Bordeaux - Liverpool

1-1)

17.09.2015 /Europa League /Stade Bordeaux-Atlantique / Tilskuere: 35328 / Dommer: Alberto Undiano Mallenco (SPA)

Kampfakta

Mål H
Jussie(81)
Mål B
Lallana(65)
Lagoppstilling H
CarrassoKeeper()
GajicHøyreback(87)
PabloMidtstopper 1()
PalloisMidtstopper 2()
PoundjeVenstreback()
ChantomeHøyre midtbane()
Maurice-BelaySentral midtbane 1()
KhazriSentral midtbane 2(70)
RolanVenstre midtbane()
SaivetSpiss 1(76)
CrivelliSpiss 2()
Lagoppstilling B
MignoletKeeper()
GomezHøyreback()
ToureMidtstopper 1(27)
SakhoMidtstopper 2()
IbeVenstreback()
RossiterHøyre midtbane(79)
CanSentral midtbane 1()
MorenoSentral midtbane 2()
CoutinhoVenstre midtbane()
OrigiSpiss 1(73)
LallanaSpiss 2()
Innbyttere H
Prior() ()
Yambere() ()
Guilbert(87) ()
Traore() ()
Poko(76) ()
Kiese Thelin() ()
Jussie(70) ()
Innbyttere B
Brannagan(79) ()
Randall() ()
Ings(73) ()
Bogdan() ()
Firmino() ()
Chirivella(27) ()
Cleary() ()
Gult kort H
Chantome(38)
Gult kort B
Toure(12)
Rødt kort H
Rødt kort B

Kampreferat

Skrevet av Torbjørn Flatin

Vi vil tro at Brendan Rodgers vil si at han er stolt over sitt unge lag i Bordeaux, som var bortimot et reservelag ut fra det mannskapet Liverpool har benyttet denne sesongen. Med Kolo Toure ut med skade og Emre Can ned i forsvarstreeren spilte for eksempel gjestene i over en time med tenåringene Rossiter, Chirivella og Brannagan på den sentrale midtbanen. De to sistnevnte som debutanter. Spesielt Rossiter viste at han kan være med på dette nivået.

Det var et lag som slet med samarbeidet og å finne sine posisjoner, men så hadde de fleste da heller aldri spilt sammen i en slik kamp. Ved siden av et verdifullt poeng vil vi også anta at manageren har fått flere positive svar.

Mamadou Sakho var sterk som kaptein og Alberto Moreno gjorde en frisk innsats på venstrekanten, mens ungguttene altså allerede er nevnt. Adam Lallana hadde en fin scoring og Danny Ings rakk også å vise seg fram.

Liverpool og Rodgers kan leve med dette, før fire hjemmekamper venter og presset på at de røde skal begynne å vinne igjen vil være større.


 

Andre omgang

Hendelses bilde
Icon
90:SLUTT

Icon
90:Tre minutter er lagt til.

Icon
88:Brannagan får en mulighet i returrommet etter en corner, men skuddet går over.

Icon
87: Gajic bytter med Guilbert.

Icon
85:Bra skudd fra Moreno, men keeper redder.

Hendelses bilde
Icon
81: Jussie scorer etter innlegg fra Crivelli. Bordeaux får en billig utligning da Gomez og Can nøler for mye rett foran Mignolet og innbytter Jussie kan skyte høyt i nettet.

Hendelses bilde
Icon
79:Jordan Rossiter bytter med Cameron Brannagan.

Icon
76: Saivet bytter med Poko.

Icon
75: Crivelli skyter på halv volley fra 16 meter. Mignolet redder i full strekk, det ikke særlig harde skuddet.

Icon
74:Innbytter Danny Ings tar glimrende ned et fremspill fra Sakho, men får ikke tredd ballen forbi keeper..

Icon
73:Divock Origi bytter med Danny Ings.

Icon
72:"Som vanlig" får Liverpool ikke noe ut av corneren.

Icon
72:Flott angrep med Rossiter, Lallana og Ibe, men innlegget blir blokkert ut til corner.

Icon
70: Khazri bytter med Jussie.

Hendelses bilde
Icon
65:Adam Lallana scorer etter innlegg fra Alberto Moreno. Moreno triller til Lallana som vakkert skaffer seg plass og legger ballen flatt i det bortre hjørnet.

Icon
63: Crivelli nærmest snubler ballen utenfor fra to meter etter at Mignolet hadde gitt retur på et skudd fra Maurice-Belay. Kjempesjanse!

Icon
59: Saivet header hardt i nærmest nettvegg fra en corner. Kapteinen scoret i en lignende situasjon mot PSG sist helg.

Icon
58:Adam Lallana gjør en fin vending og skyter i steget med venstre like innenfor straffefeltet, men keeper får parert.

Icon
57:Emre Can ligger nede etter en felling ute ved sidelinjen, men er fort oppe igjen.

Icon
51:Liverpool får en angrepsmulighet etter at Rossiter bryter glimrende, og Coutinho spiller mot Lallana, men sistnevnte får ikke kontroll.

