Liverpool - Man City

1-1(e.e.o., 1-3str.))

28.02.2016 /LigacupfinaleLigacup /Wembley / Tilskuere: 86206 / Dommer: Michael Oliver

Skrevet av Arve Vassbotten

Fernandinho sendte Manchester City i ledelsen tidlig i andre omgang med et skudd som gikk under Simon Mignolet. Liverpool slet med å skape de store sjansene etter åpningsmålet som Mignolet skulle reddet, men sju minutter før slutt skjøt innbytter Lallana i stolpen. Returen havnet hos Coutinho, som fyrte inn Liverpools utligningsmål.

Kampen bølget mye fram og tilbake etter det, og Simon Mignolet fikk gjort opp for tabben tidlig i kampen med noen fantastiske redninger mot slutten. Dermed ble det ekstraomganger på Wembley.

Rett før pause i første ekstraomgang går Mignolet igjen seirende ut av en duell med Agüero. Liverpool tok kontroll på den andre ekstraomgangen. Begge lag hadde likevel sine sjanser, men uten å score. Dermed ble det straffespark-konkurranse på Wembley.

Dette var tredje gang i årets ligacup Liverpool måtte ut i straffesparkkonkurranse. Til forskjell fra de to første, endte det nå med tap.

Emre Can satte den første straffen for Liverpool, deretter satte Fernandinho sin første i stolpen. Liverpool hadde dermed overtaket, men Man Citys keeper gjorde kvelden sur for de røde. Først reddet Willy Caballero straffen fra Lucas, så fra Coutinho og til slutt fra Lallana. Dermed fikk Yaya Toure æren av å sette inn den avgjørende straffen, som sørget for at lillebror Toure og Manchester City ble ligacupmestere 2016.

Dermed måtte Liverpool-spillerne ta den tunge veien opp for å motta medaljene for andreplassen.

Straffe

128:1-3! Yaya Toure sikrer seieren for City.

127:BOM! Adam Lallanas straffe blir også reddet!

126:1-2 til City. Aguero skyter helt inne i hjørnet og City er i ledelsen.

125:BOM! Philippe Coutinho bommer på sin straffe. Stopper opp midtveis og Caballero redder.

124:1-1! Navas smetter ballen forbi Mignolet inne ved stolpen.

123:BOM! Lucas Leivas straffe blir reddet.

122:BOM! Fernandinho skyter i stolpen.

121:1-0 Liverpool. Emre Can scorer iskaldt på den første mot City-fanen.

120:Liverpool har vunnet 14 av de 17 straffespark-konkurransene de har vært med i historisk.

Ekstraomgang(er)

120:Det blir straffer for tredje gang i denne ligacupen for Liverpool.

120:Henderson med en lang ball mot Sturridge, men han klarer knapt å løpe nå.

120:To mann går opp i hodeduell på corneren for City, og de ødelegger for hverandre. Ett minutt er lagt til.

120:Clyne får en tå på et langt innlegg ny corner for City.

120:Lallana får ballen unna etter hjørnesparket.

120:Yaya legger inn, Lucas header til corner. Nå må Liverpool holde fokus!

119:Sturridge sliter tydelig med kramper.

119:Coutinho feller Navas ved sidelinjen. Frispark for City fra høyre.

118:Toure løfter frisparket inn, Lallana header unna.

117: Fernandinho får gult kort.

117: Toure får gult kort.

117:Adam Lallana får gult kort.

117:Yaya Toure løfter på Lallana etter at LIverpool-spilleren takler både Bony og Toure.

116:Toure klinker ballen ut av banen i duell med Toure. Tar ingen sjanser nå.

115:Toure stopper Aguero, og Liverpool angriper. Kontringen blir raskt avbrutt og City tar over igjen. Bølger veldig fram og tilbake nå.

114:Navas legger inn, Liverpool får etter litt klarert.

113:Lucas med en herlig takling på Zabaleta, og corner for Man City.

112:Milner til en forferdelig tilbakespill med hode som Aguero snapper, men argentineren lobber over.

111:Milner med en god ball mot Origi, som er en skostørrelse fra å få en fot på ballen.

111:Liverpool best i gang i andre ekstraomgang.

110:Sturridge med et kjapt frispark, men Caballero redder.

110: Silva bytter med Bony.

109: Otamendi får gult kort.

109:Clyne felles av Otamendi i god posisjon rett utenfor 16-meteren.

