Borussia D - Liverpool

1-1)

07.04.2016 /Europa League /Signal Iduna Park / Tilskuere: 65 848 / Dommer: Carlos Velasco Carballo

Skrevet av Tor Sandø

Liverpool har et fantastisk utgangspunkt etter 1-1 på bortebane i Tyskland. Liverpool spilte en meget god førsteomgang og tilbakela mange mil i Tyskland i kveld. En hardt arbeidende midtbane, en tett forsvarsmur, en keeper som tok nesten alt som kom og en belgisk spiss som var giftig og scoret på den ene av de to sjansene han fikk, ga grunnlaget. Dortmund var farlig frampå med flere gode sjanser i første omgang. Det var kanskje rettferdig at utlikningen kom tidlig i andre omgang, men var på sjeldne visitter foran Mignolet etter det. Liverpool med en verdifull bortescoring som blir god å ha med seg til returmøtet om en uke. Henderson måtte forlate banen ved pause med en kneskade. Sturridge, som måtte vike plassen for målscorer Origi, kom inn mot slutten. En stor dag for Jürgen Klopp og Liverpool på Signal Iduna Park.

90:Milner lager frispark og dommeren blåser av.

90:Liverpool får innkast med 30 sekunder igjen av tilleggstiden.

90:Clyne forsøker å komme seg fri på høyre. Får ikke lagt inn.

90:Det er lagt til to minutter.

90:Sakho tar frispark.

90:Coutin ho går i bakken da han blir taklet av Sokratis.

89:Står disiplinert nå, Liverpool og gjør det vanskelig for Dortmund å komme til scoringsmuligheter.

89:Pulisic vil ha innkast. Får det ikke.

87:Godt keeperspill av Mignolet som hindrer en Dortmund-sjanse.

87:Firmino takler Sahin. Frispark.

86:Clyne hindrer en Dortmund-kontring og takler en hjemmespiller.

85:Liverpool har bra kontroll og jobber hardt for å berge 1-1, som er et meget godt resultat.

84:Dortmund får frispark, tar det raskt, for raskt, mener dommeren.

84:Origi bytter med Sturridge.

83:Schmelzer fører opp på venstre, legger inn, men Liverpool-forsvaret klarerer.

81:Castro skyter. Mignolet redder.

79:Moreno med strake bein mot Pulisic nede ved cornerflagget. Slipper gult.

77:Lallana bytter med Firmino.

77:Aubameyang bytter med Pulisic.

77:Bender bytter med Sokratis.

75:Sahin tar frispark. Vipper ballen inn. Men Liverpool bryter.

74:Schmelzer spilles fri, men får ikke kontroll.

73:Origi spilles igjennom. Offside.

72:Sahin forsøker å komme seg gjennom Liverpools forsvarsmur. Lykkes ikke.

71:Kampen har falt litt i tempo.

68:Liverpools midtbanespillere løper mye for å hindre Dortmund rom.

67:Castro legger inn fra høyre. Mignolet redder.

65:Can med langt framspill. For lang for Coutinho.

64:Godt framspill fra Hummels. Ballen går til Reus, men blir brutt av Sakho.

63:Dortmund fører opp. Can bryter lett.

62:Langt fra Weidenfeller. Aubameyang offside.

61:Timen er passert og Dortmund er mer med.

60:Milner pådrar seg frispark.

59:Reus tar frispark. Over muren, men Mignolet er med på notene.

58:Dortmund setter fart. Lovren takler Schmetzer. Frispark fra rundt 20 meter.

58:Sahin skyter fra 19-20 meter. Ballen triller inn til Mignolet.

56:Mkhitaryan prøver å finne Aubameyang. Ballen er for lang. Clyne klarerer.

55:Can avslutter med å skyte ballen høyt over.

55:Reus og hjemmefansen vil ha frispark når Can takler. Rent, sier dommer.

55:Liverpool fortsetter det høye presset. Er aggressive.

54:Clyne spiller til Lallana som blir vinket av for offside.

53:Can tar frispark fra midtbanen.

