Augsburg - Liverpool

0-0)

18.02.2016 /Europa League /WWK ARENA / Tilskuere: 25000 / Dommer: David Fernández Borbalán

Kampfakta

Mål H
Mål B
Lagoppstilling H
Hitz()
Verhaegh()
Janker()
Klavan()
Stafylidis()
Kohr()
Feulner()
Altintop(87)
Werner(81)
Esswein()
Bobadilla(23)
Lagoppstilling B
MignoletKeeper()
ClyneHøyreback()
ToureMidtstopper1()
SakhoMidtstopper2()
MorenoVenstreback()
HendersonSentral midtbane1()
CanSentral midtbane2()
MilnerHøyre midtbane(81)
CoutinhoVenstre midtbane()
FirminoOffensiv midtbane()
SturridgeSpiss(68)
Innbyttere H
Gkelios() ()
Opare() ()
Max() ()
Koo Ja-Cheol(87) ()
Ji Dong-Won(81) ()
Caiuby(23) ()
Thommy() ()
Innbyttere B
Leiva() ()
Ward() ()
Ibe(81) ()
Randall() ()
Origi(68) ()
Benteke() ()
Caulker() ()
Gult kort H
Feulner(90)
Werner(72)
Kohr(59)
Janker(20)
Gult kort B
Moreno(77)
Rødt kort H
Rødt kort B

Kampreferat

Skrevet av Lars Frøsland

Det ble 0-0 i Klopps Tyskland-retur. Liverpool klarte ikke gjenskape opptredenen på Villa park, og det ble en tam forestilling i Augsburg.

Liverpool hadde 20 gode minutter i andre omgang, men det dabbet av og ble en forholdsvis jevn kamp. Hjemmelaget var trolig hakket bedre. 

Det som er ekstra skuffende er at Liverpool stilte med et toppet mannskap, mens gjestene så ut til å spare enkelte spillere til den kommende Bundesliga-runden.

Klopp valgte å kun benytte to bytter - og Benteke ble dermed sittende på benken hele kampen. Ingen tillitserklæring når man sliter med å skape sjanser og få ballen i mål.


Liverpool må nå vinne på eget gress, bare dager før Ligacup-finalen mot Manchester City.

Andre omgang

Hendelses bilde
Icon
90:Kampen er over.

Icon
90: Feulner får gult kort.

Icon
90:To minutter legges til.

Icon
90:Augsburg-supporterne ser ut til å være strålende godt fornøyd med det som skjer på banen.

Icon
89:Coutinho skyter på "klassisk" vis, men skuddet går via en spiller og ut til corner.

Icon
87: Altintop bytter med Koo Ja-Cheol.

Icon
87:Kjempesjanse når innbytter Dong-Won skyter. Han treffer utsiden av stolpen.

Icon
86:Jordon Ibe kommer seg til skudd fra 16 meter, men skuddet er løst og keeper redder enkelt.

Icon
81:James Milner bytter med Jordon Ibe.

Icon
81: Werner bytter med Ji Dong-Won.

Icon
77:Alberto Moreno får gult kort.

Icon
75:Caiuby får en pasning, som nok egentlig var et skudd, bare noen meter fra Mignolets mål. Han klarer dog ikke styre ballen i mål. Stor sjanse for hjemmelaget.

Icon
73:Halvsjanse til Liverpool. Milner slår inn, men Origi kommer ikke først på ballen.

Icon
72: Werner får gult kort.

Icon
71:Moreno fyrer til fra over 20 meter. Keeper har ikke helt kontroll, og den går ut til corner.

Icon
68:Sturridge går av etter en forholdsvis anonym kamp fra engelskmannen. Han virket dog å klare seg fint, og man så ingen antydninger til skade. Origi inn: et rent spissbytte.

Icon
68:Daniel Sturridge bytter med Divock Origi.

Icon
67:Nå er det jevnere på banen, og ingen av lagene kommer til de helt store sjansene.

Icon
64:Så er det hjemmelaget som angriper. Men Liverpool får til slutt løpt opp angriperen som er på en solo-kontring.

