter er lagt til. Mystisk!

87: Arnautovic bytter med Crouch.

87:Philippe Coutinho bytter med Dejan Lovren.

85:Glen Johnson scorer på retur. Rickie Lambert vinner først en hodeduell og sender ballen i tverrliggeren, en modig Glen Johnson kaster seg frem og får returen over streken.

83:Steven Gerrard tar corner. Et langskudd fra Enrique gir ny corner, men Liverpool får ikke avsluttet.

81: Diouf skyter fra kort hold etter corneren, men Sterling redder på streken.

81: Adam tar corner.

80:Philippe Coutinho tar corner, men Skrtel blir avblåst for frispark.

75:Lucas Leiva bytter med Steven Gerrard.

68:Joe Allen skyter over etter nok et godt angrep fra hjemmelaget, da han kommer bakpå etter at Sterling legger ballen tilbake inne i feltet.

66:Rickie Lambert får ikke ordentlig klem på skuddet da Johnson gjør et godt forarbeid ute på høyresiden.

63:Lucas Leiva blir spilt igjennom at Sterling, men avslutningen blir satt svakt rett på Begovic. Liverpool burde ha tatt ledelsen der.

60:Raheem Sterling gjør omtrent det samme, dribler seg inn i feltet, men skuddet med venstre stryker bortre stolperot.

59: Krkic bare glir forbi Lucas og meier ballen i den nærmeste stolpen! Liverpool heldige der.

58: Shawcross får gult kort for kynisk å stoppe Sterling i en kontring.

55:Det har skjedd mye mer på de ti første minuttene av 2.omgang enn hele 1.omgang.

54: Diouf skyter fra kort, men skrått hold, etter et godt fremspill av Krkic (Bojan), men Mignolet redder bra.

52: Cameron får gult kort etter å ha felt Sterling, og så sparket vekk ballen.

51:Jordan Henderson skyter like utenfor fra 16 meter, etter at en pasning fra Johnson mot Lambert kommer fra en forsvarer. Kampens første sjanse!

48:Liverpool har slått en 3-4 innlegg uten å få avsluttet. Det virker imidlertid klart at de røde prøver å komme høyere nå etter pause, etter at Joe Allen er blitt flyttet lenger frem.

46: Whelan bytter med Adam. Innbytter Whelan måtte gi seg etter å ha blitt skadet.

"Sørg først og fremst for ikke å slippe inn mål", det kan ha vært beskjeden fra begge garderober før kampen. Det så i hvert fall slik ut i 45 minutter hvor ingen av lagene hadde skudd mellom stengene. Liverpool greide å flytte spillet litt lenger frem på banen det siste kvarteret, og fikk noen dødballer, men har i realiteten aldri vært i nærheten av en scoring. Andre veien har Stoke gjort enda mindre, og Skrtel og Toure har ryddet greit opp i det lille som har kommet. Anfield har ikke vært godt vant i det siste, og selv om de røde skulle holde nullen føler en også at frustrasjonen snart vil komme fra tribunen dersom dette totalt uinspirerte angrepsspillet skal fortsette.

45:SLUTT

45:Det er lagt til to minutter.

45:Et langt utspill fra Mignolet blir pasning til Lambert, som pent finner Coutinho med hodet, men overraskende nok har brassen et dårlig mottak.

45:Raid av Coutinho fra midtstreken, men til slutt blir motstanden for stor og for mange.

43: Krkic tar corner, men den blir resultatløs.

41:The Kop roper litt halvhjertet på straffe da Lucas går i bakken etter en duell med Pieters inne i feltet, men Liverpool har fått flyttet opp spillet litt.

39:Litt tilløp til bra angrepsspill fra Liverpool da Sterling finner Lambert inne i feltet. Spissen vender opp, men innlegget er svakt rett til en forsvarer.

38: Wilson får gult kort for en felling av Lambert.

37:Walters prøver å avslutte på et innlegg fra gjestene, men Lucas forstyrrer ham så mye at forsøket går langt utenfor.

36:Ballen havner til Skrtel i returrommet fra corneren, men hardt presset skyter slovaken et par meter utenfor.

36:Joe Allen tar corner.

35:I det minste en ball inn i straffefeltet til Stoke, da Enrique slår en god cross fra venstre som Lambert ikke rekker fram på.

28:Rickie Lambert med et håpløst frisparkforsøk fra 30 meter, høyt over.

25:Steven Gerrard får stor applaus da han begynner å varme opp langs sidelinjen. Ute på gresset skjer det fortsatt svært lite.

23:Philippe Coutinho tar corner. Et svakt hjørnespark som går rett i første forsvarer.

22: Sidwell bytter med Whelan.

20: Sidwell sitter nede og får behandling, etter tidligere å ha fått en smell i en duell med Lambert.