52:Reus får gult kort.

52:Coutinho avslutter kanonaen og skyter. Ny redning fra keeper. Liverpool kjemper hardt for et ledermål nå.

52:Clyne skyter fra langt hold. Weidenfeller er nede og redder.

51:Coutinho skyter fra kort hold. Fantastisk redning fra keeper.

49:Det hevdes av britiske medier at Henderson har et problem med kneet.

49:Origi skyter fra langt hold. Like utenfor.

48:1-1! Hummels slår Lallana i lufta og header inn utlikningen fra kort hold etter innlegg fra Mkhitaryan.

46:Liverpool har hatt avspark.

46:Durm bytter med Sahin.

46:Henderson bytter med Allen.

Liverpool leder 1-0 etter mål av Origi etter 36 minutter. De røde kunne fort ha ledet med 2-0, da samme mann var alene med Weidenfeller, som reddet. Dortmund har hatt ballen mest og har hatt sine sjanser, men Liverpool-forsvaret har hatt brukbar kontroll. Bortelaget har spilt Klopp-fotball og kjempet som løver på midten for å hindre Dortmund-spillerne rom. Godt gjennomført første omgang av Liverpool.

45:Weidenfeller får gult kort da han klager på at det ikke blir dømt på Origi i den situasjonen.

45:Origi skyter rett på Weidenfeller alene med keeper.

45:Reus tar corner. Kjemper for en utlikning før hvilen nå. Klabb og babb foran keeper, men Liverpool får klarert.

45:Aubameyang skyter. God kombinasjon med Mkhitaryan. Ballen går til corner etter heroisk inngripen av Lovren.

45:Clyne går i bakken, men får ikke frispark.

45:Durm spiller rundt et forsvar som er overtallig, men blir stående. Skuddet kommer fra 18-19 meter og Mignolet har ingen problemer.

45:Fire minutter lagt til.

45:Schmetzer legger inn fra venstre. Liverpool-forsvaret får avklart etterhvert.

44:Lallana får gult kort. Alt for sen i duell med Schmetzer.

44:Liverpool-spillerne har fått selvtillit av ledermålet.

43:Henderson kommer inn igjen.

42:Ballen i spill igjen.

42:Henderson får behandling, men det ser ikke alvorlig ut.

41:Dortmund kombinerer seg helt fram til Mignolet, men ballen er ute.

40:Clyne fører ballen inn i Dortmunds 16-meter. Han skyter, men en Dortmund-spiller får klarert. Det samme skjer når Milner får skutt.

39:Coutinho fører ballen inn i Dortmunds 16-meter. Han faller i duell med Piszcek, men får ikke straffespark.

38:Liverpool-supporterne blir bedt om å slutte å tenne opp bluss i bortesvingen.

36:0-1! Origi scorer etter innlegg fra Henderson. God heading fra Henderson, til Origi som lurer Dortmunds midtstoppere og scorer i høyre hjørne for keeper via en hjemme-spiller.

36:Aubameyang blir spilt fri av Mhitaryan og skyter svakt. Mignolet har full kontroll.

35:Can tar frispark fra midten.

35:Liverpool jobber hardt for å vinne ballen på midten. De lykkes. Can blir tatt. Frispark.

34:Mkhitaryan skyter fra drøyt 20 meter. Han sklir idet han skyter. Ballen går like utenfor.

34:Henderson har ballen på midten og slår en alt for lang ball framover.

33:Clyne fører opp, men overmakten blir for stor.

32:Mkhitaryan tar corner. Mignolet har bra kontroll i feltet.

31:Farlig spill mellom Henderson og Clyne som Aubameyang snapper. Går etterhvert til corner.

30:Castro tar corner. Kort sådan.

30:Aubameyang tar frispark. Ballen går like utenfor. Ballen var innom en Liverpool-spiller i muren.

29:Klønete av Sakho som er alt for sen og bommer på ballen og treffer Reus. 24 meter fra mål.

28:Milner tar corner. Godt slått foran keeper. Klabb og babb. Weidenfeller klarerer og ballen går til Moreno som skyter høyt over.