Icon
61:Emre Can stopper elegant et angrep i egen 16-meter. Hele Liverpool-laget har sett bedre ut i andre omgang.

Icon
60:Alberto Moreno slår inn et frispark, og ballen går via en spiller og deretter i en Augsburg-spiller, som nesten slår ballen inn i eget nett.

Icon
59: Kohr får gult kort.

Hendelses bilde
Icon
58:Emre Can header over fra hjørnesparket.

Icon
57:Nytt godt angrep av Liverpool. Sturridge med en lur pasning til Clyne, som slår inn fra høyrekanten. Augsburg-forsvaret kaster seg foran ballen. Corner.

Icon
55:Liverpool er mer med nå. Sturridge skyter fra 15 meter, men keeper redder greit.

Icon
54:Utrolig at ikke Liverpool tar ledelsen. Liverpool med vakker angrepsfotball på høyrekanten. Milner slår til slutt inn til Sturridge som på blank goal ikke treffer skikkelig på ballen. Sturridge forstår ikke selv at han ikke scoret der.

Icon
52:Fint angrep av Liverpool. Coutinho hopper smart over ballen, som havner hos Alberto Moreno. Venstrebacken legger kjapt tilbake til Coutinho, som skyter med utsiden av foten. Ballen går et stykke utenfor mål - men bedre takter fra Klopps mannskap.

Icon
48:Akkurat i det Henderson skal fyre fra cirka 15 meter blåser dommeren i fløyta for offside. En avgjørelse ingen - med god grunn - skjønte noe av. Svakt av linjedommer.

Icon
46:Ingen bytter på noen av lagene til andre omgang.

Icon
46:Andre omgang er i gang. Liverpool med avspark.

Pausereferat

Liverpool har slitt med å komme i gang. Hjemmelaget har bydd på langt flere farligheter enn favorittene fra Merseyside. Firmino kom alene med Hitz, og kunne kanskje sendt rødtrøyene i ledelsen - ellers har Liverpool hatt lite å by på.

Hjemmelaget har derimot vært mer med, og truet Liverpools venstreside ved flere anledninger. Den største sjansen kom like før dommeren blåste i pausen.

Liverpools fryktingytende angrepstrio - Coutinho, Sturridge og Firmino - har ennå til gode å leve opp til forventningene. Samtidig får de lite støtte fra den sentrale trioen Can, Milner og Henderson. Sistnevnte har vært lite involvert, mens de to andre har tatt mange merkelige valg og mistet ballen ved altfor mange anledninger. 

Liverpool må opp noen hakk, skal det bli seier i Tyskland.

Første omgang

Hendelses bilde
Icon
45:Pause

Icon
45:Kjempesjanse til Augsburg! Hjemmelaget angriper på venstrekanten, og Esswein havner nærmest alene med Mignolet. Skuddet er dog ikke bra, og Mignolet redder greit. Der er Liverpool heldig.

Icon
41:Emre Can surrer bort ballen når Liverpool skal kontre. Det gir Augsburg muligheten, og det kommer et skudd fra distanse. Ballen går utenfor, men det var slettes ikke ufarlig.

Icon
39:Augsburg får to dødballer på rad. Ingen av dem truer Liverpools mål, men hjemmelaget er marginalt bedre enn gjestene fra Liverpool.

Icon
36:Hjørnesparket havner hos Henderson som prøver å skru ballen i lengste hjørne. Skuddet reddes lett av Hitz.

Icon
35:Liverpool kontrer, og ballen havner hos Sturridge, som skyter fra 20 meter. Ballen går via en Augsburg-spiller og ut til corner.

Icon
35:Nytt innlegg fra Augsburg, som stadig kommer seg til halvfarligheter. Foreløpig har de dog ikke klart å sette Mignolet på store prøver.

Icon
29:Moreno på et fint initiativ på venstrekanten, men han kommer seg aldri til innleggsposisjon. Liverpool sliter med å finne rytmen.

