Liverpool - Swansea

4-1)

29.12.2014 /Premier League /Anfield / Tilskuere: 44714 / Dommer: Andre Marriner

Kampfakta

Mål H
Shelvey (SM)(69)
Lallana(62)
Lallana(51)
Moreno(33)
Mål B
Sigurdsson(52)
Lagoppstilling H
MignoletKeeper()
SkrtelMidtstopper1()
SakhoMidtstopper2()
CanMidtstopper3()
ManquilloHøyre back()
LeivaSentral midtbane 1()
HendersonSentral midtbane 2()
LallanaSentral midtbane 3(77)
MorenoVenstre back()
CoutinhoSpiss 1(90)
SterlingSpiss 2(83)
Lagoppstilling B
Fabianski()
Richards(46)
Fernandez()
Williams()
Taylor()
Britton(65)
Shelvey()
Dyer()
Sigurdsson()
Routledge()
Bony(62)
Innbyttere H
Gerrard() ()
Ward() ()
Borini(90) ()
Toure() ()
Markovic(77) ()
Lambert() ()
Balotelli(83) ()
Innbyttere B
Rangel(46) ()
Tremmel() ()
Ki(65) ()
Bartley() ()
Emnes() ()
Gomis(62) ()
Carroll() ()
Gult kort H
Skrtel(49)
Gult kort B
Rødt kort H
Rødt kort B

Kampreferat

Skrevet av Arild Skjæveland

Liverpool vinner 4-1, og spiller en av sine aller beste kamper for sesongen. Dette var en kamp der det fungerte offensivt, og samhandlingen mellom de tre lengst fremme var veldig, veldig bra. De helrøde hadde en rekke strålende angrep, og kom til hele 21 avslutninger i denne kampen. Det minnet mye om det røde supportere var bortskjemt med forrige sesong.

Swansea skapte en del, men det var aldri tema hvor de tre poengene skulle ende. Raheem Sterling er kanskje litt heldig som fikk fullføre kampen. Han langet ut med Fernandez, og kan kanskje komme til å bli straffet i ettertid. Martin Skrtel fikk det gule kortet som gjør at LFC nå må klare seg uten han mot Leicester.

Andre omgang

Icon
91:Gomis med nok et godt forsøk - denne gang til side for mål. Hadde den vært innforbi hadde ikke Mignolet rukket ned.

Icon
90:Dommeren har lagt til tre minutter.

Icon
90:Magikeren Philippe Coutinho er ferdig for dagen. Han blir erstattet av Fabio Borini.

Icon
89:Balotelli og Markovic spiller vegg. Italieneren kommer til en god avslutning, men Fabianski er nede og redder.

Icon
88:Liverpool spiller bra. Coutinho med flotte detaljer, og Markovic legger ballen til rette for Jordan Henderson som sender avgårde et skudd. Utenfor.

Icon
85:Kjempeforsøk av Gomis. Han står helt i ro, sender avgårde et skudd som treffer kryss-stanga!

Icon
83:Liverpool gjør sitt andre bytte. Raheem Sterling bytter med Mario Balotelli.

Icon
81:Raheem Sterling langer ut mot Fernandez etter en duell der Swansea-stopperen har brukt mye armer, og er heldig med at dommeren ikke ser det. Fotballforbundet kan komme til å se på den episoden.

Icon
79:Mario Balotelli gjør seg klar til å komme inn.

Icon
77:Rodgers gjør sitt første bytte. Adam Lallana bytter med Lazar Markovic.

Icon
74:Raheem Sterling skyter fra 16 meter. Godt forsøk, men Fabianski har full kontroll.

Icon
71:Lazar Markovic gjør seg klar til å komme inn.

Icon
69:Jonjo Shelvey scorer selvmål. Godt slått hjørnespark av Jordan Henderson. Den tidligere Liverpool-spilleren er i duell med Adam Lallana, og header ballen i eget nett.

Icon
68:Liverpool trøkker på. Det ligger en ny scoring i lufta her nå.

Icon
68:Philippe Coutinho spiller helt fantastisk nå.

Icon
65: Britton bytter med Ki.

Icon
64:Lallana stikker til Sterling som runder Fabianski - men vinkelen blir for skrå og avslutningen går i nettveggen.

Hendelses bilde
Icon
62: Bony bytter med Gomis.

Icon
62:Du hendelse for en scoring! Coutinho hæler til Adam Lallana. Han tar ballen med seg forbi to Swansea-forsvarere før han setter ballen nede i hjørnet. Nydelig mål.

Icon
60:Lallana plukker opp ballen på midtbanen, vandrer fremover og avslutter fra 18 meter. Fabianski er fint nede og redder.

