Leicester - Liverpool

2-0)

02.02.2016 /Premier League /King Power Stadium / Tilskuere: 32121 / Dommer: Andre Marriner

Skrevet av Marius Rabben

Leicester vinner 2–0 etter to nettkjenninger av ligatoppscorer Vardy i andre omgang. Liverpool åpnet siste halvdel av kampen klart best, med mest ballbesittelse og flest angrep, men spisskompetansen foran mål var fraværende. I motsatt ende viste Vardy nådeløs effektivitet da han, etter en lang og presis pasning fra egen halvdel, klinket ballen i en vakker bue over Mignolet på halvspretten, før han ti minutter senere doblet ledelsen med en flott styring i Liverpool-boksen. De røde hadde ofte store rom å spille i, spesielt på kantene, og de kom til mange innlegg – i tillegg til å ha et tosifret antall cornere – uten å sette Leicester-keeperen må nevneverdige prøver. Can hadde den største bortesjansen etter pause. Etter det første målet vartet Liverpool-spillerne opp med mange svake involveringer med ballen, og de kom aldri med noen sluttspurt.

90:Slutt.

90:Begge lag venter bare på sluttsignalet nå.

90:Lucas lemper ballen opp mot Lallana, som mislykkes i mottaket. Femmeter til vertene.

90:Tre minutter legges til.

90:Liverpool har samtlige spillere på egen halvdel.

90: Mahrez bytter med Ulloa.

89:Leicester vinner frispark på de rødes halvdel.

87:Roberto Firmino bytter med Joao Carlos Teixeira.

87: Okazaki bytter med King.

86:Lucas Leiva får se det gule etter en takling på midten.

86:Firmino prøver å finte seg fri på hjørnet av boksen, men mislykkes.

85:Allen slår en svak tversoverpasning mot Moreno, noe som oppsummerer mye av det Liverpool har maktet med ballen denne kampen, spesielt etter pause.

84:Milner legger inn mot Allen. Huth stusser ballen vekk.

83:Benteke mister ballen to ganger på kort tid omtrent 30 meter fra Leicester-målet.

80:Leicester bruker god tid på dødballer nå. Klokka tikker fort for gjestene.

79: Albrighton bytter med Gray.

77:Liverpool har klart mest ballbesittelse. Likevel fremstår de nokså planløse. Ting stemmer på ingen måte fremover i kveld.

75:Emre Can bytter med Joe Allen.

74:Lallana ser muligheten fra langt hold, men skuddet er håpløst og går langt over.

71: Vardy blir tomålsscorer når han styrer inn en avslutning fra Okazaki, som går via Sakho. Liverpool-forsvaret gjør det heller ikke spesielt vanskelig for Leicester-angriperne i forkant, med ubesluttsomme involveringer.

71:En god del rom for gjestene å kontre i når Leicester står høyt, men angrepsspillet sitter ikke.

70:Leicester-fansen roper på straffe etter at Okazaki går ned i boksen. Nydelig spill av vertene i forkant. Dommeren vinker spillet videre.

68:Lallana finner Firmino i boksen, men under press kommer han ikke til avslutning.

67:Firmino trekker litt bakover for å gjøre plass til Benteke på topp.

66:Jordan Henderson bytter med Christian Benteke.

65:Liverpool fortsetter å holde på ballen slik de gjorde før baklengsmålet. Leicester ligger dypt, kompakt og pumper unna det som kommer.

63:Det høye presset falt ut av Liverpool-laget etter kalddusjen. Nå gjøres Benteke klar på sidelinjen.

60:Plutselig tar Leicester ledelsen ut av det blå. Mahrez slår en lang ball mot Vardy i bakrom, og spissen klinker nådeløst til på halvspretten fra distanse. Mignolet er utspilt, og scoringen er inngangsbilletten verdig. Synd for de røde, som var inne i en god periode.

59:Liverpool har vært klart best etter pause, men mangler foreløpig en god nok avslutning.

58:Firmino får ballen feilvendt i boksen, vender opp og skyter himmelhøyt over.

58:Igjen kommer Liverpool fremover på venstre. Moreno legger inn til Firmino, men førstetouchen er for svak.

56:Alberto Moreno får ballen på kanten og ser ut til å legge inn, men prøver seg tilsynelatende på en frekk avslutning i nærmeste hjørne. Schmeichel må boksen ballen vekk.

55:Lucas skyter ballen høyt over mål på halvpretten fra 25 meters hold.

54:James Milner blir stående på alle fire etter en hard duell med Simpson. Visekapteinen kommer seg på beina etter en pustepause.

52:Milner jobber og gjenvinner ballen midt på banen, og slår umiddelbart i bakrom. Ballen er akkurat litt for hardt til at Lallana når den før Schmeichel.

51:Flott spill av hjemmelaget på høyresiden. Avslutningen fra Okazaki er ikke like god i etterkant, og ballen går over.

50:Liverpool-spillerne fremstår mer komfortable med ballen innledningsvis etter pause.

