Liverpool - Bordeaux

2-1)

26.11.2015 /Europa League /Anfield / Tilskuere: 42525 / Dommer: Alon Yefet (ISR)

Skrevet av Lars Frøsland

Liverpool er videre i EL, etter en greit gjennomført 2-1-seier  hjemme mot Bordeaux.

Liverpool imponerte ikke særlig spillemessig, og det var en langt svakere prestasjon enn mot Manchester City. Samtidig var kampbildet helt annerledes, og det var Liverpool som måtte angripe.

Andreomgangen var preget av endel slurv, og misbruk av sjanser. Både Benteke og Ibe burde kanskje nettet i andreomgangen.

Klopp mønstret en sterk 11er, og viste tydelig at han ville avgjøre dette i kveld – ikke belage seg på seier i Sveits.

James Milner (straffe) og Christian Benteke scoret de rødes mål.

Liverpool blir gruppevinnere, så fremt det ikke blir tap i Sveits mot Sion.

90:Slutt! Liverpool vinner 2-1 og er videre i EL!

90:Liverpool skal være godt fornøyd over at gjestene ikke har tatt sjansene. Liverpool har skapt flest sjanser, men gjestene kunne uten tvil fått mer ut av sine.

90: Diego Conento får skyte fra 12-13 meter. Han tar ballen på halv volley, men heldigvis for Liverpool treffer han ikke rent. Skuddet går igjen høyt over mål.

90:Jordon Ibe bytter med Divock Origi.

90:Mignolet gjør en god redning på frisparket, som kom etter Lovrens takling. Skuddet går mot høyre hjørne, men belgieren tar skuddet bra.

90:Dommeren legger til fem minutter.

90:Lovren takler like utenfor 16-meteren. Farlig posisjon!

89:Benteke er nok en gang for sen i takling. Det er mulig franskmannen gjør mye ut av situasjonen. Benteke får ikke kort.

88: Diego Conento får gult kort.

86:Christian Benteke får gult kort etter at han er for sen i en takling. Det er ikke veldig stygt, men spissen protesterer heller ikke på avgjørelsen, som skjer midt på banen.

84: Plasil bytter med Ounas.

83:God sjanse for gjestene, men avslutningen til Bordeaux-spissen går nok en gang høyt over mål.

81:Gjestene med noen fine kombinasjoner, men Liverpools forsvarsplan fungerer bra. Gjestene kommer seg til 20 meter, men derfra klarer de ikke å skape de store sjansene.

80:Bortefansen har ikke gitt opp håpet. De tilreisende supporterne synger høylytt på Anfield.

77: Jussie bytter med Maurice-Belay.

76:Ibe tar selv hjørnesparket. Ballen svinges inn lavt, og treffer nesten Benteke. Ballen havner til slutt hos de hvitkledde som kontrer. Gjestene får ikke noe ut av angrepet.

75:Ibe skaffer Liverpool et corner.

74:Roberto Firmino bytter med Adam Lallana.

73:Liverpool kontrer på venstrekanten. Milner sender til Can, som gir ballen tilbake til Milner. Engelskmannen avslutter fra skrått hold. Skuddet går utenfor.

71:Liverpool ligger dypere nå, mens gjestene triller ball.

69:Contento får ballen på 16-meterstreken. Tar et touch, før han smeller til fra 12-13 meter. Ballen går himmelhøyt over Mignolets mål. Det kunne blitt noe.

67:Allen fikk en varm applaus fra Anfield-publkummet.

67:Joe Allen bytter med Emre Can.

67: Crivelli bytter med Diabaté.

65:Moreno holder seg til korsryggen, etter han får et kne i en duell. Spanjolen har vondt, men indikerer at han kan fortsette.

64:Emre Can gjør seg klar til å komme på.

62:Jordon Ibe får gult kort etter han dytter en motspiller, og deretter sparker bort ballen.

61:Gjestene er mer med nå. Franskmennene skaper ikke de store sjansene, men de vinner andreballene og presser Liverpool lavt.