109:Divock Origi header i god posisjon, men Citys keeper redder.

105:Liverpool ta avspark i andre ekstraomgang.

105: Aguero med nok en stor sjanse når han går enkelt gjennom Liverpool-forsvaret. Men nok en kjemperedning fra Mignolet. Toure plukker opp ballen.

103:Adam Lallana tar corner denne gangen, den går helt inn på bakerste stolpe og heades inn igjen. Liverpool avblåses for offside..

102:Origi prøver et skudd fra over 20 meter, men det går langt over.

101: Silva legger inn, Origi bommer på sin klarering. Yaya Toure legger inn og Mignolet henter ned ballen.

100:Lucas stopper Aguero effektivt ved sidelinja.

99:Kompany med hard takling på Coutinho. Kunne fort fått sitt andre gule der.

96:Lallana bryter Citys angrep og setter fart, blir løpt opp av Fernandinho og blir lagt i bakken.

93:James Milner med en lang corner, ender hos Origi. Han setter fart inn i feltet, men mister ballen. Origi frisk og god etter at han kom inn.

93:Sturridge forsøker et innlegg, får hjørnespark.

90: Fernando bytter med Navas.

90: Sagna bytter med Zabaleta.

90:Da blir detekstraomganger.

90:Coutinho med god ball mot Sturridge fire minutter på overtid, men City klarerer.

90:Det er lagt til fire minutter.

90:Mignolet er igjen i aksjon med gode redninger når City er farlig frampå.

89:Silva kommer seg mellom Clyne og Toure. Han får ballen i hånda, men dommeren blåser ikke. Men skuddet er ikke godt.

87:Lallana legge til Sturridge, som ikke får helt kontroll på ballen. Henderson med skudd fra langt hold, men får ikke ordentlig trøkk på det.

87: Kompany får gult kort.

86: Fernandinho skyter fra 5 meter, nå er Mignolet med og redder mesterlig. Stor sjanse for City.

86:Mignolet får bokset unna et frispark inn fra Toure.

85:Emre Can får gult kort når han hindrer en kontring for City.

84:Philippe Coutinho får gult kort.

83:Philippe Coutinho scorer! Ballen går først i stolpen fra Lallana, Coutinho får returen i feltet og setter den hardt i nettet. Herlig!! Coutinho kaster trøya og løper mot Liverpool-fansen.

82:Milner legger inn for høyt og for langt og Caballero plukker ballen enkelt.

82:Milner får frispark på ca 18 meter på venstre side.

81:Roberto Firmino bytter med Divock Origi.

80: Sterling misbruker en ny sjanse, når Aguero lurer både Milner og Lucas og legger ballen i 45 grader til Sterling.

79:Milner legger inn i feltet, men ingen Liverpool-spiller er der de skal være.

79:Lallana felles av Kompany, når Liverpool-spilleren er på et godt løp.

77:Milner får ballen i god posisjon på hjørnet av 16-meteren, men er litt for avventende og skuddet blir til slutt svakt.

76:Firmino avblåses for offside igjen. Vært mange slike situasjoner til nå i kampen.

76: Fernando får gult kort etter å ha dratt ned Lallana.

74:Henderson med et dårlig og altfor langt innlegg inn i feltet. Klarer ikke å treffe godt plasserte Lallana i feltet.

72:Ser ut som Milner går ned på venstrebacken.

72:Alberto Moreno bytter med Adam Lallana. Det er et offensivt bytte av Klopp.

71:James Milner med kort corner til Moreno, får tilbake ballen og legger ufarlig inn.

70:Lallana ser ut tl å gjøre seg klar på benken.

70:Liverpool gir nok en gang bort ballen i angrep og City får angrepet. Lucas rydder opp og starter et nytt angrep for Liverpool.

69: Aguero skyter fra rett utenfor 16-meteren. Mignolet redder.

69:Liverpool klarer ikke å feste noe grep nå. Stresses konstant av et City-lag som er gode til å holde på ballen.

66: Silva skyter like over på frisparket.

65:Alberto Moreno får gult kort med en felling av Fernandinho rett utenfor 16-meteren.

64:Nok et angrep av Liverpool stoppes av dårlig pasningsspill.

62:Moreno er heldig når han får slått unna ballen med hælen inne i 16-meteren når Aguero er igjennom.

61:Hendersons innlegg går via en lyseblå og ut til corner.

