Tomlin(70) ()
Allen(61)
MacDonald(80)

Skrevet av Marius Rabben

28. oktober 2015 er datoen Jürgen Klopp vant sin første kamp som Liverpool-manager. En returscoring av Nathaniel Clyne før pause sørget for at det endte 1–0 til de røde over Bournemouth for andre gang denne sesongen. Det var en rekke unggutter i startelleveren, og etter at Kolo Touré måtte ut med en skade i hamstringen i første omgang, var snittalderen omtrent på 23 år. Bournemouth yppet seg også noen ganger, men Ádám Bogdán sto en god kamp i buret. Roberto Firmino kom til flest avslutninger for vertene, men siktet var ikke god nok innstilt. Totalt sett var det en fortjent hjemmeseier, og Liverpool er klare for kvartfinalen i ligacupen.

90:Slutt!

90: Ritchie kommer til en god mulighet når han tupper til på vei inn i boksen. Bogdán redder!

90:Bournemouth holder på ballen, og det er nervøst nå.

90:Et par feil hos Liverpool gir gjestene en innleggsmulighet, men Bogdán plukker i boksen.

90:Tre minutter legges til.

90:Origi, Lallana og Lucas angriper etter å ha vunnet ballen, og sistnevnte legger etter hvert inn fra høyre. Origi er ikke langt unna ballen, men Federici når den først.

88:Clyne legger ut på et flott raid på venstresiden, og Bournemouth tvinges bakover.

86:Roberto Firmino bytter med Adam Lallana.

85: Rantie skyter over fra 16-meteren.

85:En litt avventende periode nå, der Bournemouth leter etter åpne rom og muligheter.

83:Daniels slår et frispark for Bournemouth inn i feltet. King får hodet på ballen, men det er ufarlig.

82: Stanislas bytter med Rantie.

81:Joao Carlos Teixeira tar frisparket. Han skyter hardt mot keeperhjørnet, og Federici slår ballen ut til corner.

80:Allen snapper opp en ball og felles like utenfor boksen. Frispark til Liverpool, og gult kort til MacDonald.

77:Lucas Leiva får ballen i god posisjon, lader foten og klasker til. Kanonkula går rett på Federici, som tvinges til å bokse.

77:Spillet foregår kun på Bournemouths halvdel for øyeblikket, og Liverpool har mye ballkontakt.

74:Teixeira slår hjørnesparket bra inn, men gjestene får den unna. Liverpool opprettholder presset.

73:Randall og Ibe spiller vegg, og Randall legger inn fra høyre. Corner til de røde.

72:Liverpool angriper i flere bølger på venstresiden, med Teixeira, Clyne og Firmino, men Bournemouth-forsvaret står støtt og holder unna.

70: Arter bytter med Tomlin.

70: Kermorgant bytter med norske King.

67:Ibe viser frem farten sin når han fosser i angrep langs høyre, men han er uheldig idet han skal legge inn, og ballen sklir av foten.

65:Cameron Brannagan, som har gjort en fin figur i sin første kamp fra start for A-laget, byttes ut til fordel for Lucas Leiva.

63:Ibe og Roberto Firmino kombinerer fint fremover. Førstnevnte tråkler seg fri på 16-meteren og skyter i en spiller, før Firmino sender returen, dog på halvspretten og veldig skrått ut mot høyre, opp på The Kop.

61:Joe Allen får gult kort etter en takling på MacDonald.

60:Ritchie finner Arter, men skuddet går rett i Skrtel.

59:Origi triller til Randall på 25 meter, og 20-åringen legges i bakken. Dommeren vinker spillet videre.

58:Plutselig vinner Roberto Firmino ballen på gjestenes halvdel, og Bournemouth er i total ubalanse. Brassen skyter lavt mot det lengste hjørnet fra ti–tolv meter, men skuddet er svakt og går utenfor. Der burde han doblet ledelsen.

55:Dødballer ender uten sjanser, men Bournemouth får fort tak i ballen igjen og dreper tempoet.

54:Gjestene vinner ballen og spiller direkte. Skrtel lager etter hvert et frispark på rundt 30 meter.

