Chelsea - Liverpool

1-3)

31.10.2015 /Premier League /Stamford Bridge / Tilskuere: 41577 / Dommer: Mark Clattenburg

Skrevet av Marius Rabben

For en ettermiddag i hovedstaden! Det var Chelsea som tok ledelsen etter bare fire minutter, men to eminente fulltreffere fra Philippe Coutinho – én i hver omgang – ga rødtrøyene ledelsen, før innbytter Christian Benteke avsluttet festen med å sette inn knallsterke 3–1 foran bortefansen.  Liverpool var best i alt på Stamford Bridge i dag, selv etter en treg start, og seieren var fullt fortjent. Lucas Leiva var riktignok heldig som slapp unna sitt andre gule kort etter pause, men det er en parentes i Liverpools første seier på Chelseas hjemmebane siden 2011.

90:Slutt!

90:Zouma får ballen upresset på høyresiden i boksen, men innlegget er elendig og går himmelhøyt over lagkompisene.

90:Philippe Coutinho får ballen av Benteke, er alene mot fire Chelsea-forsvarere og skyter bra, men vertene holder unna det fjerde. Godt gjort av brassen.

90:Adam Lallana bytter med Dejan Lovren.

90:Det legges til fire minutter.

89:Chelsea skaper ingenting, og Liverpool virker komfortable med ballen.

86:Målscorer Christian Benteke pådrar seg et gult kort for en etterslenger.

83:Så får Christian Benteke muligheten, og 24-åringen griper den med begge hender! Jordon Ibe triller ballen på tvers fra høyre, Lallana hopper over, og Benteke får tid med kula i boksen. Chelsea-forsvarerne presser svakt, og Benteke skyter lavt i nettmaskene. Glimrende scoring, og stemningen i bortesvingen blir bare bedre!

82: Willian tar et frispark fra kanten, men innlegget går over mål.

80:Alberto Moreno tar den kort, får ballen tilbake og slår rett inn til Begovic.

80:Jordon Ibe utfordrer for første gang, og han kommer seg forbi Kenedy. Skuddet treffer Terry og går ut til corner.

79:Fàbregas finner Costa med en langpasning, og spissen drar av Clyne. Avslutningen blokkeres.

77:Alberto Moreno angriper alene på venstresiden og skyter lavt i nærmeste hjørnet. Begovic redder strålende.

75:Roberto Firmino bytter med Jordon Ibe.

74:Plutselig får Philippe Coutinho ballen på 16-meteren igjen, og han skyter via Terry og i mål! Sakho slår først en lang ball til Christian Benteke, som vinner luftduellen. Ballen treffer Coutinho, og avslutningen er utmerket.

73:Det er intenst nå, med mange dueller og høy temperatur på tribunen.

71: Oscar tester skuddfoten fra 40 (!) meter, men Mignolet, som må ut i full strekk, redder.

71:Moreno løper opp Willian under en kontring.

70: Mikel bytter med Fabregas.

67:Lucas lager frispark, og både publikum og Mourinho krever et nytt gult kort. Clattenburg lar brassen slippe unna. Der er Liverpools svært heldige som får beholde Lucas på banen.

66: Mikel sparker ned Lallana, og får gult kort.

64:Emre Can får gult kort etter å ha holdt fast Willian.

64:Skrtel tar over kapteinsbindet.

64:James Milner bytter med Christian Benteke.

63:Så bryter Milner og Liverpool, og de setter i gang en kontring. Chelsea kommer for tilbake og dekker rom, noe som gjør at det etter hvert bare ender med et upresist langskudd fra Adam Lallana.

62:En rolig periode nå, der Chelsea triller ballen seg imellom.

60: Kenedy og Costa kombinerer bra på venstre, og førstnevnte avslutter under hardt press fra Clyne. Ballen går til side for mål.

59: Hazard byttes ut til fordel for 19-åringen Kenedy.

58:Lucas Leiva lager et nytt frispark, denne gangen på Mikel, og får gult kort.

56:Firmino skyter lavt og ufarlig fra veldig langt hold.

55:Coutinho presser Willian hardt, og vinner nesten ballen, men det ender med at en annen rød kommer inn og lager frispark til vertene.

54:Liverpool har tatt et initiativ nå.

53:Hjørnesparket tas kort, og Philippe Coutinho får sjansen til å avslutte fra skrått hold. Skuddet blokkeres. Milner tar sats på returen fra rundt 20 meter, men ballen går opp på tribunen.

52:Adam Lallana slår inn. Ballen går gjennom hele feltet, før Cahill lager ny corner.

52:En svikt i samarbeidet mellom Cahill og Begovic sørger for Liverpool-corner.

51:Alberto Moreno skrur frisparket bak i feltet, og Chelsea får ballen unna.

51:Liverpool får frispark på 35 meters hold når Lallana dyttes.

49:Firmino slår ballen til Milner, men en glimrende takling av Zouma gir hjemmelaget femmeter.

48:Chelsea står mye høyere nå enn de gjorde i mesteparten av første omgang. Liverpool jager etter ballen.