60: Sterling med en kjempesjanse for City, når han får ballen på blank kasse. Han bommer imidlertid på ballen etter et veldig god City-angrep.

59:James Milner slår høyt inn i feltet, Can får bare så vidt hode på den og ballen går ut av feltet. Liverpool legger inn på nytt men Otamendi klarerer.

58:Clyne skaffer Liverpool corner.

57:Coutinho blir avblåst for hårfin offside.

57:Coutinho legger inn i feltet, Kompany header unna.

56:James Milner blir spilt igjennom av Sturridge. Blir forstyrret i skuddøyeblikket av Otamendi, og det går utenfor. En av de største mulighetene til Liverpool så langt i kampen.

55:Sturridge prøver å finne Firmino, men upresist og City tar over igjen.

53:Nathaniel Clyne får kampens første gule kort etter å ha felt Sterling.

51:Liverpool har fire ganger klart å vinne ligacupen etter først å ha havnet under. Ni ganger har Liverpool klart det totalt i cupfinalesammenheng.

49: Fernandinho scorer for City. Silva spiller til Agüero, som igjen finner Fernandinho på høyrekanten inne i 16-meteren. Han skyter ballen under Mignolet og i mål fra skrått hold. Den skulle Mignolet reddet.

48:Henderson med en dårlig pasning offensivt, Can ordner opp. Men City får etter hvert en lang ball mot Agüero, men han skjermes godt.

46:Konstant pipekonsert når Sterling får ballen.

46:Der starter andre omgang. Man City med avspark.

En jevnspilt første omgang, der Agüero kom til den beste sjansen etter 23 minutter. Argentineren ble frispilt i bakrommet, selv om det kan stilles spørsmål ved om han var offside. Sakho skled, med Mignolet var kjapt nede og fikk en hånd på ballen som gikk i stolpen. Stor redning av Mignolet.

Nevnte Sakho var på det tidspunktet tydelig preget av en smell i hodet noen minutter tidligere, og ble byttet ut med Kolo Toure. Sakho var tydelig fortvilet på sidelinjen over den beslutningen.

Mens Liverpool åpnet kampen best, tok City stadig mer over på slutten av omgangen.

Liverpool muligens snytt for et straffespark da Fernandinho felte Moreno.

Ellers solid førsteomgang av Liverpool defensivt, men begge lag spiller på lav risiko i dag.

45:Pause på 0-0

45:Coutinho får muligheten inne i boksen, men treffer dårlig på volleyskuddet.

44:Liverpool klarer corneren. Men City får innkast. City holder litt press nå.

43:Frisparket løftes inn mot Otamendi, Milner får et bein på ballen og City får corner.

42:Lucas feller Aguero knallhardt, og Agüero blir liggende. Lucas heldig som ikke får gult kort i den situasjonen.

41:Coutinho prøver å runde Fernandinho, men han blir lagt i bakken.

40:Man City har nok tatt over litt mer de siste minuttene, men Liverpool er gode til å ha kontroll på ballen.

38: Silva tar en lav corner, som ender i nytt hjørnespark. Forsøk to er høyere, men går over Yaya.

38:Milner slår ballen til corner for City.

37:Henderson med en knallhard ball mot Sturridge i feltet, han vender og legger til Milner, som igjen er i offside.

36:Lucas med rutinert felling av Agüero for å skaffe balanse i Liverpool-laget igjen.

35:Sterling avslutter angrepet med et skudd fra ca 18 meter, som går via Silva og ut.

34:Moreno felles på vei ut av 16-meteren. Dommeren lar spillet gå, og City går i angrep.

33:Milner legger kort til Coutinho som skyter, men treffer ikke godt. Blir isteden et innlegg men Toure kommer ikke på ballen.

32:Sturridge får frispark rett utenfor 16-meteren på venstre side.

30:Otamendi vinner en duell med Milner.

27:Firmino skyter fra 16 meter, men langt over.

23:Mamadou Sakho bytter med Kolo Toure. Sakho er rasende etter å ha blitt byttet ut og kaster vannflaska si og må trøstes på benken. Han var tydelig rystet etter at han fikk en smell i hodet.

23: Aguero med en kjempesjanse for City. Agüero spilles nydelig igjennom, Sakho sklir og Mignolet får akkurat hånden på ballen som går i stolpen. Nydelig redning av Mignolet.

23:Clyne med en fantastisk gjennomspilling til Milner, men han er hårfint offside.