49:Leicester får plutselig en kjempekontring etter Liverpool-corneren, men Clyne er reddende engel i bakerste ledd.

49:Kort variant igjen. Det ender uten farligheter.

48:Kjempeflott Liverpool-spill gir Emre Can muligheten i boksen, men avslutningen går like utenfor – via en motspiller. Ny corner.

47:Mange høye ballen og headinger i begynnelsen av den andre omgangen.

47:Klopp har satt Benteke og Ibe i oppvarming.

46:Milner legger flott inn fra høyre. Simpson får klarert ballen vekk foran en rød i boksen.

46:Lallana og Firmino sparker i gang den siste omgangen.

Brukbar omgang av Liverpool, selv om de har mye å gå på. Leicester viser hvorfor de kjemper i toppen med sin høytpressende og aggressive spillestil, men de røde har yppet seg med noen ok angrep. Som ventet har Mahrez vært svært sentral for hjemmelaget, mens Mignolet har vist hvorfor klubben ga ham en ny kontrakt. Liverpool kom bedre med i oppgjøret etter en stressende åpning, men kom igjen litt bakpå mot slutten av omgangen. De har nesten hatt et tosifret antall cornere hittil, men det har ikke resultert i noen spesielt nevneverdig enn mislykkede, korte varianter. Her er det imidlertid gode muligheter for gjestene til å få med seg noe hvis kortene spilles riktig fremover på banen.

45:Pause.

45:Klopp er tydelig irritert på dommeren etter at Liverpool snytes for noen frispark midt på vertenes halvdel.

45:Ett minutt legges til.

45:Nok en gang kort variant. Det ender med at Clyne prøver å tre igjennom en i boksen, men Leicester får ballen unna.

44:Can avanserer med ballen, Leicester rygger, og tyskeren klinker til. Skuddet går via en spiller og ut til corner.

41:Mahrez danser seg forbi to Liverpool-spillere, før Can kommer inn og gjenvinner ballen med rå kraft.

39:Firmino kjemper til seg ballen og spiller Alberto Moreno flott fri på kanten. Spanjolen kommer noe skrått, men får med seg ballen i boksen. Han har alternativer i feltet, men velger å skyte. Ballen går over til stor skuffelse fra lagkompisene.

39:De røde forsøker å roe ned tempoet.

37:Leicester presser hardt for øyeblikket. Liverpool ligger med mange mann i egen boks.

35: Mahrez varter opp med et ypperlig skudd fra bortimot 30 meter, men Mignolet svarer med en enda bedre redning. Sjansen kom etter et sløvt innkast av Moreno.

33:Liverpool får en stor mulighet når Fuchs nesten header ballen i eget nett etter godt forarbeid og innlegg av Lallana.

32:Igjen tas den kort. Henderson legger etter hvert inn, og Huth stusser ballen ut til nok et hjørnespark.

32:Lallana ordner en ny Liverpool-corner, den fjerde så langt.

31:Det blir Mahrez som tar det. Skuddet går rett i muren.

31:Drinkwater og Mahrez stiller seg opp.

30:Okazaki finter skudd på 20 meters hold. Lucas kommer litt på etterskudd, og spissen går i bakken. Dommer blåser frispark for vertene i god posisjon.

29:Huth vinner duellen i boksen, men headingen går et stykke over.

28:Vardy presser Lovren hardt nok til å vinne et hjørnespark.

26: Fuchs klemmer til, men frispark går via en aggressiv mur, og Mignolet får ballen.

25:Vardy tildeles frispark midt på Liverpools halvdel etter en duell med Lovren.

22:Liverpool angriper med fire mann. Lallana fører, og ballen slippes ut til Henderson på høyre mens Can stormer gjennom sentralt. Henderson prøver å spille tilbake til Lallana, men Leicester-forsvaret leser situasjonen.

21:Firmino leter etter Lallana med en lang ball, men den når ikke frem.

20:Akkurat nå er Liverpool best. Milner utfordrer fra venstre, finner rom og klinker til. Ballen går rett i Simponson.

18:Firmino jager Huth i bakrom, og Leicester tvinges til å lage ny corner.

17:Milner og Henderson tar en kort corner, og sistnevnte finner Lucas på et godt løp. Brassen varter imidlertid opp med en blanding av skudd og innlegg, og ballen fyker over og bak mål.

16:Drinkwater forhindrer rødt hjørnespark i duell med Milner. Liverpool har vokst utover det første kvarteret.

15:Henderson skrur ballen hardt inn i feltet, til Sakho ved bakre stolpe. Franskmannen header ballen tilbake, på tvers i boksen, og Firmino forsøker igjen å heade ned til en lagkompis i boksen, men det blir for upresist.

14: Mahrez tar ballen flott ned like utenfor boksen, og han nøler ikke med å avslutte fra en noe vrien posisjon. Mignolet plukker behersket.