15:En del dueller, men svært lite action i hvert straffefelt det første kvarteret. Liverpool stiller tilsynelatende 4-2-3-1 med Lucas mest defensiv sammen med Allen og hvor Coutinho og Sterling er de som skal gi Lambert mest støtte på topp.

5:Glimrende lang cross fra Henderson ut til Sterling på ytre venstre, hans innlegg finner imidlertid ikke en ensom Lambert inne i feltet.

1:Vi er i gang! Liverpool angriper mot Anfield Road End i 1.omgang.

1:En stolt kaptein Jordan Henderson leder laget ut foran et fullsatt Anfield.

Liverpool har ikke vunnet en kamp i november og trenger sårt tre poeng når et aggressivt Stoke skal besøke Anfield.

Enrique og Coutinho kommer inn for Manquillo (Johnson tilbake på høyre back) og Gerrard, mens Toure og Lucas beholder plassene fra sist kamp mot Ludogorets. Steven Gerrard er altså vraket 16 år etter han gjorde sin debut for de røde. I tillegg merker en seg at Fabio Borini ikke en gang er på benken.

Hos Stoke er gamle kjente som Adam og Crouch på benken.

Vurdert av Håvard Sæle

Mignolet 7Reddet Liverpool med en fantomredning på volleyen til Bojan på overtid. Ute og svømte i feltet ved et par anledninger, men reddet også hjemmelaget med to-tre fine parader. Burde nok ha kommet ut da Diouf kom alene med ham i 2. omgang, men gjorde opp for sin lille feilvurdering da han uansett reddet.
Johnson 8Klar forbedring fra den hardt kritiserte backen. Solid defensivt og årvåken på Stokes mange diagonale crossere mot motsatt kant. Fant Lambert med et presist innlegg i 2. omgang i den andre enden av banen. Ofret hodet da han modig kastet seg inn og headet inn seiersmålet seks minutter før slutt.
Skrtel 7Sto opp mot sterke Diouf og skygget aldri banen i duellspillet. Fungerte godt i tospann med Touré. Viktig i egen boks under kaotiske overtidsminutter.
Toure Liverpools beste8Spilte med stor rutine og kløkt. Gjorde ting enkelt, men satte knapt en fot feil. Trivdes ikke alltid like godt med ballen i beina og overlot som regel oppspillene til stopperkollega Skrtel. Liverpools bestemann i dag.
Enrique 6Prøvde ofte å finne Sterling med ambisiøse korridorpasninger før pause. Lyktes ikke, men led også under mangel på bevegelse foran ham. Hadde god kontroll defensivt, uten å markere seg nevneverdig offensivt.
Leiva 8Patruljerte området rundt egen boks med bravur i 1. omgang. Slapp tidlig ballen til de mer kreative spillerne foran seg. Misbrukte en stor mulighet da han ble spilt fri av Sterling i 2. omgang. Byttet ut til fordel for Gerrard kvarteret før slutt.
Henderson 5Bar kapteinsbindet fra start. Slet med å prege kampen fra sin posisjon på høyrekanten. Løp som vanlig mye, men kom aldri helt til sin rett.
Allen 5Trøblet også med å komme seg inn i kampen. Når han først var involvert, gikk det ofte for sakte - både med og uten ball. Misbrukte en stor målsjanse på stillingen 0-0.
Coutinho 6Forsøkte stadig å ta ansvar for å skape sjanser, men maktet aldri å åpne det kompakte Stoke-forsvaret. Ga bortelaget trøbbel med et par herlige dribleraid, og var sentral i regien av kampens beste angrep. Ellers ble feilprosenten for høy. Byttet ut tre minutter før slutt.
Sterling 8Utmerket seg mest av de offensive spillerne i rødt. Var én av få som truet Stoke-forsvaret med løp i bakrom før pause, uten tellende resultat. Utfordret Stoke-back Cameron med ball oftere i 2. omgang - og ga ham trøbbel. Nest sist på ballen både da Allen og Lucas brente store sjanser i 2. omgang. Reddet også på streken i sluttminuttene.
Lambert 6Havnet for ofte for dypt i 1. omgang. Fant plass i boksen langt oftere etter hvilen, og da var han også farligere. Burde ha scoret på Johnsons innlegg i 2. omgang, men gjorde opp for seg da han nikket i tverrliggeren før samme Johnson scoret seiersmålet.
Lovren 0Fikk tre minutter, pluss tillegg, for Coutinho da seieren skulle sikres. Klarte ikke å forhindre noen paniske overtidsminutter, men var like fullt en del av forsvaret som klorte seg fast til nullen.
Gerrard 0Vraket fra start, men kom inn kvarteret før slutt. Markerte seg ikke i nevneverdig grad. Var på banen da Johnson satte inn seiersmålet.