Icon
54:Kjempesjanse for Liverpool! Henderson med et praktfullt innlegg til Raheem Sterling på bakre stolpe. Han avslutter på direkten, rett i tverrleggeren!

Icon
53:Bony kommer til avslutning, og Simon Mignolet må gi retur. Nå koker det!

Icon
52:Det blir slått en ball inn i feltet, og Sakho blir ivrig i duellen med Bony. Sakho header rett til Gylfi Sigurdsson som setter inn reduseringen fra kort hold!

Hendelses bilde
Icon
51:En utrolig scoring! Adam Lallana presser Fabianski, som sender klareringen sin rett i kroppen til Adam Lallana - ballen går deretter i en bue over målvakten og i mål.

Icon
50:Bony får gå opp helt alene ved straffemerket, men Simon Mignolet er fint nede og redder.

Hendelses bilde
Icon
49:Martin Skrtel får gult kort når han river ned Wayne Routledge. Han får det gule kortet og er dermed suspendert mot Leicester 1. januar. Den kan ikke slovaken klage på - Swansea-spilleren må skifte shorts, og får applaus fra The Kop når han står der i bare trusa.

Icon
46:Swansea sparker i gang omgangen. Nå angriper Liverpool mot The Kop.

Icon
46:Swansea har gjort et bytte i pausen. De har byttet ut kaptein Ashley Williams og satt inn Angel Rangel.

Icon
41:Gomis står helt i ro og treffer kryss-stanga med avslutningen sin.

Pausereferat

En meget positiv omgang fra hjemmelaget, og tidvis var det som å se Liverpool fra forrige sesong. De helrøde har hatt flere nydelige angrep, og kunne fort ha ledet med flere mål. Swansea er veldig heldige som fortsatt er 11 spillere på banen, og Jonjo Shelvey skulle utvilsomt ha vært utvist for en stygg albue på Emre Can.

Første omgang

Icon
45:Skrtel avslutter på volley (!) etter en corner - men rett i et Swansea-ben. Den kunne fort ha blitt skummel.

Icon
45:Dommeren har lagt til ett minutt.

Icon
45:Coutinho storspiller. Tar med seg ballen og sender avgårde et kjempeskudd fra langt hold. Fabianski redder.

Icon
43:Swansea presser på nå, og er inne i sin beste periode så langt i kampen.

Icon
39:Jonjo Shelvey gir Emre Can en albue, og tyskeren blir liggende nede. Der burde den tidligere Liverpool-spilleren vært utvist.

Icon
37:Nytt flott angrep av de helrøde, som spiller veldig bra nå. Coutinho prøver seg på en frekk avslutning mot nærmeste stolpe, men Fabianski får reddet til corner.

Hendelses bilde
Icon
33:Liverpool går opp i ledelsen! Et kjempeangrep som avsluttes med at Jordan Henderson legger inn og Alberto Moreno kommer stormende inn foran mål. Hans avslutning går via Fabianski og inn i mål. En meget fortjent scoring.

Icon
30:Dyer kommer til avslutning med hodet, men rett på Simon Mignolet.

Icon
26:Steven Gerrard og Kolo Touré er begge i oppvarming. Kapteinen ser ut til å ha en god tone med de tilreisende fra Wales.

Icon
22:Coutinho river seg løs, skjærer inn og skyter - utenfor.

Icon
15:Lucas finner Coutinho som skyter fra like utenfor boksen. De helrøde er inne i en god periode.

Icon
13:Kjempesjanse for Liverpool etter godt spill. Sterling slår ut til Moreno. Han slår knallhardt inn igjen til Sterling som avslutter godt, men rett på Fabianski. Returen havner til slutt hos Lallana, som fyrer over fra god posisjon. Kampens største mulighet.

Icon
12:Fint spill av Liverpool, og Adam Lallana kommer til innlegg inne i boksen. Manquillo når nesten frem i tide. Hjemmelaget trøkker på nå.

Icon
6:Godt slått hjørnespark av Jordan Henderson, og Martin Skrtel knuser sin oppasser i lufta - men avslutningen går dessverre rett i klypene på Fabianski.

Icon
5:Raheem Sterling gjør en fin jobb og jobber frem et hjørnespark. De helrøde har startet kampen brukbart.

Icon
2:Liverpool spiller i en 3-5-2-formasjon, med Can, Sakho og Skrtel bak. Moreno og Manquillo på hver sin kant.

Hendelses bilde
Icon
1:Adam Lallana og Raheem Sterling sparker i gang oppgjøret, og Liverpool angriper mot Anfield Road End i første omgang.