Icon
46:Det er ikke blitt foretatt noen bytter i pausen.

Pausereferat

Med en gjennomsnittsalder på 21,7 år (etter at Toure måtte ut og Chirivella kom inn) har Liverpool greid å holde Bordeaux til uavgjort ved pause. Vertene har kommet til noen brukbare sjanser i en nokså åpen 1.omgang, hvor Liverpool sliter med å stoppe oppspill og løp bakfra, men Simon Mignolet har ikke behøvd å gjøre en kvalifisert redning ennå. Det unge mannskapet ledet av Mamadou Sakho har vært flinkere til å rydde unna når det har kommet innlegg inn i feltet.

Samtidig har Philippe Coutinho glimtet til i den andre enden og det virker fullt ut mulig å score på Bordeaux.

Det virker rart om dette skal ende målløst, men en må bare håpe at ungguttene kan vokse enda litt i de siste 45 minuttene. En føler at det kan bli en omgang med ryggen mye mot veggen, men hvor Liverpool kan få mulighet til å straffe vertene på kontringer.

Første omgang

Icon
45:PAUSE

Icon
45:Philippe Coutinho rapper til fra hjørnet av 16-meteren og ballen smeller høyt oppe på den nærmeste stolpen. Kanonskudd av brassen!

Icon
45: Khazri får komme inn fra midten og skyte fra god posisjon, men Mignolet har ingen problemer med å redde det svake skuddet.

Icon
42:Lallana har nesten fri bane inn i midten, men bruker for lang tid når han skal skyte og forsvaret til Bordeaux får blokkert.

Icon
41:Nytt langt fremspill til Rolan, som igjen skyter over.

Icon
38: Chantome får gult kort.

Icon
37:Gomez har for øvrig gått inn sentralt i den bakre treeren, mens Can spiller ute til høyre.

Icon
37:Bordeaux får enkelt klarert hjørnesparket fra Lallana.

Icon
36:Nesten sjanse da Lallana prøver å finne Coutinho, men det ender med corner.

Icon
35:Bordeaux med overtak i ballinnehav med 55 mot 45 prosent etter 35 minutter.

Icon
33: Saivet tar frispark fra god posisjon, 18 meter ute, men ballen går via muren og i fanget på Mignolet.

Hendelses bilde
Icon
27:Kolo greide da ikke mer. Can går inn på midtstopperplass, mens tenåringene Rossiter og Chirivella da får en enorm jobb i maskinrommet.

Icon
27:Kolo Toure bytter med Pedro Chirivella.

Icon
26:Moreno spiller pent igjennom Origi, som skyter utenfor da han burde ha truffet mål, men det ville uansett ikke ha telt da dommeren hadde flagget oppe for offside.

Icon
25:Kolo Toure synes fortsatt ikke å bevege seg komfortabelt, men gjør en bra jobb da han header unna et hardt overlegg fra Bordeaux.

Hendelses bilde
Icon
24:Emre Can skyter med venstre fra 18 meter, nokså ufarlig over og utenfor.

Icon
22:Liverpool får klarert etter en corner fra Bordeaux. Gjestene startet bra de ti første minuttene, men nå virker franskmennene stadig farligere.

Icon
19: Khazri skyter like utenfor det bortre krysset til Mignolet, mot et Liverpool hvor Kolo Toure er tilbake på banen igjen.

Icon
16:Can går ned sentralt i forsvaret så lenge Toure blir behandlet på sidelinjen.

Icon
14:Liverpool har dårlig med forsvarsalternativer på benken, kanskje kan det bli aktuelt å sette ned Can dersom Kolo ikke får ristet av seg denne smellen.

Icon
12:Kolo Toure vrir seg i smerte etter at Mignolet tar både ballen og sin lagkamerat da han bokser ut et frispark fra feltet.

Icon
12:Kolo Toure får gult kort.

Icon
11: Rolan avslutter fra skrått men kort hold, etter et langt fremspill, men løfter ballen både over Mignolet og like over tverrliggeren.

Icon
10:Philippe Coutinho tar corner, Emre Can prøver en ambisiøs brasse, men over.

Icon
5:Philippe Coutinho skyter fra like utenfor 16-meteren og ballen stryker utenfor venstre stolperot til keeper. En bra sjanse.

Icon
2:Det ser ut som at Liverpool går ut med tre bak og med Moreno og Ibe som vingbacker.

Hendelses bilde
Icon
1:Brendan Rodgers sier før kampen at Europa gir ham en sjanse til å se på spillere i troppen og utvikle unge spillere. Han sier han har tatt ut et lag som har mye fart og bevegelse i seg.

Hendelses bilde

Prematch

Brendan Rodgers har valgt å bruke troppen til den første kampen i gruppe B i Europa League, med åtte bytter fra forrige kamp mot Manchester United. Mamadou Sakho er inne på laget igjen, til glede for mange, og vil være kaptein. Det kan også bli spennende å se Gomez på høyreback og Moreno på motsatt side. Unge Jordan Rossiter får en stor oppgave sentralt på midtbanen, sammen med Emre Can, mens Brendan har et par solide offensive alternativer i Danny Ings og Roberto Firmino på benken.

