Gillesphey(73) ()
Archibald-Henville() ()
Origi(90)

Skrevet av Arve Vassbotten

Liverpool stilte et meget sterkt lag mot League Two-laget Carlisle, men til tross for ekstremt press og 47 skudd sto det 1-1 etter to ekstraomganger. Dermed måtte det straffespark til. Det ble som alltid høydramatisk, men flere bom fra begge lag. Men Adam Bogdan ble den store helten da han reddet sin tredje straffe, og Liverpool er dermed videre til kamp mot Bournemouth i fjerde runde.

3-2 Danny Ings

BOM! Adam Bogdan avgjør når han redder Herys straffe.

Straffe

130:Liverpool er videre til fjerde runde i ligacupen. Der venter Bournemouth hjemme på Anfield.

129:Adam Bogdan redder sin tredje straffe og blir dagens store helt for Liverpool når han redder forsøket fra Hery.

128:Danny Ings scorer på straffe 3-2 til Liverpool.

127:2-2 McQueen scorer på straffe

126:Philippe Coutinho bommer også på straffen.

125: Joyce bommer på straffe.

124:Adam Lallana bommer på straffe.

123:2-1 Dicker scorer på straffe

122:2-0 Emre Can scorer på straffe en nydelig lobb. Utrolig elegang straffe fra tyskeren midt i mål.

121:Adam Bogdan redder mesterlig den første straffen fra Danny Grainger.

120:1-0. James Milner scorer på straffe. Keeper kaster seg til feil side. God straffe av Milner.

120:Liverpool skal ta første straffe med James Milner.

Ekstraomgang(er)

120:Det blir straffespark på Anfield!

120:Ibe med et nydelig gjennsoill til Milner, han skaffer Liverpool corner.

120:Gilliead med et frekt forsøk fra langt hold i sluttsekundene for Carlisle, men heldigvis går skuddet over.

120:Tre minutter på overtid i 2. ekstraomgang. Coutinho med et lavt og hardt skudd fra ca 18 meter, men utenfor.

120:4 minutter er lagt til i ekstraomgangen.

120:Dejan Lovren bli båret av banen med oksygenmaske. Liverpool har ingen flere bytter å bruke.

117:Dejan Lovren ser ut til å tråkke over etter en duell, og blir liggende. Ser ut som kroaten har fått en kraftig overtråkk på høyrefoten.

116:Philippe Coutinho finter skudd, og spiller nydelig fri Moreno rett foran kassa, men nok en gang vinner Carlisles keeper duellen.

115:Emre Can skyter like over fra ca 17 meter, etter å ha blitt spilt fri på kanten av Milner.

113:Så er det Milners tur til å skyte fra lang avstand. Forsøket går et par meter utenfor.

112:Adam Lallana skyter fra 18 meter, via en et blått-bein og inn til keeper.

111:Danny Ings spilles godt igjennom med en langpasning, rykker fra forsvarerne, men skyter langt over. Stor sjanse til Liverpool som misbrukes.

110:Lovren prøver seg nå på langskudd fra 25-30 meter, som ikke setter Gillespie på noen prøve.

109:Emre Can prøver seg på noen driblinger inne i feltet og får corner ut av det. På den påfølgende corneren er Lovren igjen på ballen, men treffer heller ikke nå ordentlig.

106:Liverpool med avspark i andre ekstraomgang.

105:Slutt på første ekstraomgang.

105:Bogdan god i feltet på en corner for gjestene, og setter i gang et raskt angrep for Liverpool. Ibe setter ballen i sidenettingen i det påfølgende angrepet og Liverpool får corner.

103:Mens Liverpool spiller, er det blitt klart at vinneren av denne kampen skal møte Bournemouth hjemme i neste runde.

102:Adam Lallana utfordrer inne i feltet, men Carlisle-spillerne får klarert igjen.

100:Jordon Ibe starter et godt angrep for Liverpool, ballen havner til slutt hos Milner som skyter rett på keeper fra 17 meter. Origi får så sjansen, men Carlisle får reddet til corner.