53:Liverpool har etablert et press nå.

53:Rødtrøyene prøver å tråkle seg gjennom forsvaret. Bournemouth holder foreløpig unna, men henger litt i tauene.

52:Igjen er det Teixeira som tar dødballen. Bournemouth får ballen unna, men bare ut til innkast. Liverpool flytter mange frem.

51:Teixeira avanserer med ballen og slipper den til Clyne, som forsøker å legge inn med venstre. Det ender med rød corner.

50:Rolig tempo for øyeblikket. Liverpool bygger opp bakfra.

48: MacDonald kommer høyest i boksen på en corner, og Bogdán når ikke avslutningen som kommer, men ballen går utenfor.

47:Bortelaget har åpnet friskest etter pause.

46:Liverpool setter i gang den andre omgangen. Nå angriper rødtrøyene mot The Kop.

Liverpool leder i en livlig og morsom kamp der begge lag forsøker å spille ballen langs bakken. Gjestene fikk en stor målsjanse da Stanislas kom seg fri i boksen allerede etter fem minutter, men Bogdán redder strålende. Det har Liverpool-keeperen også gjort flere ganger utover omgangen, og det er særlig Stanislas som har truet de rødes mål. Liverpool, med en rekke unggutter på laget, har også kommet til brukbare sjanser, men Federici har ikke blitt satt på speiselt mange prøver utenom baklengsmålet og skuddvillige Firmino. Det var etter 17 minutter at vertene tok ledelsen ved Clyne, som hadde stormet opp på venstresiden og satte en retur i nettet. I samme angrep var Anfield-debutant Teixeira uhyre nær en scoring med hælen, men en Bournemouth-spiller fikk klarert på streken. Bakover på banen har Touré måttet gi seg med det som tilsynelatende var en strekk i hamstringen, og Skrtel er kommet inn. Randall har vært nervøs i sin A-lagsdebut på høyrebacken, men ble gradvis varmere i trøya og mer komfortabel. Brannagan har også vært god med ballen og hardtarbeidende uten. Alt i alt en grei, men ikke imponerende, omgang, og dette er på ingen måte avgjort.

45:Pause.

45:Joao Carlos Teixeira avslutter et bra angrep med å skyte i nettveggen. Ibe er arkitekten når han på herlig vis finter oppasseren sin to ganger. Innlegget går mot Origi, men spissen bommer helt på banen.

44:Arter kommer for sent inn i en takling på Origi, men dommeren lar ham slippe unna med en advarsel.

43:Nå er det Martin Skrtel som ligger nede etter en duell, men slovaken kjemper seg på beina og fortsetter.

41:Bournemouth holder på ballen, ofte på de rødes halvdel, men Liverpool holder dem foreløpig unna boksen.

39: Stanislas tar den selv, og det er et veldig godt forsøk mot nærmeste hjørne, men Bogdán redder strålende.

38:Allen får tilsnakk etter å ha felt Stanislas rett utenfor boksen, dog ute på Bournemouths venstreside.

35:Roberto Firmino skrur ballen mot det lengste hjørnet etter en lekker tunnel, men Federici redder.

34:Skrtel knuser motstanderen i sin første luftduell.

33:Kolo Toure bytter med Martin Skrtel.

32:Randall trer inn sentralt mens Skrtel forbereder seg. Spillet er i gang igjen.

31:Veteranstopperen må ut, og halter av banen for egen maskin.

30:Kolo Toure ligger nede og holder seg til låret. Skrtel sendes umiddelbart i oppvarming.

28:Joao Carlos Teixeira slår frisparket lavt i muren.

27:Clyne kjemper seg forbi på kanten, men presses nok til at innlegget går bak mål. Dommeren velger å gi Liverpool-spilleren frispark rett ved dødlinja, en drøy meter utenfor boksen.

26:De røde holder på ballen og forsøker å etablere et spill.

25: Stanislas slår inn, men Liverpool får ballen unna uten trøbbel.

24:Frispark til bortelaget på rundt 35 meter, noe skrått mot sin venstreside.

22:Gjestene har klart høyest ballbesittelse for øyeblikket. Liverpool ligger komfortabelt på egen halvdel og dekker rom.