22:Agüero setter fart inn i 16-meteren. Lucas skjermer godt og Liverpool gjenvinner kontroll.

21:Silva slår inn på nytt - Lucas klarerer med hode.

20:Sterling blir felt av Henderson, igjen rett til venstre for 16-meteren.

20:Lucas er igjen framme og bryter tidlig når City får ballen.

18:Veldig jevnt første 18 minuttene, ingen av lagene har festet grepet på kampen, men Liverpool har nok hatt ballen hakket mer. Foreløpig ingen sjanser for noen av lagene.

16:Begge er nå på beina igjen.

16:Mamadou Sakho og Emre Can dundrer sammen og klinker hodene mot hverandre. Begge blir liggende på banen etter «hodeduellen» mellom de to Liverpool-spillerne.

15:Lucas ordner greit opp når Aguero har en av sine første berøringer på ballen, og spiller tilbake til Mignolet. Tre mann var rett på argentineren da han fikk ballen.

14:Moreno nøler når han får ballen på venstrekanten, City vinner ballen etter en dårlig berøring fra Liverpools venstreback.

13:Coutinho prøver å tråkle seg forbi to City-spillere, men stanses.

11:Sagna legger inn i feltet fra høyre, Lucas header unna.

11:Clyne feller Sterling på midten av egen banehalvdel. Kort frispark fra City.

9:Coutinho får plass og prøver å spille igjennom Sturridge, men Kompany bryter.

9:En forferdelig pasning fra Can fra venstre mot høyre går ut over linja.

8:Silva legger inn, Sakho header unna. Fernandinho plukker opp ballen og skyter på volley - men skuddet er for dårlig.

7:Lucas går i ryggen på Sterling, og Man City får frispark fra venstre side av 16-meteren.

6:Clyne og Firmino kombinerer fint, ballen ender etter hvert hos Coutinho som med en fantastisk pasningsfinte utenfor 16-meteren er nær å spille Clyne igjennom.

5:Sakho bommer på en klarering, men Moreno plukker opp ballen.

3:Liverpool ser ut til å ville ha ballen mye i dag, og har begynt positivt.

1:Moreno med kampens første sjanse på venstre, Caballero redder det som er en mellomting mellom innlegg og skudd. Ingen Liverpool-spillere foran mål der.

1:Liverpool med avspark.

0:På de åtte siste kampene mellom Liverpool og Man City har det blitt scoret hele 32 mål, ifølge Opta.

0:Jürgen Klopp stiller i dress i ligacupfinalen, spillerne har nå kommet inn på banen til et vanvittig leven på Wembley.

Klokka 17.30 braker det løs på Wembley når Liverpool og Manchester City spiller mot hverandre for første gang i en finale. Kampen sendes på TV 2 Sport Premium, og vi følger selvsagt hvert spark på ballen her på Liverpool.no.

Liverpool: Mignolet, Clyne, Lucas, Sakho, Moreno, Can, Henderson, Milner, Firmino, Coutinho, Sturridge. Res: Bogdan, Toure, Benteke, Lallana, Allen, Origi, Flanagan.

Man City: Caballero, Sagna, Kompany, Otamendi, Clichy, Fernando, Fernandinho, Silva, Toure, Sterling, Aguero. Res: Hart, Kolarov, Zabaleta, Demichelis, Navas, Iheanacho, Bony

Lucas Leiva har fire ganger gått glipp av av spille på Wembley. Nå får han endelig sjansen, når han starter i midtforsvaret sammen med Sakho.

Liverpool er mestvinnende i turneringens historie, og har løftet trofeet åtte ganger. Dagens finale blir den 12. Liverpool spiller, sist seier kom i 2012.

Manchester City har tidligere spilt fire ligacupfinaler. Tre av gangene har de vunnet (i 1970, 1976 og 2014), mens de i 1974 tapte for Wolverhampton.

James Milner var ubenyttet innbytter for de lyseblå da de slo Sunderland i finalen i 2014.

LES MER STATISTIKK OM FINALEN HER.