98: Ibehre med første ekstraomgangs største sjanse så langt. Men Bogdan redder situasjonen.

96:Gjestene holder nå ballen i laget på Anfield, og spiller ballen seg imellom. Men etter mange trekk, bommer de på en langpasning. League Two-laget viser lite nervøsitet.

91:Carlisle tar avspark i første ekstraomgang.

90:24 av skuddene er kommet fra utenfor 16-meteren. Carlisle har på sin side hatt tre avslutninger i kampen. En gang på mål - da scoret de.

90:LIverpool har hatt hele 38 skuddforsøk, 14 på mål. Likevel er det bare blitt ett mål ved Danny Ings.

90:Det blir ekstraomganger på Anfield.

90:Divock Origi får gult kort for en helt unødvendig takling langt inne på Carlisles banehalvdel. Kommer veldig seint inn i taklingen.

90:3 minutter legges til på Anfield.

90:Coutinho med nytt forsøk, men heller ikke denne gangen sitter skuddet helt.

89:Carlisle på en sjelden visitt mot Liverpools forsvar. Skrtel ordner opp.

88:Ibe går ned til linja og legger en 45-graderspasning ut, men gjestene tar kontroll på ballen. Som så mange andre ganger i kampen, er det ingen der innleggene kommer.

87:Godt gjennomspill fra Coutinho til Moreno, men spanjolen rekker akkurat ikke ballen.

86:Nathaniel Clyne bytter med Jordon Ibe.

85:Emre Can header et farlig Carlisle-innlegg til corner for gjestene. Småfarlig på corneren.

80:Liverpool fortsetter å kjøre på, men det svikter foran mål og det blir sjelden veldig farlig. Milners forsøk er nok det nærmeste man har kommet. Liverpool blir ofte tvunget til å avslutte med skudd fra 15-16 meter, og sliter med å spille seg helt igjennom.

78:På den påfølgende corneren header Lovren, men keeper har små problemer med å holde den svake headingen.

78:James Milner dribler seg fri inne i 16-meteren og skyter via en Carlisle-spiller til hjørnespark. Stor sjanse for Milner.

78:Danny Ings utfordrer på venstrekanten, kommer til en mellomting mellom avslutning og innlegg mot bakre stolpe, men ingen er der for å plukke opp.

75:Denne gangen prøver Coutinho seg fra langt hold. Litt nærmere enn Moreno og Skrtel, men ikke helt som vi vet brasilianeren kan.

73: Kennedy bytter med Gillesphey.

71:Moreno skyter fra ca 30 meter, men ballen går langt over.

66:Philippe Coutinho tar corner fra venstre, men Liverpool får lite ut av det.

66:Coutinho med en avslutning like etter at han kommer inn, men utenfor.

65:De røde har stått høyt og presset hele omgangen. Gjestene sliter med å komme over midtstreken. Mange skudd og avslutninger, men mangler bestemthet foran kassa.

64:Joe Allen bytter med Philippe Coutinho.

64: Sweeney bytter med Ibehre.

64: Asamoah bytter med Gilliead.

63:Adam Lallana drar seg fint fri og skyter på venstre siden av 16-meteren, men skuddet går utenfor.

58:Origi skyter inne i 16-meteren, men det høye skuddet midt i mål reddes.

58:Veldig lik start på andre omgang som den første, der det meste handler om Liverpool.

53:Martin Skrtel prøver et skudd fra ca 30 meter. Ikke et godt forsøk.

50:James Milner skyter, men for svakt.

49:James Milner tar corner, Origi header. Ballen ender hos Sktrel som holder ballen i spill.

49:Stort press fra Liverpool i starten av andre omgang.

46:Andre omgang i gang.

Hjemmelaget gikk ut i hundre fra start, og Carlisle hadde bare sjeldne visitter på Liverpools banehalvdel de første 30 minuttene.

Etter en rekke sjanser tok Liverpool en høyst fortjent ledelse da Danny Ings styrte inn et godt innlegg fra Adam Lallana etter 23 minutter.

