West Brom - Liverpool

0-0)

25.04.2015 /Premier League /The Hawthorns / Tilskuere: 26663 / Dommer: Roger East

Kampfakta

Mål H
Mål B
Lagoppstilling H
MyhillKeeper()
DawsonHøyreback()
McAuleyMidtstopper 1()
LescottMidtstopper 2()
BruntVenstreback()
GardnerHøyre midtbane()
FletcherSentral midtbane 1()
YacobSentral midtbane 2()
MorrisonVenstre midtbane(81)
BerahinoSpiss 1()
AnichebeSpiss 2(64)
Lagoppstilling B
MignoletKeeper()
CanHøyreback()
SkrtelMidtstopper 1()
LovrenMidtstopper 2()
IbeVenstreback(75)
HendersonHøyre midtbane()
GerrardSentral midtbane 1()
JohnsonSentral midtbane 2()
CoutinhoVenstre midtbane()
SterlingSpiss 1()
BalotelliSpiss 2(75)
Innbyttere H
Olsson() ()
Sessegnon() ()
Baird(81) ()
Ideye() ()
Gamboa() ()
Rose() ()
McManaman(64) ()
Innbyttere B
Jones() ()
Borini(75) ()
Allen() ()
Toure() ()
Lallana(75) ()
Markovic() ()
Manquillo() ()
Gult kort H
Gult kort B
Rødt kort H
Rødt kort B

Kampreferat

Skrevet av Torbjørn Flatin

I nesten en time skjedde det så godt som ingen ting foran målene på The Hawthorns. Ut av det blå skapte Jordon Ibe en sjanse som både Coutinho og Henderson var nære på å utnytte, før West Brom svarte med en kontring og sin første meningsfulle avslutning. Plutselig ble det en helt annen kamp hvor vertene også fant det for godt å prøve å skape noe. Ibe smalt ballen i krysset og West Bromwich svarte igjen med en avslutning som Lovren reddet på streken. Kroaten var et av få lyspunkt hos Liverpool, som til tross for at de var nærmest seieren aldri fikk inn det høyeste giret. Brendan Rodgers uttalte nylig at man er nødt til å hente angrepskraft til sommeren, og det gjelder fortsatt. Uavgjort betyr i all sannsynlighet at løpet om topp fire nå er kjørt, mens Liverpool, Tottenham og Southampton kjemper om plassene 5-7.

Andre omgang

Hendelses bilde
Icon
90:SLUTT

Icon
90:Lovren header like utenfor fire minutter på overtid.

Icon
90:Fire minutter er lagt til.

Icon
88: McManaman går solo på hjemmelagets venstreside og skyter fra skrå vinkel, men Mignolet redder til corner.

Icon
81: Morrison bytter med Baird.

Icon
80:Coutinho skyter fra like utenfor 16-meteren, men over.

Icon
75:Mario Balotelli bytter med Fabio Borini.

Icon
75:Jordon Ibe bytter med Adam Lallana.

Icon
74:Coutinho tar corner, Lovren får siste touch på ballen inne i feltet men greier ikke å holde den under tverrliggeren.

Icon
64:Innbytter McManaman presenterer seg umiddelbart ved å komme fram på sin høyreside, Skrtel får ikke klarert skikkelig og Morrison header forbi Mignolet og mot mål. På streken får imidlertid Lovren beinet ballen unna.

Icon
64: Anichebe bytter med McManaman.

Icon
63:Jordon Ibe hamrer ballen i nærmeste kryss(stang), etter en fin vegg med Balotelli.

Icon
60:Coutinho prøver seg fra 17 meter, men via et forsvarsbein og i fanget på keeper.

Icon
58:Da virker det endelig som at kampen har våknet!

Icon
57: Gardner skyter i nettveggen fra kort men skrått hold, etter at Brunt hadde slått et langt og dypt overlegg fra motsatt side.

Icon
56:Jordan Henderson skyter fra kort hold men forsøket blir blokkert, etter at keeper hadde gitt retur på et skudd fra Coutinho fra 16 meter. Kampens første sjanse, og den var stor.

Icon
54:WBA får et billig frispark som slås inn fra høyre, midtstopper McAuley får hodet på ballen som går nokså ufarlig et par meter til side for mål.

Icon
46:Da er 2.omgang i gang, ingen bytter er foretatt.

Pausereferat

En nitrist 1.omgang hvor West Bromwich spiller som det skulle vært en bortekamp i Barcelona, hvor de ligger med to lave firere og håper å kunne innkassere på en dødball eller en kontring. Liverpool har hatt opp mot 80% av ballinnehavet, men har i sannhetens navn ikke fått gjort mye med det. Pasningsspillet går for sakte og det er heller ikke god nok presisjon. Det har vært et par antydninger til at man har kommet fram på sidene ved Ibe og Sterling, men stort sett blir det trykket inn i midten hvor det er overbefolket. Vi telte ikke en eneste sjanse i de første 45 minuttene, det kan vanskelig bli mindre interessant etter pause.

Første omgang

Hendelses bilde
Icon
45:Pause

Icon
45:Et minutt er lagt til.

Icon
44:Dejan Lovren holder seg til skulderen etter å ha landet forkjært.

