Man City - Liverpool

3-1)

25.08.2014 /Premier League /Etihad Stadium / Tilskuere: 45 471 / Dommer: Michael Oliver

Skrevet av Arild Skjæveland

Det ender med 3-1 tap for Liverpool borte mot Manchester City. Spillemessig var det relativt jevnt mellom lagene, men de lyseblå var dødelig effektive og det var mye rart defensivt fra LFC.

Debuter for Alberto Moreno, Lazar Markovic og Emre Can, og den første scoringen for sesongen av Rickie Lambert. Han burde ha scoret to, men var uegoistisk da han burde ha satt inn en 3-2 scoring som ville gitt Liverpool håp om en sluttspurt. Nå ble det heller ti minutter preget av mange skader og lite spill. Både Alberto Moreno og Glen Johnson så ut til å skade seg mot slutten, og det så ut til å være hamstringen til 30-åringen. Det vil trolig bety en periode på sidelinja, og Javier Manquillo på høyrebacksplass borte mot Tottenham neste helg.

94:City har hatt ballen i omtrent hele overtidstiden.

90:Moreno kommer seg på banen igjen. Blitt veldig oppstykket avslutningen på denne kampen.

90:Dommeren har lagt til fem minutter.

90:Alberto Moreno tråkker over og er i store smerter. Dette var leit for debutanten.

89:Skrtel er på banen igjen.

88:Speaker har kåret Stevan Jovetic til Citys beste spiller.

88:Det ser ut til å ha gått ut over kneet til midtstopperen.

87:Yaya Toure er alt for sent ute på Martin Skrtel og bør få sitt andre gule kort. Slovaken blir liggende, og dersom han må av må de røde avslutte kampen med 9 mann!

86:Glen Johnson har gått av og Liverpool spiller uten høyreback etter å ha brukt opp byttene sine.

85:Alberto Moreno ligger også nede etter en duell.

85:Glen Johnson holder seg til lysken og ser ut til å ha skadet seg.

84:Lambert med en kjempemulighet, men i stedenfor å avslutte selv blir det en pasning. Her burde han ha satt inn 3-2.

81:3-1! Strålende innlegg av Sturridge utsiden av venstrefoten. Hart redder headingen, men ballen spretter tilbake i beina på Zabaleta, under press fra lambert, og går inn.

80: Jovetic bytter med Fernandinho.

79:Raheem Sterling bytter med Rickie Lambert.

78:Nå skal også Rickie Lambert inn.

76:Emre Can får gult kort for en felling på Stevan Jovetic. Strengt.

75:En ny debutant. Joe Allen bytter med Emre Can.

69:Aguero har ikke en gang vært 20 sekunder på banen når Navas slår en gjennombruddspasning og argentineren lurer seg bak Lovren. Alene med Mignolet er han iskald og setter inn 3-0.

68: Dzeko bytter med Aguero. Dzeko må gi seg.

67: Dzeko blir liggende etter en duell med Martin Skrtel.

66:Liverpool har skapt noen bra muligheter nå. Moreno med et innlegg mot Daniel Sturridge, men han får ikke avsluttet skikkelig.

65: Silva bytter med Navas.

64:Sterling får gitt til Daniel Sturridge som fyrer med høyrefoten. Joe Hart gjør en god redning.

62:Ny god involvering av Markovic, som spiller inn til Daniel Sturridge i boksen. Spissen får ikke avsluttet skikkelig - men serberen har vært frisk så langt!

61:Flott angrep og kombinasjoner av Lazar Markovic og Alberto Moreno. Blokkert til corner - men godt spill av de røde debutantene.

60:Lazar Markovic får sin debut når han erstatter Coutinho med 30 minutter igjen.

59:Stevan Jovetic med en kjempesjanse til å score sitt tredje etter et flott City-angrep.

57:Lazar Markovic gjør seg klar til å komme inn den siste halvtimen.

55:Jovetic setter inn sitt andre. Han er spilleren som starter angrepet med en nydelig hælflikk. Nasri finner han igjen inne i boksen, og han setter inn 2-0 med venstrefoten.

