Liverpool - Sion

1-1)

01.10.2015 /Europa League /Anfield / Tilskuere: 37,252 / Dommer: Slavko Vincic (Slovenia)

Kampfakta

Mål H
Lallana(4)
Mål B
Assifuah(17)
Lagoppstilling H
MignoletKeeper()
ClyneHøyreback(46)
ToureMidtstopper(76)
CanMidtstopper()
GomezVenstreback()
RossiterDefensiv midtbane()
AllenSentral midtbane 1()
LallanaSentral midtbane 2()
IbeHøyre kant()
IngsVenstre kant(61)
OrigiSpiss()
Lagoppstilling B
Vanins()
Ziegler()
Lacroix()
Zverotic()
Kouassi()
Selatic()
Pa Modou()
Fernandes()
Carlitos()
Konate(90)
Assifuah(86)
Innbyttere H
Coutinho(61) ()
Sakho(76) ()
Brannagan() ()
Randall() ()
Moreno(46) ()
Bogdan() ()
Chirivella() ()
Innbyttere B
Fickentscher() ()
Vanczak() ()
Ruefli() ()
Ndoye(86) ()
Mujangi Bia(90) ()
Zeman() ()
Follonier() ()
Gult kort H
Moreno(81)
Gult kort B
Kouassi(75)
Rødt kort H
Rødt kort B

Kampreferat

Skrevet av Arild Skjæveland

Dette var tynt. Liverpool viser småpene ting av og til, og har noen småfarlige angrep - men dette laget skal de helrøde fra Anfield slå uten problemer. Det ser til tider litt planløst ut, og når du vet at motstanden er laget som ligger på femteplass i sveitsisk Super League blir det ekstra frustrerende, selv om de antatt beste blir spart. 

Det var antydninger til pipekonsert fra The Kop da den slovenske dommeren blåste av.

Om en skal trekke frem noe positivt, må det være at også den andre kampen i Liverpools gruppe endte uavgjort.

Liverpool må heve seg mange hakk for å ha håp om å få med seg noe fra Merseyside-derbyet på søndag.

Andre omgang

Icon
90:Liverpool gir bort et klønete frispark på overtid, som vil koste enda mer tid. Det går mot ett poeng her...

Icon
90:Det legges kun til tre minutter.

Icon
90: Konate bytter med Mujangi Bia.

Icon
87:Mamadou Sakho, som har hatt et meget godt innhopp, bryter og gir ballen til Coutinho. Han tar med seg ballen og avanserer helt inn i feltet. Han ser ut til å prøve å legge inn foran mål, men forsøket blir blokkert.

Icon
86: Assifuah bytter med Ndoye.

Icon
85:Det er fem minutter igjen. En frustrerende kveld - der Liverpool har vært det beste laget, men på ingen måte har overbevist. Dette sveitsiske laget burde man slått forholdsvis lett.

Icon
84:Alberto Moreno blir tatt på venstrekanten, og LFC har nytt frispark i farlig posisjon. Coutinho sitt innoverskrudde frispark blir farlig når Lacroix header rett opp - men Vanis får kontroll.

Icon
82:Stillingen i den andre kampen i gruppa er fremdeles 0-0.

Icon
81:Alberto Moreno får gult kort. Alt for sent ute med taklingen sin.

Icon
78:Coutinho med et godt slått frispark fra høyrekanten. Emre Can er i offside, men blir ikke avvinket, og header to meter til side for mål. En brukbar sjanse.

Hendelses bilde
Icon
76:Kolo Toure bytter med Mamadou Sakho. Sakho tar da over kapteinsbindet.

Icon
75: Kouassi får gult kort for en sen takling på Philippe Coutinho. Det ser ut til å gå bra med brasilianeren.

Icon
74:Adam Lallana får en kjempesjanse. Han kommer på løp og Alberto Moreno finner han med innlegget. Han tror nok han har dårligere tid enn det han har, og avslutningen blir alt for svak. Der bør han sette sitt andre.