60:Lucas Leiva får gult kort.

58:Gjestene får to hjørnespark på rappen, uten at de får noe ut av det.

57:Bortelaget skriker på hands og straffespark når Benteke berører ballen med hånden i egen 16-meter. Dommeren gir kun hjørnespark.

56:Nok en stor sjanse for hjemmelaget. Ibe spilles fri på høyrekanten. Han avanserer mot mål, men keeper reddet, når Ibe avslutter i korthjørnet. Ingen imponerende avslutning fra vingen.

55:Publikum liker det de ser nå. Liverpool presser og skaper sjanser!

54:Allen kommer seg til et godt skudd fra 20 meter, men keeper redder.

53:Alle tror Benteke sender Liverpool til en 3-1-ledelse, men dommeren vinker for frispark.

51:Liverpool har åpnet andre omgangen klart best. Nå må Bordeaux angripe, noe som passer Liverpool, med mange gode kontringsspillere.

50:Stor sjanse til Liverpool! Firmino spiller 45 grader ut til Benteke, som egentlig har god nok tid, men han sleiver, og ballen fyker over. Stor sjanse!

49:Contento ligger nede, og spillet stopper, men han kommer seg på bena igjen.

46:Ingen bytter i pausen!

46:Andre omgang i gang!

Etter en forferdelig svak start på kampen, kom begge lagene etter hvert mer inn i kampen. Ingen av lagene klarte riktignok å skape de store sjansene. Etter en drøy halvtime ble det plutselig mer action: Mignolet holder ballen for lenge, og dommer blåser indirekte frispark.
Saviet scorer. En svært pinlig situasjon for den belgiske keeperen, som heller ikke var patent på skuddet

Bare fem minutter senere er det gjestene som kløner det til. Sané drar ned Benteke helt unødvendig. Dommeren blåser straffe! Den setter Milner sikkert.

Deretter svinger spillet, frem til Benteke på overtid smeller ballen lekkert i mål på halv volley.

Liverpool leder forjent, men det uten å imponere. Kampens eneste virkelige lyspunkt var scoringen til Benktene. Og kanskje den kan gi mer energi til andre omgang?

Slik det står akkurat NÅ er Liverpool videre til utslagsfasen i EL!

Steven Gerrard, som er ekspert for BT Sport, roser scoringen til Benteke. "Det var egentlig en middelmådig pasning, men touchet til Benteke var glimrende, og skuffet var strålende", uttalte den tidligere LFC-kapteinen

45:Pause

45:En glimrende scoring fra Benteke! Clyne slår inn, Benteke tar den vakkert ned, og klemmer til på halv volley. Flott scoring! 2-1!

45:Moreno er frempå, avanserer fint og skaffer et corner. Milner tar det, men ballen bokses ut.

41:Gjestene får frispark fra skrå vinkel. Ballen slås inn, men Sané treffer ikke rent på ballen, når han møter den med hodet.

40:Dette var det første straffesparket gitt til Liverpool på 23 kamper, og det første uten Gerrard som førstevalg som straffeskytter.

38:Klønete av Sané som unødvendig drar ned Benteke. Avgjørelsen virker korrekt.

38:James Milner scorer sikkert, og setter ballen til venstre for Bordeaux-keeperen.

37:Milner skal ta det!

37:Straffe til Liverpool, når Benteke felles i boksen!

35:Milner og Ibe har byttet posisjon. Ibe spiller nå på høyre, mens Milner er på venstresiden.

33:Saviet scorer fra 16 meter, altså inne i boksen. Et godt skudd, men Mignolet kunne kanskje gjort mer? Uansett totalt unødvendig, etter at frisparket kom fordi Mignolet brukte for lang tid på et utspark.

33:Klønete å pådra seg frispark der!

31:Mignolet holder ballen for lenge, og dommeren blåser. Indirekte frispark til gjestene!

31:Clyne forsvarer seg bra, når Bordeaux er på en farlig visitt.

29:Offside: Ibe avanserer flott med ballen, og sender en fin pasning til Benteke, som scorer, men målet annulleres korrekt for offside. Positivt angrep.