19:Bogdán gjør en ny god redning når Stanislas får heade fra veldig kloss hold.

17:1-0! Liverpool tar ledelsen når Nathaniel Clyne setter en retur i nettmaskene fra kloss hold. Firmino slår først en utsøkt stikker til Teixeira i boksen, og den unge portugiserer overlister Federici med en frekk hælavslutning. En Bournemouth-spiller får så vidt klarert på streken, men Clyne har ingen problemer med å sette inn returen.

16:Hjørnesparket til Teixeira blir klarert ut til innkast.

15:Nytt skuddforsøk fra Roberto Firmino, igjen etter å ha fått ballen av Ibe. Avslutningen fra drøyt 16 meter er knallhard, og keeper får slått ballen over og til corner.

14:Bournemouth kombinerer fint på venstre og får lagt inn, men Lovren gjør en strålende takling i boksen, og Liverpool tar over kula igjen.

12:Liverpool spiller seg flott ut av press etter at Randall vinner ballen.

11:Teixeira slår inn, men Federici bokser ballen vekk.

11:Ibe utfordrer på kanten, vender seg flott fri og får lagt inn. Bournemouth slår ballen ut til corner.

9:Gjestene får corner, men den ender etter hvert med rød femmeter.

8:Det er bortelaget som har et lite initiativ nå.

7:Ballen befinner seg mest på midtbanen i åpningsminuttene.

5:Bournemouth får en kjempesjanse når Stanislas kommer seg fri og skyter i boksen, men Bogdán redder strålende foran The Kop. Muligheten kom etter at Allen mistet ballen på egen halvdel.

3:Teixeira ligger ute til venstre av de tre spillerne bak Origi. Firmino spiller sentralt, mens Ibe er på høyre.

2:Gjestene kommer til innlegg fra venstre, men Bogdán plukker ballen uten problemer.

1:Clyne spiller som venstreback fra start, mens Randall, som debuterer for A-laget, bekler backen på motsatt side.

1:Umiddelbart får Roberto Firmino en mulighet når Ibe spiller ham fri like utenfor 16-meteren, men skuddet går utenfor.

1:Bournemouth sparker i gang oppgjøret.

0:«You'll Never Walk Alone» runger utover stadion. Det er flotte spilleforhold under flomlysene.

0:Lagene har kommet ut på banen.

Velkommen til vårt live-referat av Liverpools hjemmekamp mot Bournemouth i ligacupen! Oppgjøret sparkes i gang klokka 20.45 norsk tid, og TV 2 Sport Premium sender kampen direkte.

Dette er Liverpools lag i kveld:

Bogdán; Clyne, Touré (kapt.), Lovren, Randall; Allen, Brannagan; Ibe, Teixeira, Firmino; Origi.

Benk: Fulton, Skrtel, Moreno, Lucas, Lallana, Coutinho, Sinclair.

Lagene møtte hverandre også i andre serierunde denne sesongen, der Christian Benteke scoret kampens eneste mål. Belgia-spissen må imidlertid stå over i kveld grunnet problemer med kneet.

Dette nærmer seg ett år siden forrige gang Liverpool og Bournemouth sto ansikt til ansikt i denne turneringen. Også da var det runde nummer fem. Den kampen ble spilt på Dean Court, nå kjent som Vitality Stadium,  og Liverpool vant 3–1 etter mål av Raheem Sterling (2) og Lazar Markovic.

Gjennom historien har klubbene spilt sju kamper mot hverandre, og det står foreløpig 7–2–0 i de helrødes favør.

Før FA-cupkampen mellom lagene i Bournemouth for snart to år siden, der Victor Moses og Daniel Sturridge sørget for 2–0, var det nesten femti år siden det forrige møtet. Kampene innbyrdes på Anfield ser slik ut: 1–0 (2015), 4–1 (1968), 4–1 (1927).

I Premier League har Bournemouth to seire, to uavgjortkamper og seks tap så langt, mens Liverpool har tre seire, fem uavgjort og to tap.