Liverpool så ut til å kontrollere kampen godt, men plutselig kom Carlisle tilbake i kampen med en utligning av Asamoah etter 34 minutter på en sjelden visitt.

Generelt gjorde LFC mye rett denne omgang, og gjorde et helhjertet forsøk på å ta en tidlig ledelse og lykkes med det. De har presset gjestene bakover og kommet  til mange gode avslutninger. Ings er spesielt god på topp.

Bortsett fra en god halvsjanse har ikke gjestene hatt noe spill foran vår keeper bortsett fra målet.

En stor strek i regningen for Liverpool at Firmino måtte forlate banen etter 34 minutter på grunn av det som kan være en ryggskade. Origi kom da inn.

45:Pause.

44:Origi får en sjanse på tampen av omgangen, men skuddet går rett på keeper.

38:Danny Grainger skyter utenfor fra langt hold.

34:Roberto Firmino bytter med Divock Origi. Firmino er skadet, og dermed får Origi sjansen rett etter gjestenes utligning.

34: Asamoah scorer for Carlisle på en sjelden visitt. Dermed 1-1! Hery går forbi Lovren og sender ballen til Derek Asamoah, som setter ballen forbi Bogdan

30:Men Liverpool styrer kampen fullstendig og gjestene har knapt vært over på Liverpools banehalvdel.

30:Carlisle har hatt ballen noe mer utover i omgangen. Nå 54 prosent for Liverpool. Men skuddstatistikken fra OPTA sier 12-1 til Liverpool. 8 av skuddene har vært fra utenfor 16-meteren.

29:Roberto Firmino skyter utenfor fra utenfor 16-meteren,

25:James Milner med nytt cornerforsøk fra venstre, legger inn mot bakre stolpe. Lovren header, men over. Langt bedre corner denne gangen fra Milner.

23:Veldig fortjent ledelse av Liverpool. Godt innlegg fra venstre fra Lallana, som Ings styrer inn i lengste hjørne fra kort hold.

23:Danny Ings scorer etter pasning fra Adam Lallana.

22:James Milner tar corner som går ned til Moreno, og som så ender helt tilbake til Bogdan!

20:Luke Joyce får frispark etter en takling av Milner på Liverpools banehalvdel.

18:Danny Ings med et nytt skudd fra midten av 16-meteren. Ballen går like utenfor.

15:Firmino kommer inn på banen igjen.

15:Roberto Firmino ligger skadet med problemer i ryggen, og får behandling utenfor banen. Brasilianeren landet på siden etter en duell.

14:Bastien Héry med en sjanse for gjestene, men skuddet går langt over.

13:Liverpool har hatt ballen 64 prosent av tiden så langt.

12:Stort Liverpool-press fra avspark. Fart, bevegelse og mange avslutninger og god stemning på tribunen, melder vår mann på Anfield.

12:OPTA-statistikken for første del av kampen viser at Liverpool har skutt 7 ganger og fem ganger har ballen gått oått på mål.

11:10 minutter er akkurat passert, og Danny Ings prøver seg på et skudd fra utenfor 16-meteren. Men Gillespie redder igjen nede i høyre hjørne.

8:Nytt skudd. Denne gangen ved Joe Allen, men keeper er med igjen. Men frisk start av Liverpool de første minuttene.

8:Denne gangen er det James Milner som får skutt. Men keeper redder nede høyre hjørne.

4:Firmino med en ny god mulighet for Liverpool. Hans andre i kampen.

2:Bra med tilskuere på Anfield, ser ut til å være rover 40.000 på tribunene.

2:Lallana kommer til en ny sjanse for Liverpool, men skuddet går utenfor.

2:Liverpool går rett i angrep etter angrep og får avsluttet ved Firmino som skyter like utenfor.

Liverpool starter med et sterkt lag i ligacupens tredje runde mot League Two-laget Carlisle. Adam Bogdan får sin debut i mål, og Joe Allen er tilbake etter skade.