47:Skrtel bryter når Oscar er på vei inn i boksen. Willian får ballen i neste bølge, men innlegget treffer Mignolet.

46:Chelsea triller i gang den andre omgangen. Ingen endringer på noen av lagene i pausen.

Det sene utlikningsmålet var på ingen måte ufortjent, for Liverpool har vært det beste laget etter Chelseas tidlige ledermål. Men det var vært mye rart på Stamford Bridge så langt. Enkle, ofte upressede, pasningsfeil, svake dødballer, upresise innlegg og mange frispark. Chelsea startet best, presset hardt og scoret, og Liverpool virket ikke med i det hele tatt. Men vertene la seg etter hvert mer bakpå – i takt med at Liverpool hadde mer ballbesittelse. De kom til noen halvsjanser, men satte ikke Begovic på særlige prøver før Coutinhos flotte mål.

45:Pause!

45:På «overtid» av overtiden sitter den for Liverpool! Roberto Firmino triller ballen til Philippe Coutinho, som vender mot venstre og skrur ballen i det lengste hjørnet fra 16-meteren med venstrefoten. Ypperlig utlikning!

45:Moreno spilles fri på venstre, men står i offside.

45:To minutter legges til.

45:Liverpool prøver forgjeves å lete etter rom, men de er ikke presise nok i pasningsspillet.

42:158–267 i pasninger hittil, og Liverpool har hatt best treffsikkerhet.

40:Chelsea angriper etter at Moreno, som måtte stoppe opp grunnet en dårlig avlevering fra Coutinho, mister ballen på venstre. Sakho vinner imidlertid løpeduellen med Costa.

38:Zouma er klar igjen, og kommer inn på banen idet spillet settes i gang.

38: Zouma trenger behandling etter duellen.

37:Milner får tid og rom til å legge inn fra høyre. Lucas Leiva vinner hodeduellen med Zouma, men avslutningen truer aldri Begovic.

34:Clyne slår ballen opp i armen til Terry, men dommeren lar spillet gå videre.

33:Firmino triller til Moreno på venstre, men innlegget går rett i en Chelsea-spiller.

31:En periode hvor Chelsea har mer ballkontakt nå, mye på egen halvdel og midtbanen. Liverpools presslinje er lav.

29:Emre Can feller Willian helt ute ved hjørneflagget. Fansen roper på gult, men dommeren lar tyskeren slippe unna med tilsnakk.

26:Godt innlegg av Milner på høyresiden, og Adam Lallana får kontakt med ballen fra rundt elleve meter. Avslutningen går rett på keeper.

24:Dommeren viser Philippe Coutinho det gule kortet etter at Willian igjen blir felt.

23:Det tar ikke mange sekundene før Liverpool, etter at Chelsea starter med ballen, får tak i ballen igjen.

22:Alberto Moreno tar hjørnesparket, men ballen, som får veldig mye luft under seg, plukkes enkelt av Chelsea-keeperen. Dårlige dødballer av Liverpool frem til nå.

22:Terry takler ballen ut til corner når Firmino forsøker å passere ham i boksen.

21:Willian felles for femte gang hittil, og Chelsea tar over ballen. Lallana og Firmino jager øverst for gjestene.

20:For øyeblikket dominerer Liverpool ballbesittelsen, men de sliter med å finne rom i et kompakt Chelsea-lag.

19:Adam Lallana avslutter et angrep på Begovic – etter at Lucas' hadde fått et skuddforsøk blokkert.

18:Philippe Coutinho slår hjørnesparket selv, men rett i klypene til Begovic.

18:Coutinho vinner en corner.

16:Liverpool er bedre med nå, og Chelsea har falt dypere med hele elleveren.

15:Nathaniel Clyne skyter utenfor etter et veggspill med Lallana på 16-meteren.

13:Chelsea og Hazard kontrer med presisjon, og Liverpool er i ubalanse, men pasningen fra Hazard mot Oscar er upresis. Det påfølgende innlegget treffer en i rødt.

11:Chelsea har vært mye bedre til å vinne andreballene så langt i oppgjøret. Liverpool-spillerne virker ikke godt nok påskrudd.

9: Willian skrur ballen inn i boksen, men Liverpool får den unna.

9:Nok en gang lager Lucas frispark, og dommer Clattenburg kaller ham bort til seg for tilsnakk. Nå la ankeret Diego Costa i bakken. Willian står klar til å slå inn.

7:Liverpool har slitt veldig de siste minuttene.

7:Chelsea kommer seg til en kjempesjanse når Willian slår frispark på pannen til Zouma, og franskmannen header videre, men assistenten vinker av for offside.

7:Lucas lager nytt frispark, denne gang i duell med landsmannen Willian. Det er drøyt 25 meter fra mål.

5:Liverpool forsøker å stå høyt etter kalddusjen, men Chelsea gjenvinner ballen.

4:Chelsea tar ledelsen omtrent ut av ingenting! De kommer seg fri på sin venstreside etter at Clyne og Milner slipper dem forbi, og Azpilicueta får mye tid og rom til å slå inn. I boksen timer Ramires perfekt og stanger ballen i nettmaskene.