28:Godt gjort av Origi som fører opp på venstresiden. Corner.

28:Can tar frispark noen meter inne på Dortmunds halvdel.

27:Castro med spark oppå fotbladet til Milner. Burde vel vært et nytt gult kort der.

26:Utspark fra Mignolet.

26:Mye skal innom Mkhitaryan i Dortmunds oppbygging.

25:Kampen er i gang igjen.

24:Reprisen viser at Weidenfeller får en ordentlig skalle i duell med Lovren.

23:Weidenfeller er oppe igjen. Må bytte drakt.

22:Weidenfeller er skadet i munnen. Lovren fikk også litt behandling, men løp kjapt "hjem".

21:Lovren header fra kort hold. Kroaten møter frisparket fra Milner med hodet. Weidenfeller klarerer og tar ballen i fast grep i duell med Lovren og Lallana.

20:Clyne blir tatt av Reus. Frispark. Reus var heldig der som unngår kort. Takler engelskmannen bakfra.

19:Mkhitaryan har muligheten til å spille gjennom flere spillere, men velger et rom der det ikke er noen.

17:Mkhitaryan skyter, Mignolet redder. Bra Dortmund-angrep som starter med et langt overlegg på venstresiden. Ballen blir slått 45, til Mkhitaryan.

17:Gode kombinasjoner på Liverpools venstreside. Moreno slår en dårlig pasning, Dortmund fører opp og Coutinho bryter.

15:Castro tar frispark fra 20 meter. Svakt slått, men ballen havner etterhvert til Reus som skyter fire meter utenfor.

14:Milner takler Mkhitaryan.

14:Dortmund som har ballen mest nå, men de har problemer med å få ballen gjennom et tett Liverpool-forsvar.

12:Hummels trer igjennom Mkhitaryan. Han får ikke kontroll og ballen går inn til Mignolet.

12:Liverpool-spillerne flinke til å presse Dortmund-spillerne og vinne ballen.

11:Henderson og Can kombinerer, men mister ballen. Dortmund bryter, men etter noen trekk vinner de røde ballen tilbake.

10:Hummels tar frispark.

9:Can får gult kort etter å ha tatt Mkhitaryan og for å ha klaget på dommerens fløyte.

8:Henderson tar frispark.

8:Lallana får en kakk på hælen. Frispark.

8:Venter på kampens første sjanse.

7:Can blir tatt. Liverpool får ballen.

7:Can mister ballen i farlig sone på egen halvdel, men Dortmund får ikke kontroll på ballen.

6:Milner forsøker å tre gjennom Coutinho. Litt for lang.

6:Får ballen fra Sakho. Mignolet drar av en Dortmund-spiller.

5:Mignolet har trøbbel og de røde supporterne får hjertet i halsen. Tar seg godt inn.

5:Sakho tar frispark fra egen halvdel.

5:Moreno får frispark etter å ha blitt tatt av Durm.

4:Liverpool møter hjemmelaget høyt.

4:Fantastisk stemning på stadion.

3:Høyt spark fra Reus. Frispark Liverpool inne i egen 16-meter.

1:Liverpool bryter. Can forsøker å spille Origi fri. Weidenfeller er først.

1:Vi er i gang. Dortmund begynte med ballen.

0:Kapteinene Henderson og Hummels hilser på dagens spanske dommer, Carballo.

0:Må være veldig spesielt for Liverpool-sjef Jürgen Klopp dette.

0:Fantastisk stemning på Westfalen stadion. You`ll Never Walk Alone synges av full hals av samtlige 65 000 tilskuerne på tribunen.

I Borussia Dortmund fikk Liverpool tøffest mulig trekning i kvartfinalen i Europa League. Samtidig betyr det at Jürgen Klopp returnerer til Westfalenstadion, for første gang etter at han forlot klubben i fjor sommer. Liverpools sjef er utrolig populær i byen, og nesten alt fokus har vært på mannen som vant to Bundesliga-titler med gultrøyene.

