Brisbane R - Liverpool

1-2)

17.07.2015 /Preseason /Suncorp Stadium / Tilskuere: 50000 / Dommer: Hiroyuki Kimura (Japan)

Skrevet av Torbjørn Flatin

Liverpool fikk det ikke like lett som mot Thai All Stars i forrige kamp og møtte et Brisbane som hadde tatt tranen sin. Mannskapet fra Australia startet i stort tempo og gjestene, for anledningen i helhvitt, virket noe sjokkert de første 20 minuttene. Det er ikke ofte en pre-season kamp er blitt spilt i et slikt tempo. "Løperguttene" Ings, Lallana og ikke minst James Milner begynte imidlertid etter hvert å få mer grep på kampen, alliert med bl.a. Joe Gomez som imponerte i en uvant rolle på venstrebacken. Nå må trolig Alberto Moreno slite med en skade siden han ikke har fått spilletid, men kan Gomez bli en trussel for ham i startoppstillingen? Brendan Rodgers valgte, kanskje noe overraskende, å holde på sine første 11 i en time. Den siste halvtimen ble noe mer oppstykket med mange bytter på hvert lag, men Joe Ibe rakk å vise seg fram med flere gode initiativ på venstresiden. Fortjent nok fikk Liverpool sitt seiersmål, og fortjent nok var det James Milner som var sist på ballen, banens beste etter vår mening.

90: Petratos bytter med Hore.

89:Ambisøst forsøk fra Rossiter på volley med venstra fra drøyt 20 meter. Unggutten treffer bra, men rett på keeper.

82:Flott forsering fra Ryan Kent, men avslutningen til Jordon Ibe går via en forsvarer til corner.

79:Jordon Ibe går fra egen halvdel og gjør alt riktig da han finter vekk en forsvarer, men igjen får den gode Young i målet til Brisbane en finger på ballen.

76:Danny Ings bytter med Rickie Lambert.

75:James Milner scorer etter innlegg fra Jordan Henderson. Henderson triller ballen til Milner rett foran 16-meteren. Med en forsvarsmur foran seg jobber Milner seg til et skuddforsøk som går via et forsvarsbein og inn i nettet.

73: Borello bytter med Brady.

73: Hingert bytter med Bowles.

73: Broich bytter med Yango.

69:Lucas Leiva bytter med Jordan Rossiter.

68:Jordon Ibe prøver å skru ballen opp i motsatt hjørne fra skrå vinkel, men nok en god redning fra keeperen til Brisbane.

63:Jordan Henderson skyter nesten på blank goal etter fint fremspill av Ings, men keeper gjør en glimrende redning.

62:Divock Origi bytter med Jordon Ibe.

62:Adam Lallana bytter med Ryan Kent.

62:Mamadou Sakho bytter med Kolo Toure.

62:Joe Gomez bytter med Joe Maguire.

61: MacLaren bytter med D'Agostino.

58:Lallana skaffer seg fint rom ute til venstre, Ings får hodet på innlegget mot motsatt stolpe, men Milner rekker ikke fram for å kunne avslutte.

57: Brattan bytter med Clut.

51:Gomez spiller til Milner etter en corner, han skyter mot det nærmeste hjørnet men nærmest treffer Skrtel.

48:Liverpool kombinerer bra i etterkant av en corner, men skuddet til Jordan Henderson fra like utenfor straffefeltet går via et forsvarsbein og triller inn til keeper.

46:2.omgang er i gang og Liverpool starter med samme laget som spilte før pause.

En nokså underholdende og fartsfylt 1.omgang, men mot langt fysisk sterkere og mer drevne motstandere enn man opplevde i Bangkok har også Liverpool slitt med å få satt sitt spill. De første 20 minuttene virket man usikre og mistet ballen en rekke ganger, ikke minst i eget forsvar og det var ikke helt ulogisk at Brisbane tok ledelsen. Det strammet opp gjestene som begynte å skape bedre sjanser, og utligningen til Adam Lallana var en liten perle. Liverpool presset en del mot slutten av omgangen, men uten å få trykket inn ballen. Ings, Lallana og Milner er synlige med sine mange initiativ, mens vi synes 18-årige Joe Gomez også har kommet godt fra det på venstrebacken.

45:PAUSE

45:Mamadou Sakho header på corneren og ballen blir reddet og klarert på streken av Brisbane.

44:Et skudd fra Clyne forandrer retning og er nær ved å gå inn i hjørnet, men blir klarert til corner.

38:Den livlige Ings prøver en vanskelig vegg med Milner, men greier ikke helt å få kontroll på ballen rett foran keeper.

34:Nær panikk i forsvaret til Brisbane, men med nød og neppe får man blokkert forsøket til Origi fra kort hold.

33:Gomez kommer inn fra venstrebacken og prøver seg fra drøyt 20 meter, men skuddet går høyt over.

28:Adam Lallana scorer etter innlegg fra James Milner. Milner slår en dyp pasning ut til Lallana på venstrekanten, han vender opp like innenfor hjørnet av 16-meteren og bender ballen vakkert inn i motsatt kryss.

25:Danny Ings vender glimrende opp inne i feltet og skyter hardt mot det bortre hjørnet, men keeper gjør en god redning. Liverpool har våknet til liv etter baklengsmålet.

19:Bra innlegg fra Gomez, men en presset Ings får ikke headet skikkelig.

18: Petratos scorer etter innlegg fra Borello. Petratos får lov til å avslutte fra om lag straffemerket uten at Skrtel og Sakho greier å stoppe ham. Ballen går inn nede til høyre for Mignolet.

10:Nokså hektisk start med feil på begge lag. Liverpool stiller med 4-3-3 hvor Lallana og Ings flankerer Origi på topp.

6:Clyne spiller igjennom Lallana, men han blir avblåst for en hårfin offside.

4:Sakho gir bort ballen to ganger i løpet av kort tid i eget felt, men Brisbane greier ikke å utnytte det.

3:James Milner med kampens første avslutning da han skyter like utenfor den nærmeste stolpen fra 18 meter.

1:Da er vi i gang med Liverpool i sine nye og hvite "bortedrakter".

Liverpool stiller med et tilnærmet toppet lag i 1.omgang mot Brisbane Roar. En merker seg at unge Joe Gomez får muligheten på venstrebacken.