Liverpool - Newcastle

2-2)

23.04.2016 /Premier League /Anfield / Tilskuere: 43 837 / Dommer: Andre Marriner

Skrevet av Einar Kvande

Liverpool ledet komfortabelt 2-0 etter første omgang, men slapp foten av gasspedalen etter pause, noe som kostet de røde to poeng. Rafael Benitez satte inn Wijnaldum foran andre omgang, og nederlenderen skapte med sin fysikk umiddelbart mer problemer for vertene enn det gjestene hadde klart i hele første omgang. Reduseringen til Newcastle kom etter svakt keeperspill av Simon Mignolet, og utligningen kom etter en klarering fra Dejan Lovren som havnet i beina på Colback, som skjøt en volley via foten til Lovren, og Mignolet ble satt ut av spill av retningsforandringen. Mot slutten av kampen var det ingen av lagene som evnet å skape noen klare målsjanser.

90:Marriner blåser av kampen akkurat i det Liverpool får en corner.

90:Tre minutter er lagt til.

87:Linjemannen vinker for frispark mot Firmino når Dummett går i ryggen på brasilianeren inne i Newcastle-feltet.

87:Philippe Coutinho skyter etter innlegg fra Ojo, men skuddet blir blokkert inne i feltet. God mulighet for vertene.

83: Tiote bytter med Shelvey.

83:Adam Lallana bytter med Sheyi Ojo.

81:Daniel Sturridge header et innlegg fra Firmino mot mål, men får ikke nok kraft bak headingen, og Darlow fanger ballen enkelt.

81:Liverpool får nok et hjørnespark.

80:Stewart banker ballen høyt opp på Anfield Road End når en klarering lander på drøye 16 meter.

78:Lallana kommer seg til dødlinja og skaffer vertene en corner.

75: Cisse bytter med Mitrovic.

72:Joe Allen bytter med Lucas Leiva.

71:Connor Randall bytter med Philippe Coutinho.

71:Adam Lallana med en mellomting mellom et skudd og et innlegg som stryker stolperoten ved bortre stolpe.

66: Colback scorer på feilpasning, når han setter en klarering fra Lovren i mål via kroaten. Mignolet blir satt ut av spill fordi ballen får en retningsforandring.

66:Kolo Toure med en viktig inngripen på et Newcastle-angrep.

62:Dummet skaffer Newcastle et hjørnespark, som Stewart får headet unna.

61:Townsend må gi corner etter et fint Liverpool-angrep og innlegg fra høyre.

59:Roberto Firmino setter ballen i mål, men scoringen blir korrekt annullert for offside, etter at keeper må gi retur på en heading fra Joe Allen.

58:Stewart med en suser fra distanse, som blir blokkert inne i feltet.

53:James Milner får gult kort etter å ha lagt ned innbytter Wijnaldum.

52: Cisse får en eventyrlig mulighet når Newcastle kontrer, men nøler, og sjansen ender med at Townsend skyter høyt over.

52:Daniel Sturridge går i bakken, men får ikke straffespark.

48: Cisse scorer etter innlegg fra Anita. Simon Mignolet feilberegner innlegget totalt, og må ta scoringen på sin kappe. Alberto Moreno på etterskudd når Anita fikk legge inn fra høyre.

46: Perez bytter med Wijnaldum.

Liverpool har vært effektive i første omgang, og har gjort to flotte mål. Først ved Daniel Sturridge, som demper ballen elegant på brystet, vender av en mann, og setter ballen ned i lengste hjørne. Det andre målet var meget vakkert, når Adam Lallana styrte ballen elegant i venstre kryss fra 16 meters hold. Alberto Moreno noterte seg for flotte målgivende pasninger ved begge scoringer. Gjestene har vært veldig tannløse fremover på banen, og Liverpool har dominert banespillet i hele omgangen.

45:Anita skytter høyt opp på Anfield Road End fra skrått hold, etter et innlegg fra venstre.

42:Cisse avblåses for en klar offside på et innlegg fra Anita fra høyre.

37:Newcastle-fansen roper på straffe etter en duell mellom Randall og Perez i feltet.

36:Liverpool-spillerne roper på straffe etter en hands på Dummett, men får bare corner.

35:Roberto Firmino blir spilt fri inne i feltet, men takles av Mbemba i det han skal skyte.

33:Perez med et håpløst skudd langt opp på Anfield Road End.

30:Adam Lallana scorer etter pasning fra Alberto Moreno. Lallana styrer ballen utagbart i venstre kryss. Moreno med sin andre assist for kampen, og sin sjette for sesongen.

24:Kolo Toure lager et hjørnespark.

22: Tiote får gult kort etter å ha lagt Lallana i bakken på en overgang.

21:Lallana header unna et hjørnespark fra Townsend.

20:Flott oppbygd Liverpool-angrep blir stoppet av Newcastle-forsvaret når det legges inn fra høyre.

18:Daniel Sturridge får bra trøkk på et skudd fra distanse, men ballen går en meter over mål.