Icon
40:Philippe Coutinho tar corner, men Jordan Henderson blir avblåst for en dytt på Fletcher inne i feltet.

Icon
35:Balotelli skyter hardt like over fra 16 meter, etter at Coutinho nær hadde rotet bort en sjelden kontringsmulighet.

Hendelses bilde
Icon
31:Can prøver et ambisiøst skuddforsøk fra over 20 meter, men får ikke klem på skuddet som går utenfor den bortre stolpen.

Icon
28:Coutinho prøver en frekkis fra midtbanen da Myhill har et slurvete utspill, men med målet gapende går ballen flere meter utenfor.

Icon
27:Steven Gerrard tar frisparket, men ballen går en noen centimetere over tverrliggeren.

Icon
26:Liverpool greier nesten å brodere seg gjennom et WBA-forsvar med åtte spillere i egen boks, og det ender med at Balotelli blir felt på 17 meter.

Icon
18:Hjemmelaget har et frispark som blir løftet dypt mot bakre stolpe, men Lescott blir avblåst for offside.

Icon
12:Balotelli vinner ballen inne på motstanderens halvdel, Liverpool kan kontre i overtall, men en svak pasning fra Sterling gjør at Balotelli får sitt skuddforsøk blokkert.

Icon
4:Liverpool hadde et tidlig angrepsforsøk hvor Jordon Ibe bare nesten kom fra på høyresiden. De røde har startet med fire bak, hvor Can og Johnson er på hver sin back.

Icon
2:Da er vi i gang i det fine være i Midlands. Det er ventet at Liverpool stiller med en 3-4-2-1 formasjon, hvor Glen Johnson spiller på venstresiden av midtbanen.

Icon
1:Ofrene etter brannen i Bradford i 1985 ble hedret med et minutts stillhet før kampen.

Hendelses bilde
Icon
1:Flott aprilvær i Midlands i dag.

Prematch

Et halvt dusin ligakamper gjenstår og som vil avgjøre hvorvidt Liverpool kommer med i Europa til neste sesong, og eventuelt i hvilken turnering.

Jordon Ibe tilbake etter ikke å ha vært tilgjengelig i FA-Cupen, mens Adam Lallana er skadefri igjen.

Ibe, Johnson og Balotelli kommer inn for Allen, Markovic og Moreno fra det laget som startet mot Aston Villa.

Ifølge Liverpool Echo er Alberto Moreno uaktuell etter å ha fått en smell på trening.

 

Spillerbørs

Vurdert av Tor Sandø

Mignolet 6WBA hadde nesten alle spillerne sine på egen banehalvdel det meste av kampen, noe som gjorde dette som en ganske enkel kamp for Simon. Hadde en god beinparade i sluttminuttene og måtte også ved en annen anledning strekke seg.
Can 5Spilte ingen framtredende rolle i denne kampen. Løper mye og er en forsvarsspiller som på grunn av hjemmelagets spilleopplegg oppholder seg en god del i angrep.
Skrtel 6Hadde sammen med sin kroatiske midtstopperkollega en rolig førsteomgang. WBA hadde en periode mot slutten der de yppet seg. Skrtel var sikkerheten selv.
Lovren Liverpools beste7Reddet en av WBAs største muligheter på streken. Har flere brukbare muligheter til nettkjenning, blant annet et innlegg fra Gerrard som han header like over mot slutten. Bidro en god del oppe og ryddet bra unna bak. Liverpools beste spiller.
Ibe 5Tverrliggeren hindret et mål av Ibe på den første gode muligheten for Liverpool i andre omgang. Var borte i andre omgang, men ble litt mer synlig i andre omgang. Spesielt da han og Sterling byttet plass. Byttet ut et drøyt kvarter før slutt.
Henderson 5Var forholdsvis anonym i denne kampen. Hadde blant annet uvant mange feilpasninger på The Hawthorns.
Gerrard 6Løp atskillig mer enn det han gjorde mot Aston Villa sist søndag. Captain Fantastic er ikke i form. Hadde flere svake pasninger og skuddene sitter heller ikke der de skal. Kom seg litt mot slutten og kunne fått assist på en god pasning til Lovren, som headet over.
Johnson 5Småsov på en god Gardner-mulighet i andre omgang. Jobbet mer enn han pleier og viser igjen at han er bedre offensivt enn defensivt.
Coutinho 6Hadde en kjempesjanse fra over 20 meter ti minutter før slutt. Ballen gikk like over. Forsøker seg på en del offensive raid, men har en tendens til å velge de vanskelige løsningene. Svært mange av gjennombruddspasningene hans endte i et WBA-bein.
Sterling 5Kan med fordel spille ballen tidligere. Lykkes ikke i like stor grad med fintene som før. Ikke helt venn med ballen. Spilte bedre på høyresden enn venstre.
Balotelli 4Stasjonær. Stillestående. Lite arbeidssom. Hadde dårligere arbeidsvilkår mot WBAs to lave firere, men med sin slappe holdning, gjør han jobben mot oppasserne litt lettere enn det kunne vært.
Borini 0Fikk 16 minutter for Balotelli og løp mer enn sin landsmann. Kom ikke til noen målsjanser.
Lallana 0Fikk et drøyt kvarter for Ibe. Rodgers ville ha mer bevegelse og fikk det med Lallana. Det holdt nesten.