Hendelses bilde
Icon
72:Philippe Coutinho får ballen på mål, men får ikke nok kraft på skuddet og Vanis redder uten problemer.

Icon
71:Emre Can er med fremover, og vinner et frispark i god skuddposisjon.

Icon
69:Philippe Coutinho stikker gjennom til Divock Origi. Han avslutter på direkten, men en flott redning av Vanis hindrer scoring.

Icon
68:Stor mulighet for gjestene. Assifuah får ballen feilvendt, men klarer å vende opp og sende avgårde et skudd fra 10 meter. Simon Mignolet redder.

Icon
64:Joe Allen spiller nydelig gjennom Divock Origi, som går på et flott løp. Han venter ut forsvareren som kaster seg for å blokkere, men skuddet er rett på keeper Vanis. Der burde han nok ha scoret, selv om det var fra skrå vinkel.

Icon
61:Det var også det siste Danny Ings gjorde på Anfield i kveld. Inn kommer Philippe Coutinho.

Icon
60:Danny Ings prøver seg på en brasse - til side for mål.

Icon
59:Divock Origi vender opp setter fart på venstrekanten. Han løfter ikke blikket og avslutter selv - via en mann og til corner. Der hadde han fire medspillere med seg på vei inn i feltet og burde nok ha slått.

Icon
59:Nå får Philippe Coutinho instrukser og skal tydeligvis inn.

Icon
57:Mamadou Sakho og Philippe Coutinho varmer opp...

Hendelses bilde
Icon
55:Joe Allen får seg en smell i duell med Koassi, men kommer seg på beina igjen.

Icon
54:Simon Mignolet redder greit forsøket fra Carlitos.

Icon
53:Emre Can går unødvendig hardt inn i en feilvendt Konate, og Sion har frispark i en brukbar skuddposisjon.

Icon
50:Kolo Toure med et akrobatisk forsøk på volley etter corner - ballen treffer oppsiden av tverrleggeren og går ut. Friskt forsøk fra kveldens kaptein!

Icon
48:Moreno finner Ings, som har en glimrende førstetouch før han avslutter fra skrå vinkel. Sion-målvakten redder og Liverpool har corner.

Icon
47:Det har så langt ikke kommet noen meldinger om at Nathaniel Clyne er skadet.

Icon
46:Den andre omgangen sparkes i gang, og nå angriper LFC mot The Kop.

Icon
46:Rodgers gjør et bytte i pausen. Nathaniel Clyne bytter med Alberto Moreno. Da skifter trolig Ibe over til høyresiden.

Icon
45:Lagene er tilbake på banen.

Pausereferat

Liverpool startet omgangen veldig friskt, og fikk også belønning med en tidlig scoring. De røde fortsatte slik, før gjestene svarte med en scoring helt ute av det blå.

Etter utligningsmålet kom gjestene mer med, men Liverpool var fortsatt det beste laget og hadde ballen mest. De røde kommer til mange nestenmuligheter, men mangler akkurat det siste lille som skal til. Dette Sion-laget er ikke bedre enn at Liverpool skal og bør kunne vinne relativt greit.

Første omgang

Icon
45:Dommeren blåser av den første omgangen.

Icon
44:Flott angrep av LFC. Ings stikker til Allen, som videre stikker til Divock Origi. Han blir for ubeslutsom i avslutningsøyeblikket og Sion får blokkert. Der må han bare banke til!

Icon
43:Stillingen er fortsatt 0-0 i kampen mellom Rubin Kazan og Bordeaux.

Icon
42:Joe Allen finner Jordon Ibe på venstrekanten. Han drar seg innover, og alle venter skudd - før han slår gjennom til Nathaniel Clyne. Clyne får en svak førstetouch og Sion klarerer.