Icon
23:Europaligaens toppscorer må altså av banen etter bare 23 minutter. Det kan se ut som Bobadilla fikk en strekk tidlig i omgangen.

Icon
23: Bobadilla bytter med Caiuby.

Icon
22:Liverpool spiller seg gjennom det tette Augsburg-forsvaret. Coutinho stikker gjennom til Sturridge, men Janker takler i det Sturridge skal avslutte alene med keeper. Ballen plukkes opp av hjemmelagets keeper.

Icon
20:Sakho går i bakken etter en tøff duell. Janker får fortjent gult kort.

Icon
20: Janker får gult kort.

Icon
17:Det er noe urytmisk og klønete over det Liverpool gjør. Pasningene sitter ikke, og det gjøres mange enkle feil.

Icon
13:Halvsjanse til Liverpool når ballen havner på hodet til Sturridge, som står bare to meter fra mål, men han er under press og har ikke sjanse til å få noe kraft på headingen.

Icon
11:Augsburg farlig frempå flere ganger. Liverpool gjør det vanskelig for seg selv med svake klareringer og avleveringer.

Icon
8:Stor sjanse til Liverpool. Firmino snapper opp en feilpasning, og passerer en forsvarsspiller. Avslutningen blir for svak, og går rett på keeper. Her burde muligens Liverpool tatt ledelsen.

Icon
7:LIverpool har vært noe rotete i starten. Flere pasningsfeil.

Hendelses bilde
Icon
3:Vertene starter friskt, og fyker i angrep. Liverpool er rufsete i det defensive spill. Hjemmelaget får til slutt avsluttet, men ballen går et stykke over mål.

Icon
1:Kampen er i gang i Augsburg.

Prematch

Torsdag kveld klokka 21.05 er det avspark på WWK Arena i Augsburg. Kampen sendes direkte på MAX, der Asbjørn Myhre er kommentator. Vi følger selvsagt kampen direkte også her på Liverpool.no.

Her er Liverpools lag: Mignolet, Clyne, Toure, Sakho, Moreno, Can, Henderson, Milner, Firmino, Coutinho, Sturridge. Res: Ward, Randall, Caulker, Lucas, Ibe, Origi, Benteke. 

Dette er første gang på Jürgen Klopps 31 kamper som Liverpool-manager at han starter med samme mannskap i to kamper på rad.

Liverpool har avansert i halvparten av de første Europaliga-utslagsrundene før Augsburg-kampene. 

Dette er femte gang Liverpool skal ta fatt på utslagsrundene i Europaligaen siden turneringen ble omdøpt fra UEFA-cupen i 2009. Tidligere har merseysiderne gått videre og røket ut to ganger hver.

Her kan du lese mer om hvordan Liverpool har gjort det.

I løpet av tiden som manager i Tyskland møtte Klopp torsdagens motstander iti ganger. Hele åtte kamper mot Augsburg endte dermed uten tap, og fem av dem resulterte i seier for Klopps lag.

Her kan du lese mer om Klopps syn på Augsburg

Augsburg er den 122 motstanderen Liverpool møter i europacupene. Denne sesongen har det gått dårligere for laget. Augsburg ligger etter 21 runder på 14. plass av 18 lag i Budesliga, og er bare ett poeng foran Werder Bremen som ligger på playoff-plass.

I Europa League har det gått bedre for det tyske laget mye takket være Raul Bobadilla, som har scoret 6 mål på fem kamper. Han er dermed toppscorer i turneringen så langt, sammen med Aritz Aduriz fra Athletic.

Bobadilla har tidligere også spilt for Young Boys, og scoret et av målene i 2-2-kampen på Anfield i Europa League i 2012. 