26:Kolo Touré avanserer fremover med ballen, på en måte som nok minner mer om lillebror Yaya. Han kombinerer fint, og blir med helt frem i boksen. Etter litt klabb og babb får Kolo ballen tilbake igjen, og skyter på halvvolley. Et ok forsøk, men ballen går et stykke utenfor. The Kop elsket det!

25:Ibe angriper på venstrekanten, vender og slår inn med høyrefoten. Benteke og Milner i boksen når nesten ballen. Bra av Ibe.

24:Allen prøver seg på et skudd fra 25 meter. Skuddet er svakt, og går utenfor mål.

24:Liverpool angriper på høyrekanten, og Milner får slått inn. Innlegget er bra, men Allen taper duellen med Bordeaux-forsvareren.

22:Stor sjanse for LFC. Benteke får en langpasning, som han elegant tar imot. Skuddet fra 15 meter går like utenfor. LFCs største mulighet.

21:Bordeaux' frispark går rett i muren. Returen går høyt over.

20:Milner misser en enkel pasning på høyrekanten. Bordeaux bryter og kontrer. Allen følger etter og lager frispark cirka 25 meter fra Mignolets mål.

18:Moreno slurver, og slår en pasning fra sin back-posisjon rett i fanget på en Bordeaux-spiller. Gjestene får etablert et angrep, som det ikke blir noe av. Klopp ser ikke tilfreds ut.

17:Begge lagene slurver, og det Liverpool presterer minner ikke mye om seieren mot Man City forrige helg.

16:Gjestene står høyere i banen, og stresser Liverpool.

15:Bordeaux Saviet ligger nede med skade, etter en duell med Benteke.

14:Kampen har åpnet seg litt mer opp nå.

13:Liverpool slurver i eget forsvar, og gir gjestene en gratissjanse, som de ikke klarer å utnytte. Mignolet springer ut av målet, og når skuddet kommer, klarer Toure å blokkere med hodet.

12:Liverpool er upresise, men har likevel et lite overtak. Ingen av lagene skaper sjanser så langt.

10:Liverpool triller ball nå. Ikke allverdens som skjer på Anfield for øyeblikket.

8:Liverpool med overtaket nå. Firmino finner seg nok en gang i en god posisjon, men klarer ikke kontrollere ballen etter et høyt innlegg. Ballen havner nesten hos Benteke, men Bordeaux-keeperen får avverget greit.

7:Nytt corner til hjemmelaget, og igjen er det Moreno som slår. Ballen heades litt frem og tilbake. Til slutt lander den hos Benteke, men han avblåses for frispark.

5:Firmino kommer til en god sjanse, når ballen noe overraskende lander hos ham i en offensiv posisjon. Han skyter på volley, men treffer ikke rent.

5:Moreno slår inn fra venstrekanten. Ballen går mot Benteke på første stolpe, men Bordeaux får klarrert hjørnesparket.

4:Ibe angriper på venstrekanten, men den siste pasningen er upresis. Ingen har klart å ta kommando i denne kampen ennå.

3:Gjestene er på en visitt fremover. Angriperen er i farlig territorie, men klarer aldri avslutte.

1:Liverpool med avsparket.

1:Kampen er i gang!

0:Bordeaux-spillerne holder et banner med teksten "thank you", og det franske og engelske flagget. Dette som en takk for støtten etter terrorangrepene i Paris.

0:You'll Never Walk Alone runger ut over Anfield!

0:Velkommen til kamp!

Velkommen til vår live-dekning av Europaliga-kampen mellom Liverpool og Bordeaux.

De røde kommer fra en strålende bortekamp mot Manchester City, mens Bordeaux spilte uavgjort, i en høydramatisk kamp, i sin seneste kamp.

Liverpool har riktignok slitt mer på hjemmebane, og står kun med én seier på de siste tre hjemmekampene i alle turneringer. Nå har Klopp tilbake de fleste av sine offensive spillere, så kanskje blir det bedre tider også på hjemmebane.