Hendelses bilde
Icon
39:Joe Allen blir tatt, og Liverpool får frispark midtveis på Sions banehalvdel. Jordan Rossiter tar det, og finner Emre Can inne i feltet. Han header mot mål, og Vanis redder enkelt. Hadde han headet over mot Adam Lallana der, ville han hatt en mulighet på nærmest åpent mål.

Icon
37:Rodgers har satt Cameron Brannagan og flere spillere i oppvarming.

Icon
36:Danny Ings blir taklet bakfra av Lacroix, og blir sittende nede - men det ser ut til å gå bra.

Icon
32:Adam Lallana slår et glimrende innlegg mot Danny Ings, men den tidligere Burnley-angriperen feilberegner spretten og kommer ikke på ballen.

Icon
30:Adam Lallana har vært veldig frisk den første halvtimen, og har så langt spilt sin beste kamp for sesongen.

Icon
22:En corner går gjennom feltet og treffer Lacroix. Ballen spretter inn til Simon Mignolet, men kunne ha havnet hvor som helst.

Icon
20:Nathaniel Clyne gjør det nesten godt igjen. Kombinerer fint med Adam Lallana og får slått inn til Danny Ings - som setter ballen i mål. Dessverre annuleres det for offside. Riktig avgjørelse av linjedommeren.

Hendelses bilde
Icon
17:Så utlignet Sion - og det kommer ut av ingenting. Nathaniel Clyne slår en håpløs ball innover i banen. Kouassi snapper den, og slår en bal bak Jordon Ibe som ikke rekker tilbake. Assifuah avslutter fra kloss hold, og det er 1-1.

Icon
15:Flott angrep av Liverpool. Allen kombinerer med Lallana før han trer gjennom til Danny Ings. Spissen får avsluttet, men Sions målvakt er ute og får avverget.

Icon
14:Dobbelsjanse for Liverpool. Først kommer Origi fri, igjen fra høyrekanten, og sender avgårde et skudd med venstre. Det går via en mann, og havner hos Jordon Ibe på venstrekanten. Han lurer bort sin mann, og skyter fra skrå vinkel. Keeper får reddet og Liverpool har corner.

Icon
11:Danny Ings er den som ligger lengst fremme av de to spissene. Divock Origi trekker mye ut mot høyre her i starten.

Icon
10:Liverpool har ballen mest for øyeblikket.

Hendelses bilde
Icon
5:Reprisene viser at Divock Origi trolig burde ha blitt vinket for offside i starten på trekket som førte til målet.

Icon
4:Adam Lallana gir Liverpool ledelsen etter strålende forarbeid av Divock Origi. Belgieren blir stusset videre av Lallana, ser ut til å ha mistet kontrollen men kommer seg opp, er sterk og tar ballen med til linja og slår ut til Adam Lallana som har fullført løpet. Lallana er kald og setter ballen nede til venstre - hans andre scoring på to Europa League-kamper denne sesongen.

Icon
3:Ibe vinner et frispark høyt oppe i banen. Liverpool sender opp mye folk, og avleveringen til Adam Lallana er brukbar - men målvakt Vanis får bokset bort.

Icon
2:Det ser ut til at Liverpool spiller med Can, Toure og Gomez som tre bak, med Clyne som vingback på høyresiden, og Jordon Ibe på venstresiden.

Icon
1:Sion sparker i gang kampen på Anfield, og Liverpool angriper mot Anfield Road End i første omgang.

Hendelses bilde
Icon
0:You'll Never Walk Alone runger over Anfield, og vi er klare til kamp!

Prematch

Liverpool tar i mot FC Sion til sesongens andre Europa League-kamp. Etter 1-1 borte mot Bordeaux har de helrøde fått en brukbar start i årets europacup.

Brendan Rodgers har varslet at han vil rotere på laget, og trolig vil han spare mange spillere til Merseyside-derbyet på søndag.