3:Skrtel vinner den første luftduellen med Costa uten kamp, men header ballen over sidelinjen.

2:Roberto Firmino leder an kampens første angrep, men det ender til slutt med at brassen skyter lavt utenfor fra drøyt 16 meter.

2:Ramires får frispark på egen halvdel etter at Lucas kommer for sent inn i en duell.

1:De røde holder på ballen innledningsvis.

1:Firmino og Lallana tar avspark, og kampen på Stamford Bridge er i gang!

0:Liverpool-spillerne gjennomfører en siste peptalk før avspark.

0:Spillerne har kommet ut på banen og hilst på hverandre.

0:Sol og nydelige forhold i London denne lørdagen.

Velkommen til vår live-dekning av storkampen mellom Chelsea og Liverpool i London!

Hjemmelaget har vært i svak form denne sesongen, mens Liverpool, etter åtte uavgjort på ni forsøk, vant sin første kamp under Jürgen Klopp onsdag.

Kampen på Stamford Bridge sparkes i gang klokka 13.45 norsk tid.

Liverpools lag:

Mignolet; Clyne, Skrtel, Sakho, Moreno; Lucas, Can; Milner, Coutinho, Lallana; Firmino.

Benk: Bogdán, Lovren, Randall, Allen, Teixeira, Ibe, Benteke.

Divock Origi, som har blitt utelatt fra troppen, er hjemme på Melwood for å trene, ifølge James Pearce i Liverpool Echo.

Fakta før avspark:

• I Premier League-sammenheng har Liverpool bare vunnet fire kamper på Stamford Bridge i hovedstaden. Og samtlige har vært med ett mål: Tre ganger har rødtrøyene reist hjem med 1–0, mens de én gang fikk med seg 2–1 i bagasjen.

• I løpet av de 25 siste ligakampene på Stamford Bridge har Liverpool bare tatt 19 av 75 mulige poeng.

• Siden 1992, da Premier League ble dannet, har Liverpool vunnet 17 og tapt 19 ganger på 46 møter med de blå fra hovedstaden. Merseyside-laget har scoret 53 mål, mens Chelsea har fem flere.

Klikk her for å lese mye mer statistikk før kampen!

Vurdert av Tor Sandø

Mignolet 7Sjanseløs på Ramires sin heading. Var solid kampen igjennom. Hadde en kanonredning på en lobb fra Oscar.
Clyne 6Hadde flere gode offensive bidrag. Burde kanskje vært tettere på Azpilicueta sitt innlegg på 1-0.
Skrtel 8Var overalt i forsvaret i dag. Flere gode klareringer. Taklingssterk. Costa er ikke enkel å spille mot. Skrtel greide det på godt vis. Fikk seg en støvel fra Costa i magen.
Sakho 7Startet litt shaky, men kom seg veldig etterhvert. Kjappe Chelsea-spillere utfordret Sakho, som har andre kvaliteter enn fart. Hadde også nærkontakt med Costa.
Moreno 6Småsov litt da Ramires headet inn 1-0, men kom seg meget bra etter det. Har utrolig fart og var god offensiv i dag. Hadde en god sjanse alene med Begovic.
Leiva 7Var noe på etterskudd i begynnelsen av kampen, men kom seg veldig. God i duellspillet og veldig bevegelig. Fikk en tidlig tilsnakk fra Clattenburg og fikk gulkortet etter en knapp time. Burde kanskje fått marsjordre noen minutter senere.
Can 6Jobbet bra på midten og løp mange kilometer på Stamford Bridge i dag. Gjør ofte den usynlige viktige ryddejobben. God arbeidsøkt.
Milner 5Milner er ikke i form. Sliter med avleveringene, bevegelsene og lyktes med svært lite i dag. Sliter også med en veldig lite innstilt skuddfot. Greit å bytte han ut etter en drøy time.
Lallana 6Arbeidet også godt offensivt for Liverpool. Var flink til åm forstyrre og utfordre Chelseas forsvarsfirer.
Coutinho Liverpools beste8Startet kampen litt skurrete, der han bommet mye med pasningsspillet. Har slitt med formen i høst, men dette snudde i løpet av et par timer i London i dag. Scoret en flott scoring etter tre overtidsminutter og tok med seg godfølelsen inn i andre omgang og gjorde et kremmerhus til. Liverpools bestemann.
Firmino 6Hadde vanskelige arbeidsvilkår mot tøffe Chelsea-midtstopepre. Får glimtvis vist potensialet sitt.
Benteke 0For et innhopp. Belgieren var konge i lufta og headet ned til Coutinho da han scoret sitt andre mål. Gjorde alt selv på 3-1 og sendte Liverpool til himmels.
Ibe 0Fikk noen minutter mot slutten da Liverpool skulle trygge seieren. Rakk å markere seg i et godt Liverpool-angrep i de siste minuttene.
Lovren 0Fikk spille noen få overtidsminutter.