Westfalenstadion er kjent for sin unike stemning. Normalt tar stadion, som kanskje er aller mest kjent for tribunen en kaller «den gule veggen» over 80.000 tilskuere. I kveld tar den bare 65.000, på grunn av UEFA sine regler for stadionanlegg.

Divock Origi ble foretrukket på topp, og Daniel Sturridge er nok ikke fornøyd, men har blitt plassert på benken fra start. Der sitter også Roberto Firmino, som er frisk nok til å få et innhopp, etter å ha blitt holdt ute av en hamstringskade siden 17. mars. I dag sitter han på benken.

Resten av førsteelleveren var som de fleste røde ville ha ventet.

Dortmund stiller med hele sitt artilleri, med unntak av Ilkay Gundogan, som ikke ble klar i tide, og ikke er i kamptroppen. På benken sitter Nuri Sahin, som fikk et halvt år i Liverpool FC.

Vurdert av Arild Skjæveland

Mignolet 7Mange hadde hjertet i halsen tidlig da han nølte med et tilbakespill, men belgieren var meget solid i kveld og tok alt han skulle ta.
Clyne 7En bra kamp av backen. Var også positiv fremover, med flere flotte initiativ. Kunne ha scoret.
Lovren 9En veldig god kamp fra kroaten, som nøytraliserte Pierre-Emerick Aubameyang, en av de heteste angriperne i verden denne sesongen.
Sakho 8Kjempekamp av Sakho! En er ikke trygg når franskmannen skal spille seg ut av forsvar, men forsvarsmessig, mot et av fotballeuropas beste angrep, var han strålende. Carragherske blokkeringer.
Moreno 8Burde kanskje trekkes ned for den hodeløse taklingen etter 80 minutter, når han kunne fått både gult og rødt som ville ha gjort at han er ute for returen, men utenom dette var det meget bra fra Moreno -vi lar den gå, denne gang. Dortmund angrep mye på hans side, men han kom bra fra det. Også svært viktig offensivt, og startet angrepet LFC scoret på.
Henderson 5ngen god omgang av kapteinen, som så litt preget ut. Ifølge BT Sport slet han med en kneskade, som gjorde at han måtte bli byttet ut. Flere farlige ballmist, som er livsfarlig mot et lag som Dortmund.
Can 8Fantastisk kamp av den unge tyskeren. Fikk et tidlig gult kort, men han ble aldri preget av det. Ekstremt viktig defensivt, og også trygg og flink til å ta med seg ballen ut av skumle situasjoner.
Milner 7Trygt og sikkert fra rutinerte James Milner. Akkurat det en ønsker seg i en så tøff bortekamp som dette.
Lallana 6Kom aldri helt inn i kampen. Jobber bra defensivt, men lykkes lite fremover. Legger nydelig tilbake til Coutinhos store sjanse. Er mannen som blir knust i lufta av Mads Hummels, som til Adams forsvar er en av de beste hodespillerne der ute.
Coutinho 7En kamp på det jevne av brasilianeren. Mye pent innimellom, men det lykkes ikke helt mot et aggresivt Dortmund. Er disiplinert og jobber bra. Hadde to meget gode skuddforsøk, som ble mesterlig stoppet.
Origi Liverpools beste9For en kamp av den unge belgieren. Rettferdiggjorde Jürgen Klopps valg om å kjøre han fra start. Var et angrep alene, og har virkelig lært seg å bruke sin fysikk. Holder bra på ballen, kommer til sjanser alene, og scorer det ekstremt viktige bortemålet. Liverpools beste.
Allen 7Kommer inn for Jordan Henderson til pause. Gjør lure valg med ball, og er viktig når Liverpool skal spille seg ut.
Firmino 0Får 13 minutter for Adam Lallana. Så umiddelbart litt rusten ut da han mistet ballen, men vant den fort tilbake. Var mest involvert defensivt, og gjorde sakene sine bra
Sturridge 0Kom inn for Origi og fikk noen minutter. Hadde et bra raid, men kom aldri til avslutning.