Foreløpig uvisst hvilken formasjon Brendan Rodgers har gått for i dag, men det kan se ut til å være Clyne og Gomez på hver sin back, med Toure og Can i midtforsvaret. Det er forøvrig Emre Can sin 50. kamp for Liverpool.

Jordan Rossiter får fornyet tillit i Europa League, og flere spennende spillere fra akademiet har fått plass på benken. Divock Origi får en ny sjanse på topp - denne gang i tospann med formspilleren Danny Ings.

Spillerbørs

Vurdert av Tor Sandø

Mignolet 6Usikkert om han burde tatt målet, men han sprikte nok vel mye med beina. Hadde to bra redninger på skudd fra kort hold i andre omgang. Ellers en kamp på det jevne for belgieren.
Clyne 4Vil nok glemme denne dagen fortere enn svint. Hadde en grusom tversoverpasning på det som senere ble et baklengsmål. Markerte seg heller lite på høyrebacken ellers, før han ble igjen i garderoben etter hvilen.
Toure 5Liverpools kaptein i dag. Ble vel ikke satt på de store sjansene, men virker keitete. Kunne blitt kampens forgrunnsfigur da han fikk en fantastisk mulighet på et brassespark (!).
Can 5Heller ikke Emre Can kan gå med spesielt hevet hode ut av dusjen på Anfield i dag. Virker klumsete og treg for tiden. Pådrar seg unødig mange frispark. Er ikke i form for tiden.
Gomez 5Hadde en høyst variabel kamp på venstrebacken. Var ikke spesielt synlig. Noen gode involveringer i andre omgang.
Rossiter Liverpools beste7Stortalentet spilte seg stort opp i denne kampen. Begynte kanskje litt nølende og hadde noen ballmiss, men ble varm i trøya og scouseren spilte med stor vilje, hadde gode pasninger og godt overblikk. Nok til å bli kåret til Liverpools beste.
Allen 7På sitt beste spilte waliseren som den gode ballfordeleren som han kan, på sitt dårligste hadde han noen ballmiss, som man ikke ser så ofte fra den kanten. Bra kamp av Joe på midten, glad for endelig igjen å vise hjemmepublikummet hva han duger til.
Lallana 7Scoret sitt og Liverpools andre mål i årets Europa League. Målet i dag var av det enkle slaget. Hadde en solid første halvtime. Fikk også muligheten alene med keeper et drøyt kvarter før slutt, men Sions keeper la igjen beinet og reddet.
Ibe 6Har få defensive fibre, noe han viser på baklengsmålet, der han hadde problemer med å løpe opp målscorer Assifuah. Sliter også med farten når han skal løpe forbi oppasserne sine offensiv. Dette ble verken fugl eller fisk for Jordon.
Ings 7Er en arbeidsmaur som tidvis ga Sion-forsvaret en munnhull. Kom seg også til noen brukbare muligheter, blant annet et brassespark som hadde fortjent en bedre skjebne. Igjen et uforståelig bytte da Danny måtte vike for Coutinho etter en drøy time. Ings kunne vært en bra mann å ha også i den siste halvtimen.
Origi 6Glimrende forarbeid til 1-0. Hadde også et par gode sjanser i tillegg. Belgieren viser stadig prov på talentet sitt, med bra fart, god ballkontroll og vendinger. Borte i lange perioder.
Sakho 0Fikk et knapt kvarter for Toure. Sion hadde flere tøffe angripere og Mamadou kom til sin rett med å ligge tett på disse.
Coutinho 0Fikk spille en knapp halvtime for Ings. Hadde et godt raid som endte alene med keeper og rett i beina på den sveitsiske burvokteren. Hadde ellers uvanlig mange dårlige pasninger.
Moreno 6Kom inn for Clyne etter pausen og gjorde sine saker bra på venstresiden. Spanjolen er i bra form og bidro med mer aktivitet på venstresiden og flere gode innlegg. Dog uten at noen kunne sørge for at han fikk bokført noen assist.