16:Brukbar Liverpool-mulighet ender med at Roberto Firmino får et skudd blokkert.

15:Dejan Lovren er i stand til å fortsette kampen.

13:Dejan Lovren er skadet, etter å ha fått armen til Cisse rett i adamseplet. Kroaten brekker seg flere ganger, og ligger nede med store smerter og tendenser til pusteproblemer.

7:Alberto Moreno går ned med en skade. Liverpool får frispark like utenfor egen 16-meter. Det ser ut som det dreier seg om en vridning i ankelen. Spanjolen klarer å fortsette.

4:Connor Randall må gi et hjørnespark.

2:Daniel Sturridge scorer etter innlegg fra Alberto Moreno. Sturridge mottar et høyt frispark fra Moreno inne i feltet, demper ballen på brystkassa, vender av en mann og setter ballen lavt i lengste hjørne.

1:Liverpool spiller mot The Kop i første omgang.

Mamadou Sakhos positive dopingprøve tar mye av fokus i dag, men det skal også spilles en fotballkamp på Anfield..

Joe Allen og Daniel Sturridge er tilbake i startoppstillingen til dagens kamp. Jürgen Klopp gjør totalt fem endringer på laget. Connor Randall, Kevin Stewart og Kolo Toure kommer også inn på laget i forhold til den elleveren som Liverpool stilte med mot Everton.

Mamadou Sakho er naturlig nok ute på grunn av dopingetterforskningen, mens Nathaniel Clyne ikke er i kamptroppen heller. Lucas og Coutinho sitter på innbytterbenken, mens Divock Origi som kjent ble skadet mot Everton og er ute for resten av sesongen.

Vurdert av Marius Rabben

Mignolet 5Hadde svært lite å gjøre før pause, men inviterte Newcastle inn i kampen da han feilberegnet innlegget som førte til reduseringen. Stresset tydelig mer med ballen i etterkant, og ble utspilt av egen forsvarer på 2–2.
Randall 5En ny gjennomkjøring for den unge backen, som spilte en nokså anonym kamp. Trofast som støttespiller, men var noe upresis med innleggene og offensive pasninger. Tapte luftduellen med Cisse på 2–1, og kunne vært raskere oppi Colback ved utlikningen.
Toure 6Spilte på rutinen, og viste seg god i lufta og i posisjoneringsspillet. Var ikke direkte involvert i baklengsmålene.
Lovren 6Det så ille ut da han brakk seg flere ganger etter å ha fått en albue i strupen i første omgang, men han ga seg ikke. God kontroll før pause, hvor han også ble med fremover. Fremsto trygg med ballen, men klarerte svakt etter innlegg i forkant av utlikningen, og skuddet gikk via ham og i mål.
Moreno Liverpools beste8Fikk en smell i foten tidlig, men responderte meget positivt med offensive involveringer, gode kombinasjoner og to målgivende pasninger før pause. Slapp ikke folk forbi seg i første omgang, men gjorde en feil i forkant av reduseringen. Innlegget før utlikningen kom også fra hans side.
Stewart 6En kamp på det jevne. Hadde jobben som ryddegutt, og gjenvant ballen sentralt flere ganger. Slo som regel trygge pasninger uten å markere seg offensivt.
Allen 6Den formsterke waliseren viste at han fortsatt er på riktig spor, dog uten å dominere. Med i spillet begge veier. Kom til en god heading på mål. Tatt ut etter 71 minutter.
Milner 7Kapteinen løp som vanlig over hele banen, og var mye involvert i spillet. Slo flere gode, smarte pasninger fremover. Kom til noen gode innlegg da han trakk ut på kantene. Flyttet ned som back med 20 minutter igjen. Pådro seg kort etter pause.
Lallana 7Veldig god før pause; mindre toneangivende etter. Tok mange initiativ, hadde mye ballkontakt og var aggressiv i pressarbeidet før han vakkert bøyde inn 2–0-målet. Dabbet av etter sidebyttet, og ble byttet ut på tampen.
Firmino 6Tidlig viste brassen gode takter med ballen på små flater, men avleveringene og mange av valgene sto ikke i like god stil. Slet med å sette sitt preg på angrepet. God til å holde seg i bevegelse og være tilgjengelig for medspillerne.
Sturridge 7Det tok ikke mer enn et drøyt minutt før han scoret i sin fjerde ligakamp på rad – etter glimrende ballbehandling i boksen. Var skuddvillig og energifull, men ble tidvis litt vel optimistisk. Likevel et nytt skritt i riktig retning.
Leiva 0Ble satt inn på midten i det 72. minutt uten å markere seg nevneverdig den siste perioden.
Coutinho 0Kom inn fra benken etter utlikningen, og hadde noen brukbare kombinasjoner og pasninger, men skuddforsøkene var uten adresse.
Ojo 0Tenåringen fikk spille de åtte siste minuttene. Kunne med hell tegnet seg for en assist da han fant Coutinho.