LES OGSÅ: En av de største kampene i Augsburgs historie

Spillerbørs

Vurdert av Arve Vassbotten

Mignolet 6Avgjørende redning på slutten av første omgang på skudd fra Esswein, men like etter får publikum igjen hjerte i halsen når ballen glir ut av hendene hans på bakken. Får heldigvis kontroll. Rolig dag på jobb for Mignolet ellers, som ikke ble satt på de store prøvene.
Clyne 6Lite involvert i førsteomgang men kom bedre med spesielt offensivt utover i kampen. Har noen gode stikkere. Defensivt er han i mer trøbbel. Skaper et farlig frispark, og går sjelden vinnende ut av hodedueller.
Toure Liverpools beste7Sikker i klareringer og kliner til. Rydder ofte opp og nøler aldri. Er litt på sykkeltur i duellen mot Esswein på tampen av første omgang, men gjør ellers en solid kamp i Liverpools forsvar. Er nær å få hode på ballen også etter frispark fra Moreno i andre delen av banen.
Sakho 6Mens Toure er besluttsom, virker Sakho langt mer usikker på om han skal bryte eller rygge i endel situasjoner og kommer derfor også ofte litt seint opp i hodeduellene og for seint inn i taklingene. Svake avleveringer skjemmer også Sakhos spill, men enkelte ganger kompromissløs i taklingen.
Moreno 5Roter bort ballen i det ene øyeblikket, retter opp sin egen feil med å løpe opp ballen i det neste. Er litt for ofte feilvendt eller får ballen bak seg, men får god hjelp av farten sin både framover og bakover. Håpløs klarering på innlegg som holder på å skape problemer for Mignolet. Hadde et meget god skuddforsøk tjue minutter før slutt. Men alt i alt er det litt for ujevn og rufsete, og tar litt stor sjanser defensivt.
Henderson 5Slipper seg ofte lang ned for å være støtte for den bakre fireren i oppbyggingen, men også han blir slående for mye på tvers i forsvarsrekka istedenfor å finne de forløsende pasningene framover. Kommer til et par avslutninger, men med kinaputt istedenfor krutt i støvlene.
Can 5Tøff og oppofrende i duellene, og spiller med stor aggressivitet. Men pasningene sitter ikke som de skal, og ble altfor nonsjalant i en situasjon der hjemmelaget kapret ballen og fikk en stor mulighet mot slutten av første omgang. Litt for anonym i dag i likhet med flere på midtbanen.
Milner 6Veldig varierende kamp for Milner. Svak i førsteomgang, men langt mer involvert etter pausen. Viljen er det aldri noe å si på, pasningene derimot blir ofte upresise - spesielt i pressede situasjoner. Han veier opp for det med å ha enkelte avgjørende innlegg som fort kunne resultert i mål. Spiller fri både Sturridge og Origi foran kassa. Svak defensivt i denne kampen, og glipper blant annet på markeringen et par ganger.
Coutinho 7Liverpool er på sitt beste når Coutinho får ballen i beina. Da skjer det plutselig ting: et veggspill, en fin stikker, eller at han utfordrer på egenhånd og skaper rom. Ekstremt god på små flater, og nydelige stikkere blant annet til Sturridge ved et par anledninger. Dessverre får han ballen litt for sjelden. Og bare en gang kommer han i skuddposisjonen han så ofte har avgjort fra. Men viser ofte fram egenskapene Liverpool har savnet i litt for mange uker.
Firmino 6Flink til å gjøre seg spillbar. Kommer seg til noen halvfarlige sjanser, men skuddfoten var for slapp i dag. Også noen fine kombinasjoner med Coutinho og Sturridge, og hele tiden på jakt etter å skape rom for seg selv og andre.
Sturridge 6Er ofte på rett sted, og man har en følelse av at man alltid bare er en pasning til Sturridge unna å score når han er på banen. Men virket i dag litt tregere på avtrekkeren enn han har når han er i storform. Litt passiv enkelte ganger, noe som helt sikkert skyldes mangel på kamptrening. Kunne scoret på Milners pasning inn foran mål.
Ibe 0Spilte ti minutter for Milner uten å markere seg nevneverdig. Kom til et skuddforsøk etter å ha fintet seg fri, driblet seg deretter bort. Spilte for kort til å få karakter.
Origi 0En farlig sjanse på innlegg fra Milner etter at han kom inn for Sturridge etter 67 minutter, men fikk ikke helt kontroll på ballen. Spilte for kort til å få karakter.