Vurdert av Tor Sandø

Bogdan Liverpools beste8Liverpools bestemann takket være tre kjemperedninger i første omgang og en i siste overtidsminutt. Ungareren sto kjempegodt bak et ikke alltid like sikkert forsvar. Bogdan er fast benkesliter for Mignolet. Da må det være godt for han å ta fram en slik klasse når han en sjelden gang får muligheten. Blir nok cupkeeperen for de røde.
Clyne 6Man hadde nok vunnet noen kroner dersom man hadde satt pengene på Clyne som matchvinner. Målet var ikke av de spektakulære, etter at Teixeira hadde hælsparket ballen mot streken. Bournemouth avklarte, men Clyne var der og sendte ballen mot målet igjen. Målet var viktig nok. Avansement i ligacupen og Klopps første seier som rød manager. God kamp av Clyne der han var god og villig til å komme fram fra sin venstrebackposisjon.
Toure 5Ryddet greit unna den knappe halvtimen han spilte. Men Kolo er Kolo og heller ikke denne gangen spiller han i rødt uten noe kluss der bak. Ivoryaneren satte seg ned 40 sekunder før halvtimen med strekk bak i det ene låret. Fikk fortjent applaus fra hjemmefansen.
Lovren 5Ble tidlig satt under press fra bortelagets angripere. Kroaten spiller ikke akkurat med stor selvtillit. Klok av skade spiller han heller en støttepasning i stedet for å prøve seg på spektakulære krumspring. Slapp unna med det denne gang. Får pluss for noen bra brudd. Fikk det som så ut som en strekk mot slutten.
Randall 6Misset litt i plasseringen i første omgang. Unggutten ble kastet rett inn i tøffe dueller i begynnelsen av kampen og slet etter dette. Kom seg i andre omgang og hadde et bra raid som endte med at han ble tatt rett utenfor 16-meteren. Fikk velfortjente klapp på skulderen og en bamseklem fra Klopp etter kampen.
Allen 7Begynte kampen på verst mulig vis da han hadde en grov ballmiss helt i starten på kampen. Bogdan unngikk syndebukkstempelet for waliseren. Fikk et fortjent gulkort etter farlig spill i andre omgang. Spilte en meget god andreomgang, der han styrte mye av det som foregikk på midten.
Brannagan 6En annen unggutt som kan gå med rak rygg på torsdagens trening. Cameron var plasseringssterk og flink til å være spillbar i det oppbyggende spillet. Erstattet av Lucas Leiva etter en drøy time.
Ibe 7Hadde flere flotte raid på høyresiden. Var pågående og spilte med atskillig mer selvtillit enn han har gjort så langt i sesongen. Sto sammen med Firmino for de offensive farlighetene for Liverpool.
Firmino 7Hadde et tidlig skudd mot mål. Mange sa at dette kunne bli brasilianerens kamp og det ble det til en viss grad. Hadde flere bra sjanser, blant annet en som Bournemouth-keeperen såvidt fikk slått over. Fikk fortjent applaus da han forlot Anfield-gresset mot slutten.
Teixeira 6Hælsparket fint mot mål da Clyne scoret. Hadde et par dårlig tversoverpasninger, men viste i denne kampen mye av det som bor i han. God teknikk, sinnsyke vendinger. hadde også et bra skudd mot slutten som hadde fortjent en bedre skjebne. Det er å håpe at han får flere muligheter i rødt.
Origi 4Spilte han? Bemerkelsesverdig lite med i spillet de første 70-75 minuttene. Gjorde iherdige forsøk på å komme med, men bevegelsene ble feil og de gangene han fikk ballen i føttene virket det som han ikke helt visste hva han skulle gjøre med den. Litt mer med mot slutten og kunne også han fått seg et mål.
Leiva 0Gjorde lite utav seg annet enn et bra skudd som bortekeeperen hadde bra kontroll på.
Skrtel 7Overtok kapteinsbindet og midtstopperplassen fra Toure og gjorde en meget god kamp. Sikker i duellene og oser en trygghet som ikke er spesielt framtredende hos Toure. Fikk seg en smell også han, men beit tennene og fortsatte på typist Skrtel-vis. Populært innhopp.
Lallana 0Fikk noen minutter mot slutten.