53:Lur variant! Gerrard slår til Henderson og City følger ikke med. Zabaleta får klarert til corner.

52:Fernando feller Sterling, og Liverpool har frispark i farlig posisjon. Denne gang kan kapteinen muligens gå på skudd - men det er langt hold.

49:Dzeko kommer gjennom, men Alberto Moreno får løpt han om opp og klarert til corner.

48:Daniel Sturridge setter ballen imål, men avvinkes for offside. Korrekt - men det var centimeter.

47:Liverpool angriper, men det er fryktelig trangt i midten bak hos City.

46:Coutinho og Sturridge sparker i gang den andre omgangen.

45:De helrøde er på banen allerede og klare til å sparke i gang den andre omgangen, men de lyseblå lar vente på seg.

Liverpool var fullt på høyde med Manchester City i den første omgangen, men et øyeblikks uoppmerksomhet i de bakre rekker gjør at det er de lyseblå som kan gå til pause med ledelse.

Det har vært jevnspilt. Det var kjedelig at Alberto Moreno var involvert i baklengsmålet, for spanjolen har stort sett vært positiv i den første omgangen. Han nøler når han skal klarere, og blir straffet av Stevan Jovetic som stjeler ballen og banker den i mål. Liverpools største mulighet har Daniel Sturridge hatt - men Joe Hart står på riktig plass og får stoppet forsøket.

45:Dommeren har lagt til ett minutt.

41:Hjemmelaget har tatt ledelsen. Dejan Lovren header ned til Alberto Moreno som nøler, og Stevan Jovetic stjeler ballen og banker ballen mellom beina på Simon Mignolet.

39:Småfarlig angrep av Manchester City, men Gerrard er nede og får ryddet opp. Småskummelt taklingsforsøk av Alberto Moreno bakfra like før.

32:Sterling finner Sturridge med en kjempeball. Han drar seg fri fra Kompany og får skutt - men rett på Joe Hart. God mulighet og bra spill av de helrøde, som er det beste laget på banen for øyeblikket.

31:Sterling finner Henderson med en glimrende gjennombruddspasning. Midtbanespilleren løfter ballen inn igjen i feltet med en Joe Hart på halvdistanse, men Coutinho blir for svak i lufta.

30:Hart får bokset unna det utoverskrudde innlegget fra Steven Gerrard.

30:Sterling blir tatt av Clichy, og Liverpool med nytt farlig frispark rundt 16-meteren.

29: Toure får gult kort for en felling på Coutinho.

28:Skrtel kommer ned og får blokkert en strålende gjennombruddsball fra Touré mot Dzeko.

26:Moreno har sett bra ut så langt i sin debut.

25:Alberto Moreno med et farlig lavt innlegg som ender med hjørnespark.

22:Frisparket er godt slått av Steven Gerrard, men Joe Hart får bokset unna.

21:Alberto Moreno vinner et frispark høyt oppe i banen. Spanjolen fikk vist frem hurtigheten sin i trekket før.

17:Joe Allen fyrer av på halv volley, og ballen ser ut til å treffe armen til Vincent Kompany på 17 meter - men spillet vinkes videre uten protester.

15:Yaya Touré skyter fra langt hold, men Simon Mignolet har kontroll.

13:Zabaleta klinker til på hel volley fra skrått hold etter en kontring - men langt over mål.

10:Demichelis er heldig som slipper gult kort når han er for sent ute på Raheem Sterling. Liverpool har frispark i brukbar innleggsposisjon ute til høyre.

9:Gerrard med en kjempepasning mot Raheem Sterling. Han tar den på brystet og forsøker å avslutte med ryggen mot mål i ubalanse - men til side for Joe Hart.

7:Lovren sklir og ballen havner hos Dzeko på 17 meter. Skuddet hans går til side for mål.

6:Coutinho kommer til skudd, men blokkeres av Demichelis. Brukbart angrep av gjestene.

5:Det har vært jevnt i åpningen. City har hatt ballen mest, men ingen av lagene har skapt noe.