11:Godt angrep av Liverpool, der Henderson kommer på et dypt løp i boksen. Han får lagt ballen på tvers, men Can, som får til en brukbar avslutning, vinkes av for offside.

11:Lovren roter litt bakerst, og Leicester-spissen Vardy presser hardt. Sakho får ryddet unna.

10:Leicester står høyt med mange mann og stresser de røde. Liverpool sliter med å finne rytmen.

8:Vertene kommer til kampens største sjanse til nå når Vardy legger inn til Okazaki i boksen. Spissen sniker seg bak Sakho, og headingen er kontant. Heldigvis for gjestene går den noenlunde rett på Mignolet, som lemper ballen over – via toppen av tverrliggeren. Svært nære hjemmeledelse.

7:I bølge nummer to stoppes etter hvert Milner ute på venstresiden. Femmeter til hjemmelaget.

7:Jordan Henderson skrur frisparket inn i boksen, men Leicester-forsvaret får ballen unna i første omgang.

6:Liverpool får frispark midt på vertenes halvdel etter at Huth planter en albue i ansiktet til Lallana, som roper irritert mot dommeren.

5:Ballen måkes frem og tilbake mellom banehalvdelene. Presshøyden og tempoet virker å være litt for høyt for begge lag akkurat nå.

4:Can trekker innover fra venstre, men avslutningen sklir av foten og lander på 29 rad på tribunen.

4:Liverpool har litt ballkontakt inne på Leicesters halvdel.

3:To svært direkte lag innledningsvis. Begge har store planer om å angripe, ikke ligge bakpå.

2: Mahrez kommer til kampens første sjanse når Liverpool tas i ubalanse. Moreno står høyt, og vertene angriper med mange. Mahrez skjærer etter hvert innvoer fra høyre og klemmer til med venstre fra rundt 20 meters hold, men ballen går på utsiden.

1:Leicester triller i gang oppgjøret.

0:Noe kjølig, men glitrende spilleforhold i Leicester denne tirsdagskvelden. Og stemningen på King Power Stadium er minst like god.

0:Lagene har kommet ut på banen.

Dejan Lovren inn for Kolo Toure i midtforsvaret, på et lag uten overraskelser for Liverpool.

Vurdert av Torbjørn Flatin

Mignolet Liverpools beste7To flotte redninger i 1.omgang som sikret uavgjort til pause, i tillegg til en halvmiss. Liverpools beste på en dag da det ikke var mye å rope hurra for.
Clyne 6Bortsett fra et par slurvete pasninger stort sett solid. God fart og «trodde» han hadde avverget en svært farlig situasjon på 0-0 da det ble vinket offside, men kan bli friskere framover.
Lovren 5Virket ofte litt på etterskudd mot lynhurtige Vardy og ruvet heller ikke spesielt i feltet. Trenger kanskje flere kamper etter skade.
Sakho 5Vinner rent og fint flere dueller ute på banen, men har dårlig oversikt inne i feltet og feilprosenten er for stor. Negativt involvert i begge baklengsmålene.
Moreno 5Prøver å bidra positivt fremover med har også noen håpløse valg som da han kastet rett til en motstander og sendte et skudd opp på 15. rad og medspillerne sto i kø inne i feltet for å avslutte et innlegg.
Leiva 5En til som virket på etterskudd mot et energisk, løpssterkt og uthvilt hjemmelag, og da blir det også flere feil fra brassen. Vi vet han ikke kan skyte, men likevel når du får ballen trillende mot deg på 20 meter rett foran mål…
Can 5Var aktiv og virket frisk i føttene før pause, men lyktes med lite da han skulle prøve å skape og avslutte sjanser og virket etter hvert å gå sur.
Henderson 5Arbeider i kjent stil men virker klart preget av hælproblemene sine. Mistet ballen i et par farlige posisjoner i 1.omgang.
Lallana 6Begynte bra og var Liverpools beste utespiller før pause med initiativ og god teknikk. Sluknet noe etter hvert og får trekk for avslutninger som enten var for dårlig eller aldri kom når han hadde muligheten til å fyre av.
Firmino 5En og annen fin detalj, men i det store og hele blir det for puslete på en dag hvor Liverpools lagmaskin aldri fungerte i nærheten av optimalt.
Milner 6Jobber jevnt og trutt og er med på en god del av de situasjonene som Liverpool tross alt skaper.
Benteke 0Det ble 0-2 like etter at han kom inn og en vanskelig oppgave for den store spissen. Kroppsspråket lyser imidlertid ikke av vilje og gnist akkurat.
Allen 0Prøvde å få i gang noe da hodene til de i helrødt så stadig mer ned i bakken. Fortjener en sjanse fra start også i ligaen.
Teixeira 0På en dag da kreativitet, oppfinnsomhet og avslutninger var på et lavt nivå kunne det vart interessant å se den tekniske portugiseren tidligere på banen. Isteden ble det noen få minutter hvor han hadde lite mulighet til å få vist seg fram.