Med seier vil Liverpool definitivt gå videre til utslagsfasen i Europaligaen.

Vurdert av Arve Vassbotten

Mignolet Liverpools beste5En av hans første involveringer var en svak heading utenfor 16-meteren, da han skulle rydde opp i et farlig tilbakespill. Vanskelig situasjon for keeper, men kunne vært løst langt bedre. Langt mer klønete da han ble avblåst for sekssekunders-regelen, og franskmennene scoret åpningsmålet på et indirekte frisparket innenfor 16-meteren. En litt sovende regel, men likefult noe keeperen bør ha i bakhodet. Lite involvert ellers i kampen, og dermed hadde Mignolet få muligheter til å rette opp inntrykket. Men i aller siste minutt kom han endelig i aksjon, og tok fram en viktig redning da det gjaldt som mest på en nytt farlig frispark fra Saivet. Med det redder han også en bedre karakter enn det kunne endt med.
Toure 7Endelig kunne Toure fullføre en kamp igjen, etter at han litt for ofte har haltet av banen tidligere i sesongen. Solid jobb av mannen fra Elfenbenskysten, og rydder blant annet opp i den svake heading fra Mignolet, når han blokkerer det påfølgende skuddet mot åpent mål. Han forstyrrer også en farlig sjanse for gjestene på tampen av kampen. Kom faktisk også til avslutning på volley i første omgang, og gliste godt av seg selv etter det.
Clyne 7Som alltid hardtarbeidende opp og ned på høyrekanten, solid defensivt og bidrar også offensivt med flere gode innlegg inn i feltet. Assist på Bentekes 2-1-scoring på overtid i første omgang.
Lovren 7Flere våkne involveringer, men litt svak da han skaffet frispark i farlig posisjon mot slutten av kampen
Moreno 6Godt samarbeid med Ibe ved et par anledninger på kanten, endel svake tversoverpasninger som kunne blitt farlig. På flere offensive løp som ikke helt fører fram. I det hele tatt veldig mye gode tendenser og upåklagelig arbeidsinnsats, men mangler det lille ekstra i avgjørende situasjoner.
Ibe 6Godt innlegg mot Benteke/Milner etter 25 min. Burde scoret da han kom alene med keeper etter 55 minutter. Kommer bedre utover i andre omgang, og gjør flere gode ting med ballen når han først blir involvert, men litt lite synlig til tider. Men presisjonen i avgjørende situasjoner er noe han fortsatt må jobbe med.
Allen 6Har noen godt synlige feilpasninger og involvert i noen unødvendige frispark. Værst er likevel det farlige tilbakespillet tidlig i første omgang, som fort kunne sendt Bordeaux i ledelsen. En kamp på det jevne, og byttet ut etter 67 minutter.
Milner 7Scorer på straffe, jobber og jakter godt som alltid både opp og ned og fra side til side. Bryter ofte motstandernes angrep. Nær å servere Benteke til 3-1, da belgierens mål ble annullert for offside. Skjemmes av noen svake pasninger underveis i kampen, men alt i alt en god kamp av kapteinen, som var iskald fra straffemerket.
Leiva 7Viste glimt av gode offensive kvaliteter med noen bra langpasninger. Ellers bunnsolid defensivt.
Firmino 6Klarte ikke å følge opp kanonmatchen mot City, kom til et par avslutninger i starten av kampen men de var for svakt utført. Jobber iherdig og er god til å finne rom både for seg selv og andre, men ble litt mer usynlig underveis i første omgang. Farlig framspill til Benteke tidlig i andre omgang, men klarte heller ikke by opp til samba i andre omgang og ble byttet ut etter 74 minutter
Benteke 8Skaffer straffesparket, som Milner satte inn. Satte bare noen minutter seinere ballen knallhardt i kassa på overtid i førsteomgang, noe som gjorde Jürgen Klopps pauseprat langt hyggeligere. Benteke kunne også raskt scoret flere mål, og får annullert to scoringer, en for offside og en for frispark.