Martin Skrtel spiller sin 300. kamp for Liverpool i kveld.

– Laguttaket understreker hvor mye Brendan Rodgers trenger en seier, sier James Pearce i Liverpool Echo om laguttaket.

Liverpool gjør riktignok seks endringer fra Norwich-kampen. Mignolet, Sakho, Lucas, Coutinho, Benteke og Sturridge starter ikke.

Liverpool og Carlisle har spilt mot hverandre åtte ganger tidligere. Liverpool har vunnet seks, mens to matcher endte uavgjort.

De tre siste gangene som Liverpool har møtt motstand fra lavere divisjoner i ligacupen på Anfield, har kampene endt med ekstraomganger, og to av matchene har endt med straffespark-konkurranse.

I tredje runde forrige sesong vant Brendan Rodgers sitt mannskap 14-13 på straffespark-konkurranse, etter å ha spilt 2-2 mot Middlesbrough. Totalt ble det tatt 30 straffespark, noe som er rekord for turneringen.

LES MER OM FØR KAMPEN HER.

Det er dessverre ikke mulig å få sett kampen på norsk TV

En overføring av kampen på radio blir blant annet sendt på Liverpoolfc.com her.

Vurdert av Lars Frøsland

Bogdan 7Blir den store helten når han redder tre straffer i den nervepirrende straffesparkkonkurransen. Har ellers en rolig debut, men kunne kanskje gjort en bedre jobb på Carlisles utligning.
Can 6Den elegante tyskeren er ujevn, men tar flere ganger med seg ballen fra sin forsvarsposisjon fremover i banen, når medspillerne ikke beveger seg bra nok. Han avslutter kampen med et elegant straffespark.
Skrtel 5Skrtel blir ikke satt på altfor store prøver, men er av og til på etterskudd.
Lovren 4Stopperen er ikke patent på Carlisles scoring, og blir rundlurt av fjerdedivisjonslaget. Tas ut like før endt ekstraomgang med en stygg ankelskade.
Clyne 5Er stødig defensivt, men bidrar for lite offensivt i sin vingback-rolle.
Milner 6Med kapteinsbindet rundt armen viser han stor lidenskap og legger ned mange kilometer. Dessverre gjør Milner fremdels endel uvante feil. Trygg fra 11-meteren.
Allen 6Det var godt å se waliseren tilbake på banen. Allen bidrar med å holde ballen i laget og er trygg med ball. Når han først gjør feil, henter han seg fint inn.
Lallana 5Mot motstand som Carlisle forventer man at Lallana skal dominere, men dessverre kommer han aldri skikkelig inn i kampen. Leverer en pen assist til Ings. Bommer i straffesparkkonkurransen.
Moreno 6Spanjolen er i form, men får ikke til like mye som mot Norwich. Venstrebacken er viktig på kontringer både for og imot.
Firmino 6endelig får brassen prøve seg i sin favorittposisjon, men det blir en skuffende forestilling fra en The Kop forventer seg mye av. Byttes ut midtveis i første omgang med det som så ut som en ryggskade.
Ings Liverpools beste7Scorer i sin andre kamp på rad. Denne gangen med et flott hodestøt fra en utsøkt pasning fra Lallana. Ings jobber utrettelig gjennom hele kampen, og kommer til mange gode skuddmuligheter. Scorer sikkert på sitt straffespark, mens hele stadion synger "Danny, Danny Ings".
Origi 5Spissen kommer for en skadet Firmino i første omgang. Belgieren forsøker, men sliter med å finne sin plass i laget. Anfield forventer mer fra talentet.
Coutinho 6Anfield jubler når Rodgers bytter inn publikumsfavoritten. Coutinho kommer til en rekke avslutninger fra distanse, men siktet er ikke helt justert. Det blir mye nesten for Coutinho. Bommer på sitt straffe.
Ibe 5Med sin fart mot slitne Carlisle-spillere forventer man at han skal dominere på høyrekanten, men han blir for enkel å lese og stopper for ofte opp. Kommer til noen brukbare innlegg.