Prematch

Juleprogrammet fortsetter, og Liverpool tar i mot Swansea på Anfield. De helrøde var heldige som fikk med seg tre poeng fra Turf Moor på fredag, og må opp et par hakk i kveld.

Steven Gerrard er henvist til benken, og Emre Can ser ut til å fortsette i treeren til Rodgers bak, etter å ha gjort sakene sine godt da han kom inn i den rollen mot Burnley. Både Moreno og Manquillo kommer inn igjen på laget, etter en tid ute.

 

Det gikk lenge rykter om at Bony skulle være ute for gjestene, men han starter på topp for laget som nå har vunnet sine to siste kamper og er over LFC på tabellen.

Spillerbørs

Vurdert av Tor Sandø

Mignolet 6Spilte bak et mer organisert forsvar enn hittil i sesongen. Måtte i ilden ved et par anledninger. Gjør to gode redninger, spesielt på en heading fra Bony. Trekk for håpløse utspill.
Skrtel 7Farlig heading etter få minutter. Hadde noen tøffe dueller med Swanseas "Hard Man", Williams, både i forsvar og angrep. Offensiv og god mot Bony og brøt noen gode gjennomspill. Må stå over kampen mot Leicester første nyttårsdag etter et tåpelig gulkort mot Routledge.
Sakho 6God i duellspillet. Hadde også han flere tøffe dueller mot Bony. Franskmannen er full av muskler og gir tyn. Hadde et par tilfeller av hælspark som ikke akkurat står i forsvarsspillernes ABC. Er også mannen som header ned til Sigurdsson på Swanseas mål og som gir bort sjansen rett etterpå.
Can 7Kanskje Emre Can er løsningen på Rodgers store hodebry, forsvaret? Hadde et godt innhopp mot Burnley og var god igjen i kveld. Fikk seg en albue i ansiktet mot Shelvey, men kom seg på beina. God ryddegutt der bak.
Manquillo 6Hadde en god flankespiller mot seg i Routledge. Kom seg greit fra oppgaven. En kamp på det jevne for spanjolen.
Leiva 6Løp og var atskillig mer aggressiv enn han har vært på en stund. Flink til å dekke de rommene som Swansea er så flinke til å utnytte. Hadde også noen gode gjennomspill.
Henderson 7Begynner å finne tilbake til god gammel form etter å ha slitt i flere kamper så langt i sesongen. Arbeidssom. Serverte ballen på gullfat til Moreno på 1-0 og kunne scoret selv på et langskudd mot slutten.
Lallana 9Hans beste kamp i Liverpool-trøya. Hadde et skudd like over etter tolv minutter og ga med det prov på det som skulle komme. Scoret et nydelig mål og ett der han ble skutt på av Swansea-keeperen. Jobbet godt både med og uten ball. Går på lure løp når de røde angriper. Ble byttet med Markovic et knapt kvarter før slutt. Kunne gå ut med hevet hode.
Moreno 8En annen som spilte sin beste kamp i rødt. Spanjolen var aktiv på venstresiden gjennom 90 minutter. Var regissør da han startet og avsluttet angrepet som ga 1-0. Spilte aggressivt framover og rev opp mye av det konstruktive spillet til waliserne.
Coutinho Liverpools beste9For en kamp av brasilianeren. Fortjente de stående ovasjonene da han gikk av banen et halvt minutt før slutt. Magikeren spilte i perioder ball i hatt mot sine motstandere og var farlig hver gang han fikk ballen. Åpnet hele forsvaret da han gikk på et kryssløp på 1-0 og hælsparket til Lallana på 3-1. Ikke mye å trekke for. Scoret ikke, men var nær ved flere anledninger. Liverpools bestemann.
Sterling 8Gjør en god jobb som spiss og tilbakelegger mang en meter på Anfields grønne gress i dag. Rykker og tar med seg Swanseas forsvarsspillere på noen løpeturer. Hadde et knallhardt skudd på Fabianski tidlig og hadde et stangskudd på et kjempeangrep like etter 2-1. Alle røde holdt pusten da han ørefiket en Swansea-spiller mot slutten. Heldigvis ble han på banen.
Balotelli 0Alle håpet at italieneren skulle få sitt første Premier League-mål da han fikk noen minutter for Sterling. Dessverre fikk han ikke nettkjenning. Rakk å vise noen prov på den giftige angrepspilleren han kan være.
Borini 0Fikk spille de tre overtidsminuttene og litt til for Coutinho.
Markovic 0Var aktiv og bevegelig i det kvarteret han fikk for Lallana. Skled ved et par anledninger denne gang, som mot Burnley. Bør sjekke knottene før neste kamp.