Her er andre saker å varme opp til finalen med:

LIVERPOOLS UTROLIGE LIGACUP-HISTORIE

KONGER AV FINALECOMEBACK

SLIK HAR KLOPP SKAPT EN SAMMENSVEISET SPILLERGRUPPE

Vurdert av Marius Rabben

Mignolet 7Himmel og helvete for sisteskansen på Wembley. Han vartet opp med en eminent redning tidlig mot Agüero, men hadde en stygg feil på 0–1, og burde tatt skuddet til Fernandinho. Ekstremt viktig redning seks minutter før slutt, og enda en imponerende involvering mot Agüero i ekstraomgangene.
Clyne 7En god gjennomføring av den stabile høyrebacken, som ikke tillot Sterling mye tid eller rom med ballen – til tross for et gult kort mot ham etter 53 minutter. Noe slurvete med ballen fremover på banen, men alltid med begge veier. Viktig brikke i presset den perioden utlikningen kom.
Leiva Liverpools beste7Midtbanespilleren spilte midtstopper i sin første kamp på Wembley, og imponerte selv om han var i ubalanse noen ganger. Vant flere viktige hodedueller fra start, og var både lur og hard i duellene med Agüero før pause. Byttet fra høyre til venstre stopper etter Tourés innhopp, og i andre omgang havnet brassen oftere ute av posisjon, og farten til Agüero ble følgelig en trussel. Men Lucas leste spillet bra og vartet opp med flere klassetaklinger og blokkeringer. Bommet i straffekonkurransen. Får bestemannsprisen.
Sakho 0Dessverre ble finalen en helt annen enn det franskmannen håpet på. Etter bare et kvarter skallet han med Can, og noen minutter senere ble han byttet ut mot sin vilje etter klubblegenes vurdering av hodeskaden. Tydelig preget og svimmel før byttet.
Moreno 5Veldig aggressiv og offensiv fra start. Kom tidlig til et brukbart innlegg, og ble trolig snytt for straffe før pause. Manglet den siste, viktige faktoren i avleveringsfasen. Etterlot ofte mye bakrom, og 0–1 kom på siden hans. Pådro seg kort i det 65. minutt. Tatt av banen kort tid senere.
Can 6Enkelte feilpasninger, men samtidig mye bra fra den unge tyskeren, som tidlig fikk en smell i hodet. Flere bra taklinger, uredd med ballen, godt driv og god kapasitet. Tok en for laget da han pådro seg kort på tampen. «Panenka»-straffen var aldeles utsøkt – selv om den ble verdiløs.
Henderson 5Kapteinen spilte aggressivt i starten, og var viktig i den defensive jobben sentralt, men var lite synlig fremover før det nærmet seg slutten. Mer involvert i ekstraomgangene.
Milner 6Evighetsmaskinen var veldig aktiv, og jobbet som vanlig bra. Fikk en god sjanse tidlig i andre omgang, men skjøt på utsiden. Noen regelrett svake avgjørelser med ballen i angrep, og innleggene var ofte upresise. Flyttet ned som venstreback i andre omgang, hvor han spilte ut kampen, og gjorde sine oppgaver der greit – selv om fansen satte hjertet i halsen etter tilbakespillet på tampen.
Firmino 5Brassen gjorde visse bra ting med ballen, gikk på løp og jaget, men var lite synlig og involvert i spillet. Klarte aldri å sette sitt preg på finalen. Byttet ut mot slutten.
Coutinho 7Mange lekre, frekke detaljer med kula, og var stadig et uromoment. Liverpools beste med ballen i beina. Han slo offensive pasninger og tok ofte smarte valg, men skapte ikke så mye som han kan. Plasserte seg perfekt før han satte inn utlikningen. Bommet i straffekonkurransen.
Sturridge 5Ikke like involvert i spillet som håpet, og trakk oftere dypere i banen for å hente ballen. Enda mindre involvert etter pause, og det var frustrasjon å spore ved egne og andres avgjørelser utover i kampen. Slurvet noe med pasningene. Slet med krampe i ekstraomgangene.
Origi 7Bidro med meget friske ben og god fart helt fremme, og spissen var veldig nær scoring med hodet. Sentral brikke i Liverpools press for utlikning i andre omgang.
Lallana 7Kom inn etter 72 minutter, og Liverpool fikk et løft med 27-åringen på banen. Løp mye, var rolig med ballen og holdt City-spillerne varme i trøya. Traff stolpen i forkant av utlikningen. Brant de rødes tredje straffe.
Toure 6Fikk nesten spille hele kampen etter Sakhos hodeskade. Noen viktige tær på ballen i flere dueller, og bidro med en god blokk i sluttminuttene i ordinær tid. Gjorde ting enkelt med ballen.