1:Jovetic og Dzeko sparker i gang den første omgangen.

1:Lagene er på banen. Det regner voldsomt på Etihad Stadium.

Manchester City snøt Liverpool for ligagullet forrige sesong, og vant med 2 poeng til slutt. Allerede i første serierunde skal Rodgers sine helrøde til Etihad Stadium for det som må regnes som en av sesongens aller tøffeste kamper.

Adam Lallana nærmer seg etter å ha trent sammen med lagkameratene for første gang siden skaden i går og denne kampen kommer for tidlig for ham. Kjøpet av Mario Balotelli er bekreftet, men italieneren kan ikke møte sin gamle klubb ettersom overgangen først ble sluttført i dag. Han vil se sine nye lagkamerater fra tribunen.

Alberto Moreno går rett inn på laget, og starter på venstrebacken. Glen Johnson spilte venstreback sist, men skyver Javier Manquillo ut av startoppstillingen og er tilbake på høyrebacken. Ellers er Lazar Markovic på benken for de helrøde.

Manchester City starter med Stevan Jovetic og Edin Dzeko på topp, og dermed er Sergio Aguero på benken.

Vurdert av Marius Rabben

Mignolet 5En vond dag for målvakten. Slipper inn 0-1 som følge av svakt forsvarsspill, men må ta en stor del av skylda når han står helt feil på 0-3-målet til Agüero.
Johnson 5Bedre enn sist, men fortsatt et stykke igjen. Slurver med returløpene. Bidrar fremover, men får til veldig lite produktivt. Noen gode involveringer defensivt.
Skrtel 6Gode posisjoneringer og er solid mot Dzeko.
Lovren 5Står ikke bra plassert på verken 0-1 eller 0-2. Taper naturlig nok løpsduellen med Agüero på 0-3. God med ballen i beina. Vinner flere hodedueller.
Moreno 5Vanskelig kamp. Alle målene kommer fra venstresiden. Han gjør en kjempefeil før den viktige 0-1-scoringen. Ellers en grei debut. Offensiv når han har sjansen. Trygg og treffsikker med ballen.
Henderson 6Jobber som en galeislave begge veier. Varter opp med smarte løp og er en nøkkel offensivt. Bør bli bedre når han spilles fri i boksen.
Gerrard 6Slår noen strålende pasninger fra den dype rollen, og han treffer på flest pasninger av de røde. Svake dødballer. Sliter litt med tempoet når City styrer i 2. omgang. Ellers godkjent.
Allen Liverpools beste7Waliseren gjør en veldig god jobb begge veier. I 1. omgang er han blant Liverpools to beste. Blir gradvis mindre synlig utover i andre omgang. Byttes ut i det 75. minutt.
Coutinho 5Ny kamp under pari av brassen. Flink til å komme løpe seg fri i mellomrommet, men utnytter ikke det og har i stedet mange dårlige pasninger. Gir vekk enormt bakrom før 0-2-målet. Noen pene finter. Ut i det 59. minutt.
Sterling 6Tenåringen er alltid en trussel for motstanderne. Han løper raskest på banen og viser det flere ganger. Løper mye og skaper sjanser, men det blir ofte nesten i dag. Blir også borte etter pause. Ut i 78. minutt.
Sturridge 6Landslagsspissen har ikke dagen foran mål i dag. Kommer i avslutningsposisjon flere ganger uten hell. Men han er glimtvis god. Gjør det veldig bra i forkant av reduseringen.
Markovic 6Får spille den siste halvtimen. Åpner debuten med et glimrende fremspill til Moreno. Virker veldig frisk. Blir litt borte når City styrer. God debut.
Can 0Pådrar seg et gult kort like etter innhoppet. Kommer litt for sent inn i dueller, men løper mye og blir med begge veier. Litt rotete med ballen.
Lambert 0Kommer igjen inn og gir laget et friskt alternativ på topp. Bidrar med en redusering, men valgte feil da han sentret istedenfor å skyte mot mål kort tid etterpå.