Spillerbørs

Vurdert av Tor Sandø

Mignolet 6nærmest overfalt Kolo Touré i situasjonen som førte til at midtstopperen etter hvert måtte ut med skade. Virket litt utrygg i feltet før pause, men kom seg etter hvilen. Sikker i klypene da Bordeaux avsluttet rett på ham. Gjorde en flott redning da forsvaret sov etter 63 minutter. Kan ikke lastes for 1-1-scoringen.
Gomez 6trygg med ballen i sin første Europacup-kamp. Startet på høyreback, men ble flyttet inn som midtstopper da Touré måtte ut. Så mer komfortabel ut i midtforsvaret enn ute på backen. Veldig forsiktig med å støte opp i motspillere. Må ta sin del av skylden for 1-1-målet, etter at han ikke fikk klarert i duell med Crivelli.
Toure 0felte Diego Rolán og fikk gult kort etter drøyt ti minutter. På det påfølgende frisparket fikk han seg en solid trøkk av keeper Mignolet. Prøvde å fortsette kampen, men slet tydelig med smerter i hofta. Byttet ut etter 27 minutter.
Sakho 8autoritær og sterk i egen boks. Stanget unna det som kom av Bordeaux-innlegg. Kompromissløs i nærkampene. Rygget vel langt inn i straffefeltet før pause. Noe smårusk med ballen i oppbygningsfasen. Tok ansvar og bandt forsvaret sammen etter at Touré måtte ut med skade.
Ibe 5kom seg ikke helt med i kampen før pause. Mer involvert etter sidebyttet, men slet med å få det til å stemme offensivt. Lyktes sjelden med å utfordre backen sin. Når han først fikk slått inn, ble kvaliteten for dårlig – eller det var for få medspillere i boksen. Jobbet samvittighetsfullt defensivt.
Rossiter 7kan noen sjekke fødselsattesten hans? Denne unge mannen har bare 18 år bak seg her på jorden, men spilte som en 28-åring i kveld. Viktig da han brøt opp hjemmelagets offensive spill før pause. Leste spillet godt og satte seg raskt i respekt. Ikke helt feilfri med ball. Får trekk for noen upresise pasninger.
Can 6begynte bra på midtbanen, men ble flyttet ned på høyrebacken da Touré ble skadet. Løste oppgaven greit og hadde stort sett god kontroll defensivt. Lite med offensivt. Skjøv for langt over på Bordeaux sin store mulighet etter 63 minutter, og må ta sin del av ansvaret for hjemmelagets utligning.
Moreno Liverpools beste8grep sjansen fra start med begge bein. Hadde god kontroll på sin side defensivt. Høstet applaus fra bortefansen med en susende takling rett før pause. Spilte fri Origi til en stor mulighet før sidebyttet og var nest sist på 1-1-målet til Lallana. Ga Bordeaux hodebry med sine offensive bidrag. Liverpools beste.
Coutinho 6 virket veldig spillesugen fra start. Viste seg frem med et par lekne vendinger og touch, uten at det ble noe produktivt ut av det. Kom seg ofte fri i mellomrom, men var for upresis med den siste pasningen. Traff stolpen med et susende langskudd rett før hvilen. Et uromoment, selv om han ikke lyktes med alt.
Origi 5løp utrettelig og var ivrig på å stikke i bakrom. Når timingen sitter, kan det bli et farlig våpen for Liverpool. Fikk pipekonsert fra Bordeaux-fansen og var ikke helt venn med ballen. Svidde en svær mulighet da Moreno spilte ham fri i første omgang, men ble avvinket for offside. Byttet ut 17 minutter før slutt.
Lallana 7nesten helt usynlig før pause. Lyktes ikke alltid med sine offensive involveringer, men hevet seg utover i kampen. Tryllet da han rundlurte sin oppasser før han sendte Liverpool i ledelsen. Ga Bordeaux trøbbel når han stakk på løpetur ut på flankene. Var venn med ballen etter pause.
Chirivella 663 minutter som innbytter for Touré. Åpnet med en skrekkelig feilpasning, men viste etter hvert prov på hvorfor han er høyt aktet blant Liverpools trenere. La pasningsfeilen bak seg og var ellers trygg i pasningsspillet. Voksen og klok i presset. Anonym i perioder, men likevel et løfterikt innhopp.
Brannagan 011 minutter som innbytter for Rossiter. Prøvde seg med et distanseskudd fem minutter før slutt, men traff ikke helt rent. Ellers liten tid til å markere seg.
Ings 017 minutter som innbytter for Origi. Viste frem verdens deiligste førsteberøring før kjempesjansen rett etter innhoppet, men avslutningen sto ikke i stil. Løp mye på topp.